Lai noskaidrotu Latvijas labāko konditoru, 14. starptautiskajā pārtikas izstādē
“Riga Food 2009” 9. septembrī notiks “Latvijas konditoru konkurss 2009”. Konkursu rīko SIA “Gemoss” sadarbībā ar “Pritchitts Foods”, SIA “Pure Food” un biedrību “Pavāru klubs”. Šogad konditori par gada labākā meistara titulu cīnīsies, gatavojot četru veidu mazās banketa kūciņas, izmantojot visdažādākās tehnikas. Meistari konkursa darbus varēs veidot četrarpus stundas. “Latvijas konditoru konkursā 2009” var piedalīties jebkurš kvalificēts konditors, turklāt nav noteikti dalībnieku vecuma ierobežojumi. Tiks vērtēta darba organizācija, meistarība, noformējums, garša un produktu saderība, kā arī atbilstība tēmai. Vērtēts tiks katrs kūciņu veids atsevišķi un punkti tiks summēti. Konkursa atlases kārtas rezultāti būs zināmi 25. augustā, savukārt finālā 9. septembrī par prestižo titulu sacentīsies ne vairāk kā astoņi dalībnieki. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija piecu cilvēku sastāvā, kurā būs pieredzējuši nozares speciālisti.
Lai pieteiktos konkursam, jāaizpilda pieteikuma anketa un līdz 17. augustam jāsūta uz e-pastu marita@gemoss.lv vai uz SIA “Gemoss” pasta adresi Mūkusalas iela 73, Rīgā, LV-1004, ar norādi “Latvijas konditoru konkursam 2009”. Pieteikuma anketa un konkursa nolikumu var atrast www.gemoss.lv . Pērn saldajā un vizuāli krāšņajā konkursā “Baltijas 2008. gada konditors”, kura tēma bija “Manas valsts arhitektūras pērle”, pirmo vietu ieguva Olga Kočargina (Latvija, SIA “Reaton, Ltd”), kas pārsteidza skatītājus un apmeklētājus ar torti Melngalvju nama izskatā, otro vietu ieguva
Kristi Veldemane no Igaunijas (Kristi Veldemann, a/s “Frens”), bet trešo vietu ieguva lietuviete Jūrate Milžiniene (Jūratė Milžinienė, IKI “Kalniečiai”). Savukārt titulu “Latvijas 2007. gada konditors” ieguva SIA “Meduslācis” konditore Laila Magina, kuras pagatavotā kāzu torte tika atzīta par labāko.
Komentāri