Trešdiena, 24. jūlijs
Vārda dienas: Kristīne, Kristīna, Krista, Kristiāna, Kristiāns

Spēlē meitenes un mīlestība

Druva
23:00
01.05.2009
1
200905012234042595 1

Aprīlī jauniešu lapas spēlē “DIVKAUJA” tikās divas meitenes – Elīna Baltroka un Monta Strode.

Aprīļa spēles tēma – Mīlestība un naids. Taču pirms atbilžu sniegšanas uz jautājumiem meitenēm bija jāuzzīmē mīlestība (tā redzama foto).

Spēles dalībnieces uz vienādiem jautājumiem sniedz atbildes, kuras šoreiz vērtē

un punktus piešķir Dj Didzis Kozlovskis. – Kas ir mīlestība?

Monta: – Ja runājam par mīlestību divu cilvēku starpā, tā ir cieņa, savstarpēja uzticēšanās. Mīlestība ir jākopj. Mīlestība nozīmē no sevis otram dot tik daudz, cik vien iespējams.

Elīna: – Mīlestība ir visur. Tā nav tikai starp diviem cilvēkiem. Visā, ko radījusi daba, ir sastopama mīlestība. – Kāpēc pavasari uzskata par mīlētāju laiku?

Monta: – Pavasarī paliek siltāks un cilvēki sprūk laukā no saviem mājokļiem. Viņi vairāk laika pavada ielās, parkos. Tieši tādēļ arī pārīši vairāk pavasaros manāmi.

Elīna: – Man šķiet, ka īstais mīlētāju laiks ir rudens. Pavasarī vēl cilvēkos mājo liels nogurums pēc ziemas. Vēl nav uzņēmuši vasaras enerģētiku sevī. Drīzāk vasaras beigās cilvēki atrod viens otru.

– Kas ir neprātīgākās lietas, ko cilvēki ir gatavi darīt mīlestības dēļ?

Monta: – Domāju, ka nav nepieciešam neko darīt mīlestības dēļ. Vai nu tā ir, vai tās nav. Ar varu mīļš nekļūsi tāpat.

Elīna: – Man šķiet, ka trakākais ir tas, ka cilvēks ir gatavs atteikties no visa mīlestības dēļ – no ģimenes, draugiem un daudz kā cita. Ja rezultātā tajās attiecībās kaut kas noiet greizi, tad paliec bez nekā. Domāju, ka mīlestība nozīmē pieņemt cilvēku tādu, kāds tas ir.

– Piekrītat teicienam – no mīlestības līdz naidam ir viens solis?

Monta: – Divu cilvēku attiecībās naids rodas, ja ienāk nodevība. Un tās ir sāpīgākās sajūtas. Sīkie ikdienas kašķīši neskaitās.

Elīna: – Piekrītu Montai – naids nāk līdz ar nodevību. Jo citādi, ja ir mīlestība, naidam tur vienkārši nav vietas. Pat ja mīlestība mirst dabiskā nāvē, tad naidam nevajadzētu būt. Arī šādās situācijās cilvēki paliek par labiem draugiem. Ja attiecībās ienāk trešais, rodas naids.

– Kas ir tas, ko nevarētu piedot otram cilvēkam? Vai piedot var visu?

Monta: – To „trešo” cilvēku divu cilvēku attiecībās nepiedotu. Melošanai droši vien būtu kāds attaisnojums un to varētu piedot. Domāju, ka ir situācijas, kuras es noteikti piedotu.

Elīna: – Būtu jācenšas izprast otra rīcību, bet krāpšanu arī es nepiedotu. Tas ir galējais, kas varētu būt divu cilvēku attiecībās.

– Vai ticat mūžīgai mīlestībai – tādai, kuru rāda kino un par kādu stāsta pasakās?

Monta: – Laikam jau jā. Netrūkst taču pāru, kuri vēl joprojām dzīvo kopā arī sirmā vecumā. Tas ir skaisti.

Elīna: – Varbūt ne mūžīgai, bet mīlestībai – jā. Vienkārši neticu, ka cilvēki spēj mīlēt vienlīdz stipri visa mūža garumā. Ticu, ka saglabājas attiecības, rodas pieradums. Mīlestība pāraug vienkārši savstarpējā cieņā, rūpēs un gādībā. Un tā ir tā mīlestība mūža nogalē.

– Kādu iemeslu dēļ visbiežāk izjūk attiecības?

Monta: – Ir pāri, kuri viens no otra nemitīgi kaut ko gaida, bet neprot pateikties. Tās bieži ir domas, ka esmu pelnījis kaut ko labāku. Bet tā tam nevajadzētu būt. Otram ir jādod no sevis pēc iespējas vairāk un tad tiksi novērtēts arī pats.

Elīna: – Attiecības parasti izjūk tad, ja nesakrīt dzīves uzskati un pamatvērtības starp diviem cilvēkiem.

– Vai mīlestība ir akla?

Monta: – Pārņemtības sajūta mīlestības sākumstadijā noteikti valda. Un tas varbūt ne vienmēr labi, jo, iespējams, nepamani kādas svarīgas nianses.

Elīna: – Domāju, ka iemīlēšanās posms ir tas aklais. Tās rozā brilles. Bet pati mīlestība nav vairs tik ļoti akla.

– Kas ir patiesākais mīlestības stāsts, kurš nāk prātā?

Monta: – Man prātā nāk tie paši vecīši – sirmgalvji, kuri, neskatoties ne uz ko, arī 70, 80 gados iet pa ielu rokās sadevušies. Tas ir īstākais pierādījums, ka divu cilvēku starpā mīlestība ir bijusi un ir vēl tagad.

