Trešdiena, 7. augusts
Vārda dienas: Alfrēds, Madars, Fredis

VALLETA – Latvijas labākais tirgotājs

Reklāmraksts
11:15
07.08.2024
18
Latvijas Labakais Tirgotajs Balvas Pasniegsana

Tirdzniecības centra VALLETA direktore Monta Rubene un LTA prezidents Henriks Danusēvičs FOTO: Valmieras novada pašvaldība

Vasaras sākumā Latvijas Tirgotāju asociācijas organizētajā ikgadējā konkursā Latvijas labākais tirgotājs no vairāk nekā 600 dalībniekiem tika apbalvoti 37 uzņēmumi. Kategorijā Tirdzniecības centri galveno balvu ieguva VALLETA, kas ir lielākais tirdzniecības centrs ārpus Rīgas un mūsu reģionā. Par savu iepirkšanās vietu to izvēlas ne tikai valmierieši, bet arī reģiona iedzīvotāji un pierobežā dzīvojošie igauņi, jo ikdienā nepieciešamo preču piedāvājums tirdzniecības centrā ir gana daudzveidīgs. Par augsto novērtējumu, šī brīža tendencēm tirdzniecībā un patērētāju paradumos, sarunā stāsta VALLETA direktore Monta Rubene.

-Ko Jums un uzņēmumam nozīmē iegūtā balva?

-Protams, esam priecīgi! Jebkurš pozitīvs novērtējums dod gandarījumu un iedvesmo darboties tālāk – ne tikai veikt pienākumus tirdzniecības centra ikdienas darbības nodrošināšanai, bet arī paskatīties uz procesiem tajā no apmeklētāju puses.

-Kas, Jūsuprāt, ir novērtējuma pamatā?

-Šeit jāvērš uzmanība, ka konkursā pēc slepenā pircēja principa tiek vērtēti apmeklētāju apkalpošanas standarti un kultūra. Līdz ar to balva lielākoties ir mūsu veikalu un to darbinieku nopelns. Lai saprastu, ko vidzemnieki sagaida no apkalpošanas procesa, esam veikuši arī attiecīgus pētījumus. Piemēram, teju ikvienam ir svarīgi, lai ar viņu sasveicinās, taču tūlītēja palīdzības piedāvāšana nav nepieciešama, jo pircēji vispirms paši netraucēti vēlas iepazīties ar piedāvājumu. Pirkuma izdarīšanā būtiskas ir pārdevēja zināšanas par preci. Protams, situācijas var būt dažādas, bet kopumā darbinieki cenšas to ievērot, jo statistika rāda, ka patērētāji pirkumus šobrīd izdara ļoti mērķtiecīgi.

-Ko tas nozīmē?

-Var teikt, ka katrs, kas ienāk tirdzniecības centrā, izdara arī pirkumu. Tāpēc ne tikai no piedāvājuma, bet arī pārdevēja pozitīvisma, empātijas un kompetences atkarīgs, kurā veikalā viņš to veiks. Mūsu pircēji nenāk uz centru pavadīt brīvo laiku vai pastaigāties tāpat vien. Pirkumi ir pārdomāti. Tāpat cilvēki ir gatavi nopirkt dārgāku preci, kas kalpos ilgāk. Jūtam, ka veselīga dzīvesveida kultam pievienojas arī paradumi domāt par ilgtspēju un atkritumu samazināšanu.

-Nevar nepamanīt, ka pie tirdzniecības ēkām ir arvien vairāk pakomātu, kas liek domāt, ka cilvēki iepērkas internetā. Cik liels izaicinājums tas ir tirdzniecības centriem?

-Nenoliedzami, internets ietekmē gan centru apmeklējumu, gan pirkumu izdarīšanu tajos. Internetā šobrīd var nopirkt teju visu, un no jebkuras pasaules valsts, lai vai kur tu atrastos un cik būtu pulkstens. Preču saņemšana ir ērta – pakomāts ir izvietots pa ceļam no darba uz mājām, pie mīļākā pārtikas veikala vai tamlīdzīgi. Arī cenas ir pieejamas, jo tirgotājam ir mazāk izdevumu. Vienlaikus, problemātiska var būt preču atgriešana, kad saproti, ka iepirkšanās uz vietas veikalā tomēr arī var ietaupīt laiku. Tāpat apģērbu gribas pielaikot, redzēt, kā tas pieguļ augumam, sajust materiālu un faktūru.

