Piektdiena, 28. jūnijs
Vārda dienas: Viesturs, Kitija, Viestards

Biatlonisti sāk vasaras sezonu

Jānis Gabrāns
05:25
20.06.2024
305
Biatlons

Precīzākās. Slēpošanas un biatlona kluba “Cēsis” balvas izcīņā biatlona šaušanas vingrinājumos uzvarēja Elza Bleidele (1.numurs), otrajā vietā atstājot pieredzējušo Baibu Bendiku (4.numurs), bet trešā – Estere Volfa. Kopā ar medaļniecēm B. Bendikas treneris Ilmārs Bricis. FOTO: no albuma

Jau ierasti vasaras biatlona sacensību sezona sākas ar slēpošanas un biatlona kluba “Cēsis” balvas izcīņu biatlona šaušanas vingrinājumos.

Trenere Ilze Cekule stāsta, ka šis ir pirmais pārbaudījums, lai redzētu, kā veicies treniņos vasaras sezonā: “Sacensības notika vingrinājumos, kas raksturīgi biatlona sacensībām, tikai bez slodzes – šaušana uz punktiem pirmā šāviena vingrinājumā, kā arī kombinētajā vingrinājumā pa biatlona mērķi un punktu mērķi. Katrā vingrinājumā dalībnieki krāj punktus, lai noskaidrotu labākos kopvērtējumā. Dalībnieku skaits nebija pārāk liels, bet uz pirmajām sacensībām jau aptuveni katru gadu ir nepilni 40 biatlonisti. Paldies viesiem, kuri ieradās no Daugavpils, Ogres un Madonas, sastādot konkurenci Cēsu Sporta skolas (CPSS) jaunajiem biatlonistiem!”

Šajās sacensībās kopējā grupā startē puiši un meitenes, dalījums notiek tikai vecuma grupās. Spēcīgajā grupā SV22 un SV startēja četras biatlonistes, tostarp divas Latvijas izlases sportistes – Baiba Bendika, Annija Sabule, kā arī divas CPSS audzēknes Estere Volfa un Elza Bleidele, kuras arī jau izmēģinājušas spēkus valsts izlasē.

Interesanti, ka nevienai no viņām neizdevās uzvarēt vismaz divos vingrinājumos, pirmajā precīzāka bija E. Volfa, otrajā – E. Bleidele, trešajā – B. Bendika. Kopvērtējumā uzvara E. Blei­delei, kura divos vingrinājumos bija otrā. Sudraba medaļa B. Ben­dikai, trešā E. Volfa, bet A. Sa­bule aiz goda pjedestāla. Vai šis liecina, ka aug spēcīga maiņa, to redzēsim citās šīs vasaras sacensībās, ja vien biatlonistēm izdosies sanākt šādā sastāvā.   

SV19 grupā pārliecinoši labākā bija Patrīcija Kolna no Madonas, aiz viņas trīs mājinieces: Patrīcija Ozoliņa, Stella Bleidele un Letīcija Skride.

SV17 grupā uzvarēja Martīne Djatkoviča no Daugavpils, otrā Dārta Šķēle no Madonas, trešā Estere Piksone (SK ASM). Var atzīmēt, ka šajā vecuma grupā nevienam no mūsu puišiem neizdevās iekļūt labāko sešniekā.

Arī SV15 grupā divas pirmās vietas ciemiņiem, pirmais Ervīns Kūlītis no Madonas, otrā Alise Apse no Ogres, trešais – Artūrs Zaķis (CPSS), tūlīt aiz viņa komandas biedrs Gustavs Bērziņš.

Sacensību noslēgumā notika komandu treneru sacensības, kurās uzvarēja Cēsu Sporta skolas treneris Toms Praulītis.

Nākamās sacensības biatlonistiem 12.jūlijā, kad Cēsu Olim­piskā centra bāzē notiks Latvijas kauss vispārējā fiziskajā sagatavotībā.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Skrējiens “Jānis” jau 35. gadu

10:14
27.06.2024
117

Tradicionālajā skrējienā “Jānis”, kas Cēsīs notika jau 35. reizi, dalībnieku skaits itin kupls, vairāk nekā 400 skrējēju un nūjotāju. Pēdējos gados visos “Jāņos” iesaistās arī viņi. Nūjotāji, kas arī pēdējos gados piedalās šajā pasākumā, gan necīnās par godalgotajām vietām, bet pie balvām var tikt noslēguma izlozē. Šoreiz piedalījās 20 Jāņi un sešas Līgas. Dalībnieku vidū […]

Pludmales volejbols sit augstu vilni

10:22
25.06.2024
112

Vasara sevi pieteikusi ar sau­li, lietu un, protams, pludmales volejbolu. Regulārie turnīri sākušies arī Cēsu novadā, un visi pulcē lielu skaitu dalībnieku. “Cēsu Open 2024” Cēsu pilsētas stadionā aizvadīts pirmais posms “Cēsu Open 2024”, un šis turnīrs, ko rīko sporta klubs “IVI”, notiek trešo vasaru. Cīņa par balvām ierasti risinās kungu, dāmu un MIX grupās. […]

Rollerslēpotājiem pirmās medaļas

10:19
25.06.2024
51

Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā aizvadītas Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) kausa izcīņas sacensības rollerslēpošanā, kas vienlaikus bija arī FIS sacensības. Šī bija arī pirmā atlases kārta LSF rollerslēpošanas izlases sastāva noteikšanai dalībai Pasaules kausa posmos. Šogad Latvija būs pirmā, kas uzņems Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā, tas notiks jūlija vidū Madonā, norāda LSF pārstāvis […]

Iespētais kontrolpunktu meklējumos

06:48
15.06.2024
92

Savulaik sabiedrības balsojumā par populārāko sporta veidu tika atzīta orientēšanās, un tas tiešām tā ir. Pat ja neņemam vērā masveidību, ievērības cienīgs ir piedāvāto sacensību skaits, ar to, šķiet, nevar konkurēt neviens cits sporta veids. Katru darba dienu Latvijas mežos notiek vairāki orientēšanās klubu rīkoti seriāli, bet sestdienās un svētdienās valsts mēroga sacensības – kausa […]

Badmintonistu sacensības pirms vasaras pauzes

05:35
14.06.2024
46

Pirms došanās vasaras pau­zē tika sarīkotas Cēsu novada un sporta kluba “Saulrīti” badmintona sacensībās vīru grupā, kurās par konkurenci sūdzēties nevarēja. Jāpiemin, ka enerģiskākie kluba jaunieši treniņu nolūkos arī cenšas nepalaist garām izdevību piedalīties pašmāju sacensībās. Šoreiz viņi arī sensāciju autori. Debitante Paula Rieviņa trešajā vienspēlē sasparojās un trijos setos 2:1 (21:10; 20:22; 21:18) uzvarēja […]

Vieglatlēti izcīna medaļas, krāj pieredzi

22:33
13.06.2024
56

U18 un U20 grupu vieglatlētiem aizvadītajā sestdienā bija pēdējā spēku pārbaude sacensību režīmāpirms valsts čempionāta. Notika “Sportland kausu” izcīņas 4., noslēdzošais, posms. Jau šīs nedēļas nogalē Valmierā viņi dalīs titulus un medaļas. 400 m barjerskrējienā U18 grupā sudraba medaļu izcīnīja Cēsu pilsētas Sporta skolas (CPSS) audzēknis Emīls Sandlers-Bomis (treneris Rihards Parandjuks), finišējot pēc 56,46 sekundēm. […]

Tautas balss

Zāļu ražotāji negodprātīgi

12:29
28.06.2024
5
Lasītāja raksta:

“Re nu! Eiropā ražotāji zāļu cenas valstīm nosaka slepeni, mazākās un nabadzīgākās valstis maksā vairāk. Tāpēc jau arī mums ir tik dārgi medikamenti un jauno zāļu maz. Te būtu gudri, ja, piemēram, Baltijas valstis vienotos un iepirktu vajadzīgo kopā. Bet varbūt jautājums jārisina Eiropas Savienības līmenī?” sprieda lasītāja.

Autobusu pieturā lietū un vējā

12:29
28.06.2024
24
Vilma raksta:

“Ikdienā diezgan bieži nākas ar autobusu braukt no Valmieras un Cēsu autoostas. Autobusa gaidīšanu abās pilsētās nevar salīdzināt. Valmierā nojume pasargā pasažierus no lietus un saules, Cēsīs pa bedrainu laukumu no stacijas ēkas var aizklunkurēt līdz pieturai, sēdēt uz soliņa, lai kādi laikapstākļi, un skatīties uz apdrupušo mūra sienu,” pārdomās dalījās Vilma un piebilda, ka […]

Pasaki, kas ir tavs draugs…

10:01
25.06.2024
19
Politikas vērotājs raksta:

“Kā gan Krievijas sabiedrība var nejusties pazemota, ja viņu valsts līderim jāslēdz vienošanās ar visu citu pasaules valstu ignorēto un nosodīto Ziemeļkoreju? Tas taču ir kauns, ka par sabiedroto jāizvēlas kas tāds!” pauda politikas vērotājs.

Vai tiešām ietaupīja

10:01
25.06.2024
15
Zaubēniete raksta:

“Zaubē vairs nav pagasta pārvaldes. Nezinu, cik daudz paš­valdība ietaupīja, bet cilvēkiem gan tagad grūtāk. Nav speciālista, kas var pastāstīt par visiem jautājumiem pagastā, par katru jāiet pie cita darbinieka. Kad bija pārvalde, bija tā kā drošāk, zināji, ka ir, uz kuru paļauties, arī kam prasīt atbildību,” pastāstīja zaubēniete.

Arī deputātu darbs jākontrolē

10:00
25.06.2024
23
Lasītājs K. raksta:

“Beidzot taču atlaista Rēzeknes dome! Līdz šim izskatījās tā, ka pašvaldībā var darīt visu, kas ienāk prātā, un neviens nevar iejaukties. Kaut vēlēta, arī vietējā vara ir jākontrolē. Ja paši vēlētāji to nespēj, tad taču jābūt kādai institūcijai, kas var pieņemt lēmumus, ja redzams, ka iets pavisam aplams ceļš,” viedokli izteica lasītājs K.

Sludinājumi