Piektdiena, 5. jūlijs
Vārda dienas: Andžs, Andžejs, Edīte, Esmeralda

Par aizvadītās diennakts svarīgākajiem notikumiem Vidzemē informē policija

Druva
14:17
19.06.2014
5

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēta informācija par 61 gadījumu, kad iedzīvotāji pēc palīdzības vērsušies policijā vai konstatēts, ka noticis noziegums. Reģistrēta informācija par desmit noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu (reģistrēta viena zādzība no tirdzniecības vietas un trīs mantas tīšas iznīcināšanas vai bojāšanas gadījumi).

Reģistrēta informācija par 12 nodarījumiem pret sabiedrisko kārtību un 11 noziedzīgiem nodarījumiem pret personas dzīvību un veselību.

Pieķerts viens autovadītājs, kas bija sēdies pie stūres alkohola reibumā. Par ātruma pārsniegšanu sastādīti 20 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Reģistrēta informācija par septiņiem ceļu satiksmes negadījumiem, un vienā negadījumā cietis viens cilvēks.

18. jūnijā Cēsu iecirknī saņemta informācija no 1991.gadā dzimuša vīrieša, ka laika posmā no 16. līdz 18. jūnijam Priekuļu novada Liepas pagastā no viņa dzīvokļa kaimiņiene nozagusi naudu – 35 eiro. Policija pārbauda notikušā apstākļus.

18. jūnijā Limbažu iecirknī saņemta informācija par to, ka Limbažu pagastā, “Norkaktos” pagaidām nenoskaidrotas personas, izsitot istabas logu, iekļuvušas 1928.gadā dzimušas sievietes mājā un nozagušas dažādas mantas, nodarot vairāk nekā 200 eiro lielu materiālo zaudējumu. Policijā par šo faktu sākts kriminālprocess.

18. jūnijā plkst. 19.47 Madonā, Saules ielā, veikalā Rimi 1976.gadā dzimis vīrietis mēģināja nozagt maizi. Zādzība novērsta un prece atdota veikalam.

18. jūnijā plkst. 8 Limbažu policijā saņemts zvans, ka Salacgrīvas novadā, Ainažu pagastā, Mērniekos, sabojājot slēdzeni, iekļūts šķūnītī un nozagts trimmeris “OLEO – MAC 735” un kanniņa ar degvielu. Zādzības rezultātā nodarīti vairāk nekā 200 eiro lieli materiālie zaudējumi. Par šo faktu policijā sākts kriminālprocess.

18. jūnijā plkst. 6 Valkā, Tālavas ielā 1986.gadā dzimis vīrietis konstatējis, ka viņa mājas pagalmā novietotajai automašīnai “Audi 80” izsists aizmugures stikls, saskrāpēts bagāžnieka vāks un vadītāja pusē esošās durvis. Cietušajam nodarīti materiālie zaudējumi aptuveni 200 eiro apmērā. Policijā sākts kriminālprocess un tiek noskaidrotas vainīgās personas.

18. jūnijā saņemts iesniegums, ka laika posmā no 17. jūnija plkst. 20 līdz 18. jūnija plkst. 8 Madonā, Rūpniecības ielā kāpņutelpā izsists pakešu loga stikls. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

18. jūnijā plkst. 21 Alūksnē, Rīgas un K.Barona ielas krustojumā, 1985.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu “Peugeot Boxer”, izraisīja sadursmi ar 1974.gadā dzimušas sievietes vadīto automašīnu “Fiat Panda”. “Peugeot Boxer” vadītāja no notikuma vietas aizbrauca, neziņojot par ceļu satiksmes negadījumu likumā noteiktajā kārtībā policijai. Sastādīts protokols.

18. jūnijā Valmieras iecirknī saņemts iesniegums par to, ka 16.jūnijā Burtnieku novadā, Rencēnu pagastā, mājas pagalmā klaiņojošs suns sakodis septiņas vistas un aiznesis gaili, cāli un divas vistas.

18. jūnijā Alūksnes novadā, Liepnas pagastā, Liepnā 1988. gadā dzimis vīrietis, atrodoties stiprā alkohola reibumā, guvis sasitumus, paklūpot, kad kāpa ārā no autobusa.

18. jūnijā Smiltenē administratīvās apskates laikā, 1950.gadā dzimuša vīrieša dzīves vietā, Gaujas ielā, policija atrada un atsavināja 15 dažāda tilpuma traukus ar šķidrumu ar alkoholam raksturīgu smaku. Sākta administratīvā lietvedība.

18. jūnijā Valkas novada Kārķu pagastā konstatēts, ka 1965.gadā dzimis vīrietis realizē un uzglabā cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Pie vīrieša policija atrada un atsavināja 200 cigaretes “Winston Blue” un 40 cigaretes “Premier” ar Baltkrievijas akcīzes markām. Līdzīgs gadījums konstatēts Strenčos, kur policija pieķēra kādu 1965.gadā dzimušu vīrieti realizējot kontrabandas cigaretes. Cigaretes tika atrastas arī vīrieša dzīvesvietā. Kopumā policija atrada un atsavināja 100 cigaretes “Bayron Exlusive Tobacco” un 600 cigaretes “Premier” bez Latvijas akcīzes markām.

18. jūnijā plkst. 22.26 Valmierā, Ausekļa ielā, 1983.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Audi A3”, atrodoties alkohola reibumā. Vadītāja izelpā konstatētas 1,86 promiles alkohola. Sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

18. jūnijā Madonas policijā saņemta informācija, ka Varakļānos, Maija laukumā, notika sadursme starp velosipēdu un skūteri. Negadījumā cieta velosipēda vadītāja, 1977.gadā dzimusi sieviete.

18. jūnijā Valmierā, Stacijas ielā, 1966.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Fiat Doblo”, neievēroja distanci un ietriecās priekšā braucošajā automašīnā “Opel Zafira”, kuru vadīja 1983.gadā dzimusi sieviete. Negadījumā nav cietuši cilvēki.

18. jūnijā Cēsīs, Piebalgas ielā, 1985.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Opel” un sadūrās ar automašīnu “Fiat”, kuru vadīja 1974. gadā dzimusi sieviete. Negadījumā nav cietuši cilvēki.

Sintija Virse, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore

Sagatavojusi Anda Dzenža

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Valmieras novadā policija izņem nereģistrētus ieročus un munīciju

12:57
04.07.2024
65

Vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa izmeklēšanas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu kādā privātmājā Valmieras novadā un izņēma vairākus nereģistrētus šaujamieročus un munīciju. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa rīcībā bija informācija par iespējamu nelegālu ieroču uzglabāšanu. Lai pārbaudītu informāciju, iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas amatpersonas ieradās Valmieras novadā, […]

Par laupīšanu grupā policija Valmierā aiztur divus vīriešus

09:10
02.07.2024
52

Aizvadītajā piektdienā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas par laupīšanu grupā Valmierā aizturēja divus vīriešus, kuri, pielietojot vardarbību, aplaupīja kādu vīrieti. Par notikušo sākts kriminālprocess, izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Aizvadītajā piektdienā, 28.jūnijā, ap pulksten 16.17 Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas saņēma izsaukumu uz Strazdu ielu, Valmierā, kur, pielietojot vardarbību, tika aplaupīts […]

Pieķerti vairāki autovadītāji alkohola reibumā

12:48
28.06.2024
31

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 79 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 11 ceļu satiksmes negadījumi, bez fiziski cietušām personām. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 129 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 64 par ātruma pārsniegšanu, kā arī trīs gadījumos transportlīdzekļu vadītāji […]

Aizvadītajās dienās dažādi noziegumi un negadījumi

10:31
25.06.2024
79

Aizvadītajās dienās Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 423 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 29 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā viena cietusi persona. Ceļu satiksmes jomā pieņemts 397 administratīvā pārkāpuma lēmums, tajā skaitā 223 par ātruma pārsniegšanu, kā arī 11 gadījumos […]

Aizvadītajā diennaktī vairākas sadursmes

14:33
19.06.2024
87

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 94 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā viena cietusi persona. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 93 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 34 par ātruma pārsniegšanu, kā arī divos gadījumos […]

Krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu un sūta viltus foto ar dienesta apliecību

20:23
13.06.2024
56

Joprojām Valsts policija iegūst informāciju no iedzīvotājiem par saņemtiem telefona zvaniem no nepazīstamām personām, kuras uzdodas par tiesībsargājošo iestāžu, tostarp Valsts policijas amatpersonām un bieži tērzēšanas platformā “WhatsApp” nosūta viltus fotogrāfijas ar it kā Valsts policijas dienesta apliecībām. Iedzīvotāji lielākoties ir vērīgi un informēti par telefonkrāpšanas riskiem, neatklājot zvanītājiem prasītos datus un pārtraukuši sarunu. Otrdien, […]

Tautas balss

Nav, no kā ietaupīt

15:13
05.07.2024
11
Seniore raksta:

“Ja cels pievienotās vērtības nodokli, tiem, kas dzīvo pieticīgi, būs vēl grūtāk. Tāpat jau no pensijas nekas nepaliek pāri, kad nopērku pārtiku. Ja tā būs dārgāka, tad vairs par dzīvokli arī nevarēšu samaksāt. No ēdiena neko ietaupīt nevaru, tāpat jau pērku tikai akciju preces,” pauda seniore.

Par ko uztraucas, par ko ne

15:13
05.07.2024
11
Iedzīvotāja raksta:

“Kad Cēsu Pils parkā notiek pasākumi, no centra līdz Festivāla ielai slēdz Lenču ielu. Un neviens neuztraucas, ka vairākas dienas Festivāla ielas iedzīvotājus traucē vēl lielāka satiksmes plūsma. Par Rīgas ielu gan visi raizējas, tur cilvēkiem neesot droši, iemītniekus traucē mašīnu trokšņi. Bet kā ar mums, kas dzīvo Festivāla ielā?” bija neapmierināta iedzīvotāja.

Apburtais loks

15:03
05.07.2024
10
Seniore raksta:

“Tomēr cilvēki spēj ietekmēt situāciju. Latvijas Pasts neuzdrošinās slēgt visas nodaļas, tās paliks arī laukos, lasu, pavisam 155. Tomēr 12 slēgšot, vienu no tām arī Cēsīs. Divas mūsu pilsētā neesot obligātas. Jau tā pastā bieži ir rindas, tagad būs vēl garākas. Un tad cilvēki neizvēlas šos pakalpojumus, bet Pasts tik saka, ka cilvēkiem tos nevajag,” […]

Cenas pārāk augstas

15:03
05.07.2024
14
Lasītāja O. raksta:

“Dārzeņaudzētāji saka, ka produkcija dārgāka, jo lielāks pievienotās vērtības nodoklis, kādu laiku bija pieci procenti, tad 12. Taču septiņu procentu palielinājums nav tik liels, lai piemēram, par lauka gurķiem prasītu gandrīz trīs eiro kilo­gramā. Var jau būt lielu uzcenojumu uzliek tirgotāji, tad audzētājiem jārunā ar tiem. Cenām jābūt samērīgām,” pau­da lasītāja O.

Rezultātā būs grausti

15:02
05.07.2024
10
J. raksta:

“Kāpēc Cēsu vecpilsētas tukšo namu īpašnieki nepārdod ēkas? Par saprātīgu cenu gan jau atrastos pircēji, kas tās savestu kārtībā. Tās mājas taču turpina brukt, ja neko nedarīs, pēc gadiem pieciem tur būs grausti, kādus jau dažviet redzam,” domas izteica J.

Sludinājumi