Kas latviešiem ir gardākā uzkoda pie alus? Tas ir siers! Tādēļ “Valmiermuižas alus” darītava ielūdz gardēžus uz MAZAJIEM SIERA SVĒTKIEM šo piektdien un sestdien, 30. un 31.jūlijā, Pārdotavā līdzās alus darītavai. Gardēži varēs nobaudīt un iegādāties 10 īpaši alum izvēlētus sierus no zemnieku saimniecībām un mazajām pienotavām Vidzemē. Abas dienas plkst. 19 Pārdotavā varēs satikt un izjautāt arī pašus siera meistarus.
Kā pastāstīja “Valmiermuižas alus”
darītavas saimnieks: „Jau gadu mūsu alus darītavas ciemiņus pie alus cienājām ar Vidzemes sieru izlasi. Viesiem mūsu piedāvātie sieri tik ļoti iegaršojās, ka vēlējās tos iegādāties, tādēļ no šīs piektdienas Pārdotavā līdzās alus darītavai piedāvāsim visiem gardēžiem nosmeķēt un iegādāties ne vien dzīvo alu, bet arī sierus”.
Būs baudāmi svaigie, dabīgie mājas sieri no saimniecības „Dimanti”, kas gatavoti no svaiga, augstvērtīga piena, jo „Dimanti” saimnieki ir parūpējušies par modernu kūti, lai govju ganāmpulkam nodrošinātu vislabākos apstākļus un gotiņas pasargātu no stresa. Zemnieku saimniecība „Cerieši” galdā cels balto kazu baltos, svaigos sierus. Kazas siers ir ļoti veselīgs, cilvēka organismam sniedz daudz vitamīnu, kas stiprina imunitāti, turklāt labi garšo pie alus. „Mālpils piensaimnieks” būs sarūpējis sātīgus, dabīgi kūpinātus sierus ritulīšos un virtenēs īpaši pie alus, ko reti kurā citā Latvija bodē var atrast, savukārt „Limbažu piens” piedāvās izturēto, cieto „Monterigo” sieru, kas savu izcilo garšu ir ieguvis ilgā nogatavināšanas procesā uz egles koka dēļiem, un vislabāk garšo lauzts mazos gabaliņos.
Līdz ar sieru degustācijām būs citi gardi pārsteigumi. Nogaršot un iegādāties varēs dabas dzērienus „Madara Drinks”, būs nopērkams „Valmiermuižas tumšais alus”, savukārt nefiltrētā alus cienītāju priekam, Pārdotavā tiks uzsākta arī otrpus Valmieras brūvētā Brenguļu „Abula” lejamā alus tirdzniecība.
Komentāri