-Ar kādiem vēl izaicinājumiem šobrīd saskaras VALLETA?

-Tirdzniecības centru pirms vairāk nekā 15 gadiem cēla, rekonstruējot kādreizējo universālveikalu. Toreiz izveidoja daudzas vidējas platības tirdzniecības telpas, lai iegūtu piedāvājuma apjomu un dažādību. Šobrīd, lai veiksmīgi konkurētu gan ar tirdzniecību internetā, gan savstarpēji, veikali pieprasa arvien plašākas telpas. Tas dod lielāku garantiju pirkuma izdarīšanai, kā arī pircējiem patīk netraucēti pazust preču piedāvājumā. Tātad izaicinājums ir atrast, kā no esošajām telpām izveidot pēc iespējas plašākas tirdzniecības zāles, saglabājot arī piedāvājuma dažādību. Tieši tāpēc VALLETĀ šobrīd bieži notiek telpu remonti vai labiekārtošanas darbi. Tie turpināsies arī šogad. Patīkami, ka starptautiski zīmoli arvien vairāk saprot, ka arī reģionos dzīvo maksātspējīgas ģimenes un notiek uzņēmējdarbība.

Pircēju vajadzības un pieprasījums mainās, pielāgošanās tam ir gan izaicinājums, gan izaugsme. Nemainīgi augsts ir pieprasījums pēc telekomunikāciju pakalpojumiem, IT precēm, arī dažādiem “gadžetiem”. Tāpēc gada sākumā pat četras reizes lielāku klientu apkalpošanas centru izveidoja LMT. Savukārt pie jaunpienācējiem gribu pieminēt veikalu SNACK’O LAND, kas piedāvā dzērienus un našķus no visas pasaules, īpaši ASV un Japānas.

Kopumā gan iedzīvotāju skaits samazinās, dzimstības rādītāji ir zemi. Arī pirktspēja nepieaug kopā ar inflāciju, jo darbaspēka izmaksas jau tāpat ir augstas. Tas var rezultēties ar apmeklējuma un pirkumu skaita samazināšanos. Tomēr VALLETAI ir būtiskas priekšrocības, lai negatīvo tendenču ietekme būtu pēc iespējas mazāka. Lepojamies gan ar starptautiski atpazīstamiem, gan Latvijas zīmoliem, arī ar sevi pierādījušiem reģiona uzņēmējiem, kas vienuviet par pieejamu cenu piedāvā preces, kas atbilst reģiona iedzīvotāju prasībām. Pērn lielāki kļuva zīmola BRANCHESS sieviešu un vīriešu apģērbu veikali, kurus izveidojuši uzņēmēji no Alūksnes, un tur tiek šūta daļa no piedāvājuma. Tāpat lepojamies, ka pie mums ir plašākais sporta preču piedāvājums reģionā. Svarīgi, ka no jebkuras Vidzemes pilsētas Valmieru var sasniegst ātrāk un ērtāk nekā Rīgu. Tas nozīmē, ka iepērkoties šeit, var ietaupīt laiku, un mazāk naudas jātērē degvielai.

-Cik ilgi Jūs pati esat saistīta ar VALLETU? 

-Tirdzniecības centra mārketinga daļai pievienojos nu jau vairāk nekā pirms 13 gadiem, bet telpu nomas projektu vadību un administratīvās kompetences pārņēmu pirms pieciem gadiem. Šī joma man nebija sveša, jo pirms tam biju strādājusi reklāmas jomā vairākos uzņēmumos, arī klientu apkalpošanā apdrošināšanas nozarē. Visa šī pieredze noderēja, uzsākot darbu VALLETĀ, un tad arī sāku ticēt, ka katrai situācijai un satiktajam cilvēkam dzīvē nav tikai virspusēja nozīme. Man noderēja pat vidusskolas degsme rakstīt uz patiesām sajūtām balstītus sacerējumus. Izglītību tieši mārketingā un tirdzniecības vadībā ieguvu paralēli darbam šeit. Ļoti patika studiju laiks, jo mācības varēju gan reducēt, gan viegli sasaistīt ar saviem darba pienākumiem. Pārliecinājos, ka pieredze jomā, ko studē, mācībām dod pilnīgi citu garšu un interesi.

