Pirmdiena, 22. jūlijs
Vārda dienas: Marija, Marika, Marina

Godina labākos sportā

Jānis Gabrāns
00:00
14.02.2024
11
Kiselovs 2

Svinīgā svētku atmosfērā Vidzemes koncertzālē “Cēsis” aizvadīts tradicionālais pasākums “Cēsu novada sporta laureāts”, sveicot tos sportiskos novada ļaudis, kuri sevi īpaši parādījuši 2023.gadā.

Balvas tika pasniegtas deviņās nominācijās, lielākoties saņēmējus noteica divās kategorijās – gan žūrijas, gan līdzjutēju balsojumā. Tikai žūrija izvēlējās to, kuram tiks balva “Par mūža ieguldījumu Cēsu novada sportā”. Šoreiz tā basketbola trenerim Vladimiram Kiseļovam.

Balvu pasniedza novada domes priekšsēdētājs Jānis Ro­zenbergs, kurš atzina, ka ir patiess gods apbalvot nominācijas ieguvēju: “Gods pasniegt to cilvēkam, kurš 46 gadus bijis treneris Cēsu Sporta skolā, šajā laikā trenējot tūkstošiem bērnu, jauniešu, pieaugušo. Ma­nuprāt, pēdējie gadi viņam bijuši laimes un daudzu prieka brīžu piepildīti. Īpaši pagājušais gads, kad mazdēli Rodions un Artūrs Kuruci pārstāvēja Latvijas izlasi Pasaules čempionātā, kurā izlase pārsteidza ar savu sniegumu. Darbā ar audzēkņiem treneris balstās uz iezīmēm, kas raksturo treneri ar lielo burtu: cieņa, cilvēcība, darba spējas un psiholoģisks talants. Esmu pateicīgs, ka dzīves ceļš treneri pirms 46 gadiem atveda uz Cēsīm, ka viņš te varējis realizēt savas ieceres un ir paraugs daudziem jaunajiem treneriem.”

Pēc balvas saņemšanas treneris Vladimirs Kiseļovs atzina, ka tagad nevar likt šo darbu malā, jāturpina strādāt un vēl kāds labs basketbolists jāizaudzina: “Saviem audzēkņiem esmu teicis, ka par labu basketbolistu varat kļūt tad, ja gribas iet gulēt ar bumbu rokās un mosties kopā ar to. Ļoti svarīgi, ja audzēkņi zālē nāk ar smaidu, viņiem mirdz acis, viņi gatavi strādāt. Bet rezultāts būs tad, ja būs smags darbs zālē, ar talantu vien nepietiek, visam pāri ir nopietns darbs treniņos!”

V. Kiseļovam uz skatuves nācās kāpt vēl pēc kādas balvas, proti, nominācijā “Gada sportists” žūrijas balsojumā visvairāk balsu saņēma Rodions un Artūrs Kuruci. Abi šobrīd spēlē vienā komandā Spānijas ACB līgā, tāpēc balvu saņēma viņu vectēvs un pirmais treneris V. Kiseļovs. Brāļi bija atsūtījuši sveicienu, kurā atzina, ka ir gods saņemt šo balvu, īpaši, ja tā tikusi abiem kopā.
Līdzjutēju balsojumā par “Gada sportistu” tika atzīts MTB braucējs Mārtiņš Blūms, kurš šobrīd ir sacensībās Dienvidāfrikā. Balvu saņēma tēvs Dzintars Blūms, ar smaidu norādot, ka viņam ticis vieglākais uzdevums – saņemt balvu, ko Mārtiņš izcīnījis sūrā darbā.

Uz balvas saņemšanu nebija arī titula “Gada sportiste” ieguvēja BMX braucēja Monika Veronika Stūriška, kura par labāko atzīta gan žūrijas, gan līdzjutēju balsojumā. Sportiste tieši tajā brīdī Jaunzēlandē gatavojās pirmajiem sezonas startiem Pasaules kausa pirmajā posmā, tāpēc balvu saņēma viņas mamma Sanita Stūriška.

Titulu “Gada sporta skolotājs” gan žūrijas, gan līdzjutēju balsojumā saņēma Cēsu Valsts ģimnāzijas sporta skolotāja Ruta Priedīte. Balvu pasniedza Cēsu Valsts ģimnāzijas direktore Ina Gaiķe, kura uzsvēra, ka apzīmējumam “Gada sporta skolotājs” viņa gribētu pielikt klāt – mūža sporta skolotājs: “Kad tālajā 1983.gadā uzsāku skolas gaitas Cēsu 1.vidusskolas 9.klasē, mana pirmā sporta skolotāja bija Ruta Priedīte. Tolaik viņas vadībā ar devīzi “Ātrāk! Augstāk! Tālāk!” mēs uzrādījām labus rezultātus it visos sporta veidos ne tikai Cēsu rajonā, bet visā valstī. Arī šobrīd viņas audzēkņi sasniedz labus rezultātus sportā. Paldies, ka esat uzticīga Cēsu Valsts ģimnāzijai!”

R. Priedīte sarunā ar “Druvu” atzina, ka viņai ļoti veicies, jo vienmēr bijusi kopā ar skolēniem, kuriem bijusi motivācija darboties: “Ir ļoti labi, ja šādi novērtē sporta skolotājus, jo tas parāda, vai darbojamies pareizā virzienā. Patiesībā ir arī ļoti jauki, ja skolēni kādās intervijās saka, ka viņu mīļākais priekšmets ir sports, vai kāds atzīst, ka palikusi viņam atmiņā kā labākā skolotāja. Šāda atzinība liek turpināt strādāt!”

Uzņēmējs Uldis Rudmiezis, pasniedzot balvu “Gada sporta komanda”, norādīja, ka nominācija cieši saistīta ar darba ikdienu: “Uzņēmumā spēcīga komanda ir stabils atbalsts ikvienā brīdī. Bez stipras un saliedētas komandas nav iespējams sasniegt labus rezultātus nevienā sfērā – ne uzņēmējdarbībā, ne sportā.”
Pēc žūrijas vērtējuma balvu saņēma orientēšanās kluba “Meridiāns” vīriešu stafetes komanda – Matīss Timermanis, Kārlis Neimanis, Mārtiņš Sirmais -, kuri pēc 29 gadu pārtraukuma izcīnīja klubam čempionu titulu vīriešu elites grupā.

Līdzjutēju balsojumā titulu “Gada sporta komanda” saņēma sporta kluba “Cēsu basketbols” U17 puišu komanda.

Bijusī barjerskrējēja Ieva Zunda pasniedza balvu nominācijā “Labākais treneris”. Viņa teica, ka 30 gadu sportistes karjerā bijuši vairāki treneri un ir pateicīga ikvienam, pirmkārt, sportisko rezultātu sasniegšanā, otrkārt, personības izaugsmē: “Treneris ir katra sportista iedvesmotājs, motivētājs, atbalstītājs un palīgs grūtos brīžos. Treneris ir personība, kas ar savu dzīves pieredzi spēj palīdzēt katram sportistam sasniegt viņa sportiskos mērķus.”

Šoreiz nominācijā triumfēja vieglatlētikas treneri, žūrijas balsojumā balvu saņēma Rihards Parandjuks, bet līdzjutēju balsojumā – Māris Urtāns.

Nominācijā “Cerība sportā” žūrijas vērtējumā balvu ieguva vieglatlēte Elizabete Cīrule, bet līdzjutēju balsojumā basketbolists Markuss Berkolts.

Pēc žūrijas vērtējuma balvu nominācijā “Gada sporta pasākums” saņēma šaha festivāls “Cēsis”. Kā atzina festivāla rīkotājs Jānis Vingris, Cēsis ir ideāla vieta šaha festivālam sešu dienu garumā: “Arī šī gada jūnijā festivāls notiks dažādās lokācijās, un tajā nedēļā Cēsis neapšaubāmi kļūst par šaha galvaspilsētu!”

Iedzīvotāju balsojumā otro gadu pēc kārtas par “Gada sporta notikumu” tika atzīts “Rallijs Cēsis”.

Tika pasniegtas balvas arī aktīvākajiem sporta atbalstītājiem, uzņēmējiem.

