Zemnieku saimniecība „Gaujas-Magonas” atrodas skaistā vietā Zosēnu pagastā, pavisam tuvu Gaujai. Saimnieks Edgars Ziediņš saka, ka dzīve upes krastā sniedz plašas iespējas izvērsties. “Gar mājām vijas ceļš, pa kuru varētu kursēt tūristu autobusi. Interesentiem piedāvātu iespēju paskatīties, kā ganās govis, kā saimnieko laukos, parādītu arī kalēju darbu kolekciju,” teic E.Ziediņš un piebilst, ka ar laiku […]
Krodziņa „Glendeloka” šefpavāre Anita Krasnā galdā cēla četru veidu gaļu – liellopa, vistas, jēra un cūkas, tika gatavoti un rādīti dažādi varianti, kā šo gaļu pagatavot. Ciemiņa lomā virtuvē rosījās kultūras biedrības „Harmonija” vadītāja Dzidra Olengoviča. “No cūkgaļas galdā šoreiz celsim vārītas un apceptas ausis, no jēra gaļas gatavosim kotletes, no vistas gaļas izmantosim spārniņus, […]
Valmierietis Ivars Ozoliņš – Ozols kausē stiklu, radot skaistus un praktiskus traukus, un suvenīrus. Savulaik Ivars mācījies Cēsu arodvidusskolā, kur ieguvis mēbeļu galdnieka profesiju, bet tagad aizraujas ar stikla priekšmetu gatavošanu. Viņš pārkausē lietotas pudeles, no tām darina interjera priekšmetus un praktiski izmantojamus traukus. „Cilvēki novērtē nestandarta lietas. Stikla traukus pasniedz kā īpašas dāvanas,” saka […]
Jūnijā ”Druvas” organizētās Pārvērtības pievērsās Jāņu tematikai, tādēļ cēsniece Grieta Jermacāne tērpās Jāņu svinībām, turklāt izbaudot arī kārtīgu lietu foto sesijas laikā. Jo patiesi – lija kā pa Jāņiem. Grieta ir alūksniete, kura dzīvo Cēsīs, strādā par frizieri, ikdienā pucējot citus. Viņa stāsta, ka Jāņi viņai ir īpaši mīļi svētki, jo Grietas draugam vārds ir […]
Tā saka krodziņa “Glendeloka” šefpavāre Anita Krasnā, kura šomēnes pie sevis ciemos aicināja pedagogu un treneri Austri Āboliņu, lai kopā pagatavotu vieglu un vasarīgu maltīti – auksto zupu un salātus. Šefpavāre atzīst, ka viņai vasara vienmēr sākas ar gārsas, virzas, pieneņu lapu, nātru, gaiļpiešu un ceļteku lapiņu zupām un pat salātiem. Tāpat lieliska alternatīva skābeņu […]
Klāt vasara, kas daudziem ir atvaļinājuma laiks. Un ne jau mājās vairums to pavada, bet ceļojot personīgajā automobilī. Ņemot vērā, ka pilnīgi neticami, bet degviela kļuvusi lētāka, būs iespējams aizlaist kādu tālāku ceļa gabaliņu. Agrāk uzticams pavadonis, braucot uz vēl nezināmām vietām, bija karte, tagad to nomaina navigācijas iekārtas. Jaunāko modeļu automašīnās tās bieži vien […]
Cēsu jaunajā tirgū dažs labs steigā nepamanīs improvizētu galdiņu, bet aiz tā – haki krāsas drēbēs tērpušos vīru. Vidēja auguma, ar pussimts gadu nastu plecos un frizūru – astē saņemtiem matiem – viņš apskatei un apmaiņai būs izlicis preci – apbalvojumus, banknotes, monētas, militārās pulku zīmes, pastmarkas un vēl daudz ko citu. Inguss Pauls, tā […]
