Trešdiena, 3. jūlijs
Vārda dienas: Benita, Everita, Verita, Emerita

“Lekrings” bronzas mirdzumā

Jānis Gabrāns
05:41
18.04.2024
91
Lekrings Daamas

Emocijas un prieks. Sieviešu florbola komanda “Lekrings” otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. FOTO: floorball.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē (13.,14.04.) medaļas sadalīja Latvijas florbola čempionāta virslīgas komandas, un šoreiz bronzas medaļas gan kluba “Lekrings” vīriešu, gan sieviešu komandām.

Atkārtots panākums

Kā pirmās cīņā par medaļām iesaistījās “Lekrings” dāmas, kurām bronzas spēle notika ceturt­dienas vakarā. Jau no pirmajām minūtēm bija redzams, ka Cēsu komanda noskaņojusies tikai uz uzvaru. Te var atcerēties, ka arī pērn “Lekrings” spēlēja bronzas spēlē, arī tad pretiniekos bija FK “Ķekava” florbolistes. Pērn cēsnieces uzvaru izcīnīja tikai papild­laikā, pēc ļoti ilga pārtraukuma atkal tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Šogad rezultātu pirmās atklāja cēsnieces, tad Ķekavas komanda to izlīdzināja, bet līdz pirmajam pārtraukumam “Lekrings” panāca 3:1. Arī otrajā trešdaļā cēsnieces kontrolēja notikumus laukumā, lai arī pretinieces centās tikt tuvāk, tas neizdevās, un pēc nospēlētām 40 minūtēm rezultāts 7:4 Cēsu komandas labā. Arī pēdējā spēles nogrieznī cēsnieces nekādam atslābumam neļāvās, bet noveda spēli līdz drošai uzvarai 10:5 un varēja gavilēt par to, ka otro gadu pēc kārtas izcīnītas Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

Ļoti rezultatīvu spēli aizvadīja komandas kapteine Džeina Eglīte, kura, kā rakstīts spēles protokolā, guva četrus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlēja, pelnīti saņemot labākās spēlētājas titulu. Pati spēlētāja gan norāda, ka protokolā ir kļūme attiecībā uz pēdējo vārtu guvumu, tur viņai piespēle, tāpēc pareizi būtu – trīs vārti, trīs piespēles. Vārtu guvums būtu jāieskaita Lienei Lubgānei. Pa diviem vārtiem guva Katrīna Kārkliņa un Evelīna Barka, bet pa reizei pretinieču vārtsardzi pārspēja Katrīna Banka un Sanija Pokkere.

Komandas kapteine Džeina Eglīte neslēpa uzvaras nozīmīgumu: “Šī uzvara mums bija kā uzvara čempionātā, jo bija ļoti grūta sezona, spēlētājām bija daudz smagu traumu, kas uz ilgāku laiku izsita no ierindas. No pamatsastāva uz izslēgšanas spēlēm palikām tikai dažas meitenes, vienā spēlē tikai viena spēlētāja bija uz maiņu, bet ticība sev, domu ievirzīšana pareizās sliedēs pierādīja, ja spēlējam kā komanda un no sevis atdodam visu, neviens mūs nespēs uzveikt. Bronzas spēle lielisks pierādījums tam, un patiesībā jau mums nebija, ko zaudēt! Vai nu tagad, vai nekad. Es vienmēr meitenēm esmu ticējusi vairāk nekā viņas sev, vismaz man tā likās. Bet šajā spēlē visas noticēja sev, komandai un izšāva laukumā visus korķus, izcīnot svarīgāko sezonas uzvaru! Ar šo spēli parādījām, ka sezona nav aizvadīta velti!”

Viņa arī saka, ka pērn emocijas bijušas spilgtākas, jo šai komandai tās bija pirmās godalgas valsts čempionātā, šogad medaļu vērtība tajā, ka tas panākts ar tiem spēkiem, kas pašreizējā brīdī komandā bija. 

Lekrings Viri2

Pelnīta uzvara. “Lekrings” vīru komanda ļoti pārliecinoši pārspēja Valmieras florbolistus, un viens no panākumu kaldinātājiem bija vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 23 no 24 pretinieku metieniem.
FOTO: floorball.lv

Tikai bronza

Vīriešu komanda “Lekrings”, nespējot iekļūt finālā, bronzas spēlē laukumā devās ar maksimālo noskaņojumu. Regulārajā sezonā spēlēs pret FBK “Valmiera/ Betsafe” nebija viegla pastaiga, pirmajā piedzīvots pamatīgs zaudējums 2:7, otrajā gūta minimāla uzvara 6:5. Taču, kā zināms, izslēgšanas spēlēm ir cits raksturs, un šī bronzas spēle to pilnībā apliecināja. Valmieras komandai nebija ne mazāko cerību uz panākumu, pat nebija iespējas aizķerties spēlē.

Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja cēsnieki, precīzs bija Edgars Puriņš, bet pašā perioda izskaņā Roberts Zande panāca 2:0. Otrajā trešdaļā valmierieši gan vienus vārtus atguva, bet, kā vēlāk izrādījās, tie arī bija viņiem vienīgie šajā spēlē. Toties “Lekrings” neapstājās un turpināja dominēt laukumā līdz spēles beigām. Emīls Šūmanis, Olafs Zvīnis, E. Puriņš, Kaspars Lisovskis un divreiz Emīls Dzalbs panāca 8:1, un Cēsu komandai sestās bronzas godalgas komandas pastāvēšanas vēsturē.

Var atzīmēt, ka Valmieras komanda uz cēsnieku vārtiem izdarīja vairāk metienu – 24, kamēr “Lekrings” – 19, tomēr Cēsu komandas vārtsargs tika galā ar gandrīz visiem pretinieku metieniem. Par to viņam arī labākā spēlētāja tituls.

Kluba “Lekrings” pārstāvis Artis Malkavs atzīst, ka par vīriešu komandu jāsaka – izcīnīta tikai bronza: “Nedaudz pietrūka līdz finālam, bet šogad tam ir savi iemesli. Ir lietas, ko nevajadzēja darīt sezonas sākumā, komandas vadība varbūt pieņēma kādu nepareizu lēmumu, un tas viss rezultējās tikai bronzas medaļās. Tagad jāizdara secinājumi, ko varam labāk nākamajā sezonā, lai sasniegtu mērķi, ko izvirza katras sezonas sākumā – čempionu titulu.”

Artis norāda, ka sezona bijusi smaga, vairāk spēļu, mazāk treniņu, jo klāt valsts čempionātam nāca arī Igaunijas – Latvijas čempionāts. Lielā slodze noveda pie daudzām traumām, kas neļāva izslēgšanas turnīrā startēt ar optimālu sastāvu, to varēja sakomplektēt tikai uz spēli par bronzas godalgām. Tajā izdevies izmantot savas iespējas, neitralizēt pretinieku stiprās puses, kas atnesa uzvaru.

“Jābūt priecīgiem par to, kas ir, lai gan labi zinām, ka varam labāk,” neslēpj A. Malkavs.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Tituli un medaļas sadalītas

05:22
03.07.2024
5

Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, Latvijas čempionātā vieglatlētikā pieaugušajiem, kur reizē tika noskaidroti arī labākie U23 grupā, uz starta stājās arī vairāki Cēsu novada atlēti. Gandrīz visi tika pie godalgām gan pieaugušo grupā, gan U23 ieskaitē. Jau ierasti teicami startēja trenera Māra Urtāna audzēkņi no “CPSS/ Cēsu Vieglatlētikas klubs” komandas, kopumā izcīnot desmit godalgas. Pirmajā dienā […]

Ar domām jau Parīzē

06:40
29.06.2024
87

Jau rakstījām, ka Parīzes Olimpiskajās spēlēs BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Jaunpiebalgas vidusskolas šī gada absolvente Veronika Monika Stūriška. Viņa aizvada pirmo sezonu U23 vecuma grupā un jau izcīnījusi gan Pasaules, gan Eiropas čempiones titulus. Veiksmīgi starti arī Pasaules kausa izcīņā, kur kopvērtējumā viņai trešā vieta. “Druva” sazinājās ar sportisti, lai pārrunātu aizvadītos Pasaules un Eiropas […]

Skrējiens “Jānis” jau 35. gadu

10:14
27.06.2024
195

Tradicionālajā skrējienā “Jānis”, kas Cēsīs notika jau 35. reizi, dalībnieku skaits itin kupls, vairāk nekā 400 skrējēju un nūjotāju. Pēdējos gados visos “Jāņos” iesaistās arī viņi. Nūjotāji, kas arī pēdējos gados piedalās šajā pasākumā, gan necīnās par godalgotajām vietām, bet pie balvām var tikt noslēguma izlozē. Šoreiz piedalījās 20 Jāņi un sešas Līgas. Dalībnieku vidū […]

