Nora Freiberga, pensionāre:
– Vēl nedaru neko, tikai vācu ārstniecības augus un tējas. Kad nogatavosies tomāti un gurķi, tad sākšu konservēšanu. Ievārījumus šogad vārīšu mazāk, jo krājumā ir jau iepriekšējo trīs gadu raža. Visgardākie ir lāceņu un brūkleņu – ābolu ievārījumi Baiba Karlsberga, skolotāja:
– Vairs nevācu ne ogas, ne augļus. Visu var nopirkt, un ievārījumi ir tikpat garšīgi, kā pašu gatavotie. Jaunībā kopā ar mammu vārīju ievārījumus un taisīju kompotus, tad mājās bija lieli krājumi. Raitis Strazdiņš, šoferis:
– Visa ģimene vācam ogas – ķiršus un zemenes. Šogad ir laba ābolu raža, liksim kompotus. Ogas gatavojam kompotos, ievārījumos un arī sasaldējam. Man ļoti garšo ievārījumi. Pats vairāk iesaistos ražas vākšanā, ne vārīšanā .
Juris Neimanis, mežsargs:
– Iespēju robežās vācu ogas un sēnes, bet jāstrādā, nevaru tam veltīt daudz laika. Sēnes iesālu vai iemarinēju. Neuzticos citu valstu produkcijai, tikai Latvijas pārtikai, sekoju līdzi tam, ko pērku, bet ogas un sēnes labprātāk ēdu tikai paša vāktās. Līvija Vitkina, pensionāre:
– Vācu zemenes un ķiršus, lasu sēnes. Ievārījumus esmu jau savārījusi, un veikalā pārdotos nekad neiegādājos. Vislabāk man garšo upeņu, aveņu un zemeņu ievārījumi. Tie ir arī veselīgi, ne tikai gardi.
Komentāri