Pirmdiena, 22. jūlijs
Vārda dienas: Marija, Marika, Marina

Četru bērnu mamma no Madonas lūdz palīdzību sava četrgadīgā dēla ārstēšanai

Druva
15:00
20.12.2023
6
1 4

Valteram novembrī apritēja 4 gadi, bet vasarā viņam tika piešķirta invaliditāte. Valters ir jaunākais bērns kuplā daudzbērnu ģimenē. Zēnam ir nepieciešama īpaša uzmanība un aprūpe, kā arī pastāvīgi līdzekļi terapijas apmaksai. Šobrīd visi ģimenes resursi ir izsmelti, un mamma Diāna ir vērsusies pēc palīdzības.

Labdarības projekta “Zaļā lampa” ietvaros ir izsludināta palīdzības akcija.

Fondā BeOpen Valteram ir atvērts speciāls ziedojumu konts.

Līdz 26. decembrim Valtera Kļaviņa atbalstam darbosies arī ziedojumu tālrunis 9 000 63 84. Maksa par zvanu 1,42 eiro.

Ziedojumu konts:

Labdarības fonds BeOpen

Reģ. nr. 50008218201

Konta nr. LV39 CBBR 1123 2155 00370

Bankas SWIFT kods: CBBRLV22 (BluOr Bank AS)

Mērķis: Zaļā lampa. Palīdzība Valteram Kļaviņam

Nekādi procenti vai komisijas maksas no kontā ienākušajiem līdzekļiem netiek ieturēti.

Nepieciešamā summa: 4800 EUR

Valteram ir autisms. Tas ir milzīgs slogs un izaicinājums visai ģimenei. Zēnam ir attīstības aizture, viņš nerunā un nespēj pats par sevi parūpēties. Ģimene dzīvo divistabu “hruščovkas” tipa dzīvoklī ar caurstaigājamām istabām. Istabās ir divas divstāvu gultas, viena divguļamā gulta un darba vietas bērniem mājasdarbu pildīšanai. Dzīvokli ģimene īrē. Lielāka dzīvojamā platība viņiem nav pa kabatai, jo īpaši apkures sezonā.

Tētis strādā celtniecībā un ir gatavs ķerties pie jebkura darba, lai uzturētu ģimeni. Mamma Diāna agrāk strādāja slimnīcā par medmāsu un aprūpētāju. Šobrīd viņa apmeklē asistentu kursus cilvēku ar invaliditāti aprūpē, lai iegūtu papildu sertifikātu.

Mammai ir hronisks nogurums, viņa atzīst, ka pārdzīvo smagu krīzes periodu, dzīvojot pastāvīgā spriedzē un baidoties, ka nespēs atrast naudu, lai samaksātu Valteram par terapiju. Speciālisti uzstāj, ka ABA terapija un nodarbības ar logopēdu Valteram ir nepieciešamas regulāri, lai zēns spētu sākt runāt.

Sociālais budžets apmaksā tikai 10 logopēda nodarbības gadā. Tomēr, lai sasniegtu rezultātu, zēnam ir regulāri jāapmeklē vismaz divas nodarbības nedēļā.

Bērni

Vecākajam Renāram ir 15 gadi. Savu vārdu viņš ieguvis par godu Renāram Kauperam. Renārs mācās 8. klasē un nodarbojas ar futbolu sporta skolā – viņš grib saistīt savu dzīvi ar sportu un sapņo iestāties sporta akadēmijā.

11-gadīgā Anete ir īsta skaistule un liela rokdarbniece. Viņai ļoti patīk zīmēt, gatavot aproces, matu spraudes un rotaslietas.

Pirmklasnieks Aleksis ir mazais filozofs. Šogad Ziemassvētku vecītim viņš ir pasūtījis grāmatas. Vēl Aleksis ļoti sapņo par suni, taču īres dzīvoklī tas, diemžēl, nav iespējams – īpašnieki ir pret.

Vecākie bērni ļoti pārdzīvo par savu mazo brāli, žēlo viņu un ļoti grib, lai viņš izveseļotos.

Māmiņas sapnis

Kad mēs Diānai pajautājām, par ko viņa sapņo Ziemassvētku priekšvakarā, viņas acīs sariesās asaras: “Es tikai gribu mazliet atpūsties, taču tas ir neiespējami.” Vienīgā iespēja Diānai kaut nedaudz atvilkt elpu ir pasēdēt vienatnē savā mazītiņajā virtuvē, kad visi ir devušies gulēt.

Mammas lielākais sapnis šobrīd ir, lai Valters varētu saņemt ABA terapiju un kādā jaukā dienā nosauktu viņu par mammu.

Visi kopā mēs varam palīdzēt pietuvināt šo dienu! Valtera nākotne šobrīd ir atkarīga no naudas. Diemžēl pašvaldība neapmaksā ABA terapiju bērniem ar autismu, arī valsts atbalsts šobrīd ir pavisam niecīgs, tālu no nepieciešamā apjoma. ABA terapija ir vienīgā efektīvā zinātniskā metode, ar kuras palīdzību ir iespējams koriģēt traucētos procesus un atvieglot vai novērst diagnozes simptomus.

Kāpēc tas ir svarīgi

Runas aizture un attīstības traucējumi parasti pārklājas. Tas nozīmē, ka, ja bērns netiek saprasts, viņš cieš un uzvedas neadekvāti. Iedomājieties, cik grūti bērniņam ir dzīvot pasaulē, kurā viņu nesaprot. Divu gadu vecumā bērns parasti spēj pateikt, ko viņš vēlas, rāda ar pirkstiņu. Un, kad bērns nevar to izdarīt, viņš dusmojas, raud, apvainojas, rīko histērijas un kļūst agresīvs. Pārējie ģimenes locekļi pārdzīvo un nervozē bērna dīvainās uzvedības dēļ, bet māmiņai bezspēcībā reizēm nolaižas rokas.

