Piektdiena, 22. novembris
Vārda dienas: Aldis, Alfons, Aldris

Pārsteigt garšas kārpiņas

Jānis Gabrāns
12:01
08.04.2019
116
Pavars1 1

Pagājušajā nedēļā norisinājās Cēsu Pavasara Restorānu nedēļa, kurā iesaistījās pieci pilsētas restorāni: “Cafe2Locals”, “Hotel Cēsis”, “Jāņoga”, “H.E.Vanadziņš Ziemeļu restorāns” un “Villa Santa Hotel”.

Restorānu nedēļas būtība – par draudzīgu cenu tiek piedāvāta trīs kārtu maltīte, kas atšķiras no ikdienas piedāvājuma un pie kuras restorānu šefpavāri piedomājuši īpaši.

Šāds pasākums svarīgs arī no tūrisma viedokļa, atzīst Cēsu Tūrisma informācijas centra vadītāja Andra Magone: “Šis ir labs tūrisma produkts, ko piedāvāt ārpus aktīvās sezonas. Projekts ir visām pusēm izdevīgs, cilvēki var iepazīt restorānus, kuros vēl nav bijuši, mēs cenšamies stāstīt, ko vēl konkrētajā nedēļā var redzēt mūsu pilsētā.” A. Magone stāsta, ka apmeklētāju interese pieaug, to vislabāk parādot sociālie tīkli: “Cilvēki atzīmē savus draugus, rosinot izmantot šo iespēju, paši norāda, ka apmeklēs. Restorānu nedēļas gūst arvien lielāku ievērību, pavasarī šis ir īpašs laiks, kad gribas kaut kur izbraukt.”

Darbs pie Restorānu nedēļas sākas jau tad, kad beidzas iepriekšējā, tad tiekas tūrisma speciālisti un restorānu pārstāvji, lai izvērtētu, kas izdevās, kas ne. Tad arī tiek nolemts, kad būs nākamā. Pirms kārtējās nedēļas atkal ir tikšanās, lai pārrunātu saturu, koncepciju, iepazītos ar vizuālā risinājuma piedāvājumu. Resto­rā­nu nedēļas datumi tiek saskaņoti arī ar citu pilsētu tūrismu centriem, lai nedēļas nepārklātos. Nākamnedēļ tāda būs Valmierā. Katru gadu kustība kļūst plašāka, iesaistās vēl kāda pilsēta ar savu restorānu piedāvājumu.

Cēsnieki, kuri jau izbaudījuši Restorānu nedēļas iespējas, tās vērtē ļoti pozitīvi. Pirmo reizi to izmantoja Kārlis Dambis, kurš kopā ar savējiem pabijis “Villa Santa” restorānā: “Šis ir ļoti apsveicams pasākums, tā ir iespēja par saprātīgu cenu iepazīt pilsētas restorānu piedāvājumu. Turklāt šī ir iespēja aiziet uz restorānu, kurā vēl nav sanācis būt. Tā, akcijas mudināti, pabijām “Villa Santa” restorānā, esam patiesi apmierināti ar baudīto! Šis ir ceļojums garšu pasaulē, kurā īpaši tiek padomāts par pavasara piedāvājumu. Pirmā pieredze Restorānu nedēļā ir pozitīva, esam gatavi piedalīties arī turpmāk.”
Arī Aija Baha – Velvele pozitīvi novērtē šo iespēju un neslēpj, ka no jauna sev atklājusi “Hotel Cēsis” restorānu: “Tiešām biju pārsteigta par tā lielisko piedāvājumu. Pieļauju, daudziem izveidojies stereotips, ka tur nekā īpaša nav, bet bijām patīkami pārsteigti par ēdienu, apkalpošanu – visu. Restorāns ir ļoti pilnveidojies, vērts aiziet vēl, jo reizēm vajadzīga šī klasiskā restorāna sajūta.”

Akcijas draudzīgā cena – 20 eiro par trīs kārtu maltīti- ļaujot vienā nedēļā salīdzināt vairāku restorānu piedāvājumu: “Patīka­mi, ka katra pavāri cenšas parādīt savas prasmes, iespējas, ēdieni izmeklēti, viegli, pārsteidz ar garšas daudzveidību. Tā ir iespēja uzdāvināt sev prieku un kopā baudīt vakaru.”
Atzinīgi iespēju novērtē arī restorānu pārstāvji. “Jāņogas” šefpavārs Jānis Sproģis norāda, ka ir interesanti radoši pastrādāt pie nedēļas piedāvājuma, nedaudz liekot sev iziet ārpus ierastā ritma. Ja to novērtē apmeklētāji, mērķis sasniegts.

Kafejnīcas “Cafe2Locals” īpašnieks Tālis Sudņiks stāsta, ka apmeklētāju plūsma šajā nedēļā jūtami palielinās, nedēļas nogalē jau pieteiktas ļoti daudzas rezervācijas: “Cilvēki nāk, bauda, šis atšķirīgais piedāvājums piesaista. Tas uzliek arī zināmu atbildību šefpavāram, un, lai gan kopumā trīs reizes gadā cenšamies mainīt ēdienkarti, šī ir īpašāka izaicinājumu nedēļa. Izmantojam pavasara piedāvājumu, daudz strādājam ar bērzu sulu dažādos veidos. Šajā nedēļā mums ir vīnu akcija, lai cilvēki pie vakariņām par īpašu cenu var baudīt arī vīnu, viņi to novērtē.”

“Hotel Cēsis” restorāna vadītājas vietniece Laura Voldiņa atzīst, ka Restorānu nedēļas ļoti vajadzīgas tieši restorāna kultūras veidošanā: “Šī ir iespēja cēsniekiem aiziet uz viesnīcas restorānu, kur, pieļauju, sen nav bijuši. Šajā nedēļā varam parādīt, uz ko spējīgi pavāri, pasniedzot it kā parastas lietas citādā veidā, lai būtu tā īpašā odziņa, kas sniedz garšas baudījumu arī apmeklētājiem. Mazajām Cēsīm šāda nedēļa ir ļoti nozīmīga.”

Interesi par Restorānu nedēļu apliecina arī fakts, ka nedēļas nogalē jau gandrīz visur galdiņi rezervēti. Tas ir izaicinājums pavāriem, atzīst restorāna “H.E.Vanadziņš” šefpavārs Rihards Eniks, norādot, ka tā ir iespēja pieslēgt radošās mūzas, eksperimentēt ar nebijušiem produktiem: “Bet kvalitātes latiņa nedrīkst būt zemāka arī ikdienā, jo tieši tas piesaista vai atgrūž klientus. Ja viņi nāk atkārtoti, ja vēlas pie mums baudīt maltīti, esam priecīgi un nedrīkstam viņus pievilt!”

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Cienīt laika nospiedumus

06:44
22.11.2024
10

Atjaunotais Uzvaras piemineklis Cēsu centrā    ir līdz šim arhitekta Imanta Timermaņa vērienīgākais darbs. Par Atmodas gadu notikumiem un šodienu saruna ar SIA “Arhitekta Imanta Timermaņa birojs” vadītāju. -Par pieminekļiem runā, diskutē, ceļ un nojauc arī šodien. -Šķiet, virziens aizgājis ne īstajās dimensijās. Andreja Upīša    pieminekļa zāģēšana ir muļķība. Ja ir kādi izteikti ideoloģiski […]

Viens bez otra nevaram nekādi

10:41
21.11.2024
288

Straupes pagasta bioloģisko zemnieku saimniecību “Eicēni” divi skoloti dārznieki Elita un Jānis Reinhardi nodibināja pagājušā gadsimta deviņdesmitajos, drīz pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Sāka tā romantiski – ar mazu siltumnīcu pie Elitas dzimtas mājām, kurā koši izauga izjukušās kopsaimniecības pamesti rožu stādi. Veidojot saimniecību, piedzīvota gan ziedēšana, gan ērkšķu dūrieni, un nu jau abi dārznieki ar […]

Katrā augā ir kas vērtīgs. Jāprot to izmantot

11:32
20.11.2024
20

Pastāv uzskats, ka kaut kur tālās zemēs ir tie vērtīgie augi, kas veselību var ļoti pozitīvi ietekmēt. Patiesībā viss, kas ir vajadzīgs mums, aug tepat tuvumā, atzīst dabas velšu vācēja, aktīva ārstniecības augu pētniece un augu valsts izzinātāja ELITA MELNE. “Savs jaukums ir būt dabā arī šajā nosacīti drūmajā laikā, tas ļauj izjust zināmu pirmatnību. […]

