Cēsu 1.pamatskolā tā jau ir tradīcija- cept kūkas no veselīgiem produktiem.
“Tā kā esam eko skola un mums pagalmā ir permakultūras dobes, tad šāda ikgadēja kūkas cepšana skolā šķiet tikai likumsakarīga,” saka ģeogrāfijas un dabaszinību skolotāja Līga Ābola – Bērziņa un atgādina, ka permakultūras dobes nozīmē, ka tiek izmantots viss, kas skolēniem šīm vajadzībām pieejams, jo dobe tiek veidota tā, lai tā pēc iespējas būtu pašpietiekama. Tajā nonāk arī visi ekoatkritumi, veidojot kompostu. “Iepriekšējos divos gados cepām burkānkūku, bet šogad eko padomes bērni izlēma, ka vajag kaut ko mazliet pamainīt. Tad nu izvēlējāmies gatavot biešu kūku,” atklāj skolotāja un teic, ka šī ir eko padomes saliedēšanas aktivitāte.
“Meitenes allaž sameklē recepti, tiek izrunāts, kurš kuru sastāvdaļu sagādās. Skolas mājturības kabinetā visi kopīgi kūku gatavo. Izdevās ļoti garda! Visiem bija prieks!” tā skolotāja. Ievērojot aprites ekonomikas kārtību, ēdiena atliekas (mizas un olu čaumalas) tika aiznestas uz skolas permakultūras dobēm.
Cēsu 1.pamatskolas eko padomē aktīvi darbojas desmit jaunieši, un kūkas cepšanā piedalījās astotās klases audzēkņi.
Komentāri