Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma prasmīgākie topošie pavāri trešdien pie Cēsu 2. vidusskolas ieejas rādīja savu talantu ēdiena gatavošanā un pasniegšanā. Tehnikuma audzēkņi bija sagatavojuši zupas apjomus līdz pat 100 porcijām, prezentējot iespējas mācīties pavārmākslu Jāņmuižā. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, uzceltajā teltī, kura atradās vidusskolas pagalmā, vairāki Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikuma trešā kursa studenti gatavoja gardas pusdienas un atbildēja uz interesentu jautājumiem, dodot dažādus padomus ēst gatavošanā. Prezentācijas mērķis bija piesaistīt vairāk studēt gribošo jauniešu, gan devīto klašu, gan vidusskolu absolventus, kuri ir ieinteresēti pavārmākslā. Trešā kursa audzēknis Ints Jaansalu, kurš konkursā „Jaunais profesionālis 2013” ieguvis godpilno trešo vietu, stāsta, ka Cēsu 2. vidusskola ir otrā mācību iestāde, kura devusi iespēju topošajiem pavāriem parādīt sevi un aicināt skolēnus mācīties šo interesanto profesiju. Paši Cēsu 2. vidusskolas audzēkņi aktīvi rosījās ap telti, pozitīvi vērtējot pasākumu, kas piesaistīja ne tikai skolēnus, bet arī daža laba garāmgājēja uzmanību. Pavāri gatavoja veselīgu un gardu minestrone zupu, kā arī izrādīja prasmes viesmīlībā un galdu klāšanā. Praktisko darbošanos papildināja pusstundu gara prezentācija, kurā vidusskolas audzēkņi varēja iepazīties ar studijām Priekuļu un Jāņmuižas Valsts tehnikumā, prakses un sadzīves iespējām. I.Jaansalu cer, ka kopā ar studiju biedriem varēs turpināt akciju un doties uz citām Cēsu mācību iestādēm parādīt savas prasmes un stāstīt par iespējām apgūt profesionālo izglītību. Toms Raudovs ViA students
Komentāri