Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Sākas “pavasara trakums”

Druva
23:00
17.04.2008
4

Pieaugušo florbola sezonā šonedēļ izspēlēs pēdējās spēles, savukārt jauniešu čempionātā izšķirošās cīņas tikko sākušās. Iepriekšējās sezonās labus rezultātus rādīja Stalbes jaunie florbolisti, arī šogad no savām grupām tālāk kvalificējušās visas piecas “Pārgauja/CPSS” komandas, pie tam trijām no tām regulārajā čempionātā nav nācies izjust zaudējumu rūgtumu. Taču, kā atzīst jauniešu komandu treneris Ilvars Balodis, pašapmierinātībai nav iemesla, jo svarīgs ir gala rezultāts, nevis uzvaras visas sezonas garumā: “Izslēgšanas spēles nevar salīdzināt ar regulāro čempionātu, un tas šogad vislabāk pierādās pieaugušo komandu cīņās par medaļām. Arī pašiem ir dažāda pieredze play-off, esam zaudējuši zemākas vietas īpašniekiem un arī divas sezonas pēc kārtas junioru grupā uzvarējuši regulārā čempionāta līderus. Tāpēc var teikt, ka tagad viss sākas no gala, un uz katru spēli jākoncentrējas maksimāli.”

Nedaudz ieskatīsimies, kāda situācija turnīra tabulās izveidojusies pēc regulārā čempionāta, kurā, kā zināms, no mūsu rajona startē arī “Flote/CPSS” un “Līgatne/Latgranula”.

E grupa (1997.g.dz. un jaunāki). Visjaunākajā grupā Stalbes florbolisti, divās spēlēs spēlējot neizšķirti, bet pārējās uzvarot, regulāro čempionātu noslēdza līderpozīcijās.

“Jāatzīmē, ka šī Stalbes komanda skaitliski čempionātā ir viskuplākajā sastāvā, jo daudzi spēlētāji vēl tikai 2000.gadā dzimušie. Viņu spēles vēl priekšā, bet šī ir teicama iespēja krāt pieredzi trenējoties un vērojot lielākos,” norāda I. Balodis.

Te var savilkt paralēles ar pieaugušo komandu “Pārgauja”, kas ir visjaunākā Latvijas čempionātā, jo puse spēlētāju aizstāv Stalbes krāsas arī jaunatnes čempionātā.

“Flote/CPSS” ierindojās trešajā vietā, bet jāatzīmē, ka cēsnieki abas spēles ar otrās vietas ieguvējiem “Rīgas Lauvas” beidza neizšķirti. Medaļu liktenis izšķirsies divos finālposmos, kad trīs labākās šīs grupas komandas tiksies ar rietumu grupas trim labākajām komandām – Irlavu, Bausku un Ulbroku.

D grupa (1995. g.dz. un jaunāki). Te “Pārgauja/CPSS” komandai klājās daudz grūtāk, tikai pateicoties pēdējo spēļu uzvarām, izdevās saglabāt 4. vietu. Treneris norāda, ka komanda čempionātā spēlēja kā pa viļņiem, to apliecina arī uzvarēto un zaudēto spēļu skaits 9:9. Taču izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā stalbēniešiem pretī stājas “Rīgas Lauvas”, pret ko čempionātā ir viena uzvara un viens zaudējums. Tālāk tiks uzvarētājs divu spēļu summā. Cēsu komanda palika ārpus astotnieka, tāpēc tai čempionāts jau beidzies.

C grupa (1993. g.dz. un jaunāki). Regulāro čempionātu “Pārgauja/CPSS” noslēdza kā pārliecinoši līderi, uzvarot visās desmit spēlēs. “Taču pašpārliecinātība, ko devušas šīs uzvaras, kā arī tas, ka rietumu apakšgrupas komandas, iespējams, ir nedaudz stiprākas, var izspēlēt ļaunu joku. Ja neizdosies aizdzīt šo pašpārliecinātības velniņu, var nākties smagi vilties. ¼ finālā nāksies cīnīties ar “Ulbroka/Kvinta Plus”, un ar šo komandu rūgta pieredze tālu nav jāmeklē,” norāda I. Balodis.

Arī šajā grupā “Flote/CPSS” palika tūlīt aiz play-off svītras, taču ir neliels mierinājums, ka čempionātā ar Ķekavu un Rubeni izdevās nospēlēt neizšķirti.

B grupa (1991. g.dz. un jaunāki). Arī šajā grupā Stalbes jauniešiem 14 uzvaras 14 spēlēs un droša 1.vieta regulārajā čempionātā. Taču arī te treneris brīdina, jāuzmanās no rietumu zonas 4. vietas komandas „Rīga”, kas uzvaru tāpat negrasās dāvināt, tikai maksimāli koncentrējoties cīņai, būs panākams rezultāts: “Ja puiši sapratīs, ka šīs būs ne tikai galvenās, bet arī grūtas un smagas spēles un spēs tām pienācīgi sagatavoties, rezultātam vajadzētu būt.”

Otrajā vietā ierindojās “Līgatne/Latgranula”, km izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pretī stājas rietumu grupas 3.spēcīgākā komanda “Ulbroka”. “Flote/CPSS” spēlētājiem neizdevās aizķerties labāko četriniekā, kas turpina cīņas par medaļām.

A jeb junioru grupa (1989. g.dz. un jaunāki). “Pārgaujas” junioriem ¼ finālā gaidāma spraiga un grūta cīkstēšanās pret komandu „Ulbroka”. Regulārajā čempionātā Ulbrokas florbolisti ierindojās 4. vietā, stalbēnieši – piektajā, lai gan savstarpējās spēlēs abas reizes pārāki bija “Pārgaujas” spēlētāji.

“Toties ar citiem krietni labāk nospēlēja tieši sāncenši un, ņemot vērā, ka komandā pārsvarā spēlē B grupas zēni, spēles iznākums nav paredzams, cīņai jābūt aizraujošai,” saka I. Balodis.

“Līgatne/Latgranula” ierindojās 7.vietā un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā tiekas ar otrās vietas ieguvējiem “FK Rīga”.

Redzams, ka jauniešu florbolā kaislības sit tikpat augstu vilni kā pieaugušo florbolā, un jāteic, ka jaunajiem ir kur pamācīties. Daudzi jauniešu komandu spēlētāji nenovērtējamu pieredzi gūst augstākajā līgā, spēlējot pret valsts spēcīgākajām komandām. Tas ir ieguvums, ko negūt treniņos, jo, kā zināms, augt var tikai, spēlējot pret spēcīgāku pretinieku. Ņemot vērā pašvaldību un citu sponsoru atbalstu, varam būt droši, ka Pārgaujā florbols būs, jo saknes šajā pusē konkrētajam sporta veidam ir pārāk dziļas. Te ikviens dzīvo ar florbolu, tas vieno Pārgaujā dzīvojošos, par to vislabāk liecina pārpildītās skatītāju tribīnes.

Cerams, ka Stalbes jauniešiem veiksies izslēgšanas spēlēs, jo pirms divām sezonām visas “Pārgaujas” komandas iekļuva medaļniekos.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
66

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
107

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
123

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
26
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
18
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
24
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
31
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi