Trešdiena, 16. oktobris
Vārda dienas: Daiga, Dinija, Dinārs
casibom jojobet giriş jojobet Casibom holiganbet giriş casibom giriş Casibom casibom casibom giriş CASİBOM holiganbet Casibom Giriş casibom casibom güncel giriş casibom güncel Casibom Casibom holiganbet holiganbet casibom güncel giriş

Latvijas čempioni krosā noskaidroti

Arita Lejiņa
07:44
16.10.2024
19
Roberts Glazers

Kurš kuru? Vīriešu konkurencē spraigākā cīņa bija par otro vietu starp mājinieku Robertu Glazeru (284.numurs) un Daugavpils skrējēju Nikitu Bogdanovu. Viss atrisinājās tikai pēdējā aplī, kad Roberts spēja aizbēgt no sāncenša, izcīnot otro vietu. FOTO: no albuma

Latvijas čempionātā krosā, kas notika Cēsu novadā pie Āraišu vējdzirnavām, dažādās vecuma grupās uz starta stājās rekordskaits dalībnieku – aptuveni 350, arī kupls pulks mūsu novada skrējēju.

Sacensības rīko Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar sporta klubu “Ašais”, kura vadītājs Austris Āboliņš gādā, lai distance būtu iespējami labākā kvalitātē. Šis gads sportistiem un rīkotājiem labvēlīgs, jo bija ideāli laika apstākļi, tātad arī teicama trase.

Vislielākā interese bija par vīriešu sacensībām, kur spēcīgs dalībnieku sastāvs, viņu vidū arī SK “Ašais” līderis Roberts Glazers. Šoreiz cīņas par uzvaru 8 km distancē nebija, jo kuldīdznieks Uģis Jocis jau no pirmajiem metriem izvirzījās pārliecinošā vadībā, līdz finišam to ar katru apli palielinot. Viņš finišēja lepnā vientulībā, izcīnot savu jau 20. valsts čempiona titulu vieglatlētikā, to­starp otro krosā.

Pēc finiša U.Jocis atzina, ka mērķis bijis skriet ātri: “Kon­kurences šoreiz nebija, nācās skriet vienatnē, bet nekādas atlaides sev nedevu. Trase grūta, taču sagatavota ideāli, paldies rīkotājiem!”

Galvenā cīņa bija par otro vietu starp R. Glazeru un Daugavpils skrējēju Nikitu Bogdanovu. No starta brīža abi skrēja plecu pie pleca un tā līdz pēdējam aplim. Līdzjutēji jau gaidīja cīņu finiša spurtā, bet Roberts pēdējā aplī izvirzījās vadībā un pārsvaru nosargāja līdz finišam, izcīnot sudrabu medaļu. Nikita finišēja pēc 15 sekundēm, viņam bronza.

Pēc finiša R. Glazers atzina, ka ir gandarīts par iespēto: “Bija mērķis turēt Nikitam līdzi pirmos apļus, tas izdevās. Pēdējā aplī pamanīju, ka viņš kļūst lēnāks, nolēmu mukt prom, lai tas nav jādara pēdējā kāpumā pirms finiša. Pēdējā kilometrā viņš gan nedaudz pietuvojās, bet man šoreiz kājas bija stiprākas. Ar rezultātu 28 minūtes 13 sekundes esmu apmierināts, tas ir mans personīgais rekords. Jā, Uģis Jocis pagaidām nav noķerams, bet ceru, ka ar laiku izdosies noskriet arī viņu.”

Šajā rudenī Robertam vēl gaidāms starts Baltijas čempionātā krosā, kas 26.oktobrī notiks Lietuvā, bet decembra sākumā Turcijas pilsētā Antālijā – dalība Eiropas krosa čempionātā, Roberts iekļauts valsts izlasē un startēs U23 grupā.

Bet jau šīs nedēļas nogalē viņš kopā ar klubu “Ašais” dosies uz Sāremā, lai kā katru rudeni startētu tradicionālajās trīs dienu sacensībās, kas notiks jau 51 gadu.

Sieviešu konkurencē krosa čempionātā uzvarēja Daugavpils skrējēja Elīna Gumarova, par 13 sekundēm apsteidzot savu kluba biedreni Anželiku Parfjonovu. E.Gumarova neslēpa, ka uzvara nav nākusi viegli, bet prieks īpašs, jo beidzot izdevies izcīnīt čempiones titulu, lai gan pirms starta par to neesot bijusi pārliecināta.

“Atdevu trasē visus spēkus, tas attaisnojās, pēc diviem vicečempiones tituliem esmu beidzot tikusi pie uzvaras,” teica čempione.

S50 grupā pirmā finišēja cēsniece Anita Ieviņa, nomainot otro vietu krosā pirms gada pret čempiones titulu. Viņa atzina, ka bijis grūti, jo dienu iepriekš startējusi seriāla “Stirnu buks” noslēdzošajā posmā, kur bijusi ļoti jaudīga trase: “Šodien pirmais aplis bija viegls, bet otrajā – īsta cīņa ar sevi. Konkurences nebija, tā tiešām bija cīņa ar sevi. Sezona vēl nav beigusies, vairāki starti vēl priekšā.”