-Ko tieši nozīmē tirdzniecības centra vadīšana? Kādi ir profesionālie izaicinājumi šajā darbā un kas sagādā gandarījumu?

-Man ļoti patīk, ka tirdzniecības centra vide ir dzīva un mainīga. Savukārt pie lielākajiem izaicinājumiem varētu pieskaitīt spēju salāgot iznomātāja un nomnieka intereses, jo papildus pircēju apkalpošanai katra puse veic uzņēmējdarbību, kurā vēlas iegūt maksimālo labumu. Gandarījumu, protams, sniedz katrs realizētais projekts, kas gan prasa krietni daudz laika, darba un iedziļināšanās. Vienmēr ir prieks arī par to, ka potenciālie nomnieki, tajā skaitā starptautiski zīmoli, paši mūs uzrunā. Tātad ieguldītais darbs ir devis atpazīstamību.

-Kā izdodas atpūsties no saspringtās darba ikdienas?

-Ikdienā ārpus darba mana prioritāte ir fiziskās aktivitātes. Regulāri apmeklēju sporta zāli, paskrienu, jo tikai tā varu gan atbrīvot, gan iegūt skaidrāku prātu. Enerģiju, protams, dod kopīgs laiks ar ģimeni un draugiem. Kaut vai tikai vakariņas, kuru laikā izbaudu sarunas par to, kas kuram jauns un ko kurš paveicis.

Valleta Veikali 14 06 2024 001
SNACK’O LAND veikals tirdzniecības centrā VALLETA FOTO: Uģis Brālēns
Valleta Fasade 12 05 2024 008
Tirdzniecības centrs VALLETA Valmierā FOTO: Uģis Brālēns

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Bāka spīd. To Cēsīs redz

06:44
07.08.2024
32

Otro dienu Natālija Krama ir bijusī Cēsu Centrālās bibliotēkas direktore. Bibliotēkā nostrādāti 48 gadi, 36 bijusi direktore. Tagad laiks atpūtai un sarunai par aizvadītajiem gadiem, pārmaiņām un bibliotēku nākotnes redzējumu. -Kopš izskanējusi ziņa, ka    bibliotēkai mainās direktori, esmu dzirdējusi daudzus labus vārdus par sevi. No lasītājiem, pazīstamiem cilvēkiem. Tātad kaut ko labu esmu izdarījusi, […]

Kas ir nišas smaržas un kā tās izvēlēties?

10:52
31.07.2024
304

Nišas smaržas (no angļu valodas “niche perfumes”) ir ekskluzīvas un unikālas smaržas, kas tiek ražotas ierobežotā daudzumā, izmantojot augstākās kvalitātes un dabīgās sastāvdaļas. Šīs smaržas atšķiras no masu tirgus smaržām ar savu izsmalcinātību, radošumu un bieži vien arī ar stāstu, kas tās pavada.Nišas smaržas bieži vien ražo mazi, neatkarīgi smaržu nami, kas koncentrējas uz kvalitāti […]

Mazlietoti BMW auto - ļoti populāri. Kā izvēlēties un nopirkt ar garantiju?

