Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Viss noskaidrosies pēdējā kārtā

Jānis Gabrāns
13:19
14.02.2018
5

 

Gaidāmā nedēļas nogale būs izšķiroša florbolā gan Latvijas virslīgā, gan Cēsu novada čempionātā, kurā kļūs zināmi jaunie čempioni.

Vīriešu virslīgā jautājumu daudz

Latvijas virslīgas regulārajā čempionātā komandām atlicis aizvadīt pa vienai spēlei, bet joprojām ir atklāts jautājums, vai pērnās sezonas bronzas medaļu ieguvēji “SK Pārgauja” iekļūs izslēgšanas spēlēs. Aizvadītās nedēļas nogalē viņi paveica maksimumu, izcīnīja uzvaras abās spēlēs, taču izrādījās – ar to ir par maz, lai teiktu “hop”.

Pirmajā spēlē “SK Pārgauja” pārliecinoši pieveica vienus no konkurentiem uz vietu izslēgšanas turnīrā – “FK Bauska” 9:3. Lai arī spēles pirmā puse aizritēja samērā līdzvērtīgi, otrās trešdaļas vidū rezultāts vēl bija 3:3, turpinājumā vārtus guva tikai Stalbes florbolisti, izcīnot svarīgu uzvaru. Pa diviem vārtiem guva Kris­tiāns Miezītis, Lauris Ābols un Olafs Zvīnis, pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Mārtiņš Ra­jeckis, Oskars Balodis, Edgars Puriņš.

Tā kā Bauskas komanda zaudēja arī spēlē pret “Rubeni”, kļuva skaidrs, ka viņi vairs nevar pretendēt uz vietu izslēgšanas cīņās.
Otrajā dienā “SK Pārgauja” devās uz Igauniju, kur mērojās spēkiem ar šīs valsts čempioniem “EMU SK”. Jau no sākuma latvieši bija noskaņojušies uzvarai, nedodot iespēju pretiniekiem aizķerties rezultātā, un svinēja uzvaru 10:5. Divreiz pretinieku vārt­sargu pārspēja K. Miezītis, L. Ābols, O. Balodis, vienreiz – Mārtiņš Zicmanis, Jānis Driļe­vs­kis, Miķelis Roops, O. Zvīnis.

Šobrīd “SK Pārgauja” atrodas devītajā vietā, bet, ņemot vērā, ka Igaunijas komanda, kas atrodas pirmajā astotniekā, izslēgšanas spēlēs nepiedalās, Stalbes komanda ir astotā. Taču tieši tikpat punktu ir Liepājas komandai “Kurši/ Ekovalis”, kas arī svinēja divas svarīgas uzvaras. Kura no šīm divām komandām iekļūs izslēgšanas spēlēs, noskaidrosies pēdējā regulārā čempionāta kārtā, kad Stalbē tiksies “SK Pārgauja” un “Kurši/ Ekovalis”. Kā teikt, spēle “uz dzīvību vai nāvi”, jo uzvarētājs turpinās cīņu par medaļām, bet zaudētājam sezona būs galā.

Jāatzīst, ka izslēgšanas zonā šobrīd ir skaidrība tikai par pirmās un otrās vietas ieguvējiem. Re­gulāro čempionātu pirmajā vietā noslēgs “Lielvārde/ Fat­Pipe”, kam 52 punkti. Otrajā vietā esošie čempioni ” Betsafe/ Ulbroka “, kam 46 punkti. Trešās un ceturtās vietas ieguvējs noskaidrosies pēdējā spēlē starp komandām “Ķekava” un “Rubene”, jo šobrīd abām ir 39 punkti.

Piektajā vietā ar 34 punktiem atrodas “FBK Valmiera”, par diviem punktiem mazāk Cēsu “Lekrings” florbolistiem, vēl par diviem – Talsu florbolistiem. Aiz­vadītās nedēļas nogale Cēsu komandai nebija veiksmīga, jo izdevās paņemt tikai vienu punktu no sešiem.

Vispirms izbraukumā cēsnieki tikās ar Ulbrokas komandu. Spēle bija ļoti līdzvērtīga, nevienai komandai neizdevās izvirzīties vadībā par vairāk nekā vienu vārtu starpību. Pamatlaiks noslēdzās 5:5, taču pagarinājums bija veiksmīgs mājiniekiem. Jau 30. sekundē Ulbrokas komanda guva vārtus, svinot uzvaru 6:5. Cēsu komandas labā divus vārtus guva Kārlis Bulmeisters, pa vienam – Jānis Melderis, Pēteris Trekše, Artis Savins.
Svētdien cēsnieki savā laukumā uzņēma “Ķekavu”, un šajā spēlē mājnieki pārsvarā bija iedzinējos. Spēles sākumā viņi nonāca zaudētājos 0:2, pēc diviem periodiem rezultāts 2:2. Pēdējā trešdaļā viesi panāca 5:2, tomēr arī tad mājnieki prata atspēlēties 5:5, vienus vārtus gūstot, spēlējot mazākumā. Jau likās, ka trešo spēli pēc kārtas cēsniekiem būs jāspēlē pagarinājums, taču 14 sekundes pirms pamatlaika beigām viesi guva uzvaras vārtus 6:5. Cēs­nieku rindās vārtus guva Kevins Šmits, P. Trekše, Gints Bērtulis, Kas­pars Lisovskis, Kaspars Ber­nāts.

Pēdējā kārtā “Lekrings” tiksies ar Lielvārdes komandu, atkarībā no rezultāta ir vairākas iespējas, kurā vietā cēsnieki noslēgs regulāro turnīru. Tiesa, liela nozīme būs arī spēlei starp Valmieras un Talsu komandām. Ja cēsniekiem izdodas uzvarēt pamatlaikā, bet Valmieras komanda zaudē Talsu florbolistiem, “Lekrings” ieņems piekto vietu. Ja tiek piedzīvots zaudējums, bet Talsi pārspēj Valmieras komandu, “Lek­rings” noslīdēs uz 7.vietu, bet spēļu rezultāti var būt arī tādi, ka cēsnieki paliks sestajā vietā. Var teikt, ka intriga ir saglabājusies līdz pēdējai kārtai.

Dāmas vēlreiz uzvar “Ķekavu”, un citi rezultāti

Ja vīriešu komandai neizdevās pārspēt Ķekavas komandu, “Lek­rings” dāmas to spēja paveikt. Savu pirmo uzvaru cēsnieces virslīgā svinēja tieši pret šo komandu un spēja to paveikt vēlreiz, uzvarot 7:5. Divus vārtus guva Klinta Mārtiņjēkaba un Paula Sloģe, pa vienam – Džeina Eglīte, Elīna Tauriņa un Liliāna Jakovicka.

Nākamajā spēlē gan nācās atzīt “NND/ Rīga” pārākumu 4:10. Vārtus guva: Dž. Eglīte, Monika Džigure, Kate Meldere, L. Ja­kovicka.
Regulārajā čempionātā cēsniecēm atlikušas divas spēles pret abām spēcīgākajām komandām – “Rubene” un “NND Rīga”, un šķiet, ka no pēdējās vietas tomēr neizdosies izkļūt.

Ar to nāksies samierināties arī 1.līgas vīriešu komandai “Lek­rings-1”, kas 20 aizvadītajās spēlēs tikusi tikai pie vienas uzvaras.
Cēsu novada čempionātā gaidāmā nedēļas nogale saliks visus punktu uz i. Pirmajā spēlē starp pretendentiem uz čempiona titulu “Einšteins” pārliecinoši pieveica “Auciems” komandu 5:1. Bronzas duelī ” Farm Dumperi.lv Club” ar 4:3 pārspēja komandu “Brenguļi”, cīņā par 5.vietu “SK Fono” pārspēja “Amatu” 8:1, bet mačā par 7.vietu “FYA Shots” bija pārāki par “Maribu” 7:4. Taču izcīnītās uzvaras vēl nenozīmē, ka vietu sadalījums zināms. Ja atbildes spēlēs, kas notiks sestdien Cēsu 2.pamatskolas zālē, uzvarēs komanda, kas pirmajā spēlē zaudēja, sekos piecu minūšu pagarinājums līdz pirmajiem vārtiem. Ja arī tad netiks gūti vārti, sekos pēcspēles metieni, lai noteiktu sērijas uzvarētāju.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
66

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
107

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
123

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
26
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
18
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
24
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
31
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi