Trešdiena, 3. jūlijs
Vārda dienas: Benita, Everita, Verita, Emerita

Ceļā uz Ventspili

Druva
00:00
22.03.2008
3

Pagājuši četri gadi kopš pirmās Latvijas Olimpiādes, un šovasar pilsētu un rajonu sportisti jūnija vidū atkal pulcēsies Ventspilī, lai noskaidrotu labākos. Pašlaik notiek rūpīga gatavošanās šim notikumam, lai pilsēta pie jūras būtu gatava uzņemt 3000 sportistus un viņu līdzjutējus no visas valsts. Šobrīd dalību pieteikušas 30 no 33 pašvaldībām. Oficiālais pašvaldību un sportistu skaits būs zināms 2. jūnijā, kad beigsies pieteikšanās termiņš sacensībām.

Olimpiādē būs pārstāvētas 26 disciplīnas 22 sporta veidos. Atšķirībā no sacensībām pirms četriem gadiem, šoreiz Olimpiādes programmā iekļauti tikai olimpiskie sporta veidi. Tādējādi šoreiz nepiedalīsies orientieristi, kur itin labi veicās cēsniekiem, toties pirmo reizi olimpiādes programmā iekļauti: badmintons, bokss, galda teniss, taekvondo, triatlons, kā arī BMX.

Latvijas olimpiādes mērķis ir sapulcināt vienkopus valsts labākos sportistus, tāpēc arī sporta veidu nolikumi strikti nosaka, kuri sportisti var piedalīties. Vieglatlētikā var piedalīties dalībnieki, kuri dzimuši 1992. gadā un vecāki, kuri no 2007. gada 1. janvara līdz 2008.gada 25. maijam izpildījuši Latvijas vieglatlētikas savienības noteiktos A vai B normatīvus.

Interesenti nolikumus un citu informāciju par Latvijas olimpiādi var uzzināt mājas lapā www.olimpiade2008.lv.

Uz Ventspili pošas arī Cēsu rajona sportisti. Rajona padomes sporta dzīves koordinators Gunārs Dumbris stāsta, ka rajona sportisti startēs desmit sporta veidos: badmintonā, basketbolā, galda tenisā, BMX, tenisā, triatlonā, vieglatlētikā, volejbolā, pludmales volejbolā un zēģelēšanā.

Sporta spēlēs jau notikušas priekšsacīkstes. Vīru komanda basketbolā piedzīvoja divus zaudējumus un no turpmākās cīņas izstājās. Dāmu komanda, kas pirms diviem gadiem atnesa Cēsīm sudraba medaļas, priekšsacīkstēs uzvarēja Valku. Tiesa, šai spēlei bija treniņraksturs, jo abas komandas kvalificējās nākamajam posmam. Tagad cēsnieces spēlēs vienā apakšgrupā ar Jelgavas, Liepājas pilsētas, Saldus un Preiļu rajona komandām. Finālam Ventspilī kvalificēsies divas labākās komandas, un gribas cerēt, ka tur būs arī mūsu basketbolistes. Šoreiz būs jātiek galā pašu spēkiem, jo sacensībās var piedalīties tikai Latvijas pilsoņi un valsts pastāvīgie iedzīvotāji.

Vieglatlētikā rajonu pārstāvēs: Līga Brokere, Ieva Ješkina, Lāsma Beķere, Kristīne Karele, Edgars Kono-valovs, Jānis Dūka, Reinis Meistars, Mārtiņš Dikijs, Mārtiņš Greiškāns.

Pludmales volejbolā dāmu konkurencē startēs Inese Baiža un Inese Freivalde, bet vīriem – Kaspars Salmiņš un Sandis Kalniņš.

Galda tenisā: Laura Krūmiņa, Dauna Ročāne, Džoanna Miteniece, Laura Voldiņa.

Badmintonā: Ivo Keišs, Evita Kaļķe, Laura Veldre, Lāsma Veldre.

Arī citos sporta veidos laukumos vai uz starta līnijas dosies labākie mūsu rajona pārstāvji. Gunārs Dumbris gan atzīst, ka pašlaik kaut ko prognozēt ļoti grūti, jo nav zināmi citu komandu sastāvi. Viņš arī norāda, ka daži cēsnieki startēs citu pašvaldību komandās, jo tās radušas iespēju piešķirt sportistam lielāku finansējumu: “Mēs uz to neizejam, ja sportists ir rajona patriots, lai startē, ja ne – ar varu piespiest nevaram. Ja mēs viņu būtu atbalstījuši ar lielāku finansējuši ilgākā posmā, varētu prasīt kaut kādu atbildību. Negrasāmies pastiprināt komandu tikai tāpēc, lai būtu mūsējais uz vienām sacensībām. Jo vairāk tāpēc, ka oficiālā kopvērtējuma nav. Nepārmetu arī tiem, kuri startēs citos rajonos, jo, zinot situāciju sportā, sportistam svarīgs jebkurš finansējums.”