10:28
31.07.2024
32

BMW ir ambiciozs un daudzu iekārots auto. Tas pircējiem piedāvā tik ļoti vēlamo greznuma, ērtību un stabilas vācu inženierijas apvienojumu. Tomēr jauns automobilis ir dārgs, tāpēc daudzi izvēlas mazlietotus BMW spēkratus. BRC Autocentrs piedāvājumā mazlietoti BMW ir pieejami par pieņemamu cenu un plašā izvēlē, un tie īpašniekiem sniedz tādu pašu braukšanas prieku un prestižu kā […]

Smaidam nevajag vārdus

06:28
30.07.2024
64

AS “Cēsu alus” un Cēsu novada pašvaldības ikgadējo apbalvojumu “Cēsnieks” saņēma Gunita Bārda. Viņa ir pasākumu režisore, vadītāja, dziedātāja un brīvprātīgā Cēsu klīnikā un Vidzemes slimnīcā. Ar Gunita saruna par Cēsīm, sapņiem un dzīvi. -Nespēju noticēt. Tas ir tik liels gods! Tas ir cēsnieku un ne tikai viņu balsojums, nevis kādas žūrijas, tāpēc nespēju noticēt. […]

Sapņus piepilda darot

06:38
28.07.2024
21

Iegriežoties ceļā uz Drustu pagasta  “Sila Zundiem”, labi redzams, kā nelielie pakalni sakļaujoties veido lauku un mežu ieloku ainavu. Vasaras zaļajā mierā jau iztālēm iezīmējas krāsas. Tā savā krāšņumā spēlējas puķes. “Te tāda kalnaina vieta – Avotkalns, Gravkalns, Zundu kalns, turpat pāri Piltiņkalns. Zeme smilšaina, pauguraina,” stāsta saimniece Valda Ļeonova un piebilst, ka kādreiz te bijusi […]

Nezina, kas ir garlaicība

05:52
25.07.2024
32

Genovefa Bojāre tikko aplaistījusi dārzu, nolasījusi jāņogas. Drustēniete pastāsta, ka dārziņa platību samazinājusi, lai godam tiktu galā ar kopšanu. “Pie mājas ir dīķītis, saleju ūdeni traukos un vedu uz dārziņu. Bez ūdens nekas neizaugs. Siltumnīcā karstajās dienās daudz ūdens vajag,” atgādina Genovefa un piebilst, ka karstajā laikā arī puķes ātri nozied. Vislielākais prieks viņai par […]

Tautas balss

Zvēri ienāk mājās

11:49
06.08.2024
18
Lasītāja O. raksta:

“Izlasīju “Druvā” par lapsu, kas ienākusi kādā ēkā Cēsīs. Droši vien jau māja ir pilsētas nomalē, tomēr arī tā ir vēsts, ka dzīvnieki nepavisam nebaidās no cilvēka. Speciālisti vienmēr stāsta, ka dzīvnieks, arī plēsējs, centīsies izvairīties no divkājaiņa, bet aizvien biežāk gadās brīži, kad tā nav. Varbūt arī zvēri mana savus paradumus?” sprieda lasītāja O.

Ne jau pirmo reizi

15:40
04.08.2024
12
Cēsniece O. raksta:

“Klausos radio ziņās, ka lietus, kas sākās svētdien un sāka pierimt tikai pirmdienas pēcpusdienā, ir bijis spēcīgākais lietus Latvijā vismaz kopš 1945. gada. Tātad lietavas nevajadzētu izmanto kā argu-mentu, runājot par lielām klimata pārmaiņām,” pauda cēsniece O.

Par svētkiem un alkoholu

15:39
04.08.2024
21
Seniors raksta:

“Cēsīs ir par daudz publisku svētku. Tā vērtēju Andras Gaņģes teikto komentārā “Siena laiku aizstājis svētku laiks”. Taču nepiekrītu, ka pilsētā būtu par daudz kopēju svinību, jo ir tikai Cēsu svētki. Agrāk Vienības laukumā ar salūtu sagaidījām jauno gadu, tagad nav arī tā. Manuprāt, vajadzētu vairāk svētku pasākumus, kas visiem pieejami. Dzīve jau tāpat diezgan […]

Zeltslotiņas turpina izplatību

15:38
04.08.2024
10
Priekuliete raksta:

“Ceļmalas no Cēsīm uz Liepas pusi ir aizaugušas Kanādas zeltslotiņām. Invazīvais augs izplatās arī dzelzceļa pārbrauktuvju apkārtnē. Ar zeltslotiņām ir diezgan viegli cīnīties, tikai regulāri laikus jānopļauj. Ja to nedarīs, augs turpinās ieņemt aizvien jaunas platības, taču patlaban neizskatās, ka kāds to pūlētos ierobežot,” atzina priekuliete.

