Valmieras restorānu un kafejnīcu šefpavāri aicina pilsētu iepazīt, dodoties “Gardēžu pastaigā”, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Dabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja Inese Pabērza.
Tā ir pastaiga, kuras laikā ikvienam būs iespēja nesteidzīgi iepazīt ne tikai Valmieras ievērojamākās vietas, bet arī izbaudīt daudzveidīgas, īpaši pilsētas viesiem radītas garšas kombinācijas. Katra ēdināšanas vieta savā ēdienkartē ir iekļāvusi ēdienu, kas pastāstīs vairāk par Valmieru.
“Vēsture liecina, ka pilsētā dažādos laikos valdīja krievi, zviedri, dāņi, poļi un vācieši. Arī mūsdienās esam cittautiešu iecienīti, bet valdīt mākam paši. Un arī garšīgi gatavot…” stāsta viesnīcas “Wolmar” pārstāvji.
Tā kā Valmieras pilsētu raksturo ģerbonī attēlota vērša galva, kafejnīca “Ceturtais cēliens”, kas mājvietu radusi Valmieras Drāmas teātra namā, piedāvā nobaudīt krāsnī ceptu, pikantu liellopa gaļu ar spinātu kartupeļu biezeni, kā arī ēdienus, kas tapuši pēc VDT aktieru receptēm. Piemēram, kartupeļu pankūkas tiek pagatavotas pēc VDT aktiera Tālivalža Lasmaņa piedāvātās receptes. Savukārt aktrise Regīna Devīte saka, ka garšīgākie ēdieni ir tie vienkāršākie un piedāvā nobaudīt salātus “Žāvētās vistas un ananāsu otrā jaunība”.
Aktrise Inese Ramute uzskata, ka zupai ir jābūt kārtīgai zupai, kur sastāvdaļas var arī redzēt. Tieši tāda ir viņas piedāvātā sēņu zupa.
Restorāns “Rātes vārti” klientiem piedāvās ēdienu “Hanzas pavāru meistarstiķis”, kas ir pļavas ziedu medū cepta spēcinoša rudzu maize ar veldzējošu mājas saldējumu, un “Rātes delikatese”, kas ir ceptas liellopa akniņas saldkrējuma sīpolu mērcē ar ābolu, brūkleņu ievārījumu un kartupeļu-kaņepju biezeni.
“Čili pica” Valmierā savukārt apmeklētājiem piedāvās picu “Valmiera”.
Īpaši piedāvājumi ir arī citās Valmieras ēdināšanas iestādēs.
LETA
Komentāri