Anita stāsta, ka vasara bijusi sportiski veiksmīga, pirms nedēļas sacensībās “Taisnais” pusmaratonā bijusi ātrākā sieviešu konkurencē, sasniedzot savu otru labāko pusmaratona rezultātu. Pēc traumas atsākusi cītīgāk trenēties un likt bāzi nākamajam gadam, kurā ir lieli plāni, tostarp starti ārpus Latvijas. Viņa saka paldies trenerei Lāsmai Pometko, jo, lai sagatavotos nopietnāk, vajadzīgi zinoša cilvēka padomi.

Jaunākajās grupās kupli bija pārstāvēta Cēsu Sporta skola, taču pie medaļām izdevās tikt tikai Madarai Graudumai (treneris Māris Bogdanovs) S12 grupā, izcīnot čempiones titulu. 6.vietā šajā grupā Kristela Ivanova. Pā­rējiem šī bija laba un noderīga pieredze un sacensību atmosfēras apjaušana.

Labāko sešniekā vēl vairāki mūsējie. V55 grupā trešajā vietā Ivars Oraševskis (“Noskrien Cēsis”); S30 grupā 3.vietā Ieva Vīksna; V45 grupā 4. Henrijs Rūsis (“Noskrien Cēsis”), 5. Aleksandrs Serovs; V60 grupā 4. Pēteris Serovs; S20 grupā 6. Agnese Volmane (SK “Ašais”).

Sacensību galvenais tiesnesis Austris Āboliņš atzina, ka čempionāts izdevies un no dalībniekiem saņemtas tikai pozitīvas atsauksmes: “Te liels paldies pienākas arī dabai, reljefam, jo nezinu, kur Latvijā ir otra tāda vieta krosa sarīkošanai. Te no gandrīz ikvienas vietas var redzēt vai visu trasi, kas līdzjutējiem ir ļoti būtiski. Trase gadu no gada tiek saglabāta iespējami nemainīga. Priecē, ka palielinās arī dalībnieku skaits, vairs neesam tālu no igauņiem, kuriem šogad bija 370 skrējēji, mums tikai par kādiem 20 mazāk.”

Austris stāsta, ka, atceroties pērnās sacensības, kad nelabvēlīgi laika apstākļi trasi padarīja dubļainu, šogad pie sagatavošanas darbiem ķēries jau septembra sākumā: “Pērn lija visu septembri, nācās trasi pļaut, kad zeme bija slapja, traktors distanci padarīja dubļainu. Lai no kā tāda izvairītos, nopļāvu jau septembra sākumā, bet šogad daba mūs ļoti saudzēja.”

Ja nekas nemainīsies, nākamgad Āraišos notiks arī Baltijas čempionāts, jo starp valstu federācijām ir vienošanās, ka katru gadu tas risinās citā valstī. Pērn Igaunijā, šogad – Lietuvā, nākamgad atkal Latvijā.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Orientēšanās sezona noslēgta

12:16
15.10.2024
28

Te gan uzreiz jāsaka, ka tas attiecināms uz Latvijas čempionātiem un Latvijas kausa izcīņas sezonu, jo seriālos sacensības turpinās. Nakts izaicinājums Čempionātu sezona noslēdzās ar Latvijas čempionātu naktī, kurā startēja arī kluba OK “Me­ridiāns/ CPSS” orientieristi. Varbūt mazākā pulkā, kā ierasts, jo nakts čempionāts ir sava veida izaicinājums, bet cēsnieki parādīja, ka ir tam gatavi. […]

Jūdze pieveikta ar rekordiem

07:27
12.10.2024
37

Seriāla “Stadions 4 gadalaikos” otrajā jeb rudens posmā skrējēji sacentās jūdzes skrējienā. Uz starta stājās 45 dalībnieki. Seriāla rīkotājs Austris Āboliņš atzīmē, ka šis bija masveidīgākais stadiona jūdzes skrējiens valstī šogad. Uzstādīti trīs jauni seriāla rekordi. S-Bērnu grupā to iespēja Madara Grauduma (6:01,26), S-Jauniešu grupā – Linda Dikante (6:39,25), bet S50+ grupā – Anita Ieviņa […]

Volejbolā latiņa pacelta augstāk

07:26
11.10.2024
173

Ar pirmajām spēlēm sākusies Vidzemes volejbola līgas jaunā sezona, kas tomēr citāda nekā iepriekšējā. Komandas piedalās ne tikai cīņā par Vidzemes līgas medaļām, bet arī par Latvijas čempionāta Reģionālās līgas godalgām. Pēc iepriekšējās sezonas jau rakstījām par gaidāmajām pārmaiņām, nu tās realizētas dzīvē. Reģionālā līga sadalīta četrās divīzijās – Kurzeme, Vidzeme, Zemgale, Latgale -, katrā […]

Dambretes cienītāju netrūkst

07:32
10.10.2024
34

Jaunā mācību gada sākumā Priekuļu pamatskolas zālē norisinājās Cēsu novada skolēnu rudens dambretes turnīrs, pulcējot 54 dalībniekus gan pirmsskolas, gan skolas vecumā. Pateicoties Dambretes attīstības biedrības Cēsu filiālei, šis turnīrs jau kļuvis par ikgadēju notikumu. Dalīb­nieki izspēlēja astoņas kārtas, spēlējot kopā, bet vērtējums vairākās klašu grupās zēniem un meitenēm atsevišķi. Daudzie atbalstītāji bija sagādājuši plašu […]

Mājinieki šoreiz bešā, bet pieredze noderēs

06:30
09.10.2024
44

Tradicionālajā volejbola turnīrā jauniešiem “Cēsu kauss 2024”, kas ir ļoti vērtīga spēku pārbaude pirms jaunās sezonas, mājinieki visus kausus ļāva izcīnīt viesiem. Tradicionālajā volejbola turnīrā jauniešiem “Cēsu kauss 2024”, kas ir ļoti vērtīga spēku pārbaude pirms jaunās sezonas, mājinieki visus kausus ļāva izcīnīt viesiem. Augstāk par ceturto vietu nevienai Cēsu pilsētas Sporta skolas (CPSS) komandai […]

Biatlonisti noslēdz sezonu

07:26
02.10.2024
49

Divas dienas Madonas Smeceres sila trasēs notika Latvijas čempionāta vasaras biatlonā 2., noslēdzošā, kārta. Pirmajā dienā sprints uz rolleriem, otrajā – masu starts krosā. Sekmīgi startēja Cēsu pilsētas Sporta skolas (CPSS) audzēkņi. Sprinta distancē V15 grupā uzvarēja Klāvs Gavars, otrajā vietā Gustavs Bērziņš, ceturtajā Artūrs Zaķis. V17 grupā trešais Rūdolfs Raudziņš, 6. Ernests Skride, bet […]

Tautas balss

Pēcgarša nepatīkama

12:25
15.10.2024
23
Seniore E. raksta:

“Lai kā armija stāstīja, ka militārajam dronam, kas ielidoja Latvijā, visu laiku sekots, izrādās, ka militāristi par to uzzinājuši no policijas, kurai savukārt zvanījis kāds iedzīvotājs, kad dzirdējis dronu lidojam. To atklājuši Latvijas Televīzijas žurnālisti. Situācija nejauka, ieguvums ir gūtā mācība. Tomēr pēcgarša nepatīkama. Bruņotajiem spēkiem atvēl aizvien vairāk naudas, lasām par plašo sadarbību ar […]

Kā organizēt nokļūšanu uz kapusvētkiem

12:24
15.10.2024
22
Lasītājs J. raksta:

“Cēsīs kapusvētkos Meža kapos bija ļoti daudz cilvēku, trūka vietu, kur mašīnām apstāties. Šādiem pasākumiem varētu organizēt īpašus autobusu reisus, kas kursē biežāk tieši laikā, kad cilvēkiem svarīgi nokļūt uz kapiem un atpakaļ. Var būt pat tā, ka cilvēks savu mašīnu atstāj pilsētas stāvlaukumā, uz kapiem brauc ar sabiedrisko transportu. Ja braukšanas biļetes cena nesedz […]

Garš un skaists rudens

11:54
15.10.2024
11
Seniore raksta:

“Parasti zeltainais rudens bija septembrī, šogad oktobra pusē. Tūrisma uzņēmējiem vajadzētu būt labākai situācijai nekā citus gadus. Oktobrī parasti jau ir dubļi, lietus, nemīlīgs vējš. Šogad pietiekami jauks, lai baudītu dabu, apmeklētu skaistākās vietas,”domās dalījās seniore.

Vai nav par traku

11:53
15.10.2024
14
Lasītāja G. raksta:

“Uzņēmējiem būs jāziņo Valsts ieņēmumu dienestam, kuriem darbiniekiem algu izmaksā skaidrā naudā. Saprotu, ka jācīnās pret ēnu ekonomiku, taču tas šķiet par traku, ka tiek izsekots, kā cilvēks saņem darba samaksu un kā norēķinās par to, ko pērk. Vai tad ēnu ekonomikas lielāko daļu veido tieši algas? Vai tur nav preces, par kurām nenomaksā PVN, […]

Kad saņem otrajā līmenī uzkrāto

11:48
15.10.2024
17
Lasītāja T. raksta:

“Bankas skaļi stāsta, cik izdevīgi ir ieguldīt otrā līmeņa pensiju uzkrājumā, ka tam ir labs ienesīgums. Taču gandrīz nedzird, kā uzkrājumu izmaksā, kad cilvēks aiziet pensijā. Saprotu, ka ir divi varianti, viens, ka to pievieno vecuma pensijai, otrs ir tā sauktā “mū­ža pensija”, kuru apsaimnieko kāda finanšu institūcija, uncilvēks var izvēlēties, kādos termiņos un kad […]

Sludinājumi