Šomēnes notika Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatora (VBII) astotā un šogad pirmā vērtēšanas komisijas sēde, kurā tika vērtētas 17 biznesa idejas, no kurām atbalstu guva astoņas, informēja VBII.
Vērtēšanas komisijas sēdē VBII kandidāti uzstājās ar īsu savas biznesa idejas prezentāciju, un komisijas locekļi tās vērtēja pēc pieciem kritērijiem. Vērtēšanas rezultātā tika pieņemts lēmums izteikt piedāvājumu astoņiem kandidātiem parakstīt sadarbības līgumu ar VBII par inkubācijas pakalpojumiem.
Izvēlētās biznesa ieceres – motociklu bagāžas koferu izgatavošana, LED tehnoloģijas gaismekļu ražošana, kaltēto ziedu ražošana un realizācija, specifisku cepumu, šokolādes konfekšu un kūku ražošana, audio reklāmu izgatavošana, TV un kino industrijas tehnikas un aksesuāru ražošana, gumijas segumu ražošana, augstākās drošības pakāpes maksājumu pakalpojumi, izmantojot cilvēka plaukstas vēnas infrasarkano lasījumu maksājumu norēķinu procesā.
Pārējo biznesa ideju uzņemšana VBII tika atlikta uz laiku, piedāvājot kandidātiem precizēt savu biznesa ideju.
Vērtēšanas komisijā piedalījās tās priekšsēdētājs – Valmieras pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks, VBII valdes priekšsēdētājs Pēteris Druķis, Vidzemes augstskolas Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes dekāne Vija Melbārde, AS “Valmieras piens” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, AS “Swedbank” biznesa klientu apkalpošanas centra vadītājs Andris Kabraks, kā arī SIA “Latio vērtētāji&konsultanti Vidzemē” valdes priekšsēdētājs Jānis Biernis.
Biznesa ideju izskatīšana un uzņemšana biznesa inkubatorā notiek trīs līdz četras reizes gadā. Prakse liecina, ka ceturksnī VBII tiek uzklausītas apmēram 30-40 biznesa idejas, no kurām vērtēšanas komisijā tiek izskatītas 15-20 iesniegtās biznesa idejas. Plānots, ka nākamā kandidātu vērtēšanas komisijas sēde notiks jūnijā.
Jau ziņots, ka VBII pašlaik darbojas 36 jaunie uzņēmumi, – kā lielāko ieguvumu no darbības biznesa inkubatorā paši uzņēmēji min pieejamo moderno infrastruktūru, finansiālu atbalstu biznesa konsultācijām, kā arī plašās sadarbības iespējas un kontaktu tīklu.
LETA
Komentāri