Pasākuma noslēgumā jau tradicionāli notika ceļojošā kausa “Sporta laureāts” nodošana jaunajam īpašniekam. Iepriekšējā gadā to saņēma orientēšanās klubs “Meridiāns”, šogad tā vadītājs Kaspars

Radziņš kausu pasniedza sporta klubam “IVI”, kura glabāšanā tas būs līdz nākamajam pasākumam “Cēsu novada sporta laureāts”.

 

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Mazajam liepēnietim Kārlim īpaša uzmanība

00:00
22.07.2024
25

Vidzemes slimnīcā sagaidīts šī gada 400. bērniņš – puisītis Kārlis, kurš piedzimis liepēniešu ģimenei, informēja Vidzemes slimnīcā. Pasauli satikt Kārlis ieradās 10. jūlijā plkst. 11:52, mazulis dzimšanas brīdī svēra 3020 g un bija 51 cm garš. Tā kā arī abiem vecākiem – Kristiānai un Kristiānam – vārds sākas ar K, arī jaundzimušajam dots vārds, kas […]

Dienestu posteņiem būs ērtākas telpas

00:00
21.07.2024
29

Lai uzlabotu ēkas energoefektivitāti, aktīvi noris būvdarbi pašvaldības ēkā Brāļu Kaudzīšu ielā 9, Jaunpiebalgā. Ēkā atrodas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jaunpiebalgas postenis. Darbi jau no pirmajām dienām pavasara beigās sokas raiti, vērtē Jaunpiebalgas apvienības pārvaldes vadītāja Dace Bišere-Valdemiere. Ja atklājas kādas problēmas, tām ātri rod risinājumu: “Bet jāteic, […]

Sirsnīgi un priecīgi nosvin Cēsu pansionāta jubileju

00:00
20.07.2024
57

Ar dziesmām, dejām, pansionāta jeb namiņa, kā iestādi dēvē darbinieki un iemītnieki, atmiņu stāstiem, svētku torti, daudziem sveicieniem, laba vēlējumiem, atzinības rakstiem un pateicībām aizvadīta Cēsu pilsētas pansionāta 30. jubileja. Svinot dienu, kad pirms 30 gadiem pašvaldības pansionāts pārcēlās no Glūdas kalna uz Cīrulīšiem, kopā ar iestādē dzīvojošajiem bija esošie un bijušie darbinieki, kādreizējie lēmumu […]

Sportiskā ģimenes diena Rīdzenē

00:00
19.07.2024
29

Ģimenes sporta dienā “Pilna laime, kad sporto saime!” Vaives pagasta Rīdzenē biedrība “Kiwanis Cēsis” otro gadu pulcināja vietējā un tuvējo pagastu iedzīvotājus aktīvi izkustēties. Uz pasākumu bija ieradies ap simt cilvēku. Ikviens varēja piedalīties skrējienā, mest šautriņas, spēlēt volejbolu, galda tenisu, kā arī dažādas lielformāta un neierastākas izklaidējošas spēles, būt kopā un noslēgumā ēst uz […]

Raunā Dziesmu svētkos svin Cimzes jubileju

00:00
19.07.2024
37

Raunā pie novadnieka Jāņa Cimzes pieminekļa dienas gaitā sagūla ziedu paklājs, bet brīvdabas estrādē izskanēja viņa 210.jubilejai veltītais koru koncerts “Rotā Dziesma”. Tā raunēnieši un astoņu kolektīvu dziedātāji godināja latviešu kora mūzikas pamatlicēju. Vai nu dienas gaitā mēģinājumos    pāri Raunai izskanējušās dziesmas, vai    vēlēšanās dzirdēt Raunas Dziesmu svētku kori, vai, iespējams, cita iemesla […]

Amatas apvienības svētkos ceļ godā pļaušanu ar izkapti

00:00
18.07.2024
151

Nītaurē tikās pieci pagasti, kas savulaik veidoja Amatas novadu, tagad svinot apvienības svētkus. Bija daudz aizraujošu atrakciju un koncertu, bet zīmīgākais notikums – nītaurieši uzspodrināja senāk laukos neaizstājamās prasmes, proti, rīkoties ar izkapti. “Pļaušanai ar izkapti Nītaurē ir tradīcijas. Nītaurieši gan bijuši labākie Latvijas čempionātā pļaušanā, gan paši bijuši šo sacensību rīkotāji,” stāsta Nītaures kultūras […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
23
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
17
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
23
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
30
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi