Piektdiena, 5. jūlijs
Vārda dienas: Andžs, Andžejs, Edīte, Esmeralda

Par aizvadītās diennakts svarīgākajiem notikumiem Vidzemē informē policija

Druva
11:28
09.07.2014
2

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēta informācija par 78 gadījumiem, kad iedzīvotāji pēc palīdzības vērsušies policijā vai konstatēts, ka noticis noziegums. Reģistrēta informācija par 12 noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu (reģistrēta viena zādzība no tirdzniecības vietas, četri mantas tīšas iznīcināšanas un bojāšanas gadījumi).

Reģistrēta informācija par 21 nodarījumiem pret sabiedrisko kārtību un deviņiem noziedzīgiem nodarījumiem pret personas dzīvību un veselību.

Reģistrēta informācija par deviņiem ceļu satiksmes negadījumiem, vienā negadījumā bojā gājusi gājēja.

Viens autovadītājs bija pie stūres sēdies alkohola reibumā. Sastādīti 29 protokoli par ātruma pārsniegšanu.

Vakar, 8.jūlijā, Valmierā, Stacijas ielā ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudēja kāda 1946.gadā dzimusi gājēja. Negadījums notika ap pulksten 16.30. Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete šķērsojusi ceļa braucamo daļu un viņu notrieca automašīna “Audi A6”, kuru vadīja 1992.gadā dzimis vīrietis. Pēc negadījuma gājēja no gūtajām traumām mira notikuma vietā. Policijā ir sākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā tiks noskaidroti visi negadījuma apstākļi.

Vakar Vidzemes reģionā policijā saņemti vairāki izsaukumi par personām, kas alkohola reibumu nolēmušas izgulēt sabiedriskās vietās. Ap pusvienpadsmitiem Valmierā tika saņemta informācija par kādu 1992.gadā dzimušu jaunieti, kura alkohola reibumā gulēja zālājā, Teodora ielā. Policija jaunieti nogādāja iecirknī atskurbšanai. Savukārt vakarā ap 19 policijai nācās mājās nogādāt kādu 1957.gadā dzimušu vīrieti, kurš gulēja kādas mājas pagalmā, Valmierā, Dārza ielā. Īsi pēc pulksten 16 līdzīga informācija tika saņemta Cēsu iecirknī par Priekuļos zemē gulošu vīrieti, kuru policija nogādāja dzīvesvietā, un arī Smiltenē, Atmodas ielā, gulēja 1964. gadā dzimis vīrietis. Arī šajā gadījumā vīrieti policija nogādāja dzīvesvietā.

8.jūlijā plkst. 15.10 Valkas novada Valkas pagastā 2001.gadā dzimušu zēnu sakoda kaimiņu suns. Cietušais nogādāts slimnīcā. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

9.jūlijā plkst. 1.30 Valmierā, Leona Paegles ielā, starp jauniešiem izcēlās konflikts, kura rezultātā miesas bojājumus guva divi 1993.gadā dzimuši jaunieši. Jāpiebilst, ka abi cietušie atradās alkohola reibumā. Policija noskaidro apstākļus un iesaistītās personas.

8.jūlijā Valkas iecirknī saņemts iesniegums par 7.jūnijā konstatētu velosipēda zādzību Valkā, Varoņu ielā. Nozagts 70 eiro vērts sieviešu tipa velosipēds sarkanā un melnā krāsā. Policija noskaidro zādzības apstākļus un iespējamo vainīgo personu. 8.jūlijā Lubānas novada Indrānu pagastā, uzlaužot mājas durvis, pagaidām nenoskaidrotas personas nozagušas 1963.gadā dzimušam vīrietim piederošu baltas krāsas mūzikas centru. Cietušajam nodarīti aptuveni 80 eiro materiālie zaudējumi. Policijā par zādzības faktu sākts kriminālprocess.

8.jūlijā saņemts iesniegums par 39 kubikmetru priedes zāģbaļķu zādzību no krautuves Gulbenes novada Tirzas pagastā. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

8.jūlijā Limbažu policijā saņemts iesniegums par divu aitu un četru jēru saplosīšanas faktu, kas noticis laikā no 4. līdz 7.jūlijam kādā zemnieku saimniecībā Limbažu novada Umurgas pagastā. Policija sākusi administratīvo lietvedību un noskaidro notikušā apstākļus.

