Trešdiena, 24. jūlijs
Vārda dienas: Kristīne, Kristīna, Krista, Kristiāna, Kristiāns

IZLAIDUMA ballītei saposta

Druva
10:44
16.06.2010
17
Mg 2138 1

Jūnija pārvērtībās piedalījās Amatas pamatskolas 9. klases skolniece Līga Auziņa, kura tieši šodien svinīgā izlaidumā saņems svarīgo dokumentu, ka beigusi pamatskolu.

Ar Līgu “Druva” tikās pirmdien, uzreiz pēc matemātikas eksāmena. Meitene sacīja, ka neliels satraukums esot bijis, taču atzina, ka par savām zināšanām ir pārliecināta.

“Nu jau visi eksāmeni ir aiz muguras un nedaudz var atvilt elpu. Jāsaka, ka visus eksāmenus nokārtoju labi un pašai par sevi ir prieks. Esmu arī izvēlējusies skolu, kurā mācīšos nākamgad,” stāsta Līga un atklāj, ka ir iestājusies Cēsu Draudzīgā Aicinājuma ģimnāzijā, par kuru dzirdējusi tikai labas atsauksmes.

Līga gan atklāj, ka pēdējais satraukums ir par izlaidumu. Tas ir nozīmīgs un emocionāls pasākums katram no 9. klases beidzējiem. Un meitenēm svarīgi ir labi izskatīties šajā dienā.

“Vienu kleitu esmu nopirkusi, bet nezinu, vai tieši to uz izlaidumu vilkšu. Šonedēļ esmu ieplānojusi doties uz Rīgu un paskatīties vēl ko. Arī frizūra ir svarīga, jo šajā dienā gribās izskatīties skaisti,” saka Līga un priecājas par doto iespēju pirms izlaiduma apmeklēt frizieri un stilisti, lai uzzinātu arī ko noderīgu svinīgajam pasākumam.

Pārvērtībās Līga pāris stundas pavadīja frizieres un stilistes Vinetas Salmanes. Vineta meitenei ieveidoja svinīgu frizūru, sakot, ka izlaidumā svarīgi ir saposties.

“Izlaidums ir iemesls sapucēties gan puišiem, gan meitenēm. Tas ir viens no svarīgākajiem mirkļiem katra dzīvē. Taču runājot par meitenēm, gribētos teikt, lai 9. klases beidzējas nepārspīlē ar pārlieku pucēšanos. Pārspīlēt noteikti nevajag ne ar frizūru, ne apģērbu un meikapu,” norāda Vineta.

Pēc tam Līga kopā ar imidža dizaineri Agnesi Kauliņu devās uz veikalu “Boheme”, Cēsīs Rīgas ielā 20. Imidža dizainere, ieejot veikalā, atzina, ka meklēs kleitiņu, jo izlaidums noteikti ir reize, kad ikvienai meitenei vajadzētu uzvilkt kleitiņu, pat ja ikdienā viņa vienmēr valkā bikses.

“Šoreiz nemaz nebija grūti izvēlēties, abas ar Līgu uzreiz pamanījām jauku melnu kleitiņu, kura ļoti labi piestāvēja gan meitenes augumam, gan matu sakārtojumam. Ļoti jauks ir melnās kleitiņas kakla rotājums, kas izskatās grezni, līdz ar to vairs nevajag aizrauties ar kakla rotām. No aksesuāriem paņēmām vien jaukus auskariņus un lillā somiņu, kas pieskaņoti Līgas nagu lakas tonim. Zeķubikšu vietā izvēlējāmies legingus, kas ļoti labi iederējās Līgas koptēlā. Turklāt šie nav ikdienas legingi, izskatās diezgan svinīgi, jo ir mežģīņu rakstā,” saka Agnese un, runājot par izlaidumu laiku un ģērbšanos, bilst: “Noteikti ne 9. klases, ne 12. klases meitenēm nevajadzētu pārspīlēt ar īpaši greznām vai košām kleitām. Jāatminas zināms knifiņš – apģērbā nevajag kopā kombinēt vairāk kā trīs krāsas, jo tad jau rodas iespaids, ka visa kā ir par daudz. Gribētu novēlēt meitenēm necensties izskatīties vecākām nekā viņas patiesībā ir. Turklāt uzsveru, ka šovasar modē ir viss dabīgais.”

Pēc pārvērtībām Līga jutās priecīga un atzina, ka šajā dienā izdzīvojusi mazu sapni.

“Man ir ļoti pacilāts garastāvoklis, jo visu dienu ap mani rosījās vairāki skaistumkopšanas speciālisti. Esmu priecīga ar iznākumu un ieguvusi jaunas atziņas. Domāju, ka arī izlaidumā man varētu būt līdzīga frizūra,” sacīja Līga.

No veikala “Boheme” Līga saņēma dāvanu karti desmit latu vērtībā, lai varētu iegādāties kaut ko no tā, kas pašai pārvērtību procesā visvairāk patika.

Raksts tapis sadarbībā ar frizieri un stilisti Vinetu Salmani (mob.28300218), imidža dizaineri Agnesi Kauliņu( mob.26433368), kā arī veikalu “Boheme”, kur mūs uzņēma ļoti laipns un atsaucīgs kolektīvs.

Meitenīga un draiska frizūra Vineta Salmane, friziere un stiliste:

-Līgai matus negriezu, bet, nedaudz krāsojot, paspilgtināju toni un vasarīgu gaisīgumu radīju ar vairākām gaišām šķipsniņām. Jāsaka, Līgai piestāvētu arī lokas, brīvi sakārtoti mati, bet paeksperimentēju, veidoju pieguļošu frizūriņu, kas arī meitenei labi izskatās. Jāsaka, ka frizūra izvēle bieži atkarīga, kāds būs apģērbs, jo ne viss labi saderas. Šoreiz, man šķiet, koptēls ir izveidots ļoti jauks un tiešām meitenīgs, bet reizē svinīgs.

Violetais- piedod apģērbā svinīgumu Agnese Kauliņa, Imidža dizainere stāsta par violeto krāsu:

-Interesanti, ka kāds pētījums liecina – aptuveni 75 procentu bērnu violeto norāda par savu mīļāko krāsu, taču jāsaka- violeta krāsa ir duāla, vai nu to mīl, vai izrāda lielu nepatiku. Šī krāsa ir piesātināta, auksta, smaga, mierīga, noslēpumaina. Tā simbolizē gudrību, augstāko prātu, briedumu. Violeto krāsu viegli nospiež citas, bet pati par sevi tā ir dziļa un izteiksmīga, piedod apģērbam svinīgu un košu izskatu. Lielā daudzumā violetais raisa melanholiju. Gaiši violeta krāsa labi der sievišķīgu lietu reklamēšanai. Ja runā par krāsu kombinācijām, kopā labi sader violetais ar gaiši zilo, rozā, sarkano, melno un zaļo.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Runā par līdzdalību un saliedējas

07:05
16.07.2024
33

Cēsu novada jauniešu saliedēšanās pasākums “Lauzt Robežas” nemainīgi jau trešo gadu divu dienu garumā aicināja visa novada jauniešus. Pirms septiņiem gadiem to aizsāka toreizējā Pārgaujas novada jaunieši, arī šoreiz, jau septīto reizi, pasākums notika Straupes pagasta atpūtas bāzē “Mārkulīči”, šogad īpaši pievēršot uzmanību tēmai – līdzdalība. Projekta koordinatore Iluta Balode teic, ka pasākums “Mārkulīčos” ir  […]

…no Amatas uz Tūju un tālāk – prom vasarā!

05:17
03.07.2024
49

Skanīgs, sportisks un zaļš šogad izvērtās mācību gada noslēgums Amatas pamatskolā. “Baudījām programmas “Latvijas skolas soma” kultūr­izglītojošās pr­og­ram­mas “Leģendas mūzikā” un “Instrumentu karnevāls”. Skolas direktoram Valdim Nītiņam izdevās ambiciozais, skolēnus tik ļoti intriģējošais divu dienu Vidzemes jūrmalas piedzīvojums: pārgājiens ar nakšņošanu teltīs, pašu gatavotām vakariņām un brokastīm,” tā par atraktīvo skolas mācību gada noslēgumu pastāsta […]

Sapnis par savu mini zoo

10:10
25.06.2024
311
1

Sandijs Polis teic – nav labākas, skaistākas un mierpilnākas vietas uz pasaules par Ieriķiem. Jaunietis ir īsts ieriķietis, te arī šogad absolvē Amatas pamatskolu. “Visa mana dzīve ritējusi pa un ap Ieriķiem. Te noteikti ir vieta, kur rast īstu mieru un ļaut vaļu emocijām. Ieriķos var iziet ārā kopā ar draugiem, bieži apmeklējam sporta laukumu […]

Jauniešiem svarīga iekļaujoša sabiedrība

06:16
19.06.2024
85

Kā jauniešus ar ierobežotām iespējām iekļaut jaunatnes darbā un sabiedrībā kopumā un kādas metodes, strādājot ar šo iedzīvotāju grupu, būtu labākās, tāda bija galvenā tēma Vidzemes nevalstisko organizāciju forumā. Pasākums Liepas jauniešu centrā “Apelsīns” pulcēja 40 pārstāvjus no Cēsu, Valmieras, Lim­bažu, Smiltenes novada un Rīgas organizācijām. Tēma ir plaša, jaunieši ar ierobežotām iespējām nav tikai […]

Švīkas sirds rotaļpagalmā

00:00
18.06.2024
55

Bērni apgūst dažādas vizuālās mākslas tehnikas, bet galvenais ir katra īpašās izpausmes Ar izstādes “Švīkas sirds rotaļpagalmā” atklāšanu CATA kultūras namā vēl vienu māksliniecisko gadu noslēdz Daigas Jirgensones vadītā mākslas darb­nīca “9 kaķi”. Izstādes atklāšana ir kā svētki pēc padarītā darba, kur bērniem ir iespēja pabūt ar saviem vecākiem un vecvecākiem, kā arī gandarījums redzēt […]

Novada skolēni sadejo Cēsīs. Lietus svētkiem netraucē

14:34
05.06.2024
127

Ap tūkstotim mazu un lielu dejotāju no visa plašā novada 1. jūnijā Cēsu Pils parka estrādē izdejoja Cēsu novada Skolu jaunatnes deju svētkus “Viņi to pa īstam prot”. Svētki notika pēc astoņu gadu pārtraukuma, pulcējot dalībniekus no pašvaldības iestāžu kolektīviem – skolām, kultūras namiem un centriem – Cēsīm, Priekuļiem, Liepas, Straupes, Zaubes, Nī­taures, Drabešiem, Jaunpiebalgas […]

Tautas balss

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
20
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
14
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
13
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
12
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
31
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Sludinājumi