Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Uzvaras pagāja secen

Druva
00:00
28.01.2009
3
200901272022236047

Cēsu volejbola līdzjutēji ar nepacietību gaidīja komandas “Cēsu alus” mājas spēles “Schenker” līgā, jo komanda laukumā devās atjaunotā sastāvā.

Komandu papildināja seši jauni spēlētāji – pieci ārzemnieki, kā arī Artis Caics no “Rīga/Lāse-R”.

Pirmajā spēlē cēsniekiem pretī stājās pašreizējie čempioni Tallinas “Selver”. Šī spēle bija īpaša jaunajam “Cēsu alus” libero spēlētājam Gregorijam Beriosam (Puertoriko), jo tieši šajā dienā palika 30 gadi.

Spēle aizritēja visai līdzvērtīgā gaisotnē, līdz setu galotnēm bija grūti prognozēt, kurš būs labāks. Gan pirmajā, gan trešajā setā cēsnieki bija vadībā (pirmajā – 18:15, otrajā – 20:17), taču kļūdas servēs vai servju uzņemšanā neļāva pārsvaru noturēt līdz galam. Rezultātā zaudējums 0:3 (23:25, 21:25, 24:26).

Rezultatīvākais Cēsu komandas sastāvā bija Valērijs Lomakins ar 16 punktiem, Gvido Priedītim – 11 punkti, Hermanam Egleskalnam – desmit.

Ja zaudējums pret “Selver” vēl bija piedodams, otrajā spēlē, kur pretī stājās Tallinas “TTU”, galvenie konkurenti uz vietu astotniekā, kas dod tiesības spēlēt izslēgšanas spēlēs, bija nepieciešama tikai uzvara. Diemžēl līdzjutējiem atkal nācās mājās iet apbēdinātiem, jo tika piedzīvots zaudējums trijos setos 0:3 (20:25, 21:25, 23:25). Spēle cēsniekiem pagalam nevedās, par to liecina 16 kļūdas servēs un ļoti vāji rādītāji servju uzņemšanā – Hermanam Egleskalnam un Džošua Torpam zem 50 procentiem. Pat izvirzīšanās vadībā kādā no setiem bija tikai mirkļa guvums, jo visu setu galotnes tika zaudētas, galvenokārt jau minēto kļūdu dēļ. Diemžēl divās spēlēs savā laukumā tā arī neizdevās paņemt ne setu.

Rezultatīvākais komandā bija V. Lomakins ar 15 punktiem, H. Egleskalnam šoreiz 10 punkti. Labu sniegumu rādīja arī Somijas izlases pirmā tempa uzbrucējs Henri Tuomi.

Komandas treneris Aigars Birzulis atzina, ka skatītājus iepriecēt nav izdevies: “Visi cerējām, ka būs vismaz viena uzvara, bet atbildības slogs laikam izrādījās par lielu. Spēlē pret “TTU” netikām galā ar diviem pamatelementiem – savām servēm un pretinieka servju uzņemšanu. Ja šo pozīciju nav, runāt par uzvaru ir grūti.

Lai izvirzījāmies vadībā visos trijos setos, vienā novietojumā zaudējām vairākus punktu, kas noveda pie zaudējuma visā spēlē. Tāda situācija nav normāla. Tā kā līdzīgi notika arī pirmajā spēlē, jāmēģina tikt skaidrībā, kāpēc radās šādas kļūdas. Zaudējām planējošo servju uzņemšanā, lai gan biju prognozējis, ka tāds uzbrukums no “TTU” puses varētu būt. No rīta vēl pie šī elementa īpaši strādājām, bet spēlētāji tomēr netika galā. Acīmredzot iepriekšējā treniņu procesā bijuši trūkumi šajā elementā, tagad tas radikāli jāuzlabo.”

Treneris norāda, ka arī labākie spēlētāji otrajā spēlē nav bijuši līmenī. Ja pret “Selver” H. Egleskalns un V. Lomakins bija izteikti līderi, otrajā dienā arī viņiem spēle nevedās, nebija, kas uzņemas līdera lomu. Uzbrucēju neveiksmes saistītas ar slikto servju uzņemšanu, kas neļāva iedot precīzas piespēles. Līdz ar to spēle kļuva nervoza, kas arī noveda pie netīkamā rezultāta.

Kā vienu no neveiksmju cēloņiem var minēt jauno spēlētāju ienākšanu un vēl nespēju atrast spēles saskaņu. Taču treneris norāda, ka tas nevar būt iemesls, jo tādas komandas kā “TTU” jāuzvar arī ar pašu spēkiem: “Es piesardzīgi vērtēju viesspēlētājus, tāpēc laukumā galvenokārt bija pašmāju volejbolisti. Protams, komanda vēl nav saspēlējusies, tāpēc ir kļūdas blokā, aizsardzībā. Nav viegli sezonas vidū savākt jaunu komandu, bet man doti konkrēti uzdevumi, esmu uzņēmies atbildību.”

Šie zaudējumi nelabvēlīgi ietekmējuši situāciju turnīra tabulā. “TTU” tagad apsteiguši “Cēsu alu”, nobīdot komandu uz devīto vietu. Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, jāuzvar kāda potenciāli stiprāka komanda. Uzlabojot spēles kvalitāti, tas nav neiespējami.

“Turpināsim darboties ierastā ritmā, jo mūsu galvenais uzdevums ir Latvijas čempionāts, līdz kuram vēl ir laiks pastrādāt, lai uzlabotu sniegumu,” saka A. Birzulis.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Volejbola svētki Cēsīs

10:50
23.07.2024
24

Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos aizvadīts Latvijas čempionāta “DEPO Open 2024” trešais posms, kas bija arī otrais Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posms. Trīs dienu garumā 43 pāri vīriešu konkurencē un 28 sieviešu konkurencē cīnījās par godalgām. Vīriešu konkurencē laukumā redzējām arī Tokijas Olim­pisko spēļu ceturtās vietas īpašniekus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Jau rakstījām, […]

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
68

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
68

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
108

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

Tautas balss

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
16
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
13
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
12
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
10
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
31
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Sludinājumi