Militārā tehnika – stāsts par Latvijas vēsturi

11:04
18.11.2024
19

Cēsniekam Lūkasam Matutim bija pieci gadi, kad televīzijā redzēja, kā brauc tanki. “Tas šķita kas tik liels un interesants,” ar smaidu atceras Lūkass. Jau padsmitnieka gados viņš sāka izgatavot dažādas tehnikas modeļus. Un, protams, arī tanku. Līdztekus arī izzināja Latvijas militārās tehnikas vēsturi. Cēsu muzejā šomēnes apskatāma viņa veidoto modeļu    izstāde “Latvijas militārās tehnikas […]

Kā ikdienas paradumi var uzlabot zobu veselību

19:03
16.11.2024
30

Ikdienas paradumi spēlē būtisku lomu zobu veselības uzturēšanā un var novērst daudzas mutes dobuma problēmas. Regulāra un pareiza zobu kopšana palīdz ne vien uzturēt skaistu smaidu, bet arī izvairīties no biežām zobārsta vizītēm saistībā ar infekcijām, kariesu un smaganu iekaisumu. Aplūkosim trīs vienkāršus ieradumus, kas var ievērojami uzlabot zobu veselību. Regulāra un pareiza zobu tīrīšana […]

Vai plastiskā ķirurģija patiesi ir ceļš uz pārliecinošāku ārieni?

19:00
16.11.2024
26

Šis jautājums, kas sākotnēji var šķist vienkāršs, patiesībā slēpj sevī vairākus aspektus, kas saistīti gan ar fiziskajām, gan psiholoģiskajām izmaiņām. Plastiskā ķirurģija ne vienmēr nozīmē tikai ārējas pārmaiņas – tā bieži ietekmē arī cilvēka pašpārliecību un kopējo dzīves kvalitāti. Daudziem pacientiem šīs izmaiņas ir ceļš uz harmoniskāku dzīvi, kurā viņi izjūt gan iekšēju, gan ārēju […]

Tautas balss

Vai svarīgākā ir domes vadība

11:01
21.11.2024
37
J. raksta:

“Pagājušajā “Druvas” numurā bija ziņa, ka Cēsu novada pašvaldība par labu darbu valsts svētkos apbalvo 50 darbiniekus. Neviens pagodinātais vārdā nebija nosaukts, bet domes priekšsēdētājs un viņa vietnieki gan minēti pilnībā. Vai tad tikai viņi pelnījuši tādu godu, citi ne,” neapmierinātību ar publikāciju izteica J.

Sveiciens glābējiem un policistiem

11:01
21.11.2024
12
7
Seniore raksta:

“Noskatījos dokumentālo filmu par ugunsdzēsēju glābēju darbu. Tajā bija uzskatāmi parādīti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku pienākumi, reālas situācijas, kādās viņi strādā, ar kādu bīstamību jāsastopas un cik profesionāli viņi atrisina situācijas. Gribu novēlēt visiem, kas strādā šajā dienestā, veselību un izturību un visus sveikt svētkos. Paldies vēlos teikt arī Valsts policijai. Arī tas […]

Kur novilkt robežu

11:39
20.11.2024
30
Lasītāja raksta:

“Lasu, ka Cēsīs Leona Paegles ielai atjaunots Ģimnāzijas ielas nosaukums. Nosaukumā, protams, nav nekā slikta, taču, manuprāt, nav pareizi, ka mēs cenšamies aizslaucīt visu mūsu vēsturi. Šoreiz varbūt ne tik daudz par Cēsīm, bet kopumā. Nav jau neviens cilvēks ideāls, arī rakstnieki, mākslinieki. Katram savi un varbūt daudziem nepareizi uzskati, bet vai tāpēc viņu vārdi […]

Pilsoniska atbildība

11:39
20.11.2024
25
M.N. raksta:

“Paldies priekulietim Gundaram Muceniekam, kurš Lāčplēša dienas rītā Priekuļu birzītē pie piemiņas zīmes Kārlim Ulmanim nopļāva kūlu. G.Mucenieks nežēloja savu laiku un izmantoja arī savu trimmeri,” pastāstīja M.N.

Nevar atrast tualetes

14:54
13.11.2024
65
Seniore no kaimiņu novada raksta:

“Mēs, trīs kundzes astotajā gadu desmitā, no kaimiņu novada bijām ciemos Cēsīs. Izstaigājām pilsētu, vēsturiskās vietas. Kā jau ekskursijā, katrai bija līdzi ūdens pudele. Pienāca brīdis, kad, kā mēdz teikt, daba sauc. Tā kā man Cēsis zināmākas, vedu draudzenes uz Rožu laukumu, atceros, tam līdzās bija pārvietojamās tualetes. Aizgājām, bet nekā, to vairs nav. Un […]

Sludinājumi