Maijā, kad tiek svinēta Mātes diena, „Druva” uz Pārvērtībām aicināja trīs bērnu māmiņu Janu Vecmani (23 gadi), lai viņu sapucētu jaukam notikumam – vecākā dēliņa Ritvara bērnudārza izlaidumam. Jana stāsta, ka viņas ikdiena saistīta ar bērnu audzināšanu, jo mazākajam puikam nesen palika tikai divi gadiņi. Rūpes un visa uzmanība tiek veltīta bērniem un, kā saka […]
Grilēšanas sezonu kopā ar “Druvu” atklāja Amatas novada tūrisma koordinatore Jolanta Sausiņa. Viņa ir arī Cēsīs, Rožu laukumā, atvērtās kafejnīcas “Café 2Locals” īpašniece. Šoreiz par grilēšanu runāja un ar pavārmākslas noslēpumiem dalījās “Café 2Locals” šefpavārs Jānis Solovjevs. Viņš atzīst, ka grilēšanas sezona ir sākusies, iestājoties siltākam laikam. Jānis ir pārliecināts, ka grilēšanā jaukākais ir tas, […]
Vecpiebaldzietei Marutai Cīrulei vienmēr mājās bijuši dzīvnieki. Tagad viņas un vīra Jura rūpes un prieks ir sunīte Danīte un vairāki kaķi. “Mans vecais suns bija aizgājis uz citiem medību laukiem, un “Kaikašu” muzeja kaimiņiene kādudien piedāvāja, vai negribu mazu sunīti. Kāpēc gan ne? Bet tā izrādījās jau gadu veca sunīte. Vēlāk sapratu, ka laikam jau […]
Medību kolektīva “Lisupe” vadītājs Vilis Bernāts ar kolektīva biedru nomedītajām trofejām un dzīvnieku izbāzeņiem devās uz Mārsnēnu pamatskolu, lai jauniešiem stāstītu par medībām, dzīvniekiem un dabu. Pieredzējušais mednieks atzīst, ka jauniešu zināšanas par procesiem dabā, arī par dzīvniekiem ir ne visai labas. Turklāt pēc jauniešu jautājumiem varējis manīt, ka arī ne visiem ir interese par […]
Šodien atzīmējam Eiropas dienu. “Druva” piedāvā sarunu ar Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu par Eiropu, Eiropas sajūtu un mūsu iespējām Eiropas Savienībā (ES). -ES piedāvā iespējas attīstīt uzņēmējdarbību, sakārtot infrastruktūru, varam brīvi ceļot, pārvadāt kravas, studēt un dzīvot ES valstīs. Par spīti tam aizvien ir daudz skeptiski noskaņoto un netrūkst arī to, kuri dalību ES […]
Ir daudz skaistu vietu pasaulē. Viena no mazajām paradīzēm zemes virsū noteikti ir Gardas ezers Itālijas ziemeļos, ap kuru sagūlušas daudzas pilsētiņas, ciprešu ieskautas villas, olīvu un vīnogulāju dārzi. Gardas ezers pēc platības ir lielākais Itālijā. Tas ir Alpu ezers, ko savulaik veidojis ledājs pēdējā ledus laikmeta beigu posmā. Tiem, kuriem patīk gleznaini dabas skati […]
Trusene Mārdža Agitas Norveles ģimenē ieradās kā lielais pārsteigums un arī mīļš atgādinājums. “Mazdēla Eduarda vārda dienā bijām aizbraukuši uz trušu audzētavu. Visiem trusīši ļoti patika. Tad mazdēls kopā ar vecākiem brauca prom no Latvijas un atvadām omei tika uzdāvināta trusene. No “Simsoniem” dzīvnieciņš dabūja vārdu Mārdža,” stāsta Agita. Tagad Eduardam jau trīs gadi, un […]
Šomēnes “Druvas” organizētajās Pārvērtībās piedalījās taureniete Lilija Bērziņa (67 gadi). Lilijas kundze ir jauka vecmāmiņa vairākiem mazbērniem, kā arī, neskatoties uz cienījamiem gadiem, vēl ir kārtīgs darba rūķis. Viņa saimnieko savā sētā, sien garšīgus sierus un darbojas kopā ar citām kundzēm Taurenē pensionāru biedrībā. “Ikdienas darbs paiet pie lopiem, jo saimniecībā ir 30 slaucamas govis. […]
