Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Sporta laureāti paziņoti

Jānis Gabrāns
00:00
13.12.2017
5
Sportalaureats Indarsfoto 11 1

Jau trešo gadu Cēsu novada sporta dzīves kopsavilkums tiek atspoguļots pasākumā “Cēsu sporta laureāts”.  To arvien vairāk novērtē arī sportiski aktīvie novada iedzīvotāji, un pasākuma apmeklētāju rindas kļūst kuplākas.

Uzrunājot sanākušos, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jā­nis Rozenbergs atzina, ka sporta jomā šis gads novadā bijis spraigs, te risinājušies lielie pasākumi – Latvijas Jaunatnes olim­piāde, Pasaules kausa posms orientēšanās sportā, Baltijas kausa izcīņa volejbolā, daudz pasākumu tautas sportā. Arī sportiskie panākumi bijuši nozīmīgi.

“Īpaši gribu uzteikt mūsu MTB braucējus Mārtiņu Blūmu, Arni Pētersonu un viņu treneri Vilmāru Tomsonu, kuri daudz darījuši, lai no vienkāršiem riteņbraucējiem Mārtiņš un Arnis kļūtu par pasaules līmeņa sportistiem. Jāatzīmē arī U-19 volejbolisti, prieks, ka volejbols Cēsīs atgriezies uz palikšanu. Paldies treneriem, kuri izaudzinājuši šo maiņu.

Daudzi sportisti godam pārstāvējuši Cēsu novadu gan Latvijas, gan starptautiskās sacensībās, paldies jums, jo saprotu, ka nav viegli – būt sportistam. Arī nākamais gads solās būt interesants. Dar­boties sāks stadions, mums ir arī rūpju bērns – Cēsu Olim­piskais centrs, bet gan jau ar šo jautājumu tiksim galā,” teica J. Rozenbergs.

Nominācijā “Gada sporta pasākums” balvu saņēma divi nozīmīgi notikumi – Latvijas Jaunatnes olimpiāde un Pasaules kauss orien­tēšanās sportā. Saņemot balvu, Latvijas Orientēšanās federācijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lazdāns teica paldies, ka Cēsis uzņēma šo nozīmīgo pasākumu: “Cēsis unikālas ar to, ka Pasaules kauss orientēšanās sportā te notika jau otro reizi. Nav citas pilsētas Latvijā, kur tik nozīmīgas sacensības būtu notikušas. Paldies orientēšanās klubam “Meridiāns”, kas bija iesaistīts sacensību rīkošanā.”

Cēsīs notikusī Latvijas Jau­natnes olimpiāde pulcēja gandrīz 3000 jauno sportistu no 82 Lat­vijas novadiem, kuri 29 dažādos sporta veidos sadalīja 230 medaļu komplektus. Trīs medaļas arī Cēsu novadam, un pasākumā tika godināti medaļu ieguvēji. Atgādi­nāsim, ka zelta medaļas izcīnīja orientieristi Gustavs Dra­vants, Kārlis Neimanis, Rihards Knēts (treneris Igors Bužs), uzvarot stafetē, un Cēsu novada jaunie volejbolisti treneru Ģirta Mārtiņ­sona un Māra Krama vadībā, bet MTB braucējs Rodžers Petaks izcīnīja bronzas godalgu.

Volejbolistiem pēc balvas nācās nākt vēlreiz, jo titulu “Gada sporta komanda” ieguva Cēsu Sporta skolas 1999.g. dzimušu un jaunāku zēnu volejbola komanda, kura uzvarēja ne tikai olimpiādē, bet arī Latvijas jaunatnes čempionātā U19 zēniem, kā arī izcīnīja Latvijas kausu šajā vecuma grupā.

Titulu “Gada sportists”, gluži kā gadu iepriekš, saņēma divi sportisti – MTB riteņbraucēji Mārtiņš Blūms un Arnis Pēter­sons -, viņu treneris Vilmārs Tomsons ieguva titulu “Gada treneris”. Tā kā abi sportisti trenējās Somijā, viņi bija atsūtījuši video sveicienu, kurā atzina, ka jūtas pagodināti par aizvadītās sezonas augsto novērtējumu, kā arī teica paldies visiem, kuri palīdzējuši panākumu sasniegšanā.

Saņemot balvu, treneris V. Tom­sons uzsvēra, ka šis sporta veids ir ļoti grūts. Lai gūtu panākumus, treniņos jāpavada daudzas stundas, nepieciešama liela pacietība, bet, ja tas viss ir, – ir arī rezultāts.

Vienmēr nozīmīgs ir tituls “Pa­raugs sportā”, to šogad saņēma lodes grūdējs, Olimpisko spēļu dalībnieks, daudzkārtējs Latvijas čempions, Eiropas čempionātu godalgoto vietu ieguvējs un Cēsu Sporta skolas treneris Mā­ris Urtāns. Saņemot balvu, viņš bija patiesi pārsteigts, atzīstot, ka neko tādu nav gaidījis. Uz jau­tā­jumu, kas dod stimulu brīžos, kad neveicas, kā gribētos, M. Urtāns atbildēja, ka nevar formulēt, kas ir tas dzinulis, kas liek iet uz priekšu: “Pārdzīvotas daudzas operācijas, taču vienmēr esmu atgriezies sportā. Dažkārt rodas doma, ka jāmet aktīvā sportošana malā, taču vienmēr tā turpinās. Esmu sev definējis – kamēr Latvijā kāds mani neapsteigs, tikmēr nebeigšu grūst. Ir jaunie, kuri ienāk, bet pagaidām neviens garām nav aizgājis.”

Titulu “Gada sporta biedrība” ieguva klubs “Lekrings”, kam šogad aprit 25 gadi. Artis Mal­kavs, lūgts atcerēties pirmo dienu, kad radās sporta klubs, teica: “Sēdējām stadionā uz soliņa un domājām, kā tas jāsāk. Rakstījām statūtus un plānojām, cik skaista būs mūsu nākotne, kā pelnīsim naudu ar florbolu. Pagājuši 25 gadi, laiks paskrējis vēja spārniem, bet misija nav beigusies. Nekas ne­būtu izdevies, ja apkārt nebūtu laipnu un atsaucīgu cilvēku.”

Titulu “Gada sporta skolotājs” saņēma Boriss Cibankovs no Cē­su Pilsētas vidusskolas. Iesakot viņu šim titulam, pieteicēji rakstīja: “Talantīgs, inovatīvs, viņš mācību materiālu saista ar reālo dzīvi tā, lai apgūstamās zināšanas būtu lietderīgas arī turpmākajā dzīvē, tā veidojot arī attieksmi pret dzīves vērtībām. Viņš izveidojis Cēsu Pilsētas vidusskolas “Sporta sasniegumu grāmatu”, lai popularizētu sportu kā aktīvu atpūtas veidu izglītojamo vidū, skolā katru gadu organizē sacensības dažādos sporta veidos, konkursus “Sporta laureāts”, “Stiprie vīri”, veicina citas aktivitātes.”

Titulu “Gada cerība” saņēma Cēsu Sporta skolas audzēknis, biatlonists Alvis Šķēps, kurš ir Latvijas un Igaunijas čempions vasaras biatlonā, Latvijas čempions slēpošanā, Latvijas izlases dalībnieks Pasaules jauniešu čempionātā biatlonā. Viņš atzina, ka balva nākusi negai­dīti, bet dos stimulu darboties: “Galv­enais mērķis – veiksmīgi apvienot sportošanu ar studijām un tikt uz pasaules čempionātu, kur censties uzrādīt iespējami labākus rezultātus.”

Balvu “Sporta labdaris” saņēma uzņēmums “Venden”. Titulu “Gada brīvprātīgais” ieguva Cēsu Jauniešu dome, kuras jaunieši aktīvi palīdz visos lielākajos sporta pasākumos.

Īpaša balva, atzīmējot 20 gadus kopš pirmās uzvaras, piešķirta motobraucējiem Kristeram Ser­ģim un Artim Rasmanim.

“Ghetto games” izveidotājs un Latvijas Ratiņbasketbola federācijas prezidents Raimonds Elbak­jans pasniedza balvu Aigaram Miklāvam par ratiņbasketbola komandai veltītiem15 gadiem.
A. Miklāvs, kurš ir federācijas ģenerālsekretārs, atzina, ka sākums bijis grūts un neticējis, ka šim sporta veidam izdosies sasniegt 15 gadus: “Tagad esam izveidojuši labu sistēmu, te paldies Raimondam Elbakjanam, no kura nāk liels atbalsts ratiņbasketbolam, kurš devis arī lielu iedvesmu mums. Mēs Latvijas vārdu iznesam arī ārpus valsts robežām. Mums šogad Eiropas čempionāts Briselē, kur gribam parādīt ļoti labu sniegumu, un ceram uz līdzjutēju atbalstu.”

Atzinības rakstus saņēma Mārtiņš Jarohovičs par Cēsu futbola čempionāta atdzīvināšanu, Gatis Liepiņš, kurš čempionātu iemūžina fotogrāfijās, Evija Tau­rene par kustības “Skrien un nūjo Cēsīs” iedibināšanu un Laimonis Stafeckis par pasākuma “Zelta mopēds” rīkošanu.

Jau ierasti, ka pasākums noslēdzas ar klātesošo balsojumu, kurš no šī gada nominētajiem saņems ceļojošo balvu “Cēsu sporta laureāts”. Atgādināsim, ka pērn to ieguva motobraucējs Kārlis Sa­bulis. Šoreiz sanākušie savas balsis visvairāk atdeva par lodes grūdēju Māri Urtānu, līdz nākamā gada pasākumam balva būs viņa īpašumā.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
66

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
107

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
123

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
26
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
18
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
24
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
31
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi