Trešdiena, 3. jūlijs
Vārda dienas: Benita, Everita, Verita, Emerita

Eiropas kausi un medaļas jaunajiem basketbolistiem

Jānis Gabrāns
06:03
08.04.2024
103
Basketbols Meitenes

Teicams sniegums. Cēsu Sporta skolas U14 meiteņu komanda izcīnīja sudraba medaļas Eiropas meiteņu basketbola līgas 1.divīzijā. FOTO: no albuma

Ar izcīnītajām godalgotajām vietām no Eiropas jaunatnes līgas atgriezušās divas Cēsu pilsētas Sporta skolas (CPSS) komandas trenera Reiņa Rudzīša vadībā.

U14 meiteņu komanda izcīnīja sudraba medaļas 1.divīzijā, bet U15 puiši bronzu 2.divīzijā, izcīnot tiesības spēlēt lielajā finālā kopā ar 1.divīzijas labākajām komandām.

Izbaudīt basketbolu

Eiropas meiteņu basketbola līgā izšķirošās spēles “Final Four” formātā notika Rīgā. Treneris saka, ka meitenes aizvadījušas lielisku sezonu: “Sākot sezonu, nebija mērķa iekļūt labāko četriniekā, jo ļoti ilgi nebija spēlēts tik augstā līmenī, tāpēc likās, ka nav pareizi stādīt kādus dižos mērķus. Skatoties uz komandu pieteikumiem, likās nereāli tikt kaut kur augšā, būtu labi nepalikt pašā apakšā. Tomēr visos posmos iekļuvām labāko trijniekā: viena otrā, divas – trešās vietas, kas arī ļāva kvalificēties “Final Four”. Kā sezonas gaitā teicu meitenēm, mums jau nav, ko zaudēt, uz papīra esam pastarīši, kas nāk no 2.divīzijas, tāpēc jāiet laukumā un jāizbauda basketbols. Meitenes tā arī darīja!”

Izšķirošajās spēlēs labāko četriniekā iekļuva tikai Latvijas komandas. R. Rudzītis gan stāsta, ka “Final Four” īsti nesanāca, jo komanda “BS Rīga/ Jugla” atteicās no dalības, izvēloties doties uz lielāku turnīru Eiropā: “Palikām trīs komandas, mēs, treneri, vienojāmies, ka “BS Rīga/ Centrs” kā regulārā turnīra uzvarētāja automātiski būs finālā, bet otru finālisti noteiks pusfināls, kurā spēlēs “CPSS” un “BS Rīdzene”.”    Šai spēlei cēsnieki gatavojās īpaši, un tas arī bija redzams laukumā. Pēc pirmās ceturtdaļas 16:2 CPSS labā, pēc pirmā puslaika 33:5! Pēc tam cēsnieces nedaudz atlaida spiedienu, kas ļāva pretiniecēm gūt vairāk punktu, tomēr rezultātā pārliecnoša uzvara 60:25.  Ko­ma­­­ndā rezultatīvākās: Elīna Puriņa – 18 punkti, Marija Lujiza Dzihora – 17, Taisija Danileiko – 14. Finālā piedzīvots zaudējums pret “BS Rīga/ Centrs” 68:39. Pēc puslaika 17:26, bet beigās tomēr favorītes apliecināja savu statusu, svinot pārliecinošu uzvaru. Rezul­­ta­­t­īvākā Elizaveta Puga­ča atzīmējās ar 15 punktiem.

Treneris atzīst, ka pretinieces bija īsta čempionu komanda ar ļoti spēcīgu sastāvu, kurā visas 12 spēlētājas ir līdzvērtīgas: “Tomēr parādījām, ka varam rādīt labu sniegumu, kādu laiku godam turēties ne pārāk tālu no viņām, tomēr laikam līdz galam tās pieredzes mums pietrūka. Bet, cepuri nost meiteņu priekšā par parādīto spēli visa turnīra garumā, un cepuri nost arī viņu vecāku priekšā, kas bija gatavi savējās atbalstīt, jo izbraukāt uz visiem posmiem nav vienkārši.”

Komandas labākās tika īpaši novērtētas: Marija Lujiza Dzi­hora saņēma balvu kā komandas labākā spēlētāja, bet Elīna Puriņa un Taisija Danileiko iekļautas turnīra labāko piecu spēlētāju (“All Star”) komandā.     

Šī meiteņu komanda Eirolīgas sezonu noslēgušas, bet U15 komanda, kurā spēlē arī vairākass no U14, gatavojas izšķirošajām spēlēm Baltijas līgā, un abas komandas gatavojas Latvijas čempionāta finālturnīriem.

Spītējot traumām un sāpēm

Basketbols Puisi

Prieks par paveikto. “CBA/ CPSS” U15 zēnu komanda Eiropas jaunatnes basketbola līgas 2.divīzijā izcīnīja bronzas medaļas, kvalificējoties lielajam finālam. FOTO: no albuma

Līdztekus meiteņu turnīram Rīgā norisinājās arī zēnu U15 vecuma grupas EYBL 2.divīzijas superfināls. Tam kvalificējās sezonas labākās astoņas komandas, bet divas Polijas komandas tika diskvalificētas, tāpēc rezultātā superfinālā startēja sešas. Tren­eris norāda, ka superfinālā svarīgi bijis iekļūt labāko četru komandu skaitā, jo tās kvalificējās lielajam superfinālam kopā ar sešām labākajām 1.divīzijas komandām: “Aizbraucām novājinātā sastāvā, pirmajā spēlē vairākiem izmežģītas potītes, citas traumas un veselības problēmas, tomēr zēni devās laukumā, noliekot sāpes malā, lai izpildītu spēles plānu. Kā puišiem teicu, esmu lepns par viņu atdevi!”

“CBA/ CPSS” izcīnīja trīs uzvaras: ar 63:48 pārspēja “BS Ķekava” (Rūdolfs Lukins – 22 punkti, Valters Okrašinskis – 19, Kristians Rude – 11); ar 52:45 komandu “A.K VEF” (R. Lukins – 21); ar 49:36 komandu “BS Rīga” (R. Lukins – 11). Piedz­īvoti divi zaudējumi: ar 47:74 pret “BS Rīdzene” (R. Lukins – 16) un ar 43:55 pret “BC Kutaisi” (R. Lukins – 20).

Rezultātā Cēsu komandai 3.vieta un vieta lielajā superfinālā, kas nākamās nedēļas nogalē notiks Varšavā.   

“Neraugoties uz to, kā veiksies Varšavā, jau tagad varu teikt, ka sezona komandai bijusi sekmīga,” saka R. Rudzītis. “Ja puiši spēja kvalificēties izšķirošajam finālam, tas ir liels panākums. Lai arī bijušas traumas, puiši visu sezonu cīnījušies godam!”

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Tituli un medaļas sadalītas

05:22
03.07.2024
5

Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā, Latvijas čempionātā vieglatlētikā pieaugušajiem, kur reizē tika noskaidroti arī labākie U23 grupā, uz starta stājās arī vairāki Cēsu novada atlēti. Gandrīz visi tika pie godalgām gan pieaugušo grupā, gan U23 ieskaitē. Jau ierasti teicami startēja trenera Māra Urtāna audzēkņi no “CPSS/ Cēsu Vieglatlētikas klubs” komandas, kopumā izcīnot desmit godalgas. Pirmajā dienā […]

Ar domām jau Parīzē

06:40
29.06.2024
87

Jau rakstījām, ka Parīzes Olimpiskajās spēlēs BMX riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs Jaunpiebalgas vidusskolas šī gada absolvente Veronika Monika Stūriška. Viņa aizvada pirmo sezonu U23 vecuma grupā un jau izcīnījusi gan Pasaules, gan Eiropas čempiones titulus. Veiksmīgi starti arī Pasaules kausa izcīņā, kur kopvērtējumā viņai trešā vieta. “Druva” sazinājās ar sportisti, lai pārrunātu aizvadītos Pasaules un Eiropas […]

Skrējiens “Jānis” jau 35. gadu

10:14
27.06.2024
195

Tradicionālajā skrējienā “Jānis”, kas Cēsīs notika jau 35. reizi, dalībnieku skaits itin kupls, vairāk nekā 400 skrējēju un nūjotāju. Pēdējos gados visos “Jāņos” iesaistās arī viņi. Nūjotāji, kas arī pēdējos gados piedalās šajā pasākumā, gan necīnās par godalgotajām vietām, bet pie balvām var tikt noslēguma izlozē. Šoreiz piedalījās 20 Jāņi un sešas Līgas. Dalībnieku vidū […]

Pludmales volejbols sit augstu vilni

10:22
25.06.2024
125

Vasara sevi pieteikusi ar sau­li, lietu un, protams, pludmales volejbolu. Regulārie turnīri sākušies arī Cēsu novadā, un visi pulcē lielu skaitu dalībnieku. “Cēsu Open 2024” Cēsu pilsētas stadionā aizvadīts pirmais posms “Cēsu Open 2024”, un šis turnīrs, ko rīko sporta klubs “IVI”, notiek trešo vasaru. Cīņa par balvām ierasti risinās kungu, dāmu un MIX grupās. […]

Rollerslēpotājiem pirmās medaļas

10:19
25.06.2024
57

Cēsu Olimpiskā centra slēpošanas – biatlona kompleksā aizvadītas Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) kausa izcīņas sacensības rollerslēpošanā, kas vienlaikus bija arī FIS sacensības. Šī bija arī pirmā atlases kārta LSF rollerslēpošanas izlases sastāva noteikšanai dalībai Pasaules kausa posmos. Šogad Latvija būs pirmā, kas uzņems Pasaules kausa posmu rollerslēpošanā, tas notiks jūlija vidū Madonā, norāda LSF pārstāvis […]

Biatlonisti sāk vasaras sezonu

05:25
20.06.2024
308

Jau ierasti vasaras biatlona sacensību sezona sākas ar slēpošanas un biatlona kluba “Cēsis” balvas izcīņu biatlona šaušanas vingrinājumos. Trenere Ilze Cekule stāsta, ka šis ir pirmais pārbaudījums, lai redzētu, kā veicies treniņos vasaras sezonā: “Sacensības notika vingrinājumos, kas raksturīgi biatlona sacensībām, tikai bez slodzes – šaušana uz punktiem pirmā šāviena vingrinājumā, kā arī kombinētajā vingrinājumā […]

Tautas balss

Pļauj, ka putekļi pa gaisu

10:12
02.07.2024
18
Priekulietis A. raksta:

“Priekuļu centrā pagājušajā nedēļā pašvaldība pļāva zāli, putekļi vien gāja pa gaisu. Zā­līte tik īsa un nīkulīga, ka tur nav, ko pļaut. Bet laikam jau noteiktie kvadrātmetri jāno­pļauj, citādi nesaņems naudu. Manuprāt, pļaušanu nevajadzētu organizēt pēc grafika, bet gan tad, kad tas nepieciešams,” pārdomās dalījās priekulietis A.

Zāļu ražotāji negodprātīgi

12:29
28.06.2024
18
Lasītāja raksta:

“Re nu! Eiropā ražotāji zāļu cenas valstīm nosaka slepeni, mazākās un nabadzīgākās valstis maksā vairāk. Tāpēc jau arī mums ir tik dārgi medikamenti un jauno zāļu maz. Te būtu gudri, ja, piemēram, Baltijas valstis vienotos un iepirktu vajadzīgo kopā. Bet varbūt jautājums jārisina Eiropas Savienības līmenī?” sprieda lasītāja.

Autobusu pieturā lietū un vējā

12:29
28.06.2024
59
Vilma raksta:

“Ikdienā diezgan bieži nākas ar autobusu braukt no Valmieras un Cēsu autoostas. Autobusa gaidīšanu abās pilsētās nevar salīdzināt. Valmierā nojume pasargā pasažierus no lietus un saules, Cēsīs pa bedrainu laukumu no stacijas ēkas var aizklunkurēt līdz pieturai, sēdēt uz soliņa, lai kādi laikapstākļi, un skatīties uz apdrupušo mūra sienu,” pārdomās dalījās Vilma un piebilda, ka […]

Pasaki, kas ir tavs draugs…

10:01
25.06.2024
26
Politikas vērotājs raksta:

“Kā gan Krievijas sabiedrība var nejusties pazemota, ja viņu valsts līderim jāslēdz vienošanās ar visu citu pasaules valstu ignorēto un nosodīto Ziemeļkoreju? Tas taču ir kauns, ka par sabiedroto jāizvēlas kas tāds!” pauda politikas vērotājs.

Vai tiešām ietaupīja

10:01
25.06.2024
22
Zaubēniete raksta:

“Zaubē vairs nav pagasta pārvaldes. Nezinu, cik daudz paš­valdība ietaupīja, bet cilvēkiem gan tagad grūtāk. Nav speciālista, kas var pastāstīt par visiem jautājumiem pagastā, par katru jāiet pie cita darbinieka. Kad bija pārvalde, bija tā kā drošāk, zināji, ka ir, uz kuru paļauties, arī kam prasīt atbildību,” pastāstīja zaubēniete.

Sludinājumi