Agras ciems gaida norādi

15:37
04.08.2024
15
Agras iedzīvotājs raksta:

“Pie ceļa P14, kas no Drabešu pagasta Zīparkalna ved uz Cēsīm, joprojām nav norādes uz Agras ciemu. Ir uzstādīta zīme, ka sākas ciema teritorija, bet nav norādes, ka būs pagrieziens uz Agru. No šī paša lielā ceļa ir zīme, kur jānogriežas uz Līvu ciemu, pie Vidzemes šosejas ir norāde uz Kārļiem, bet uz Agru nezin […]

Sludinājumi

Pārdod

10:20
02.08.2024
17

Ekonomisks un dinamisks VW Polo, 1.6 TDI, manuāls 5 ātrumi. Iekļautas 2 atslēgas. Visas apkopes veiktas savlaicīgi, iezieta jauna TA lidz 14.08.2025 Videjais patēriņs 4.2-5.0 litri uz 100 km. Kondicionieris ne strādā. Automašīnu iespējams pārbaudīt Jūsu izvēlētā servisā. Automātiskās tuvās gaismas (dienas gaismas 70% no tuvās gaismas). Ir vizuāli defekti. Cena runājama 4000. Apskatīt var […]

Pārdod

16:40
30.07.2024
12

Energolnfra Industry nodrošina energoefektīvu apkuri darba vidē ar augstu griestu augstumu, aptuveni 4-40 m. Siltuma uzkrāšanās grīdā, sienās un citās virsmās nozīmē to, ka nav nepieciešama augsta gaisa temperatūra, ietaupot 25-50% enerģijas. Energolnfra Industry ar savu augsto darba temperatūru var tikt izmantota arī ārpus telpām, t.i., iekraušanas platformās utt. Sildītājs ir apstiprināts ar mitrum-necaurlaidīgu IP44 […]

Pārdod

15:08
30.07.2024
12

Piedāvājam rūpniecisko gaisa dzesētāju COLDPRO ELO Vērts izvēlēties tāpēc, ka tas: Efektīvi un viegli atdzesē lielas telpas – liela gaisa straume efektīvi izstumj karstumu no telpām. Atdzesē un ventilē, sniedz 100% izfiltrētu svaigu gaisu, filtrs aizsargā no putekļiem un kukaiņiem, un to ir viegli iztīrīt/nomainīt. Energoefektīvs – Uzstādīšanas, ekspluatēšanas un tehniskās apkopes izmaksas ir ļoti […]

Citi

14:52
30.07.2024
9

Smilšstrūklas pakalpojumi ar izbraukšanu, īsā laikā apstrādāsim lielus apjomus jebkurā objektā. Ikvienam, kam nepieciešams tīrīt lielus apjomus īsā laikā. Ar prieku palīdzēsim! Rūpnieciskais pneimatiskais hidropneimatiskais smilšu smidzinātājs Ļauj apstrādāt jebkuru virsmu lielos apjomos, kur nevar izmantot parasto smilšlauzi, jo rodas liels putekļu daudzums. Daudzu virsmu attīrīšana: Fasāžu tīrīšana / metāla tīrīšana / ķieģeļu tīrīšana / […]

Pārdod

14:50
30.07.2024
14

Piedāvājam rekuperatorus (ventilācija ar siltumatguvi) visu veidu telpām. Sadzīves vajadzībām piedāvājam decentralizētu ventilācijas sistēmu, kas sastāv no rekuperatora ar tālvadības pulti: privātmājām, kotedžām un dzīvokļiem. Organizācijām piedāvājam centralizētu ventilāciju ar rekuperāciju dažāda veida komercobjektiem: biroju kompleksiem, ražošanas u.c telpām. Rekuperācijas sistēma risina šādus problēmas: – telpas nodrošināšana ar svaigu gaisu – zaudētās siltumenerģijas atgūšana, uzsildot […]