Pēc ziemas brīvlaika Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma (VTDT) telpās Priekuļos atvērta ēdnīca – bistro “Porto di Mare”. Tajā pusdienot iespējams ne tikai tehnikuma audzēkņiem un darbiniekiem, bet ikvienam.
VTDT direktors Artūrs Sņegovičs “Druvai” teic: “Mēs jau vairākus gadus, kopš kovida pandēmijas laikā ēdinātāji piedzīvoja krīzi, nesekmīgi sludinājām ēdnīcas telpu nomas izsoli, bet neviens nepieteicās. Pēc trim gadiem beidzot ir uzņēmējs, kurš īrē telpas un sniedz ēdināšanas pakalpojumu. No Priekuļiem pusdienas nogādā arī uz Cēsīm tiem audzēkņiem, kuriem piešķirtas brīvpusdienas vai kuri pusdienām piesakās par maksu. Ēdiens ir garšīgs, un piedāvājums ir daudzveidīgs. Redzam, ka ēdnīcu apmeklē arī vietējie. Esam priecīgi, ka beidzot jauniešiem ir iespēja paēst uz vietas mācību iestādē, nav nepieciešams maltīti piegādāt, jo Priekuļos iespējas paēst siltu ēdienu citur bija ierobežotas.” Direktors teic, ka, iespējams, uzņēmējs varētu atvērt ēdnīcu arī tehnikuma Cēsu daļā, tomēr tam vēl nepieciešams laiks: “Bet esam liels tehnikums, apgrozījums ēdnīcā ir labs. Uzņēmējs vērtēs, kā darbi veiksies, un ļoti ceram, ka tuvākajā nākotnē arī audzēkņi, kas mācās Cēsīs, varēs paēst turpat skolā.”
Direktors arī pastāsta, ka daļa Cēsīs studējošo izvēlas pusdienot pilsētas kafejnīcās, izglītības iestāde pagarinājusi pusdienas pārtraukumu. Tas ir stundu garš, lai audzēkņiem ir iespēja mierīgi pagūt papusdienot.
“Porto Di Mare” īpašnieks Mārcis Vīķis, kurš no darbošanās Staicelē pārcēlies uz Priekuļiem, saka: “Sievas brālis mācās tehnikumā, uzzinājām, ka skolā nav kafejnīcas, kur paēst siltas pusdienas. Man nebija divu domu, ka varam startēt konkursā uz telpu nomu. Jāņem vērā, ka laukos nav tik lielas perspektīvas kā pilsētās. Pagaidām pats katru dienu braucu no Staiceles, tomēr apsveram iespēju ar laiku pārcelties uz šejieni, lai varētu vēl vairāk attīstīties. Esmu jauns, man ir 31 gads, esmu apņēmības pilns. Tāpēc tiešām skatīsimies, kā veiksies, vai varam ēdnīcu atvērt arī tehnikuma telpās Cēsīs. Perspektīvu te redzam. Pirmās darba dienas jau aizvadītas, nevaram sūdzēties, apmeklējums ir labs, tāpat arī atsauksmes. Cenšamies arī piesaistīt jaunus apmeklētājus, kā arī savu produkciju piedāvāt uzņēmumiem, dažādiem pasākumiem.”
Komentāri