Kam nepieciešami līdzekļi

ABA terapijas kurss un nodarbības ar logopēdu Ģimenes centrā “TuTi” Madonā. Izmaksas gadam – 4800 eiro.

Lai palīdzētu Valteram Kļaviņam, projekta “Zaļā lampa” ietvaros ir izsludināta labdarības akcija.

Labdarības fonds BeOpen ir atvēris Valteram speciālu ziedojumu kontu:

Labdarības fonds BeOpen

Reģ. nr. 50008218201

Konta nr. LV39 CBBR 1123 2155 00370

Bankas SWIFT kods: CBBRLV22 (BluOr Bank AS)

Mērķis: Zaļā lampa. Palīdzība Valteram Kļaviņam

Nekādi procenti vai komisijas maksas no kontā ienākušajiem līdzekļiem netiek ieturēti.

Labdarības fondam BeOpen ir sabiedriskā labuma organizācijas (SLO) statuss, kas ziedotājiem dod iespēju saņemt ienākuma nodokļu atlaides.

Ja jums nepieciešama palīdzība, lūdzu, sazinieties ar mums: zala.lampa@gmail.com, info@beopen.lv

Labdarības projekts ”Zaļā lampa” top sadarbībā ar labdarības fondu BeOpen.

Projekta autores un vadītājas – žurnālistes Olga Avdēviča un Rita Troškina.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Mazajam liepēnietim Kārlim īpaša uzmanība

00:00
22.07.2024
24

Vidzemes slimnīcā sagaidīts šī gada 400. bērniņš – puisītis Kārlis, kurš piedzimis liepēniešu ģimenei, informēja Vidzemes slimnīcā. Pasauli satikt Kārlis ieradās 10. jūlijā plkst. 11:52, mazulis dzimšanas brīdī svēra 3020 g un bija 51 cm garš. Tā kā arī abiem vecākiem – Kristiānai un Kristiānam – vārds sākas ar K, arī jaundzimušajam dots vārds, kas […]

Dienestu posteņiem būs ērtākas telpas

00:00
21.07.2024
29

Lai uzlabotu ēkas energoefektivitāti, aktīvi noris būvdarbi pašvaldības ēkā Brāļu Kaudzīšu ielā 9, Jaunpiebalgā. Ēkā atrodas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jaunpiebalgas postenis. Darbi jau no pirmajām dienām pavasara beigās sokas raiti, vērtē Jaunpiebalgas apvienības pārvaldes vadītāja Dace Bišere-Valdemiere. Ja atklājas kādas problēmas, tām ātri rod risinājumu: “Bet jāteic, […]

Sirsnīgi un priecīgi nosvin Cēsu pansionāta jubileju

00:00
20.07.2024
57

Ar dziesmām, dejām, pansionāta jeb namiņa, kā iestādi dēvē darbinieki un iemītnieki, atmiņu stāstiem, svētku torti, daudziem sveicieniem, laba vēlējumiem, atzinības rakstiem un pateicībām aizvadīta Cēsu pilsētas pansionāta 30. jubileja. Svinot dienu, kad pirms 30 gadiem pašvaldības pansionāts pārcēlās no Glūdas kalna uz Cīrulīšiem, kopā ar iestādē dzīvojošajiem bija esošie un bijušie darbinieki, kādreizējie lēmumu […]

Sportiskā ģimenes diena Rīdzenē

00:00
19.07.2024
29

Ģimenes sporta dienā “Pilna laime, kad sporto saime!” Vaives pagasta Rīdzenē biedrība “Kiwanis Cēsis” otro gadu pulcināja vietējā un tuvējo pagastu iedzīvotājus aktīvi izkustēties. Uz pasākumu bija ieradies ap simt cilvēku. Ikviens varēja piedalīties skrējienā, mest šautriņas, spēlēt volejbolu, galda tenisu, kā arī dažādas lielformāta un neierastākas izklaidējošas spēles, būt kopā un noslēgumā ēst uz […]

Raunā Dziesmu svētkos svin Cimzes jubileju

00:00
19.07.2024
37

Raunā pie novadnieka Jāņa Cimzes pieminekļa dienas gaitā sagūla ziedu paklājs, bet brīvdabas estrādē izskanēja viņa 210.jubilejai veltītais koru koncerts “Rotā Dziesma”. Tā raunēnieši un astoņu kolektīvu dziedātāji godināja latviešu kora mūzikas pamatlicēju. Vai nu dienas gaitā mēģinājumos    pāri Raunai izskanējušās dziesmas, vai    vēlēšanās dzirdēt Raunas Dziesmu svētku kori, vai, iespējams, cita iemesla […]

Amatas apvienības svētkos ceļ godā pļaušanu ar izkapti

00:00
18.07.2024
151

Nītaurē tikās pieci pagasti, kas savulaik veidoja Amatas novadu, tagad svinot apvienības svētkus. Bija daudz aizraujošu atrakciju un koncertu, bet zīmīgākais notikums – nītaurieši uzspodrināja senāk laukos neaizstājamās prasmes, proti, rīkoties ar izkapti. “Pļaušanai ar izkapti Nītaurē ir tradīcijas. Nītaurieši gan bijuši labākie Latvijas čempionātā pļaušanā, gan paši bijuši šo sacensību rīkotāji,” stāsta Nītaures kultūras […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
23
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
17
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
23
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
30
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi