“Jāsaka, ka šajā gadā Dieviņš mums stāv klāt. Laiks ir karsts, un cilvēki pērk visu, kas ir auksts. Jau šodien
ražošanā sasniegsim to daudzumu, cik saražojām pagājušajā gadā kopā. Tā kā sūdzēties nevaram,” saka E. Stiere un piebilst, ka šajā sezonā ir domāts arī par to, lai pircējiem piedāvātu jaunas saldējuma šķirnes.
“Rūjienas saldējums šovasar piedāvā trīs jaunas saldējumu šķirnes, kuras varbūt pircēji minimālās reklāmas dēļ nav nemaz vēl ievērojuši. Tas ir saldējums “Star FM”, kas radās pēc radio Star FM pasūtījuma, “Arbūzu saldējums” un “Tējas saldējums ar citronu garšu”. Izbraukājām Pūri, izvēlējāmies dažādas piedevas, atbraucām mājās un sākām ar tām jaukt saldējumu. Šie izrādījās ļoti garšīgi un interesanti,” atzīst E. Stiere un skaidro, ka jaunajam saldējumam plašajā tirgū veicas labi, kaut gan no vecajām šķirnēm “Dzērveņu saldējums” paliekot nepārspēts.
“Dzērveņu saldējums ir arī mans mīļākais saldējums. Pircēji to ir ļoti iecienījuši, tāpat kā fundamentāls ir un paliek “Šokolādes saldējums” un “Baltais plombīrs”,” saka E. Stiere un atzīst, ka viss jau nav arī tik rožaini un, protams, nākas izturēt arī milzīgo konkurenci.
“Mēs savu saldējumu ražojam tikai no dabīgām izejvielām. Līdz ar to ražošana ir pietiekami dārga, lai stāvētu līdzās citiem saldējuma ražotājiem” atzīst E. Stiere un piebilst, ka daudzi pircēji izvēlas vietējo, ne ārzemju saldējumu.
Bāra Laterna viesmīle Dace Podziņa atzina, ka cēsnieki saldējumu ēd dūšīgi.
“Nav pat svarīgi, kāds saldējums. Ja ir karsta diena, kā jau tas ir ierasts, cilvēki pērk visu pēc kārtas. Āra terasē tirgojam Rūjienas saldējumu, bet virtuvē var pasūtīt saldējumu arī porcijās ar odziņām, šokolādi vai ko citu. Bet, protams, karstā laikā jau cilvēki izvēlas saldējumu tepat no saldētavas, un vitrīna ātri vien iztukšojas,” stāsta Laternas viesmīle.
Arī Universālveikala vadītāja Inese Krecere apgalvo, ka šovasar saldējums ir ļoti pieprasīts. Veikalā pat pasūtīta vēl viena saldējuma vitrīna, lai pietiekamā vairumā varētu pasūtīt šo vasaras preci. “Veikalam saldējumu pasūtām no četrām lielām saldējumu ražotnēm – Ingman saldējumu, Rīgas piena kombināta saldējumu, FFL saldējumu un Rūjienas saldējumu. Klāsts ir ļoti plašs, un cilvēki visu arī izpērk. Ļoti labi pērk Rūjienas saldējumu. Pašlaik akcija ir arī Ingman saldējumam, tā kā arī to
daudz pērk. Protams, daudz kas atkarīgs arī no naudas summas, ko pircējs var atdot par saldējumu. Ir mazie saldējumi par desmit santīmiem, bērni karstā laikā daudz pērk sulu saldējumus,” stāsta Universālveikala vadītāja un piebilst, ka mūsdienās saldējumu klāsts ir ļoti plašs un ir neiespējami pasūtīt visus saldējumus.
“Tad cilvēkiem no saldējuma vien būtu jāpārtiek,” smej I. Krecere un atzīst, ka saldējumu cilvēki ēd visu gadu. Vienīgi ziemā vairāk pieprasītas ir lielās saldējumu kārbas, ko aiznest uz māju un panašķoties, bet vasarā, protams, tie ir mazie saldējumi.
Uz ielas sastaptais cēsnieks Juris Lazdiņš atklāja, ka ir dienas, kad viņš apēdot gandrīz divdesmit saldējumu.
“Man saldējums ļoti garšo jau no bērnības. Toreiz vienīgi mamma tik bieži to nepirka. Tagad pērku un ēdu, cik vēlos. Saldējums karstā laikā gan atvēsina, gan dod arī sāta sajūtu. Līdz ar to dienas steigā dažkārt aizmirstas arī pusdienas vai vakariņas,” atzīst Juris un piebilst, ka vienīgais mīnuss ir tas, ka Cēsīs saldējumu nevar nopirkt uz ielas, kā tas ir citās Latvijas pilsētās. Dažkārt ir grūti vai vienkārši nav laika, lai izstāvētu veikalā rindu pēc kārotā saldējuma.
Komentāri