Elīna: – Ir tāda filma „Piedošana” („Atonement”), kurā ir vispatiesākais mīlestības stāsts, kādu kino esmu redzējusi. Bet skaistākie mīlestības stāsti ir tie, kuri ilgst mūža garumā un arī pēcāk. Man šķiet, ka mīlestība nebeidzas arī ar cilvēka nāvi. Tas ir kaut kas vairāk.

– Kuru no draugiem, paziņām iesakāt „Divkaujas” cīņai maijā?

Monta: – Arti Rodi.

Elīna: – Jāni Gorbunovu.

Pēc spēles 5. kārtas līderpozīcijas saglabā Oskars Treimanis, kurš saņēmis 9 punktus.

Vērtē Didzis Kozlovskis, dīdžejs: – Montai dodu 6 punktus, Elīnai – 7,5. Elīnas atbildēs bija jūtams plašāks skatījums par mīlestības tēmu. Interesanta likās atbilde, ka cilvēki ir gatavi no daudz kā atteikties mīlestības dēļ, bet arī es jautāju – vai tas ir pareizi?

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Runā par līdzdalību un saliedējas

07:05
16.07.2024
34

Cēsu novada jauniešu saliedēšanās pasākums “Lauzt Robežas” nemainīgi jau trešo gadu divu dienu garumā aicināja visa novada jauniešus. Pirms septiņiem gadiem to aizsāka toreizējā Pārgaujas novada jaunieši, arī šoreiz, jau septīto reizi, pasākums notika Straupes pagasta atpūtas bāzē “Mārkulīči”, šogad īpaši pievēršot uzmanību tēmai – līdzdalība. Projekta koordinatore Iluta Balode teic, ka pasākums “Mārkulīčos” ir  […]

…no Amatas uz Tūju un tālāk – prom vasarā!

05:17
03.07.2024
50

Skanīgs, sportisks un zaļš šogad izvērtās mācību gada noslēgums Amatas pamatskolā. “Baudījām programmas “Latvijas skolas soma” kultūr­izglītojošās pr­og­ram­mas “Leģendas mūzikā” un “Instrumentu karnevāls”. Skolas direktoram Valdim Nītiņam izdevās ambiciozais, skolēnus tik ļoti intriģējošais divu dienu Vidzemes jūrmalas piedzīvojums: pārgājiens ar nakšņošanu teltīs, pašu gatavotām vakariņām un brokastīm,” tā par atraktīvo skolas mācību gada noslēgumu pastāsta […]

Sapnis par savu mini zoo

10:10
25.06.2024
313
1

Sandijs Polis teic – nav labākas, skaistākas un mierpilnākas vietas uz pasaules par Ieriķiem. Jaunietis ir īsts ieriķietis, te arī šogad absolvē Amatas pamatskolu. “Visa mana dzīve ritējusi pa un ap Ieriķiem. Te noteikti ir vieta, kur rast īstu mieru un ļaut vaļu emocijām. Ieriķos var iziet ārā kopā ar draugiem, bieži apmeklējam sporta laukumu […]

Jauniešiem svarīga iekļaujoša sabiedrība

06:16
19.06.2024
86

Kā jauniešus ar ierobežotām iespējām iekļaut jaunatnes darbā un sabiedrībā kopumā un kādas metodes, strādājot ar šo iedzīvotāju grupu, būtu labākās, tāda bija galvenā tēma Vidzemes nevalstisko organizāciju forumā. Pasākums Liepas jauniešu centrā “Apelsīns” pulcēja 40 pārstāvjus no Cēsu, Valmieras, Lim­bažu, Smiltenes novada un Rīgas organizācijām. Tēma ir plaša, jaunieši ar ierobežotām iespējām nav tikai […]

Švīkas sirds rotaļpagalmā

00:00
18.06.2024
57

Bērni apgūst dažādas vizuālās mākslas tehnikas, bet galvenais ir katra īpašās izpausmes Ar izstādes “Švīkas sirds rotaļpagalmā” atklāšanu CATA kultūras namā vēl vienu māksliniecisko gadu noslēdz Daigas Jirgensones vadītā mākslas darb­nīca “9 kaķi”. Izstādes atklāšana ir kā svētki pēc padarītā darba, kur bērniem ir iespēja pabūt ar saviem vecākiem un vecvecākiem, kā arī gandarījums redzēt […]

Novada skolēni sadejo Cēsīs. Lietus svētkiem netraucē

14:34
05.06.2024
129

Ap tūkstotim mazu un lielu dejotāju no visa plašā novada 1. jūnijā Cēsu Pils parka estrādē izdejoja Cēsu novada Skolu jaunatnes deju svētkus “Viņi to pa īstam prot”. Svētki notika pēc astoņu gadu pārtraukuma, pulcējot dalībniekus no pašvaldības iestāžu kolektīviem – skolām, kultūras namiem un centriem – Cēsīm, Priekuļiem, Liepas, Straupes, Zaubes, Nī­taures, Drabešiem, Jaunpiebalgas […]

Tautas balss

Tīrumam apkārt ziedošs žogs

11:09
24.07.2024
9
Anda raksta:

“Zemnieki nav apmierināti un uzskata, ka ir muļķīgi apkārt laukiem atstāt neapstrādātu joslu. Viņiem taisnība, ka tā ir nezāļu audzēšanai. Nesen ceļmalā upes krastā redzēju dzeltenu labības lauku, un ap to visapkārt platā joslā zied puķu spriganes. Tās kā dzīvžogs apņēmis tīrumu. Vai tā ir prātīga saimniekošana! Puķu spriganes jau tā izplatās kā neapturama sērga. […]

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
27
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
16
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
14
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
14
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Sludinājumi