8.jūlijā Valmierā, Rīgas ielā, veikalā “Maxima” divi 2004.gadā un 2005.gadā dzimuši zēni paņēmuši 7,99 eiro vērtu rotaļlietu, par to nesamaksājot. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Aizvadītajā diennaktī pieķerti vairāki velosipēda vadītāji, kas pie stūres sēdušies stiprā alkohola reibumā.

Kocēnos, Ozolu ielā, 1975.gadā dzimis vīrietis velosipēdu vadīja 2,4 promiļu reibumā.

Iespaidīgā alkohola reibumā velosipēdu mēģinājuši stūrēt Salacgrīvas un Cēsu novadā – Tūjā, Saules ielā, 1985.gadā dzimuša vīrieša izelpā konstatētas 3,35 promiles alkohola un Cēsīs 1969.gadā dzimuša vīrieša izelpā konstatētas 3,44 promiles alkohola.

Bez jebkāda veida vadītāja apliecības un 2,69 promiļu reibumā velosipēdu vadīja 1975. gadā dzimis vīrietis, kuru policija apturēja Gulbenē, Brīvības ielā, savukārt Smiltenē, Gaujas ielā, 3,05 promiļu reibumā pie velosipēda stūres bija sēdies 1965.gadā dzimis vīrietis. 2,26 promiļu reibumā pie velosipēda stūres bija sēdies kāds 1963.gadā dzimis vīrietis Limbažos, Jūras ielā. Visos gadījumos velosipēdu vadītājiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

9.jūlijā plkst. 1.25 Limbažu novada Limbažu pagastā pa vietējas nozīmes ceļu alkohola reibumā pie automašīnas “Audi” stūres bija sēdies 1972.gadā dzimis vīrietis un netika galā ar automašīnas vadību, kā rezultātā iebrauca ceļa malā esošajā elektrības stabā. Negadījumā nav cietuši cilvēki. Vadītāja izelpā konstatētas 2,08 promiles alkohola. Vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

8.jūlijā Salacgrīvā, Transporta ielā, kravas automašīnai “Scania” pagrieziena veikšanas brīdī eksplodēja rata apvalks. Negadījumā nav cietušo.

8.jūlijā plkst. 10.30 Smiltenes novada Launkalnes pagastā uz vietējas nozīmes ceļa notika sadursme starp 1975.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu “Dodge” un 1968.gadā dzimušas sievietes vadīto “Volvo XC90”. Negadījumā nav cietušo, sastādīts saskaņotais paziņojums.

8.jūlijā plkst.11.50 Madonā, Saules ielā, 1965.gadā dzimis vīrietis, vadot kravas automašīnu “Scania”, neievēroja distanci un uzbrauca priekšā esošajai automašīnai “Audi 90”, kuru vadīja 1978.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā nav cietušo, bojāti transportlīdzekļi. Sastādīts saskaņotais paziņojums.

Sintija Virse, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja inspektore

Sagatavojusi Anda Dzenža

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Valmieras novadā policija izņem nereģistrētus ieročus un munīciju

12:57
04.07.2024
65

Vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa izmeklēšanas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu kādā privātmājā Valmieras novadā un izņēma vairākus nereģistrētus šaujamieročus un munīciju. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa rīcībā bija informācija par iespējamu nelegālu ieroču uzglabāšanu. Lai pārbaudītu informāciju, iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas amatpersonas ieradās Valmieras novadā, […]

Par laupīšanu grupā policija Valmierā aiztur divus vīriešus

09:10
02.07.2024
52

Aizvadītajā piektdienā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas par laupīšanu grupā Valmierā aizturēja divus vīriešus, kuri, pielietojot vardarbību, aplaupīja kādu vīrieti. Par notikušo sākts kriminālprocess, izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Aizvadītajā piektdienā, 28.jūnijā, ap pulksten 16.17 Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas saņēma izsaukumu uz Strazdu ielu, Valmierā, kur, pielietojot vardarbību, tika aplaupīts […]

Pieķerti vairāki autovadītāji alkohola reibumā

12:48
28.06.2024
31

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 79 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 11 ceļu satiksmes negadījumi, bez fiziski cietušām personām. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 129 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 64 par ātruma pārsniegšanu, kā arī trīs gadījumos transportlīdzekļu vadītāji […]

