Piektdiena, 5. decembris
Vārda dienas: Sabīne, Sarma, Klaudijs

Pārsteigt garšas kārpiņas

Jānis Gabrāns
12:01
08.04.2019
239
Pavars1 1

Pagājušajā nedēļā norisinājās Cēsu Pavasara Restorānu nedēļa, kurā iesaistījās pieci pilsētas restorāni: “Cafe2Locals”, “Hotel Cēsis”, “Jāņoga”, “H.E.Vanadziņš Ziemeļu restorāns” un “Villa Santa Hotel”.

Restorānu nedēļas būtība – par draudzīgu cenu tiek piedāvāta trīs kārtu maltīte, kas atšķiras no ikdienas piedāvājuma un pie kuras restorānu šefpavāri piedomājuši īpaši.

Šāds pasākums svarīgs arī no tūrisma viedokļa, atzīst Cēsu Tūrisma informācijas centra vadītāja Andra Magone: “Šis ir labs tūrisma produkts, ko piedāvāt ārpus aktīvās sezonas. Projekts ir visām pusēm izdevīgs, cilvēki var iepazīt restorānus, kuros vēl nav bijuši, mēs cenšamies stāstīt, ko vēl konkrētajā nedēļā var redzēt mūsu pilsētā.” A. Magone stāsta, ka apmeklētāju interese pieaug, to vislabāk parādot sociālie tīkli: “Cilvēki atzīmē savus draugus, rosinot izmantot šo iespēju, paši norāda, ka apmeklēs. Restorānu nedēļas gūst arvien lielāku ievērību, pavasarī šis ir īpašs laiks, kad gribas kaut kur izbraukt.”

Darbs pie Restorānu nedēļas sākas jau tad, kad beidzas iepriekšējā, tad tiekas tūrisma speciālisti un restorānu pārstāvji, lai izvērtētu, kas izdevās, kas ne. Tad arī tiek nolemts, kad būs nākamā. Pirms kārtējās nedēļas atkal ir tikšanās, lai pārrunātu saturu, koncepciju, iepazītos ar vizuālā risinājuma piedāvājumu. Resto­rā­nu nedēļas datumi tiek saskaņoti arī ar citu pilsētu tūrismu centriem, lai nedēļas nepārklātos. Nākamnedēļ tāda būs Valmierā. Katru gadu kustība kļūst plašāka, iesaistās vēl kāda pilsēta ar savu restorānu piedāvājumu.

Cēsnieki, kuri jau izbaudījuši Restorānu nedēļas iespējas, tās vērtē ļoti pozitīvi. Pirmo reizi to izmantoja Kārlis Dambis, kurš kopā ar savējiem pabijis “Villa Santa” restorānā: “Šis ir ļoti apsveicams pasākums, tā ir iespēja par saprātīgu cenu iepazīt pilsētas restorānu piedāvājumu. Turklāt šī ir iespēja aiziet uz restorānu, kurā vēl nav sanācis būt. Tā, akcijas mudināti, pabijām “Villa Santa” restorānā, esam patiesi apmierināti ar baudīto! Šis ir ceļojums garšu pasaulē, kurā īpaši tiek padomāts par pavasara piedāvājumu. Pirmā pieredze Restorānu nedēļā ir pozitīva, esam gatavi piedalīties arī turpmāk.”
Arī Aija Baha – Velvele pozitīvi novērtē šo iespēju un neslēpj, ka no jauna sev atklājusi “Hotel Cēsis” restorānu: “Tiešām biju pārsteigta par tā lielisko piedāvājumu. Pieļauju, daudziem izveidojies stereotips, ka tur nekā īpaša nav, bet bijām patīkami pārsteigti par ēdienu, apkalpošanu – visu. Restorāns ir ļoti pilnveidojies, vērts aiziet vēl, jo reizēm vajadzīga šī klasiskā restorāna sajūta.”

Akcijas draudzīgā cena – 20 eiro par trīs kārtu maltīti- ļaujot vienā nedēļā salīdzināt vairāku restorānu piedāvājumu: “Patīka­mi, ka katra pavāri cenšas parādīt savas prasmes, iespējas, ēdieni izmeklēti, viegli, pārsteidz ar garšas daudzveidību. Tā ir iespēja uzdāvināt sev prieku un kopā baudīt vakaru.”
Atzinīgi iespēju novērtē arī restorānu pārstāvji. “Jāņogas” šefpavārs Jānis Sproģis norāda, ka ir interesanti radoši pastrādāt pie nedēļas piedāvājuma, nedaudz liekot sev iziet ārpus ierastā ritma. Ja to novērtē apmeklētāji, mērķis sasniegts.

Kafejnīcas “Cafe2Locals” īpašnieks Tālis Sudņiks stāsta, ka apmeklētāju plūsma šajā nedēļā jūtami palielinās, nedēļas nogalē jau pieteiktas ļoti daudzas rezervācijas: “Cilvēki nāk, bauda, šis atšķirīgais piedāvājums piesaista. Tas uzliek arī zināmu atbildību šefpavāram, un, lai gan kopumā trīs reizes gadā cenšamies mainīt ēdienkarti, šī ir īpašāka izaicinājumu nedēļa. Izmantojam pavasara piedāvājumu, daudz strādājam ar bērzu sulu dažādos veidos. Šajā nedēļā mums ir vīnu akcija, lai cilvēki pie vakariņām par īpašu cenu var baudīt arī vīnu, viņi to novērtē.”

“Hotel Cēsis” restorāna vadītājas vietniece Laura Voldiņa atzīst, ka Restorānu nedēļas ļoti vajadzīgas tieši restorāna kultūras veidošanā: “Šī ir iespēja cēsniekiem aiziet uz viesnīcas restorānu, kur, pieļauju, sen nav bijuši. Šajā nedēļā varam parādīt, uz ko spējīgi pavāri, pasniedzot it kā parastas lietas citādā veidā, lai būtu tā īpašā odziņa, kas sniedz garšas baudījumu arī apmeklētājiem. Mazajām Cēsīm šāda nedēļa ir ļoti nozīmīga.”

Interesi par Restorānu nedēļu apliecina arī fakts, ka nedēļas nogalē jau gandrīz visur galdiņi rezervēti. Tas ir izaicinājums pavāriem, atzīst restorāna “H.E.Vanadziņš” šefpavārs Rihards Eniks, norādot, ka tā ir iespēja pieslēgt radošās mūzas, eksperimentēt ar nebijušiem produktiem: “Bet kvalitātes latiņa nedrīkst būt zemāka arī ikdienā, jo tieši tas piesaista vai atgrūž klientus. Ja viņi nāk atkārtoti, ja vēlas pie mums baudīt maltīti, esam priecīgi un nedrīkstam viņus pievilt!”

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Ilze Liepa - kopš piecu gadu vecuma teātrī

05:51
04.12.2025
141

“Cēsu Mazais teātris” sevi pieteica 2019.gadā ar iestudējumu “Antālija”. Latvijā jaunu profesionālu mazās formas teātri izveidoja aktrise Ilze Liepa, kura līdz tam bija redzama uz Valmieras teātra skatuves. Aktrise piepildīja pirms kāda laika radušos ideju par savu teātri. Ilze pastāsta “Druvai” gan par Cēsu Mazā teātra aktu­alitātēm, gan pakavējas atmiņās par tapšanas vēsturi un savu […]

No Kanādas atgriežas uz dzīvi Cēsīs

05:03
03.12.2025
637
1

Liene Sestule pēc 15 gadu ilgas prombūtnes Kanādā atgriezusies dzimtajā Cēsu novadā. Viņa “Druvai” atzīst, ka, atgriežoties pēc tik ilga laika, esot sajūta, ka viss atkal dzīvē jāsāk no jauna. Daudz šo gadu laikā esot mainījies, piemēram, banku sistēma. “Es it kā ne mirkli nepārtraucu kontaktus ar Latviju un katru gadu braucu šurp. Tomēr, kad […]

Tieši drūmākajā gadalaikā spēt ieraudzīt dzīves skaistumu

05:00
02.12.2025
147

Ceļā uz veikalu iepirkties “Druva” sastop amatieti Anitu Daiju. Uz vaicājumu, kā klājas, Anitai nav citu domu, kā ar azartu teikt: “Ļoti labi!” Izrādās, viņa tikai pirms nepilna mēneša devusies pelnītā pensijā un vēl ir kā apreibusi no brīvības sajūtas. Anita aizvadītos gadus strādājusi par sētnieci, tīrījusi Ģikšu pagasta centru, visus galvenos celiņus. “Esmu ļoti […]

Ceļā pretim gaismai un brīnumam

05:55
01.12.2025
249

Svētdien Pirmā Advente. Sākas pārdomu laiks un ceļš pretī Ziemassvētkiem, pretī gaismai. Par notikumiem apkārt, sevis meklējumiem, atvērtību saruna ar evaņģēliski luteriskās baznīcas Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas un Apšu – Lodes draudžu mācītāju Andri Vilemsonu. -Par Adventi, Ziemas­svētkiem jau krietnu laiku skandē lielveikali, reklāmas, atgādina dažādas labdarības akcijas. -Tā bijis vienmēr. Mana dzīves filozofija – vislabākā diena […]

No notīm līdz emocijām

05:35
28.11.2025
43

Dainis Skutelis un viņa lielākā radošā loma Pirmo reizi Latvijā ir skatāms Franca Lehāra meistardarbs, operete “Džudita”, mīlas stāsts par kaislīgu satikšanos un šķiršanos, kad Džuditas mīļotais Oktāvio dodas karā. Operete atklāj kaisles, likteņa, mīlestības un arī nodevības spēku. Lai gan darbu iestudējusi starptautiska komanda, operetes teksti un dziesmas ir latviešu valodā. Izpirkta un skatītāju […]

Aukstajam laikam šuj siltas segas

06:32
27.11.2025
449

“Milzīgs paldies mammai Skaidrītei, kas mani vienmēr atbalstījusi, un māsai Ingai, viņa man ir bijusi paraugs un palīdzējusi virzīties uz priekšu,” sarunā par uzņēmējdarbību šuvējas arodā būtiskāko uzsver Ilvija Tīrone-Gabrānova, akcentējot, ka ģimenes atbalsts vienmēr ir bijusi viņas stiprā aizmugure. Ilvija dzīvojusi un dzīvo Cēsu novadā, izņemot periodus, kad mācījās Rīgā un kādu brīdi mitinājās […]

Tautas balss

Veidenbauma prēmijas tradīcija izgaist

09:49
01.12.2025
29
G.Z. raksta:

“Uz Cēsīm nebraucu, uzskatu, ka Liepā dibinātās prēmijas tradīcija ir mirusi, to apliecina arī tas, ka prēmiju saņēmušie vairs uz pasākumu neierodas (tā bija arī iepriekšējo reizi). Iespējams, mūsdienu organizatori neprot pildīt savu misiju. Protams, laiki mainās, varbūt arī tradīcijām jāmainās, bet ir jāpaskaidro un jāpastāsta tautai, ka tiek radīts kas jauns,” atsaucoties uz “Druvas” […]

Ielas daļa joprojām tumsā

08:29
24.11.2025
42
1
Iedzīvotāja raksta:

“Cēsīs, Lenču ielā, garš posms joprojām tumšajā diennakts laikā nav apgaismots. Ja jau tur nav iespējams pievadīt elektrību, varbūt pašvaldība var izvietot gaismekļus, kas izmanto saules enerģiju. Privā­tajās teritorijās tādi mēdz būt. Ielu laternas, protams, tie neaizvietos, tomēr būs daudz patīkamāka sajūtu gan gājējiem, gan braucējiem,” ieteica Lenču ielas apkaimes iedzīvotāja.

Ja nav savas automašīnas

08:29
24.11.2025
31
Līgatnes iedzīvotāja raksta:

“Ja nav sava transporta, mums, līgatniešiem, nav iespējas aizbraukt uz koncertu vai izrādi Cēsīs. Pēdējais autobuss uz mūsu pusi nāk astoņos vakarā, bet arī ar to var aizbraukt tikai līdz Augšlīgatnei, ne pilsētai. Tātad var teikt, ka kultūras pasākumi pilsētā mums nav pieejami. Kā to varētu mainīt?” jautāja Līgatnes iedzīvotāja.

Veidenbauma prēmijai jāatgriežas Liepā

08:27
23.11.2025
35
Literatūras cienītāja raksta:

“Izlasīju “Druvā”, ka Eduarda Veidenbauma prēmiju šogad pasniegs Cēsīs, ne Liepā, kā tas bijis tradicionāli. Uzskatu, ka tas nav pareizi. Tieši tas, ka pagodinājuma pasniegšanas ceremonija gandrīz 60 gadu notiek dzejnieka dzimtajā pagastā Liepā, ir īpašā pievienotā vērtība. Tā ir kā visu Veidenbauma novadnieku novērtējums literātam, Veidenbauma prēmijas saņēmējam. Cēsīs un Cēsu Izstāžu namā notiek […]

Atbildība arī gājējam

08:26
22.11.2025
29
Cēsniece V. raksta:

“Agrāk bērniem skolā mācīja satiksmes noteikumus. Atceros, ka teica: “Pirms šķērsojiet brauktuvi, vispirms paskatieties pa kreisi, pēc tam pa labi, vai nebrauc kāda automašīna. Tikai pēc tām ejiet pāri ielai.” Un tas attiecas ne tikai uz vietām, kur nav gājēju pārejas, bet arī tur, kur tās ir. Taču tagad bērni un jaunieši vispār neskatās, vai […]

Sludinājumi