Pludmales volejbols sit augstu vilni

10:22
25.06.2024
125

Vasara sevi pieteikusi ar sau­li, lietu un, protams, pludmales volejbolu. Regulārie turnīri sākušies arī Cēsu novadā, un visi pulcē lielu skaitu dalībnieku. “Cēsu Open 2024” Cēsu pilsētas stadionā aizvadīts pirmais posms “Cēsu Open 2024”, un šis turnīrs, ko rīko sporta klubs “IVI”, notiek trešo vasaru. Cīņa par balvām ierasti risinās kungu, dāmu un MIX grupās. […]

Rollerslēpotājiem pirmās medaļas

10:19
25.06.2024
57

Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā aizvadītas Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) kausa izcīņas sacensības rollerslēpošanā, kas vienlaikus bija arī FIS sacensības. Šī bija arī pirmā atlases kārta LSF rollerslēpošanas izlases sastāva noteikšanai dalībai Pasaules kausa posmos. Šogad Latvija būs pirmā, kas uzņems Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā, tas notiks jūlija vidū Madonā, norāda LSF pārstāvis […]

Biatlonisti sāk vasaras sezonu

05:25
20.06.2024
308

Jau ierasti vasaras biatlona sacensību sezona sākas ar slēpošanas un biatlona kluba “Cēsis” balvas izcīņu biatlona šaušanas vingrinājumos. Trenere Ilze Cekule stāsta, ka šis ir pirmais pārbaudījums, lai redzētu, kā veicies treniņos vasaras sezonā: “Sacensības notika vingrinājumos, kas raksturīgi biatlona sacensībām, tikai bez slodzes – šaušana uz punktiem pirmā šāviena vingrinājumā, kā arī kombinētajā vingrinājumā […]

Tautas balss

Pļauj, ka putekļi pa gaisu

10:12
02.07.2024
18
Priekulietis A. raksta:

“Priekuļu centrā pagājušajā nedēļā pašvaldība pļāva zāli, putekļi vien gāja pa gaisu. Zā­līte tik īsa un nīkulīga, ka tur nav, ko pļaut. Bet laikam jau noteiktie kvadrātmetri jāno­pļauj, citādi nesaņems naudu. Manuprāt, pļaušanu nevajadzētu organizēt pēc grafika, bet gan tad, kad tas nepieciešams,” pārdomās dalījās priekulietis A.

Zāļu ražotāji negodprātīgi

12:29
28.06.2024
18
Lasītāja raksta:

“Re nu! Eiropā ražotāji zāļu cenas valstīm nosaka slepeni, mazākās un nabadzīgākās valstis maksā vairāk. Tāpēc jau arī mums ir tik dārgi medikamenti un jauno zāļu maz. Te būtu gudri, ja, piemēram, Baltijas valstis vienotos un iepirktu vajadzīgo kopā. Bet varbūt jautājums jārisina Eiropas Savienības līmenī?” sprieda lasītāja.

Autobusu pieturā lietū un vējā

12:29
28.06.2024
59
Vilma raksta:

“Ikdienā diezgan bieži nākas ar autobusu braukt no Valmieras un Cēsu autoostas. Autobusa gaidīšanu abās pilsētās nevar salīdzināt. Valmierā nojume pasargā pasažierus no lietus un saules, Cēsīs pa bedrainu laukumu no stacijas ēkas var aizklunkurēt līdz pieturai, sēdēt uz soliņa, lai kādi laikapstākļi, un skatīties uz apdrupušo mūra sienu,” pārdomās dalījās Vilma un piebilda, ka […]

Pasaki, kas ir tavs draugs…

10:01
25.06.2024
26
Politikas vērotājs raksta:

“Kā gan Krievijas sabiedrība var nejusties pazemota, ja viņu valsts līderim jāslēdz vienošanās ar visu citu pasaules valstu ignorēto un nosodīto Ziemeļkoreju? Tas taču ir kauns, ka par sabiedroto jāizvēlas kas tāds!” pauda politikas vērotājs.

Vai tiešām ietaupīja

10:01
25.06.2024
22
Zaubēniete raksta:

“Zaubē vairs nav pagasta pārvaldes. Nezinu, cik daudz paš­valdība ietaupīja, bet cilvēkiem gan tagad grūtāk. Nav speciālista, kas var pastāstīt par visiem jautājumiem pagastā, par katru jāiet pie cita darbinieka. Kad bija pārvalde, bija tā kā drošāk, zināji, ka ir, uz kuru paļauties, arī kam prasīt atbildību,” pastāstīja zaubēniete.

Sludinājumi