Tiek solīts, ka Olimpiādē startēs visi labākie Latvijas sportisti, tātad arī vieglatlēti. Gribētos cerēt, ka Latvijas līdzjutējiem tiešām izdosies Ventspils stadionā redzēt Staņislavu Olijaru, Dmitriju Miļkeviču, Inetu Radeviču, Vadimu Vasiļevski un citus, kuri pārstāvēs Latviju Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Tikai jautājums, vai sportisti būs Latvijas Olimpiādi iekļāvuši savā sagatavošanās programmā ceļā uz Pekinu. Nebūtu jau slikti vismaz reizi gadā saviem skatītājiem atrādīties, pat ja par uzvaru šaubas nerodas. Pretējā gadījumā Latvijas olimpiāde savu galveno uzdevumu nebūs izpildījusi.

Tikmēr Ventspils pilnā sparā gatavojas lielajam sporta forumam, kas šeit notiks otro reizi. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Vītoliņš sola ne tikai vērienīgus sporta svētkus, bet arī plašu kultūras un izklaides programmu ikvienam. Nopietnus uzlabojumus piedzīvo Ventspils sporta bāzes. Stadionā tiek iekārtoti un uzlaboti lodes grūšanas un diska mešanas sektori, pirmo reizi Ventspilī būs arī vesera mešanas sektors. Skrejceļā uzstādīts moderns fotofinišs, kas ļaus videoekrānā atspoguļot rezultātus pēc katra skrējiena. Tieši pirms olimpiādes notiks jaunā Ventspils sporta nama “Centrs” atklāšana, kurā kā pirmās notiks sacensības volejbolā un šaušanā. Arī citu sporta veidu aprīkojumā tiks veikti nozīmīgi jauninājumi.

Šobrīd norit darbs arī pie Latvijas II Olimpiādes medaļu gatavošanas. Pēc iepriekšējā olimpiādē novērotās intereses organizatori olimpiādes apmeklētājiem sarūpējuši iespēju iegādāties arī suvenīrus ar Olimpiādes simboliku.

Latvijas II Olimpiāde notiks no 13. līdz 15. jūnijam.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Tituli un medaļas sadalītas

05:22
03.07.2024
15

Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, Latvijas čempionātā vieglatlētikā pieaugušajiem, kur reizē tika noskaidroti arī labākie U23 grupā, uz starta stājās arī vairāki Cēsu novada atlēti. Gandrīz visi tika pie godalgām gan pieaugušo grupā, gan U23 ieskaitē. Jau ierasti teicami startēja trenera Māra Urtāna audzēkņi no “CPSS/ Cēsu Vieglatlētikas klubs” komandas, kopumā izcīnot desmit godalgas. Pirmajā dienā […]

Ar domām jau Parīzē

06:40
29.06.2024
91

Jau rakstījām, ka Parīzes Olimpiskajās spēlēs BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Jaunpiebalgas vidusskolas šī gada absolvente Veronika Monika Stūriška. Viņa aizvada pirmo sezonu U23 vecuma grupā un jau izcīnījusi gan Pasaules, gan Eiropas čempiones titulus. Veiksmīgi starti arī Pasaules kausa izcīņā, kur kopvērtējumā viņai trešā vieta. “Druva” sazinājās ar sportisti, lai pārrunātu aizvadītos Pasaules un Eiropas […]

Skrējiens “Jānis” jau 35. gadu

10:14
27.06.2024
201

Tradicionālajā skrējienā “Jānis”, kas Cēsīs notika jau 35. reizi, dalībnieku skaits itin kupls, vairāk nekā 400 skrējēju un nūjotāju. Pēdējos gados visos “Jāņos” iesaistās arī viņi. Nūjotāji, kas arī pēdējos gados piedalās šajā pasākumā, gan necīnās par godalgotajām vietām, bet pie balvām var tikt noslēguma izlozē. Šoreiz piedalījās 20 Jāņi un sešas Līgas. Dalībnieku vidū […]

