Šoreiz nedaudz vairāk par bezalkoholiskiem un gardiem kokteiļiem, ko ikviens var pagatavot mājās.
Kluba “Melnais Kaķis” bārmenis Mārtiņš Bancāns teic, ka kokteiļus var pagatavot dažādus, bet no svaigi spiestas sulas kokteilis vienmēr sanāks daudz gardāks, nekā no sulām, kas nopērkamas pakās.
“Taču tas nebūt nenozīmē to, ka no “paku sulām” nevarētu taisīt kokteiļus. Arī es savā darbā lielākoties izmantoju veikalā pirktas augļu un ogu sulas,” saka bārmenis un gatavs padalīties dažu kokteiļu receptēs. “Viens no maniem favorītkokteiļiem ir “Skābais ananāss”. Lai to pagatavotu, nepieciešams 120 ml ananāsa sulas, 40 ml citrona sulas un 20ml cukura sīrupa. To visu sakrata šeikerī, bet mājas apstākļos var vienkārši kārtīgi ar karoti visas sastāvdaļas cītīgi samaisīt. Te var piebilst, ka cukura sīrupu var iegādāties veikalā, taču lai nebūtu lieki jātērē nauda, šādu sīrupu var katrs pagatavot pats. Litru ūdens pieliek kilogramu cukura, uz lēnas uguns vāra, visu laiku maisot. Jo ilgāk vāra, jo sīrups vairāk sabiezē. Atliek vien īstajā brīdī no plīts noņemt. Sīrupu atdzesē, to var uzglabāt,” stāsta bārmenis Mārtiņš. Otrs Mārtiņa iecienītākais bezalkoholiskais kokteilis ir “Konfekte”. “Lai pagatavotu šo kokteili, būs nepieciešams 80 ml ananāsa sulas, 80ml apelsīna sulas un 20ml grenadīna – granātābolu sīrupa. Šo sīrupu gan var iegādāties veikalos nelielās pudelītēs. Visas sastāvdaļas sajauc un kokteilis gatavs. Man šis kokteilis atgādina bērnību un tā laika košļājamo gumiju garšu. Viens no visu laiku iecienītajiem kokteiļiem ir arī bezalkoholiskais “Mohito”. To gatavo no četriem komponentiem- laima, brūnā cukura, piparmētras un minerālūdens, kā vietā gan dažkārt liek arī sodas ūdeni, toniku vai limonādi “Sprite”. To visu kombinējot, iegūst neierastu garšas buķeti, kas lieliski sapludina saldumu un atsvaidzinošās piparmētras ar laima skābumu. Lielākā glāzē ieber cukuru, piparmētras un laimu, visu saberž. Pievieno sasmalcinātu ledu un glāzē lej attiecīgi minerālūdeni vai citu no nosauktajām limonādēm. Glāzi izrotā ar laima gabaliņu vai piparmētru lapiņām,” padomus dod bārmenis un norāda, ka, tuvojoties siltākam laikam, kokteili var pasniegt ar ledus gabaliņiem. Kokteiļus var rotāt ar dažādu augļu šķēlītēm. Liene Lote Grizāne
Komentāri