Pasta, pica, pesto mērce, kārdinošais tiramisu, aromātiskais kapučīno – šos vārdus ir dzirdējis katrs un tie visi ir raksturīgi saulainajai Itālijai. Krodziņa “Glendeloka” šefpavāre Anita Krasnā šomēnes pie sevis ciemos aicināja itāļu puisi Samuelu Messinu, kurš Latvijā dzīvo jau astoņus mēnešus. Izaicinājums šefpavārei bija liels, jo kurš gan labāk zina, kā garšo itāļu ēdieni, ja […]
Nacionālā teātra aktierim, cēsniekam Jurim Lisneram šī ir jau 30. sezona teātrī, un viņš visu laiku bijis uzticīgs tieši Nacionālaam teātrim. Vairakkārt nominēts balvām “Spēlmaņu naktī”, 2007./ 2008.gada sezonā saņēmis balvu “Gada aktieris” par Vailda lomu izrādē “Jūdas skūpsts”, divas sezonas iepriekš atzīts par “Gada aktieri otrā plāna lomā” par Ļebedeva lomu izrādē “Ivanovs” un […]
Degvielas cenas turpina neiepriecināt, un nav arī cerības,ka tās varētu piedzīvot strauju kritumu. Tāpēc autovadītāji arvien vairāk interesējas par gāzes iekārtu uzstādīšanu automašīnās,jo auto gāzes cena vienmēr būs uz pusi lētāka nekā benzīna. Autovadītāju vidū gan pastāv bažas,ka gāzes barošanas sistēma nav droša, tā var kaitēt dzinējam, pazemināt tā jaudu, motoresursus un palielināt degvielas patēriņu. […]
Lieldienas gaidot vai svētdienas rītā jaukāka, interesantāka notikuma par olu krāsošanu grūti izdomāt. Šajā nodarbē katram savs uzdevums un visi vienlīdz svarīgi, jo tikai no kopdarbības atkarīgs iznākums. Padomu, kā iegūt krāsainas un ļoti, ļoti skaistas olas, netrūkst. Pieredze ir katram, kurš to kaut reizi darījis. “Druva” labprāt padalās no citiem uzzinātajā, izlasītajā. Sāksim ar […]
Krodziņa “Glendeloka” šefpavāre Anita Krasnā saka, tā kā Lieldienu rīts saistīts ar agru celšanos un mutes mazgāšanu strautā, tad galvenā ēdienreize šajā dienā ir brokastis. “Tā arī mums mājās un ģimenē vienmēr bijis, ka Lieldienu rīta brokastis ir īpašas – ar olu kaujām un nedaudz neierastākiem ēdieniem nekā ikdienā,” saka šefpavāre un norāda, ka šajos […]
Cēsīs ar koncertu viesojās pasaulslavena operdziedātāja Inese Galante, kura uzstājusies prestižākajos operteātros un koncertzālēs Eiropā un Āzijā, iestudējusi ap 40 lomas, piedalījusies lielu vokāli simfonisku skaņdarbu atskaņošanā, muzicējusi kopā ar Hosē Karerasu, ir bieža viešņa Stokholmas Karaliskajā Operā. Britu skaņu ierakstu firma Cąmpion Records Inesi Galanti uzskata par savu zvaigzni – 2002.gadā dziedātājas pārdoto albumu […]
Laikā, kad Latvijā ziema spītējas un nedod pietiekamu vaļu pavasarim, Aina un Mārtiņš Rības kopā ar mazmeitām pasapņo par Kipru – salu Vidusjūrā. Pagājis pusgads,kopš viņi to skatīja savām acīm, oktobra vidū dienvidzemē uzņemot saules siltuma un jūras valdzinājuma devu.Tas ļāvis optimistiskāk pārdzīvot gada tumšākos mēnešus. Rības ir lieli ceļotāji. Ar aizrautību Mārtiņš svešās zemēs […]
Lieliskā bērnu vairāku grāmatu autore Inese Zandere ikdienā nav tik daudz aizņemta ar mazbērnu auklēšanu, dzejoļu un stāstu sacerēšanu viņiem un visiem pārējiem, kā ar dažādu autoru radīto grāmatu rediģēšanu un vēl uzņēmusies nebijušu darbu – libreta sacerēšanu latviešu oriģinālai operai. -Kas tā būs par operu? -Pirms vairākiem gadiem ar komponistu Ēriku Ešenvaldu piedalījāmies operu […]
Šomēnes “Druvas” rīkotajās Pārvērtībās piedalījās Marita Kokāle, kura uz sievišķīgo piedzīvojumu ieradās no Īrijas. Pieteikuma vēstulē M. Kokāle, stāstot par sevi, rakstīja: “Bija laiks, kad Latvijā vadīju savu uzņēmumu, ik minūti veltīju darbam. Nebija brīvdienu, jo man bija dzinulis – nopelnīt naudu, lai varētu audzināt savus divus brīnišķīgos bērnus, dvīņus Maiju un Normundu. Tā pagāja […]
Dekoratīvā dārzeņu un augļu griešana jeb karvings ir Marinas Berinadas vaļasprieks un arī bizness. Viņa senu Taizemes tradicionālās mākslas veidu palīdz apgūt interesentiem. “Druva” Marinu Berinadu un kursantes satika Valmierā, Vidzemes augstskolas mūžizglītības centrā, kur bieži notiek dažādas praktiskas un teorētiskas nodarbības, kas pulcē daudzus interesentus, bet karvinga kursi ir jaunums. “Pirms gadiem pieciem, sešiem […]
Šoreiz krodziņa “Glendeloka” šefpavāre Anita Krasnā gatavoja cienastu bērnu viesībām. Tādēļ ciemos tika aicināti bērni no Cēsu pilsētas 3. pirmsskolas izglītības iestādes. Mazie ne tikai parūpējās par jauku atmosfēru, bet arī cītīgi ķērās pie veicamajiem darbiņiem, svētku galds tika servēts kopīgiem spēkiem. Šefpavāre A. Krasnā, runājot par bērnu viesībām, uzsver, ka mazajiem svētku galdā jāceļ […]
Dziedātāja Liene Candy jeb Liene Greifāne prot pārsteigt. Starp dziedātājiem viņa allaž ir pamanāma. Vienkārša, dzīvespriecīga, laipna un atvērta. Klausītāji Lieni iepazina jau TV “Fabrikā”, tad sekoja citi šovi, koncertprogrammas, teātru izrādes, konkursi. Pēdējā laikā dziedātāja dzīvo un strādā gan Amerikā, gan Latvijā. Top jaunas dziesmas, koncertprogrammas,arī dzejoļi. Pagājušonedēļ Liene Straupē piedalījās labdarības koncertā Valda […]
“Darot aizmirstas grūtības un sāpes,” ar smaidu sejā un prieku acīs saka cēsniece Zaiga Strazdiņa. Viņa ir pensionāre, kurai ik diena piepildīta tā, ka stunda dzen stundu. “Pret depresiju nav nekā labāka par darbu,” tik zināmo patiesību atgādina Zaiga. Viņai tie nav tikai vārdi. Nav tāda darba, kam Zaiga neķertos klāt. Nu un tad, ka […]
Dailes teātra aktrise Esmeralda Ermale plašākai sabiedrībai pazīstama no veiksmīgām lomām Rīgas kinostudijas filmās. Jau 16 gadu vecumā viņa nospēlēja savas radošās biogrāfijas liktenīgāko lomu – Baibiņu – filmā „Pūt, vējiņi”. 70. gadu beigu jaunatnei viņa dāvināja citādo meiteni Marinu filmā „Šīs bīstamās balkona durvis”, bet latviešu zelteni Ilzi, kura pat neticīgajā Jānī var iedegt […]
Cēsnieks Aldis Zālītis ir arī viesmīlīgs namatēvs. Uzņemot ciemiņus, uz galda kannā kūp no Anglijas atvestas tējas uzlējums, piedāvādams medu, Aldis Zālītis saka: „Tas no paša dravas.” Un samulsis turpina: „Man patīk darboties ar un ap bitēm un, nav ko noliegt, arī ģimenei un draugiem savs labums atlec. Bet tas jau nav viss. Patīk arī […]
Šomēnes „Druva” kopā ar krodziņa „Glendeloka” šefpavāri Anitu Krasno maltīti gatavot aicināja Latvijas Valsts policijas Cēsu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektoru Aleksandru Suškinu, kurš gan uzreiz atzina, ka mājās virtuvē rosās reti, tādēļ nekādus kulinārijas brīnumus gatavot nespēšot. Šajā reizē šefpavāre Anita Krasnā piedāvāja gatavot uzkodas, ar kurām ikdienā var pacienāt negaidītus ciemiņus. Kā saka, […]
Cēsnieka Alvja Jansona vaļasprieks ir tik ietilpīgs, ka diennakts 24 stundas reizēm ir par maz. Alvis filmās un fotoattēlos dokumentē notikumus un atmiņu stāstus, vārdu sakot, apstādina laiku. Viņa videotēku veido ap 300 ierakstu diskos un nesaskaitīti daudzās videokasetēs. “Tās man glabājas piecās kastēs,” apjomu novērtē autors. Tincinot videotēkas īpašnieku, kādus vēsturiskus notikumus divu gadu […]
Taurenes pagasta “Taurenēs” aplokā spriņģo pieci zirgi. Kad tie kaut pa gabalu ierauga saimnieci, bubina, aicina iedot kādu kārumu. “Viens kumeliņš jau atskrējis, būs vēl viens,” priecīgi stāsta Inguna Krūmiņa un piebilst, ka zirgi ir viņas vaļasprieks. Pirms trim gadiem pirmo dzīvnieku iedevis kāds zirgkopis par sienu, vēlāk citu uzdāvināja, tā arī pamazām viss sācies. […]
Ierasts, ka piparus izmantojam ēdienu gatavošanā, taču izrādās, ka pipariem var būt daudzas un dažādas izmantošanas metodes. Izrādās, ka čili pipari palīdz atbrīvoties no iesnām. Dažs pat saka, ka varot aizmirst par aptiekā pērkamajiem medikamentiem – nekas nepalīdzot labāk par čili pipariem. Tie jāuzkaisa uz ēdiena vai maizes un jāsniedzas pēc salvetēm, jo uzreiz būs […]
Šoreiz iegriezīsimies Itālijā, kur apciemosim vienu konkrētu ēdienu, proti, picu. Tas tāpēc, ka vakar, 9.februārī, bija starptautiskā picu diena. Lai arī kulinārijas vēsturnieki saka, ka picas pirmsākumi meklējami Senajā Grieķijā, kur cepa lielu, apaļu un plakanu maizi, kurai pievienoja eļļu, zaļumus, garšvielas un dateles, par picas dzimteni tomēr uzskata Itāliju. Tur 18. gadsimtā parādījās plakana […]
Šomēnes „Druvas” rīkotajās Pārvērtībās piedalījās Vaives pagasta iedzīvotāja Iveta Āboliņa, kuru šim sievišķīgajam piedzīvojumam pieteica viņas vecākais dēls Raitis, sakot, ka mammai dzīvē iestājies grūts periods un viņu vajag nedaudz palutināt un uzpucēt. Vispirms kopā ar stilisti Inetu Zariņu devāmies pie Ivetas uz mājām, lai iepazītos nedaudz tuvāk un lai stiliste varētu aplūkot viņas garderobi. […]
Aiz loga vējš skrien pāri laukam, Rudīte paveras kupenām klātajā ainavā, ieskatās termometrā pie loga stikla un saka: “Janvāris dārzniekam ir atvaļinājuma laiks. Katru gadu aizvien agrāk gribas, lai atnāk pavasaris.” Pēdējos gados inesiete Rudīte Goba ik dienu kalendārā ieraksta laika vērojumus. Ne vārdiem, bet iezīmē saulīti vai mākoņus, vēja virzienu, gaisa temperatūru.”Man tuva ir […]
