Alus darītava “Valmiermuižas alus” un Dikļu pils rīko foto recepšu konkursu “Alus kā garšviela”, kura mērķis ir atjaunot senas alus ēdienu receptes un rosināt jaunus eksperimentus ar alus izmantošanu ēdienu gatavošanā, informēja alus darītavas pārstāvji.
Recepšu iesūtīšana konkursam alus darītavas mājaslapā norit līdz 30.aprīlim, un galvenie vērtēšanas kritēriji ir alus garša ēdienā, gatavošanas praktiskais risinājums, ēdiena noformējums, kā arī klāt vēlams stāsts vai ieteikums saistībā ar recepti.
“Konkursā drīkst piedalīties pilngadīgi dalībnieki, sūtot receptes un fotogrāfijas, kurās redzams gatavošanas process un pagatavotais ēdiens,” sacīja “Valmiermuižas alus” līdzīpašnieks Aigars Ruņģis. “Alu var labi izmatot dažādu ēdienu gatavošanā. To lieliski pierāda “Valmiermuižas alus” darītavas sadarbība ar Dikļu pils restorānu, kur iespējams baudīt dažādus alus ēdienus un desertā pat alus saldējumu. Tādēļ aicinām visus, kam patīk gatavot, lietot alu kā garšvielu un izejvielu ēdienu radīšanā un izmēģināt alu baudīt arī citos veidos.”
“Pasaules recepšu klasikā daudzas slavenas receptes nav iedomājamas bez kalvadosa, konjaka, vīna, portvīna, liķiera un citiem dzērieniem. Varbūt kādam no konkursa dalībniekiem izdosies radīt ideju ēdienam ar alu kā garšvielu, ko ar lepnumu varētu iekļaut mūsu restorāna ēdienkartē,” sacīja Dikļu pils restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš.
Konkursa uzvarētāju izraudzīsies “Valmiermuižas alus” darītavas un Dikļu pils pārstāvju komanda. Galvenā balva būs “Alus gardēžu brīvdienas” Dikļu pilī divām personām. Vienlaikus notiek arī skatītāju balsojums par oriģinālāko recepti, kuras autors saņems muciņu Valmiermuižas alus. Savukārt visas interesantākās ēdienu receptes pēc konkursa tiks apkopotas un publicētas alus ēdienu recepšu krājumā, kas būs pieejams ikvienam gardēdim.
Kā ziņots, “Valmiermuižas alus” alus darītava ekspluatācijā nodota 2008.gada rudenī, bet alus realizāciju uzņēmums sāka 2009.gada martā, jaunas ražotnes, alus receptes un dizaina izstrādē ieguldot 2,5 miljonus latu. 2009.gadā uzņēmuma neauditētais apgrozījums bija 286 000 latu, pārdodot 236 580 litrus gaišā alus.
2010.gada pirmajā pusē alus darītava sasniegusi 295 759 latu apgrozījumu, savukārt līdz gada beigām uzņēmums plānoja panākt 580 000 latu apgrozījumu.
NOZARE.LV
Komentāri