![200812261600591125](https://edruva.lv/wp-content/uploads/2008/12/200812261600591125.jpg)
Tuvojoties gadu mijai, lielākos daudzumos tiek iegādāts šampanietis un dzirkstošie vīni. Lai dzirkstošā dzēriena saskandināšanas prieks tiktu arī tiem, kuri alkoholu nelieto vai nedrīkst lietot, piemēram, autovadītāji, veikalos nopērkami bezalkoholiskie dzirkstošie dzērieni. Īpaši iecienīts ir “Mežezers”, kas gan pēc krāsas, gan garšas atgādina šampanieti, vien ar to atšķirību, ka ir bezalkoholisks un tiek gatavots, izmantojot Latvijā audzēto cidoniju sulu. Un gadu mija jau būtu īstais laiks izvēlēties pašu uzņēmēju saražoto produkciju. Lai arī uz pudeles rakstīts, ka tas ir Palsmanes dzirkstošais dzēriens, jau gadu “Mežezeru” gatavo
un pilda Cēsīs uzņēmumā “Livonia”. Pērn Palsmanes uzņēmums “Līvas V” ieguva jaunus īpašniekus, kuri nolēma pazīstamo dzērienu padarīt vēl kvalitatīvāku un pieejamāku. Arī uzņēmuma nosaukums ieguva Cēsīm daudz tuvāko “Livonia”.
Viens no tā īpašniekiem Uldis Rudmiezis stāsta, ka ražošana no Palsmanes pārcelta uz Cēsīm, uzstādītas modernākas iekārtas, kas ļāvis palielināt jaudu: “Palsmanē pildīšana bija roku darbs, gada nogalē, kad pieauga pasūtījums, nodarbināja pat 50 cilvēkus. Cēsīs pie līnijas strādā seši, paveicot vēl lielāku apjomu. Ar pašreizējām jaudām varam sapildīt apmēram divus tūkstošus pudeļu stundā, kas ļauj apmierināt pieprasījumu arī gada nogalē. Produkts kļuvis arī kvalitatīvāks, tiek veikta pasterizācija, filtrācija, kas nodrošina skaistu krāsu un īpašo garšas buķeti.”
Uzņēmuma “Livonia” ražoto bezalkoholisko un alkoholisko dzērienu sortiments ir plašs un veidots tā, lai apmierinātu tik ļoti dažādās patērētāju vēlmes. “Livonia” ražo ne tikai “Mežezeru” un “Zelta Mežezeru”, kas ir dzēriena uzlabota versija ar palielinātu cidoniju sulas saturu, bet arī citus bezalkoholiskos dzirkstošos dzērienus, gāzētos enerģētiskos dzērienus uz taurīna, kofeīna un vitamīnu bāzes un citus.
Uzņēmumā pastāstīja, ka vispieprasītākais esot “Mežezers”, taču arī pārējie dzērieni gūstot arvien lielāku piekrišanu.
Komentāri