Kopā ar „Druvu” uz maltītes gatavošanu pedagoģi un Amatas novada apvienotās izglītības pārvaldes vadītāju Dinu Dombrovsku aicināja krodziņa „Glendeloka” šefpavāre Anita Krasnā. Šajā reizē galdā cēla vietējos kartupeļus un dārzeņus – burkānus, kāļus un seleriju. Gatavoja cūkgaļu. Bet saldajā ēdienā tika izmantoti vietējie āboli, ķirši un medus. „Latvieši ir lieli gaļēdāji, tur neko nepadarīsi. Jāatzīst, […]
Šķiet, ziema beidzot iestājusies ar visām no tā izrietošajām sekām. Ne tikai no skapjiem jāvelk ziemas drēbes, bet jāpadomā arī par automašīnas piemērotību ziemai. “Sinhro-C” servisa vadītājs Egons Smelters norāda, ka svarīgi apstrādāt ar silikonu durvju blīvgumijas, kā arī apstrādāt slēdzeni, bet tas gan tikai gadījumos, ja neizmanto centrālo atslēgu: “Gumiju un atslēgu apstrāde neprasa […]
Apsnigušie koki, pļavas un meži priecē cilvēkus un reizē rada problēmas putniem. Visa barība sniega klāta. “Ar katru ziemu putniem dzīve kļūst grūtāka,” saka cēsnieks Guntis Meija. Pirms gadiem, kad cilvēki tik ļoti nerūpējās par apkārtējo vidi, putniem bija vieglāk. “Pārpildītie konteineri pie mājām,laukos pie katras mājas kūtiņa, pie tās mēslu kaudze – tā bija […]
„Sajutīsi franču smaržu, tikai nedaudz jāpaslīpē,” saka Dainis Šverns, ar smalko smilšpapīru paberžot cipreses koka ripiņu. Pielieku degunam – atgādina antīku mēbeļu aromātu. Daiņa kokgriešanas darbnīcā ir auksts, bet piparmētru tēja no Madonas puses, kā arī no lakatiņa izbērtie, Francijā vāktie koku sugu ripulīši un adītā cepurē glabātie Latvijas koku paraudziņi sasilda. Sirdi, protams. -Kad […]
Šomēnes „Druvas” rīkotajās Pārvērtībās piedalījās cēsnieks Aivars Liepnieks (54 gadi), kurš atzina, ka labprāt mainītu izskatu un stilu. Aivars stāstīja, ka ikdienā nēsā sportiska stila apģērbu. Turklāt ir drēbes, kuras ir īpaši mīļas un tiek valkātas biežāk. „Jau teju 15 gadus man ir gari mati, ko ikdienā saņemu zirgastē. Ierasts aksesuārs ir arī matu lente. […]
Ziemassvētki ir laiks, kad tiek ceptas ne tikai piparkūkas, bet arī gardi gaļas vai speķa pīrādziņi. Konditorēm, veikala “Kārumlāde” saimniecēm Vinetai Žamoidikai un Allai Oldermanei ir liela pieredze pīrāgu cepšanā, un viņas labprāt dalās padomos, lai pīrāgi sanāktu mīksti un garšiīgi. “Katrai saimniecei ir sava recepte un piegājiens. Daži uzskata, ka labi pīrāgi iznāk, ja […]
Šomēnes cafe „2 Locals” šefpavārs Jānis Solovjevs un „Druva” uz maltītes gatavošanu aicināja nevienu citu, kā Ziemassvētku vecīti Māri Brasliņu, kurš jau vairāk kā 20 gadus svētku laikā dodas pie bērniem, lai viņus iepriecinātu. Vecītis, saņēmis mūsu uzaicinājumu, gan šķelmīgi pasmaidīja un atzina, ka mājās ēst negatavojot. To ļauj darīt saviem rūķiem. Taču atzina, ka […]
Drustēnietes Vijas Ķīķeres mājās dzīvo rūķi. “Kā pirmie ieradās, pat nezinu. Man tie vienmēr ir patikuši un pa kādam bijis.Pirms gadiem divpadsmit viņi sāka ierasties aizvien vairāk,” ar smaidu stāsta Vija. Nu jau ir pāri par 200.Lai gan savulaik Vija teikusi,ka vairāk par diviem simtiem gan nekrās. “Sekcija pilna. Reizi mēnesī vismaz jāpārcilā, putekļi jānoslauka,” […]
Medību kolektīva “Drusti” mednieks Pēteris Plakanis ir viens no medniekiem, kurš kažokādas zvērus medī tiem piemērotajā laikā, kad izmantojams ir arī dzīvnieka kažoks. Pēteris ar bebra, lapsas kažokiem apgādājis ģimenes dāmas, arī pašam ir bebrādas veste un, galvenais, no bebra ādas šūdināti cimdi. “Tie ir silti, rokas nesalst. To man saka pat zemledus makšķernieki, kuriem […]
Šomēnes “Druvas” organizētajās “Pārvērtībās” piedalījās Cēsu klīnikas reanimācijas nodaļas medicīnas māsa Solvita Zālīte. Viņa stāsta, ka, strādājot slimnīcā, jāvalkā darba apģērbs, ierasti baltas bikses un uzsvārcis. Un arī ikdienā Solvita lielākoties nēsā garās bikses un džemperus. “Domāju, ka katra sieviete var atrast laiku, lai sevi palutinātu. Drīzāk jau ir tā, ka ikdienā esi pārguris ar […]
Aukstums sevi piesaka arvien noteiktāk, tāpēc jādomā par braukšanu ziemas apstākļos. To drošu pirmām kārtām dara pareiza riepu izvēle. Prātīgākie autovadītāji automašīnas jau pārāvuši, bet vienmēr ir daudz tādu, kuri gaida līdz pēdējam brīdim. Tiem vēl var noderēt kāds padoms riepu izvēlē, un to šoreiz lūdzu “Reifeks” autocentra pārstāvim Andrim Vasinam, kurš, darbojoties “Pirelli Key […]
Ierasts, ka pusdienas gatavojam katliņos un pannās, bet arī māla podiņos cepeškrāsnī var gatavot dažādus ēdienus. Divu bērnu māmiņa Ieva Rozentāle stāsta, ka gatavot māla podiņos ir parocīgi. Ērti, ka katram ģimenes loceklim pusdienās var pagatavot ko atšķirīgu, tieši viņa iecienītu. “Teju katrs pats var salikt podiņā, ko vēlas. Piemēram, dēlēns neēd burkānus, vīram garšo […]
Šomēnes cafe „Karstais suns” šefpavārs Gatis Pētersons un „Druva” uz Mārtiņdienas pusdienu gatavošanu aicināja stilisti Inetu Zariņu, kura atklāja, ka, kopš meita izdota pie vīra, ģimenē ir arī Mārtiņš, Inetas znots, hokejists Mārtiņš Raitums. “Mārtiņš gan pašlaik hokeju spēlē Kazahstānā, tādēļ Mārtiņdienas pusdienas šodien nāksies gatavot bez viņa klātbūtnes,” sagaidot savās mājās pavāru, sacīja I. […]
Šomēnes “Druvas” organizētajās “Pārvērtībās” piedalījās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Cēsu filiāles darbiniece Inta Atslēga, kura jau pēc dažām dienām kopā ar kolēģiem dosies komandējumā uz Itāliju. Komandā darbojās stiliste Intea Zariņa un friziere Agita Grinberga. Paldies veikalam “Akcents” Valmierā par iespēju saposties un veikalam “Euroskor” t/c “Valleta” par skaistajiem apaviem. Aicinām ikvienu sievieti pieteikties “Druvas” […]
Viedais deviņdesmitgadnieks, Valmieras teātra režisors Oļģerts Kroders turpina savu nosprausto misiju – ar teātra starpniecību klauvēt pie sabiedrības sirdsapziņas, stāstot, ka varmācība, lai kādu nodomu vadīta, nekādu labumu nenesīs, un pārliecinot, ka skaistums, māksla būs tie, kas patiesībā glābs pasauli. Oļģerts Kroders jaunākajam vēstījumam atkal izvēlējies pasaules mēroga klasikas darbu. To radījis viņa gandrīz vienaudzis […]
Nenoliedzams ir Parīzes šarms. Tā sevī slēpj miljoniem stāstu. Taču, esot Parīzē, retais iedomāsies, cik interesanta un skaista var būt dzīve ar skatu uz pilsētu – Pieparīzē. Ar skatu uz Eifeļa torni Parīze ap sevi pulcē vairākas mazpilsētiņas, kuras nereti saplūst viena ar otru, jo atrodas cieši blakus. Skaista un apmeklējuma vērta ir St.Germain en […]
Lielākā daļa makšķernieku savas gaitas zivju ķeršanā sākuši bērnībā, un pārsvarā vecāku, visbiežāk, tēva ietekmē. Tā copmaņu aprindās ienāca arī Māris Lasmanis, kuru tagad varam satikt aiz letes veikalā “Cope tavam priekam”. Ungura viltības “Tēvs dzīvo netālu no Ungura, un, kad man bija septiņi gadi, paņēma līdzi uz copi Raiskuma – Auciema kanālā. Man uzreiz […]
“Policista kungs, brauciet! Pie durvīm dauzās velnam līdzīgs vīrietis! Man ir bail!” šādi un līdzīgi izsaukumi, ko saņem policijas darbinieki, nav retums. Tāpat arī notikumi, ar kuriem policisti saskaras gan ikdienā, gan brīvdienās, ir visdažādākie, tai skaitā kautiņi un strīdi, satiksmes noteikumu pārkāpumi un pārmērīga dzeršana. Dūres izvicina gan puiši, gan meitenes Ja salīdzina, cik […]
Nākotnes mobilie telefoni un citas mobilās ierīces būs hameleoni, kas pielāgosies lietotāja ģērbšanās stilam un zinās tā atrašanās vietu un garastāvokli, intervijā stāstīja zviedru mobilo sakaru pētniecības centra “Mobile Life Center” direktors Oskars Julīns. Julīns, kurš ir arī Stokholmas universitātes Datorzinātņu un sistēmu fakultātes profesors, uzskata, ka, pārtopot par modes priekšmetiem, mobilie telefoni spēs līdzīgi […]
Vasaras vidū Cēsīs skanēja Valta Pūces sacerētais dziesmu cikls “Saule sēja sidrabiņu” skolēnu koru un paša komponista vadītā ansambļa izpildījumā, vasaras vidū Cēsīs varēja noklausīties Imanta Kalniņa rokoperu “Ei, jūs tur!”, kurā flautas solo skanēja Ditas Krenbergas izpildījumā, bet rudenī, talantīgajiem mūziķiem – Valtam Pūcem un Ditai Krenbergai apvienojoties ar aktieri Gundaru Āboliņu un aizrautīgu […]
Šomēnes cafe „Karstais suns” šefpavārs Gatis Pētersons un „Druva” uz pusdienu pagatavošanu aicināja cēsnieku, uzņēmēju Renāru Sproģi, kurš gan bilda, ka ar pavārmākslu esot uz jūs. Tomēr uzņēmējs labprāt piekrita padarboties šefpavāra vadībā un iemācīties pagatavot kādu interesantu ēdienu. Šīs reizes īpašais produkts bija ķirbis. Līdz Renāra ierašanās mirklim šefpavārs Gatis Pētersons jau bija paspējis […]
Bez skaļā gadījuma, kad no Līgatnes dabas takām izbēga cilvēku barotā lācene Made un iedzīvotāji tika brīdināti par bīstamību mežā, izrādās, mednieki vēsturiskā Cēsu rajona teritorijā un tās apkaimē šovasar pamanījuši vairākus lāčus. Mežzinis Jānis Renga stāsta, ka Pārgaujas novadā pie Cēsu – Valmieras robežas apmēram pirms mēneša viņš pie paša aprūpētajāmbarotavām redzējis lāča pēdas. […]