Pirmdiena, 20. maijs
Vārda dienas: Lita, Sibilla, Teika

Eiropas junioru čempionāts

Jānis Gabrāns
12:09
21.02.2024
54
Lauara Alzina

Polijā aizvadīts Eiropas junioru čempionāts biatlonā, kurā Latvijas izlases sastāvā startēja arī divas Cēsu Sporta skolas audzēknes Elza Bleidele un Estere Volfa, kopā ar viņām bija arī trenere Ieva Cēderštrēma.

Laika apstākļi nebija sacensību rīkotājiem un dalībniekiem labvēlīgi, tāpēc nācās atcelt stafetes, dalībniekiem treniņi bija jāaizvada tūristu trasēs, lai rīkotāji varētu glābt sacensību trases no lietus radītajām sekām. Taču tas netraucēja abām mūsu biatlonistēm rādīt labu sniegumu, un viņas sevi ir pieteikušas spēcīgāko vidū, jo visās sacensībās finišēja punktos. Tas īpaši uzteicams tāpēc, ka abas pēc sava vecuma vēl atbilst jauniešu grupai un šogad sacenšas ar vairāku gadu vecākām konkurentēm!

Čempionāts sākās ar 12,5 km individuālo distanci, kurā abas kļūdījās pa piecām reizēm, bet E. Volfa bija nedaudz ātrāka trasē, tāpēc viņai 29.vieta, bet E.Bleidelei – 33.vieta.

Sprinta distancē Elza nesašāva divus mērķus, katrā šautuvē kļūdoties pa reizei, un finišēja 25.vietā. Estere pirmo šautuvi veica nekļūdīgi, otrajā nesašauti palika trīs mērķi, un viņai 36.vieta, bet abas bez problēmām nopelnīja vietas distancē ar kopēju startu, kurā junioriem startē 60 dalībnieki atšķirībā no pieaugušajiem, kur tikai 30. Šajā distancē Elzai piecas kļūdas un 22.vieta, Esterei 34.vieta ar sešām kļūdām.

Čempionāts ļāva papildināt punktus Pasaules kausa ieskaitē, un šobrīd E. Bleidele ar 126 punktiem ir 29.vietā, bet E. Volfa ar 51 punktu – 58.vietā.

Tagad biatlonistēm neliels brīdis, lai labāk sagatavotos Pasaules jauniešu un junioru čempionātam, kas mēneša beigās notiks Igaunijā, Otepē. Tur startēs vēl viena CPSS audzēkne Elizabete Slotiņa.

Latvijas kauss

Pēc vairāku gadu pārtraukuma biatlona sacensību apritē atgriezās Alūksne, sporta un aktīvās atpūtas centrā “Mežinieki” notika Latvijas kausa izcīņas 2.kārta. Dalībnieku vidū, protams, arī Cēsu Sporta skolas audzēkņi, kuri mājās atgriezās ar vairākām god­algām.

Pirmajā dienā sacensības sprintā. Jaunākajā grupā jau ierasti dalībnieki sacentās tikai slēpošanā bez šaušanas. Zēniem V13 grupā ātrāks par visiem bija Gustavs Bērziņš, par 5,6 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju. 4.vietā Klāvs Gavars, 6. Artūrs Zaķis. Uzvara arī meitenēm S13 grupā, kur labāko rezultātu uzrādīja Adele Šlēziņa. 5.vietā Zane Sal­miņa, 6. Sendija Dūmiņa.

S15 grupā viss goda pjedestāls Madonas sporta skolas jaunajām biatlonistēm, labākā no mūsu puses Estere Piksone (SK ASM). V15 grupā sudraba medaļa Ernestam Skridem.

S17 grupā otrajā vietā Laura Alziņa, 6. Stella Bleidele, bet V17 grupā trešajā vietā Rūdolfs Raudziņš. Viņam ļoti neveiksmīga šaušana stāvus, kur neskarti palika visi pieci mērķi.

Otrajā sacensību dienā distance ar kopējo startu. V13 grupā otrā uzvara divās dienās G. Bērziņam, bet K. Gavars finišēja 5.vietā. S13 grupā ļoti sīvā cīņā A. Šlēziņa palika otrā, uzvarētājai zaudējot tikai 0,7 sekundes un par 0,7 sekundēm apsteidzot 3.vietas ieguvēju. 4.vietā Elza Krastiņa, 5. Z. Salmiņa.V15 grupā 5.vietā Armands Gulbis, 6. E. Skride, abiem pa sešām kļūdām trijās šau­tuvēs.

S17 grupā 3.vietā L. Alziņa, 5. S. Bleidele, bet V17 grupā otrajā vietā R. Raudziņš. S19 grupā trešajā vietā Elizabete Slotiņa.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Personīgie rekordi un medaļas

21:08
16.05.2024
96

“Svētavota” kauss lodes grūšanā un diska mešanā, ko rīko biedrība “Cēsu Vieglatlētikas klubs” sadarbībā ar Cēsu Olimpisko centru un Cēsu pilsētas Sporta skolu (CPSS),  Cēsu Valsts ģimnāzijas stadionā pulcēja vairāk nekā simts sportistu no Latvijas un viesus no Igaunijas. Kluba vadītājs un šo sacensību idejas autors Māris Urtāns uzsver, ka tik liels dalībnieku skaits ir […]

“Lekrings” senioriem – zelts!

05:08
14.05.2024
52

Valsts čempionātu ciklu florbolā pieaugušajiem noslēdza komandas, kas spēlē senioru līgās. 35+ vecuma grupā par čempioniem kļuva “Lekrings Sr” komanda, pēc gada pārtraukuma atgriežoties čempionu tronī. Pēdējos sešos gados cēsnieki četras reizes kļuvuši par čempioniem, divas bijuši vicečempionu godā. Šogad 35+ grupā piedalījās septiņas vienības, galīgo vietu sadalījumu noskaidrojot trīs apļu regulārajā turnīrā. Cīņa par […]

Pieskarties vieglatlētikas vēsturei

10:26
13.05.2024
96

Sporta kluba “Ašais” treneris Austris Āboliņš vienmēr gādā, lai viņa audzēkņiem būtu kas daudz vairāk nekā tikai Latvijas mēroga sacensības, kur visi cits citu pazīst, zina sāncenšu spējas un varēšanu. Kopā ar kluba līderi Robertu Glazeru abi devās uz Oksfordu Lielbritānijā, lai būtu klāt kādā vēsturiskā notikumā, kā arī pieskartos vēsturei. Tieši pirms 70 gadiem, […]

Izcīnīti pirmie Vidzemes volejbola līgas čempionu tituli dāmām un kungiem

05:02
11.05.2024
85

Ar lielo fināla dienu, kurā sadalīja medaļu komplektus dāmu un kungu komandām, noslēgusies Vidzemesvolejbola līgas pirmā sezona. To rīkoja sporta klubs “IVI”, kas izveidots, lai attīstītu volejbolu Cēsīs un novadā, un Vidzemes volejbola līga bija viņu lielais izaicinājums. Sieviešu līgā startēja četras komandas. Regulārajā turnīrā uzvarēja “IVI” pirmā komanda, kas cīnījās bez zaudējumiem. Otrajā vietā […]

Brauc brīvi un uzvar

09:06
10.05.2024
116

Valsts neatkarības atjaunošanas svētku dienā 4.maijā Raunā jau ierasti pulcējas velo­braucēji, lai piedalītos braucienā “Brauc brīvi!”. Sacensības organizēja Raunas pagasta pārvalde sadarbībā ar Smiltenes novada Sporta pārvaldi. Salīdzinājumā ar 2023.gada velobraucienu rīkotāji bija gādājuši par dažiem jaunumiem MTB trasei – tika izveidots pilnīgi jauns meža takas posms, kā arī distance papildināta ar vairākām jaunām cilpām. […]

Jaunā čempione dambretē

05:15
09.05.2024
54

Latvijas čempionātā 64 lauciņu dambretē jaunākajā – U8 vecuma – grupā meitenēm čempiones titulu izcīnījusi Dambretes attīstības biedrības (DAB) Cēsu pārstāve Marlēna Gudēvica-Liepiņa. Divas dienas par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas astoņās kārtās. Marlēna uzvaru guva 17 meiteņu konkurencē, lai arī bija viena no jaunākajām spēlētājām. Viņa izcīnīja uzvaras […]

Tautas balss

Runā pilnīgus melus

21:00
16.05.2024
19
Seniore raksta:

“Kad klausies, ko saka dažu prokrievisko partiju politiķi, ir ne tikai dusmas, bet arī ļoti bēdīgi. Cilvēki bauda visus labumus, ko dod Latvijas valsts un sabiedrība un tajā pašā reizē tā nomelno notiekošo. Kā var teikt, ka skolēniem skolā nedod ēst, ja līdz ceturtajai klasei visiem bērniem pusdienas apmaksā valsts! Tad kā tu vari vispār […]

Jābūt modriem

10:21
13.05.2024
24
"Druva" lasītājs raksta:

“Raksta, ka “Balticom” ka­nālos Maskavas 9.maija parādi varēja redzēt kiberuzbrukuma rezultātā. Es gan domāju, ka vajag kārtīgi pārbaudīt arī pašu televīzijas pakalpojumu sniedzēju, cilvēkus, kas tajā brīdī bija atbildīgi. Lai nu ko kurš saka, aizdomu ēna tomēr paliek, ka viss var nebūt tik vienkārši,” pārdomās dalījās lasītājs.

Svinēsim svētkus kopā

10:21
13.05.2024
21
Seniore Z. raksta:

“Priecājos par 4.maija svētkiem Cēsīs. Bija ļoti sirsnīgs un patriotisks pasākums. Protams, palīdzēja arī tas, ka bija skaists laiks. Ir jauki, ka svētkos varam sanākt kopā, kopā priecāties un svinēt. Tādus pasākumus vajadzētu rīkot biežāk. Piemēram, arī Jāņu vakarā pilsētniekiem varētu būt skaista kopā sanākšana. Nav jau visiem lauku, kur aizbraukt. Tad Zāļu vakarā varētu […]

Krūmi aizsedz krustojumus

12:21
05.05.2024
48
Druva raksta:

“Viss sazaļojis, saplaukuši arī krūmi. Tāpēc gribētos lūgt dažos Cēsu ielu krustojumos tos pavērtēt, vai nevajag apcirpt, lai netraucē autovadītājiem pārskatīt ceļu. Nezinu, kuram dienestam vajadzētu apsekot pilsētu, bet gan jau tāds ir. Īpaši jau bažas par to, ka no krustojuma pa ietvi var izbraukt velosipēdists vai skrejriteņa vadītājs. Tie pārvietojas ātrāk nekā gājēji, un […]

Lielisks pakalpojums

12:20
05.05.2024
36
Druva raksta:

“Izlasīju avīzē par Cēsu Veselības istabu. Arī es gribu teikt paldies, ka ir vieta , kur var uzzināt to, ko par savu veselību nesaproti, jo nereti ģimenes ārstam tādas it kā vienkāršas lietas neērti prasīt. Māsiņa pastāsta, izskaidro, pasaka, kad tiešām jāmeklē dakteris, kad pietiek ar to, ko pats ikdienā vari uzlabot,” sacīja seniore.

Sludinājumi