Aizvadītajās dienās dažādi noziegumi un negadījumi

10:31
25.06.2024
79

Aizvadītajās dienās Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 423 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 29 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā viena cietusi persona. Ceļu satiksmes jomā pieņemts 397 administratīvā pārkāpuma lēmums, tajā skaitā 223 par ātruma pārsniegšanu, kā arī 11 gadījumos […]

Aizvadītajā diennaktī vairākas sadursmes

14:33
19.06.2024
87

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 94 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā viena cietusi persona. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 93 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 34 par ātruma pārsniegšanu, kā arī divos gadījumos […]

Krāpnieki uzdodas par Valsts policijas amatpersonu un sūta viltus foto ar dienesta apliecību

20:23
13.06.2024
56

Joprojām Valsts policija iegūst informāciju no iedzīvotājiem par saņemtiem telefona zvaniem no nepazīstamām personām, kuras uzdodas par tiesībsargājošo iestāžu, tostarp Valsts policijas amatpersonām un bieži tērzēšanas platformā “WhatsApp” nosūta viltus fotogrāfijas ar it kā Valsts policijas dienesta apliecībām. Iedzīvotāji lielākoties ir vērīgi un informēti par telefonkrāpšanas riskiem, neatklājot zvanītājiem prasītos datus un pārtraukuši sarunu. Otrdien, […]

Tautas balss

Nav, no kā ietaupīt

15:13
05.07.2024
11
Seniore raksta:

“Ja cels pievienotās vērtības nodokli, tiem, kas dzīvo pieticīgi, būs vēl grūtāk. Tāpat jau no pensijas nekas nepaliek pāri, kad nopērku pārtiku. Ja tā būs dārgāka, tad vairs par dzīvokli arī nevarēšu samaksāt. No ēdiena neko ietaupīt nevaru, tāpat jau pērku tikai akciju preces,” pauda seniore.

Par ko uztraucas, par ko ne

15:13
05.07.2024
11
Iedzīvotāja raksta:

“Kad Cēsu Pils parkā notiek pasākumi, no centra līdz Festivāla ielai slēdz Lenču ielu. Un neviens neuztraucas, ka vairākas dienas Festivāla ielas iedzīvotājus traucē vēl lielāka satiksmes plūsma. Par Rīgas ielu gan visi raizējas, tur cilvēkiem neesot droši, iemītniekus traucē mašīnu trokšņi. Bet kā ar mums, kas dzīvo Festivāla ielā?” bija neapmierināta iedzīvotāja.

Apburtais loks

15:03
05.07.2024
10
Seniore raksta:

“Tomēr cilvēki spēj ietekmēt situāciju. Latvijas Pasts neuzdrošinās slēgt visas nodaļas, tās paliks arī laukos, lasu, pavisam 155. Tomēr 12 slēgšot, vienu no tām arī Cēsīs. Divas mūsu pilsētā neesot obligātas. Jau tā pastā bieži ir rindas, tagad būs vēl garākas. Un tad cilvēki neizvēlas šos pakalpojumus, bet Pasts tik saka, ka cilvēkiem tos nevajag,” […]

Cenas pārāk augstas

15:03
05.07.2024
14
Lasītāja O. raksta:

“Dārzeņaudzētāji saka, ka produkcija dārgāka, jo lielāks pievienotās vērtības nodoklis, kādu laiku bija pieci procenti, tad 12. Taču septiņu procentu palielinājums nav tik liels, lai piemēram, par lauka gurķiem prasītu gandrīz trīs eiro kilo­gramā. Var jau būt lielu uzcenojumu uzliek tirgotāji, tad audzētājiem jārunā ar tiem. Cenām jābūt samērīgām,” pau­da lasītāja O.

Rezultātā būs grausti

15:02
05.07.2024
10
J. raksta:

“Kāpēc Cēsu vecpilsētas tukšo namu īpašnieki nepārdod ēkas? Par saprātīgu cenu gan jau atrastos pircēji, kas tās savestu kārtībā. Tās mājas taču turpina brukt, ja neko nedarīs, pēc gadiem pieciem tur būs grausti, kādus jau dažviet redzam,” domas izteica J.

Sludinājumi