Bioloģiskās saimniecības tiek aicinātas gatavoties “Lauku mielastam”, ko rīko biedrība “Slow food”. Pasākums, kurā piedalās lauksaimnieki, kas produkciju iegūst ar bioloģiskām metodēm, kā arī tie, kas izmanto sentēvu tehnoloģijas, notiks 25.augustā Madonā.
“Lauku mielasts”, kura patrons ir Latvijā populārais pavārs Mārtiņš Rītiņš, Latvijā notiek trešo reizi, bet biedrība “Slow food” mūsu valstī darbojas kopš 2005.gada augusta, tā dibināta kopā ar bioloģiskās lauksaimniecības pārstāvjiem.
“Mēs steidzinām, lai ātrāk aug gurķi un nogatavojas tomāti. Ātrāk cenšamies nobarot sivēnus. Dējējvistas esam pārvērtuši par olu mašīnām.
Mēs ātri apēdam “karsto suni” vai hamburgeru. Steidzamies strādāt un dzīvot. Un nepamanām stārķus, ceļmalā ziedošu liepu, esam aizmirsuši, kā smaržo migla… bet ir vārdi “lēni lēni”…” tā saka M.Rītiņš, aicinot uz “Lauku mielastu”.
“Slow food” kustība darbojas vairāk nekā simts pasaules valstīs. Tās mērķis ir popularizēt tīrā un dabiskā veidā audzētu pārtiku, kas pasniegta, ievērojot sezonalitāti un gatavošanas tradīcijas. Arī Madonā viesosies ārzemnieki – pārstāvji no Itālijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas.
Komentāri