Trešdiena, 12. novembris
Vārda dienas: Kaija, Kornēlija

Pārsteigt garšas kārpiņas

Jānis Gabrāns
12:01
08.04.2019
235
Pavars1 1

Pagājušajā nedēļā norisinājās Cēsu Pavasara Restorānu nedēļa, kurā iesaistījās pieci pilsētas restorāni: “Cafe2Locals”, “Hotel Cēsis”, “Jāņoga”, “H.E.Vanadziņš Ziemeļu restorāns” un “Villa Santa Hotel”.

Restorānu nedēļas būtība – par draudzīgu cenu tiek piedāvāta trīs kārtu maltīte, kas atšķiras no ikdienas piedāvājuma un pie kuras restorānu šefpavāri piedomājuši īpaši.

Šāds pasākums svarīgs arī no tūrisma viedokļa, atzīst Cēsu Tūrisma informācijas centra vadītāja Andra Magone: “Šis ir labs tūrisma produkts, ko piedāvāt ārpus aktīvās sezonas. Projekts ir visām pusēm izdevīgs, cilvēki var iepazīt restorānus, kuros vēl nav bijuši, mēs cenšamies stāstīt, ko vēl konkrētajā nedēļā var redzēt mūsu pilsētā.” A. Magone stāsta, ka apmeklētāju interese pieaug, to vislabāk parādot sociālie tīkli: “Cilvēki atzīmē savus draugus, rosinot izmantot šo iespēju, paši norāda, ka apmeklēs. Restorānu nedēļas gūst arvien lielāku ievērību, pavasarī šis ir īpašs laiks, kad gribas kaut kur izbraukt.”

Darbs pie Restorānu nedēļas sākas jau tad, kad beidzas iepriekšējā, tad tiekas tūrisma speciālisti un restorānu pārstāvji, lai izvērtētu, kas izdevās, kas ne. Tad arī tiek nolemts, kad būs nākamā. Pirms kārtējās nedēļas atkal ir tikšanās, lai pārrunātu saturu, koncepciju, iepazītos ar vizuālā risinājuma piedāvājumu. Resto­rā­nu nedēļas datumi tiek saskaņoti arī ar citu pilsētu tūrismu centriem, lai nedēļas nepārklātos. Nākamnedēļ tāda būs Valmierā. Katru gadu kustība kļūst plašāka, iesaistās vēl kāda pilsēta ar savu restorānu piedāvājumu.

Cēsnieki, kuri jau izbaudījuši Restorānu nedēļas iespējas, tās vērtē ļoti pozitīvi. Pirmo reizi to izmantoja Kārlis Dambis, kurš kopā ar savējiem pabijis “Villa Santa” restorānā: “Šis ir ļoti apsveicams pasākums, tā ir iespēja par saprātīgu cenu iepazīt pilsētas restorānu piedāvājumu. Turklāt šī ir iespēja aiziet uz restorānu, kurā vēl nav sanācis būt. Tā, akcijas mudināti, pabijām “Villa Santa” restorānā, esam patiesi apmierināti ar baudīto! Šis ir ceļojums garšu pasaulē, kurā īpaši tiek padomāts par pavasara piedāvājumu. Pirmā pieredze Restorānu nedēļā ir pozitīva, esam gatavi piedalīties arī turpmāk.”
Arī Aija Baha – Velvele pozitīvi novērtē šo iespēju un neslēpj, ka no jauna sev atklājusi “Hotel Cēsis” restorānu: “Tiešām biju pārsteigta par tā lielisko piedāvājumu. Pieļauju, daudziem izveidojies stereotips, ka tur nekā īpaša nav, bet bijām patīkami pārsteigti par ēdienu, apkalpošanu – visu. Restorāns ir ļoti pilnveidojies, vērts aiziet vēl, jo reizēm vajadzīga šī klasiskā restorāna sajūta.”

Akcijas draudzīgā cena – 20 eiro par trīs kārtu maltīti- ļaujot vienā nedēļā salīdzināt vairāku restorānu piedāvājumu: “Patīka­mi, ka katra pavāri cenšas parādīt savas prasmes, iespējas, ēdieni izmeklēti, viegli, pārsteidz ar garšas daudzveidību. Tā ir iespēja uzdāvināt sev prieku un kopā baudīt vakaru.”
Atzinīgi iespēju novērtē arī restorānu pārstāvji. “Jāņogas” šefpavārs Jānis Sproģis norāda, ka ir interesanti radoši pastrādāt pie nedēļas piedāvājuma, nedaudz liekot sev iziet ārpus ierastā ritma. Ja to novērtē apmeklētāji, mērķis sasniegts.

Kafejnīcas “Cafe2Locals” īpašnieks Tālis Sudņiks stāsta, ka apmeklētāju plūsma šajā nedēļā jūtami palielinās, nedēļas nogalē jau pieteiktas ļoti daudzas rezervācijas: “Cilvēki nāk, bauda, šis atšķirīgais piedāvājums piesaista. Tas uzliek arī zināmu atbildību šefpavāram, un, lai gan kopumā trīs reizes gadā cenšamies mainīt ēdienkarti, šī ir īpašāka izaicinājumu nedēļa. Izmantojam pavasara piedāvājumu, daudz strādājam ar bērzu sulu dažādos veidos. Šajā nedēļā mums ir vīnu akcija, lai cilvēki pie vakariņām par īpašu cenu var baudīt arī vīnu, viņi to novērtē.”

“Hotel Cēsis” restorāna vadītājas vietniece Laura Voldiņa atzīst, ka Restorānu nedēļas ļoti vajadzīgas tieši restorāna kultūras veidošanā: “Šī ir iespēja cēsniekiem aiziet uz viesnīcas restorānu, kur, pieļauju, sen nav bijuši. Šajā nedēļā varam parādīt, uz ko spējīgi pavāri, pasniedzot it kā parastas lietas citādā veidā, lai būtu tā īpašā odziņa, kas sniedz garšas baudījumu arī apmeklētājiem. Mazajām Cēsīm šāda nedēļa ir ļoti nozīmīga.”

Interesi par Restorānu nedēļu apliecina arī fakts, ka nedēļas nogalē jau gandrīz visur galdiņi rezervēti. Tas ir izaicinājums pavāriem, atzīst restorāna “H.E.Vanadziņš” šefpavārs Rihards Eniks, norādot, ka tā ir iespēja pieslēgt radošās mūzas, eksperimentēt ar nebijušiem produktiem: “Bet kvalitātes latiņa nedrīkst būt zemāka arī ikdienā, jo tieši tas piesaista vai atgrūž klientus. Ja viņi nāk atkārtoti, ja vēlas pie mums baudīt maltīti, esam priecīgi un nedrīkstam viņus pievilt!”

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Darbs ar jauniešiem – dzīves misija

06:21
10.11.2025
102

Ja sarunās iznāk pieminēt jauniešu centru “Apelsīns” Liepā, cilvēki visbiežāk ir informēti, ka tas ir pirmais un ilglaicīgākais jauniešu centrs Cēsu novadā. Oktobrī “Apelsīns” nosvinēja jauniešiem svarīgu dzimšanas dienu – 18. jubileju. Nu jau astoņus no tiem centru pretī pilngadībai veda Maija Ozoliņa. Par godu nozīmīgajai jubilejai Maija piekrita “Druvai” pastāstīt par savu darbu. -Kad […]

No grāmatas uz kino ekrāna

06:25
06.11.2025
92

 Zane (Nuts) Riekstiņa dažu gadu laikā no diplomētas juristes veidola pārtapusi radošā personībā un nu jau izdevusi desmit grāmatas, turklāt tās piedāvājot ne tikai fiziski lasāmā, bet arī klausāmā formātā. Taču tagad viņas radošo rakstīšanas ceļu šķērsojuši arī kino darboņi, un nu jau aptuveni nedēļu televīzijas programmu sarakstā    “Go3” skatītāju baudījumam piedāvātas divas sērijas, […]

Jau desmit gadu apmeklē un vērtē kultūras pasākumus

06:09
04.11.2025
56

Jaunpiebalgas pagasta bibliotēkā regulāri tiekas domubiedru klubiņš “Teātra afiša”, lai dalītos iespaidos par kultūras pasākumiem. Oktobrī tikšanās reize aizritēja svētku noskaņās, atzīmējot kluba desmito jubileju. Bibliotēkas vadītāja un domubiedru pulcinātāja Baiba Logina “Druvai” pastāstīja, ka jubilejas reizē bija plānots doties kopīgi noskatīties kādu izrādi, tomēr ikdiena bija pārāk aizņemta un tas neizdevās. Pāris dienu pirms […]

Mācās noadīt savu sapņu džemperi

08:06
03.11.2025
113

Reizi mēnesī Auciemmuižā, Raiskuma pagastā, kopā sanāk dažādu paaudžu novadnieces, apsēžas ap galdu, pārspriež ikdienu un ada. “Citi dejo, citi dzied, citi ada,” saka Inga Kalniņa, uzsverot, ka kopā adīšanā ne mazāk svarīga ir kopā būšana. Auciemmuiža ir laba vieta, kur rīkot dažādas meistarklases, atzīst Cēsu novada  Pārgaujas apvienības pārvaldes Kultūras centra vadītāja Solveiga Lobuzova. […]

