Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Jauno basketbolistu uzvaras un zaudējumi

Jānis Gabrāns
12:49
06.12.2017
18
Jaunie Basketbolisti 1

Latvijas Jaunatnes basketbola līgā komandas jau aizvadījušas daudz spēļu, dažās grupās tūlīt sāksies otrās, citur pat trešās kārtas spēles.

Ar dažādām sekmēm valsts čempionātā startē arī Cēsu Sporta skolas komandas. Jau rakstīts, ka šajā sezonā Cēsu pilsētas Sporta skolu pārstāv sešas zēnu komandas (treneri Vladimirs Kiseļovs, Viktors Brizgalovs, Edvīns Dzu­dzilo) un četras meiteņu komandas (treneres Daiga Sarkane, Milana Pivovara). Nedaudz ieskatīsimies, kā cēsniekiem veicies sezonas pirmajā daļā.

Vecāko grupu zēnu komandas spēlē Nacionālajā līgā. U19 grupā Cēsu puišu komanda sešās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras un turnīra tabulā ieņem piekto vietu. Divās pēdējās spēlēs gūts gan uzvaras prieks, gan piedzīvots zaudējuma rūgtums. Vispirms cēsnieki ar 68:78 zaudēja Līvānu komandai, kas turnīra tabulā šobrīd ieņem pirmo vietu. Cēsu komandā rezultatīvākie: Matīss Jaunzems – 29 un Daniels Vīksne – 13 punkti. Nākamajā spēlē ar 96:72 tika pārspēti Alūksnes vienaudži. Rezultatīvākie: M. Jaunzems – 37 punkti, D. Vīksne – 22, Edgars Mednis – 20.
U-17 grupā tik labi neveicas, piecās spēlēs gūta tikai viena uzvara. Šobrīd komanda savā grupā atrodas priekšpēdējā vietā. Divās pēdējās spēlēs piedzīvoti zaudējumi: ar 43:65 pret “Rīga/A. Krauk­ļa VEF 2” (Roberts Zirdziņš – 16 punkti) un ar 43:85 zaudēts “Ezer­zeme/ BJSS” (Artūrs Gradovskis – 12, Raivo Mauriņš – 10).

Ļoti sekmīgi čempionātu turpina U-15 grupas zēni, kuri aizvadītajās 11 spēlēs piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu un šobrīd atrodas otrajā vietā. Divās pēdējās spēlēs svinētas uzvaras, ar 109:34 pār Alūksnes komandu (Rūdolfs Rudmiezis – 33, Reinis Krūmiņš – 24, Roberts Jermolājevs – 13, Elans Lomošonoks – 12), ar 63:33 pret “ Rīga/ DSN FM 03” (R. Rudmiezis – 14, R. Krūmiņš – 14, R. Jermolājevs – 11). Nāka­mās nedēļas nogalē cēsnieki izbraukumā tiksies ar pašreizējiem līderiem – Madonas vienaudžiem, kuri pagaidām spēlē bez zaudējumiem.

Teicamu sniegumu turpina demonstrēt arī U-14 grupas zēni, kuri aizvadītajās astoņās spēlēs izcīnījuši astoņas uzvaras. Divās pēdējās spēlēs Cēsu komanda vispirms ar 81:49 pārspēja “I.Migli­nieka skola 2” (Pēteris Zazītis – 20, R. Rudmiezis – 18, E. Lomo­šonoks – 10), bet pēc tam ar 87:46 pieveica Līvānu komandu (R. Rudmiezis – 21, P. Zazītis – 20, E. Lomošonoks – 15).

U-13 grupas komandas tūlīt uzsāks čempionāta otro kārtu. Pirmajā kārtā Austru­mu grupā cēsnieki ieņēma otro vietu – 11 uzvaras, divi zaudējumi – un turpina cīņu par 1.- 8.vietu. Šajā grupā ir četras labākās komandas no Austrumu divīzijas un četras no Centrs A divīzijas. Ko­mandas ņem līdzi pirmajā kārtā gūtos punktus. Cēsu komandas “bagāžā” ir viena uzvara un divi zaudējumi. Otrās kārtas pirmās spēles šīs nedēļas nogalē Līvānos, kur katra komanda divās die­nās aizvadīs četras spēles.

U-12 grupas komandas tikušas jau līdz trešajai kārtai. Cēsu Sporta skolas komanda pirmajā kārtā savā Austrumu divīzijā ar četrām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņēma 9.vietu, kas neļāva kvalificēties otrajai kārtai, bet tagad nāksies spēlēt par 25. – 32.vietu čempionātā.

Meitenes U-16 grupā startē Nacionālajā līgā, aizvadītajās sešās spēlēs gūtas divas uzvaras, šobrīd atrodas trešajā vietā, bet jāpiebilst, ka vairākas komandas aizvadījušas mazāku spēļu skaitu. Abas uzvaras gūtas divās pēdējās spēlēs. Vispirms Cēsu meitenes ar 56:48 pārspēja Rēzeknes novada komandu (Annija Sileniece – 24 punkti, Samanta Grīnfelde – 10), bet nākamajā spēlē ar 48:44 pieveica “BS Rīga/TTP 2” (Aleksan­dra Meļņikova – 13, Anete Va­laine – 10).

U-14 grupas meitenes aizvadītajās sešās spēlēs guvušas divas uzvaras. Divas pēdējās spēles ar mainīgām sekmēm. Vispirms sīvā cīņā tikai ar viena punkta pārsvaru 41:40 cēsnieces pieveica Alūk­snes komandu (Zane Zunda – 18, Reina Krūtaine – 15), pēc tam nācās atzīt “BJBS Rīga/ TTP 2” komandas pārākumu ar 33:57 (Amanda Melgalve – 10).

U-13 grupas meitenes, gluži kā šīs grupas zēni, beigušas pirmo kārtu un rīt, parīt uzsāks nākamo. Cēsu komanda pirmajā kārtā savā grupā ar četrām uzvarām un trim zaudējumiem ierindojās 4.vietā, kas ļauj čempionātu turpināt astoņu labāko komandu vidū. Tiesa, starta pozīcija Cēsu komandai nav pārāk labvēlīga, jo pūrā līdzi tikai zaudējumi, kas nozīmē, ka uzvaras jācenšas gūt šajā kārtā.

U-12 grupas meitenēm 1.kārtā 11.vieta un nāksies cīnīties par 16.-21. vietu čempionātā.

Visjaunākie spēlētāji U10 un U-11 grupās piedalās Mini kausa turnīrā, kurā valstī kopumā pieteikušās 135 komandas. Pirmais turnīrs notika skolēnu rudens brīvdienās, daudziem spēlētājiem šīs bija pirmās oficiālās spēles. Zē­niem U-10 grupas turnīrā Cēsu komandai uzvara pret Salacgrīvas komandu 61:18 un zaudējums pret Rūjienas vienaudžiem 30:78.

U-11 grupas zēnu komanda aizvadīja trīs spēlēs, ar 89:21 pārspējot Smiltenes komandu, bet piedzīvojot zaudējumus pret Limba­žu komandu 41:57 un pret Valmieras komandu 43:57.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
66

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
107

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
123

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
26
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
18
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
24
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
31
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi