Alus darītava “Cēsu alus” paplašinājusi sidra zīmola “Fizz” sortimentu ar bezalkoholisku sidru, ieguldot ražošanā 30 000 latu, informēja uzņēmumā.
“Bezalkoholiskais sidrs “Fizz” ar bumbieru garšu tiek ražots pēc klasiskas tehnoloģijas, izmantojot fermentētu ābolu sulu un bumbieru sulas koncentrātu. Līdzīgi kā citi dabīgi raudzētie dzērieni, piemēram, kvass un kefīrs, tas satur niecīgu alkohola daudzumu, kas radies sastāvā esošās sulas dabīgā rūgšanas procesā. Īstenojot mūsu sociālās atbildības politiku par alus un alkohola lietošanu, esam radījuši alternatīvu sociāli aktīviem, nobriedušiem cilvēkiem, kam garšo sidrs,” norādīja “Cēsu alus” produktu grupas vadītāja Ilona Riekstiņa.
“Cēsu alus” bezalkoholiskajā sidrā “Fizz” faktiskā alkohola deva nepārsniedz 1,2%, kas saskaņā ar Latvijas likumdošanu ir bezalkoholisks dzēriens, tādēļ uz to neattiecas tirdzniecības ierobežojumi.
Sidrs “Fizz” patlaban ieņem līderpozīcijas Latvijas sidra tirgū, 2010.gadā sasniedzot 51% tirgus daļu un nodrošinot 9% tirgus daļas kāpumu. Līdz šim tirgū bija pieejams sidrs “Fizz” ar zemeņu, bumbieru, ķiršu un melleņu garšu.
Kā ziņots, “Cēsu alus” 99% balsstiesīgo akciju pieder somu koncernam “Olvi Ooj”. Kopš 2001.gada uzņēmuma attīstībā investēti 27 miljoni latu. 2008.gadā ražotnē tika uzstādīta Baltijā modernākā un jaudīgākā skārdeņu līnija.
“Cēsu alus” produktu portfelī pārstāvētas astoņas dzērienu kategorijas: alus, alus kokteiļi, alkoholiskie kokteiļi, sidri, enerģijas dzērieni, kvass, sulas, bezalkoholiskie dzērieni.
NOZARE.LV
Komentāri