Piektdiena, 5. jūlijs
Vārda dienas: Andžs, Andžejs, Edīte, Esmeralda

Pārsteigt garšas kārpiņas

Jānis Gabrāns
12:01
08.04.2019
63
Pavars1 1

Pagājušajā nedēļā norisinājās Cēsu Pavasara Restorānu nedēļa, kurā iesaistījās pieci pilsētas restorāni: “Cafe2Locals”, “Hotel Cēsis”, “Jāņoga”, “H.E.Vanadziņš Ziemeļu restorāns” un “Villa Santa Hotel”.

Restorānu nedēļas būtība – par draudzīgu cenu tiek piedāvāta trīs kārtu maltīte, kas atšķiras no ikdienas piedāvājuma un pie kuras restorānu šefpavāri piedomājuši īpaši.

Šāds pasākums svarīgs arī no tūrisma viedokļa, atzīst Cēsu Tūrisma informācijas centra vadītāja Andra Magone: “Šis ir labs tūrisma produkts, ko piedāvāt ārpus aktīvās sezonas. Projekts ir visām pusēm izdevīgs, cilvēki var iepazīt restorānus, kuros vēl nav bijuši, mēs cenšamies stāstīt, ko vēl konkrētajā nedēļā var redzēt mūsu pilsētā.” A. Magone stāsta, ka apmeklētāju interese pieaug, to vislabāk parādot sociālie tīkli: “Cilvēki atzīmē savus draugus, rosinot izmantot šo iespēju, paši norāda, ka apmeklēs. Restorānu nedēļas gūst arvien lielāku ievērību, pavasarī šis ir īpašs laiks, kad gribas kaut kur izbraukt.”

Darbs pie Restorānu nedēļas sākas jau tad, kad beidzas iepriekšējā, tad tiekas tūrisma speciālisti un restorānu pārstāvji, lai izvērtētu, kas izdevās, kas ne. Tad arī tiek nolemts, kad būs nākamā. Pirms kārtējās nedēļas atkal ir tikšanās, lai pārrunātu saturu, koncepciju, iepazītos ar vizuālā risinājuma piedāvājumu. Resto­rā­nu nedēļas datumi tiek saskaņoti arī ar citu pilsētu tūrismu centriem, lai nedēļas nepārklātos. Nākamnedēļ tāda būs Valmierā. Katru gadu kustība kļūst plašāka, iesaistās vēl kāda pilsēta ar savu restorānu piedāvājumu.

Cēsnieki, kuri jau izbaudījuši Restorānu nedēļas iespējas, tās vērtē ļoti pozitīvi. Pirmo reizi to izmantoja Kārlis Dambis, kurš kopā ar savējiem pabijis “Villa Santa” restorānā: “Šis ir ļoti apsveicams pasākums, tā ir iespēja par saprātīgu cenu iepazīt pilsētas restorānu piedāvājumu. Turklāt šī ir iespēja aiziet uz restorānu, kurā vēl nav sanācis būt. Tā, akcijas mudināti, pabijām “Villa Santa” restorānā, esam patiesi apmierināti ar baudīto! Šis ir ceļojums garšu pasaulē, kurā īpaši tiek padomāts par pavasara piedāvājumu. Pirmā pieredze Restorānu nedēļā ir pozitīva, esam gatavi piedalīties arī turpmāk.”
Arī Aija Baha – Velvele pozitīvi novērtē šo iespēju un neslēpj, ka no jauna sev atklājusi “Hotel Cēsis” restorānu: “Tiešām biju pārsteigta par tā lielisko piedāvājumu. Pieļauju, daudziem izveidojies stereotips, ka tur nekā īpaša nav, bet bijām patīkami pārsteigti par ēdienu, apkalpošanu – visu. Restorāns ir ļoti pilnveidojies, vērts aiziet vēl, jo reizēm vajadzīga šī klasiskā restorāna sajūta.”

Akcijas draudzīgā cena – 20 eiro par trīs kārtu maltīti- ļaujot vienā nedēļā salīdzināt vairāku restorānu piedāvājumu: “Patīka­mi, ka katra pavāri cenšas parādīt savas prasmes, iespējas, ēdieni izmeklēti, viegli, pārsteidz ar garšas daudzveidību. Tā ir iespēja uzdāvināt sev prieku un kopā baudīt vakaru.”
Atzinīgi iespēju novērtē arī restorānu pārstāvji. “Jāņogas” šefpavārs Jānis Sproģis norāda, ka ir interesanti radoši pastrādāt pie nedēļas piedāvājuma, nedaudz liekot sev iziet ārpus ierastā ritma. Ja to novērtē apmeklētāji, mērķis sasniegts.

Kafejnīcas “Cafe2Locals” īpašnieks Tālis Sudņiks stāsta, ka apmeklētāju plūsma šajā nedēļā jūtami palielinās, nedēļas nogalē jau pieteiktas ļoti daudzas rezervācijas: “Cilvēki nāk, bauda, šis atšķirīgais piedāvājums piesaista. Tas uzliek arī zināmu atbildību šefpavāram, un, lai gan kopumā trīs reizes gadā cenšamies mainīt ēdienkarti, šī ir īpašāka izaicinājumu nedēļa. Izmantojam pavasara piedāvājumu, daudz strādājam ar bērzu sulu dažādos veidos. Šajā nedēļā mums ir vīnu akcija, lai cilvēki pie vakariņām par īpašu cenu var baudīt arī vīnu, viņi to novērtē.”

“Hotel Cēsis” restorāna vadītājas vietniece Laura Voldiņa atzīst, ka Restorānu nedēļas ļoti vajadzīgas tieši restorāna kultūras veidošanā: “Šī ir iespēja cēsniekiem aiziet uz viesnīcas restorānu, kur, pieļauju, sen nav bijuši. Šajā nedēļā varam parādīt, uz ko spējīgi pavāri, pasniedzot it kā parastas lietas citādā veidā, lai būtu tā īpašā odziņa, kas sniedz garšas baudījumu arī apmeklētājiem. Mazajām Cēsīm šāda nedēļa ir ļoti nozīmīga.”

Interesi par Restorānu nedēļu apliecina arī fakts, ka nedēļas nogalē jau gandrīz visur galdiņi rezervēti. Tas ir izaicinājums pavāriem, atzīst restorāna “H.E.Vanadziņš” šefpavārs Rihards Eniks, norādot, ka tā ir iespēja pieslēgt radošās mūzas, eksperimentēt ar nebijušiem produktiem: “Bet kvalitātes latiņa nedrīkst būt zemāka arī ikdienā, jo tieši tas piesaista vai atgrūž klientus. Ja viņi nāk atkārtoti, ja vēlas pie mums baudīt maltīti, esam priecīgi un nedrīkstam viņus pievilt!”

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Veselīgu matu augšanas noslēpums

14:31
05.07.2024
35

Veselīgu matu veidošana ir kopīgs mērķis daudziem, tomēr bieži vien tas šķiet kā slepenas dārgumu medības ar grūti iegūstamām balvām. Patiesi veselīgu matu pamatā ir ne tikai spīdīgi attēli reklāmās un nemitīgi mainīgās matu kopšanas tendences, bet arī izpratne par to unikālajām vajadzībām un rūpes par tām. Veselīgu matu kopšanas nozīme ir nepārspīlēta; tā nav […]

Zīmē sprediķī saklausīto

05:20
04.07.2024
45

“Māksliniece Ingūna Briede no 2021. gada Adventa sākuma dievkalpojumos ļaujas, lai sadzirdētais Dieva Vārds top par zīmējumu – meditatīvu, noslēpumainu un reizē uzrunājošu, Vārdu atklājošu. Iepriekš nav zināms, kas taps. Ingūnas roka, paņēmusi tintes pildspalvu, sajūtu vadīta, velk līnijas”, rakstīts mākslinieces zīmējumu izstādes “Vārda piezīmes līnijās” – stāsts par Dieva Vārda (pie)zīmēšanu – pieteikumā. Cēsu […]

Vīriešu peldbikses – 2024.gada vasaras tendences

18:06
03.07.2024
48

2024.gada vasara vīriešiem, kas bieži atpūšas pludmalē, piedāvā plašu peldbikšu izvēli – ikvienai gaumei un augumam. Šogad svarīgākais ir funkcionalitāte, ērtums un stilīgs izskats. Lūk, daži no galvenajiem trendiem, kas dominēs pludmalēs un baseinos šajā sezonā. Klasiskās peldbikses Klasiskās vīriešu peldbikses ir teju vai mūžīgs variants, kas nekad neiziet no modes. 2024. gadā tās piedzīvo […]

Veido namiņu, kur vecļaudis jūtas labi

07:32
30.06.2024
80

Cēsu pilsētas pansionātam 12. jūlijā apritēs 30 gadi. Vairāk nekā pusi no šī laika sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādes direktore ir Inga Gunta Paegle. -Pansionātam ir 30 gadu jubileja. Kā tas šo gadu laikā mainījies? -Es kā šodien atceros 1994. gada 12. jūliju, kad pansionāts no Glūdas kalna Cēsīs ienāca šeit, Cīrulīšos. Glūdas kalnā istabiņās […]

Mērķis - cilvēkiem palīdzēt atgūt veselību, dzīvesprieku un enerģiju

10:24
27.06.2024
687

Saruna ar holistiskās medicīnas eksperti Ingrīdu Mergupi – Leitlandi -Jums ir interesants uzvārds. Tāds rets – Mergupe. -Manas saknes ir no Mālpils. Tur ir upe Mergupe, un šo uzvārdu nes arī mana dzimta. 1928. gadā vectētiņš Jānis Mergups lika pirmo akmeni dzimtas mājai. Un tā nu arī es izceļojos pa pasauli, apgūstot zināšanas, un vēlāk ar […]

Dzīve enerģētiski spēcīgā vietā – kalna galā

10:12
25.06.2024
278

“Jau četrdesmit gadus strādāju Krimuldas vidusskolā par skolotāju, esmu tur kopš skolas dibināšanas brīža. Man jau ir pensionāres statuss, bet darbu turpinu, pēc diviem gadiem gan došos pavisam pensijā,” tā par sevi stāsta Edīte Kanberga, saimniece Drabešu pagasta Kārļu “Eglainēs”. “Eglaines” ir arī viesu nams un atpūtas bāze, bet Jāņu laiku ģimene aizvada savā lokā. […]

Tautas balss

Nav, no kā ietaupīt

15:13
05.07.2024
11
Seniore raksta:

“Ja cels pievienotās vērtības nodokli, tiem, kas dzīvo pieticīgi, būs vēl grūtāk. Tāpat jau no pensijas nekas nepaliek pāri, kad nopērku pārtiku. Ja tā būs dārgāka, tad vairs par dzīvokli arī nevarēšu samaksāt. No ēdiena neko ietaupīt nevaru, tāpat jau pērku tikai akciju preces,” pauda seniore.

Par ko uztraucas, par ko ne

15:13
05.07.2024
11
Iedzīvotāja raksta:

“Kad Cēsu Pils parkā notiek pasākumi, no centra līdz Festivāla ielai slēdz Lenču ielu. Un neviens neuztraucas, ka vairākas dienas Festivāla ielas iedzīvotājus traucē vēl lielāka satiksmes plūsma. Par Rīgas ielu gan visi raizējas, tur cilvēkiem neesot droši, iemītniekus traucē mašīnu trokšņi. Bet kā ar mums, kas dzīvo Festivāla ielā?” bija neapmierināta iedzīvotāja.

Apburtais loks

15:03
05.07.2024
10
Seniore raksta:

“Tomēr cilvēki spēj ietekmēt situāciju. Latvijas Pasts neuzdrošinās slēgt visas nodaļas, tās paliks arī laukos, lasu, pavisam 155. Tomēr 12 slēgšot, vienu no tām arī Cēsīs. Divas mūsu pilsētā neesot obligātas. Jau tā pastā bieži ir rindas, tagad būs vēl garākas. Un tad cilvēki neizvēlas šos pakalpojumus, bet Pasts tik saka, ka cilvēkiem tos nevajag,” […]

Cenas pārāk augstas

15:03
05.07.2024
14
Lasītāja O. raksta:

“Dārzeņaudzētāji saka, ka produkcija dārgāka, jo lielāks pievienotās vērtības nodoklis, kādu laiku bija pieci procenti, tad 12. Taču septiņu procentu palielinājums nav tik liels, lai piemēram, par lauka gurķiem prasītu gandrīz trīs eiro kilo­gramā. Var jau būt lielu uzcenojumu uzliek tirgotāji, tad audzētājiem jārunā ar tiem. Cenām jābūt samērīgām,” pau­da lasītāja O.

Rezultātā būs grausti

15:02
05.07.2024
10
J. raksta:

“Kāpēc Cēsu vecpilsētas tukšo namu īpašnieki nepārdod ēkas? Par saprātīgu cenu gan jau atrastos pircēji, kas tās savestu kārtībā. Tās mājas taču turpina brukt, ja neko nedarīs, pēc gadiem pieciem tur būs grausti, kādus jau dažviet redzam,” domas izteica J.

Sludinājumi