Pludmales volejbols sit augstu vilni

10:22
25.06.2024
126

Vasara sevi pieteikusi ar sau­li, lietu un, protams, pludmales volejbolu. Regulārie turnīri sākušies arī Cēsu novadā, un visi pulcē lielu skaitu dalībnieku. “Cēsu Open 2024” Cēsu pilsētas stadionā aizvadīts pirmais posms “Cēsu Open 2024”, un šis turnīrs, ko rīko sporta klubs “IVI”, notiek trešo vasaru. Cīņa par balvām ierasti risinās kungu, dāmu un MIX grupās. […]

Rollerslēpotājiem pirmās medaļas

10:19
25.06.2024
57

Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā aizvadītas Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) kausa izcīņas sacensības rollerslēpošanā, kas vienlaikus bija arī FIS sacensības. Šī bija arī pirmā atlases kārta LSF rollerslēpošanas izlases sastāva noteikšanai dalībai Pasaules kausa posmos. Šogad Latvija būs pirmā, kas uzņems Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā, tas notiks jūlija vidū Madonā, norāda LSF pārstāvis […]

Biatlonisti sāk vasaras sezonu

05:25
20.06.2024
308

Jau ierasti vasaras biatlona sacensību sezona sākas ar slēpošanas un biatlona kluba “Cēsis” balvas izcīņu biatlona šaušanas vingrinājumos. Trenere Ilze Cekule stāsta, ka šis ir pirmais pārbaudījums, lai redzētu, kā veicies treniņos vasaras sezonā: “Sacensības notika vingrinājumos, kas raksturīgi biatlona sacensībām, tikai bez slodzes – šaušana uz punktiem pirmā šāviena vingrinājumā, kā arī kombinētajā vingrinājumā […]

Tautas balss

Pļauj, ka putekļi pa gaisu

10:12
02.07.2024
21
Priekulietis A. raksta:

“Priekuļu centrā pagājušajā nedēļā pašvaldība pļāva zāli, putekļi vien gāja pa gaisu. Zā­līte tik īsa un nīkulīga, ka tur nav, ko pļaut. Bet laikam jau noteiktie kvadrātmetri jāno­pļauj, citādi nesaņems naudu. Manuprāt, pļaušanu nevajadzētu organizēt pēc grafika, bet gan tad, kad tas nepieciešams,” pārdomās dalījās priekulietis A.

Zāļu ražotāji negodprātīgi

12:29
28.06.2024
18
Lasītāja raksta:

“Re nu! Eiropā ražotāji zāļu cenas valstīm nosaka slepeni, mazākās un nabadzīgākās valstis maksā vairāk. Tāpēc jau arī mums ir tik dārgi medikamenti un jauno zāļu maz. Te būtu gudri, ja, piemēram, Baltijas valstis vienotos un iepirktu vajadzīgo kopā. Bet varbūt jautājums jārisina Eiropas Savienības līmenī?” sprieda lasītāja.

Autobusu pieturā lietū un vējā

12:29
28.06.2024
59
Vilma raksta:

“Ikdienā diezgan bieži nākas ar autobusu braukt no Valmieras un Cēsu autoostas. Autobusa gaidīšanu abās pilsētās nevar salīdzināt. Valmierā nojume pasargā pasažierus no lietus un saules, Cēsīs pa bedrainu laukumu no stacijas ēkas var aizklunkurēt līdz pieturai, sēdēt uz soliņa, lai kādi laikapstākļi, un skatīties uz apdrupušo mūra sienu,” pārdomās dalījās Vilma un piebilda, ka […]

Pasaki, kas ir tavs draugs…

10:01
25.06.2024
26
Politikas vērotājs raksta:

“Kā gan Krievijas sabiedrība var nejusties pazemota, ja viņu valsts līderim jāslēdz vienošanās ar visu citu pasaules valstu ignorēto un nosodīto Ziemeļkoreju? Tas taču ir kauns, ka par sabiedroto jāizvēlas kas tāds!” pauda politikas vērotājs.

Vai tiešām ietaupīja

10:01
25.06.2024
22
Zaubēniete raksta:

“Zaubē vairs nav pagasta pārvaldes. Nezinu, cik daudz paš­valdība ietaupīja, bet cilvēkiem gan tagad grūtāk. Nav speciālista, kas var pastāstīt par visiem jautājumiem pagastā, par katru jāiet pie cita darbinieka. Kad bija pārvalde, bija tā kā drošāk, zināji, ka ir, uz kuru paļauties, arī kam prasīt atbildību,” pastāstīja zaubēniete.

Sludinājumi