Savienošanās ar ezoterisko pasauli ir sava iekšējā spēka atgūšana

06:10
31.10.2025
93

Agnese Mārtiņkrista ikdienā darbojas ezoterikas jomā – viņa strādā arī ar regresijām jeb iepriekšējo dzīvju ceļojumiem. Ar viņu sarunājāmies par šī darba nozīmi, atklāsmēm un piedzīvoto. -Kur rit jūsu ikdiena? -Dzīvoju Jelgavā. Jāsaka gan, ka esmu gana daudz paceļojusi pa Latviju, bērnībā uzturējos Baus­kas pusē – Misā un Skaistkalnē. Vēlāk, no pusaudža gadiem, dzīvoju Jelgavā […]

Turpina tradicionālu amatu

06:44
27.10.2025
122

Kaspars Zvirbulis jau desmit gadus dzīvo Līgatnē. Pusaudža gados Rīgas puika brauca pie tēvoča un palīdzēja tāšu darbnīcā. “Jau 20 gados apzinājos, ka tāsiķa amats noderēs. Vismaz  vecumdienāsnoteikti,” stāsta Kaspars. Kaspars Rīgā strādāja celt­niecībā, sieva Madara absolvēja Mākslas akadēmiju. Bija jāizlemj, ko tālāk darīt. Tad arī nolēma pārcelties uz Līgatni un kopā ar Vizmu un […]

Tautas balss

Medijam ir spēks

09:27
12.11.2025
8
Lasītājs raksta:

“Pērn un šī gada sākumā zvanīju “Druvai” par to, cik sliktā stāvoklī ir Liepas dzelz­ceļa pārbrauktuve. Šovasar beidzot to salaboja. Domāju, savs nopelns tajā ir arī avīzei. Paldies!” pauda lasītājs.

Lācis mūsdienās

09:23
12.11.2025
10
Seniors raksta:

“Klausos, kā speciālisti televīzijas radījumā saka, ka lāči ienākuši Latvijā un mums ar tiem turpmāk jāsadzīvo. Protams, lāči senāk dzīvojuši Latvijas teritorijā, bet tie pamazām izmedīti, jo bijuši bīstami ganāmpulkiem un arī cilvēkiem. Tagad cenšamies atjaunot plēsīgo dzīvnieku populāciju, bet, šķiet, neaizdomājamies, ka saimnieciskā darbība un cilvēku dzīves­veids simts gados pilnībā mainījies. Vide atšķiras no […]

Soliņu trūkums kā gadu desmitu tradīcija

08:20
10.11.2025
29
Cēsniece raksta:

“Gadiem runā, ka Cēsīs ir pārāk maz soliņu, bet pašvaldība izliekas nedzirdam. Man diezgan bieži ir jāiet uz klīniku, esmu krietnos gados, bet eju kājām, jo nav pārāk tālu. Tomēr atsēsties pa laikam vajag. Ejot pa Glūdas ielu, līdz Lenču ielai nav neviena soliņa. Pie jauniešu centra autobusu pieturas ir metāla sēdekļi, bet tie tomēr […]

Kas aizstāvēs stirnu?

08:19
09.11.2025
23
Lasītāja raksta:

“Aizvien nerimst satraukums par Bauskas novadā nošautajiem suņiem. Protams, jāizpēta, vai situācija tiešām bija tāda, ka dzīvnieki jālikvidē. Tomēr jocīgi, ka neviens nerunā par saplosīto stirnu, kas bija redzama fotogrāfijās. Vai šo dzīvnieku aizsardzība nerūp nevienam?” pārdomās dalījās lasītāja.

Nav jāpārmet, bet jāpalīdz

08:16
09.11.2025
25
Iedzīvotāja raksta:

“Izlasīju “Druvā” par sirmgalvi, kura Taurenē baro ap trīsdesmit kaķu. Uzskatu, ka nedrīkst kundzei to pārmest un teikt, ka tagad viņai pašai ar visiem dzīvniekiem jātiek galā. Saprotams taču, ja pie tevis atnāk bezpalīdzīgs dzīvnieks, tu viņu pabarosi. Es arī esmu sastapusies ar līdzīgām situācijām. Ik pa laikam man pieklīdis kāds kaķis, domājams, no kaimiņu […]

Sludinājumi