Piektdiena, 26. jūlijs
Vārda dienas: Anna, Ance, Annija

Par svarīgākajiem notikumiem aizvadītās nedēļas nogalē informē Vidzemes reģiona policijas pārvalde

Druva
13:58
28.01.2013
4

Nedēļas nogalē reģiona teritorijā reģistrēta informācija par 89 gadījumiem, kad iedzīvotāji pēc palīdzības vērsušies policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēta informācija par 30 noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu (11 mantas tīšas iznīcināšanas un bojāšanas gadījumi). Vairākas zādzības notikušas ilgākā laika posmā.

Reģistrēta informācija par deviņiem noziedzīgiem nodarījumiem pret personas dzīvību un veselību. Gandrīz visos gadījumos viens vai vairāki no konfliktos iesaistītajiem bijuši alkohola reibumā un pēc kautiņa cietušajiem palīdzību nācies meklēt ārstniecības iestādē. Vairāki no konfliktiem, pēc kuriem viens no tajā iesaistītajiem uz iesnieguma pamata nogādāts atskurbšanai īslaicīgās aizturēšanas vietā, risinājušies ģimenes locekļu starpā.

27.janvārī plkst. 04.30 Valmierā pie naktskluba Ezera ielā vairākas pagaidām nenoskaidrotas personas piekāvušas 1979. gadā dzimušu Matīšu iedzīvotāju.

Reģistrēta informācija par 16 ceļu satiksmes negadījumiem (trīs sadursmes ar pēkšņi uz ielas braucamās daļas izskrējušiem meža dzīvniekiem). Vienā negadījumā ar meža dzīvnieku- alni- cietušas piecas personas.

26.janvārī plkst. 19.45 Stalbes pagastā ceļa Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža 48.km automašīnas “BMW M5” vadītājs, 1980. gadā dzimis Siguldas iedzīvotājs, uzbraucis pēkšņi uz ielas braucamās daļas iznākušam meža dzīvniekam – alnim. Pēc tam automašīna “BMW” sadūrusies ar pretī braucošo automašīnu “Audi A4” (vadītāja 1982. gadā dzimusi Brenguļu pagasta iedzīvotāja). Negadījumā cietuši pieci cilvēki – abu automašīnu vadītāji un trīs pasažieri – 1981. gadā dzimis Inčukalna iedzīvotājs, un divas 1984. un 1986. gadā dzimušas Siguldas iedzīvotājas. Divi no cietušajiem pēc pirmās palīdzības sniegšanas turpina ārstēties ārstniecības iestādē.

27.janvārī plkst. 13.05 Bilskas pagasta Mēros, Egļu un Ābeļu ielu krustojumā, 1990. gadā dzimis Mēru iedzīvotājs, vadot automašīnu “Chrysler Neon”, nav izvēlējies atbilstošu braukšanas ātrumu. Viņa vadītā automašīna ieslīdējusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrusies ar pretī braucošo automašīnu “Audi A6 Avant”. Negadījumā bojātas abas automašīnas.

Konstatēti septiņi gadījumi, kad transportlīdzeklis vadīts alkohola reibumā. Par dažādiem konstatētiem pārkāpumiem noformēti 307 administratīvo pārkāpumu protokoli. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu – 84

25.janvārī plkst. 15.40 ceļa Dūči – Limbaži 20.km velosipēdu 2,53 promiļu reibumā stūrējis un uz ceļa mēģinājis noturēt 1970. gadā dzimis Saulkrastu iedzīvotājs.

26.janvārī plkst. 1.30 Madonā, Saules ielā, automašīnu “Mazda 626” 0,63 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām vadījis 1993. gadā dzimis Sauleskalna iedzīvotājs.

27.janvārī plkst. 19.30 Limbažos, Meža ielā, apturēta automašīna “VW Passat Variant”. Tā vadītājs, 1975. gadā dzimis Limbažu iedzīvotājs, atteicies no ekspertīzes alkohola koncentrācijas organismā noteikšanai. Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Atgādinām, ka sods par atteikšanos no ekspertīzes ir naudas sods robežās no 800 – 1000 latiem, transportlīdzkeļa vadītāja tiesību atņemšana uz četriem gadiem un 10- 15 diennaktis administratīvais arests.

27.janvārī plkst. 23.25 ceļa Ērgļi – Jaunpiebalga – Saliņkrogs 51.km automašīnu “VW Golf Variant” 2,08 promiļu alkohola reibumā un bez vadīšanas tiesībām (tās atņemtas ar tiesas spriedumu par iepriekš izdarītu pārkāpumu) vadījis 1976. gadā dzimis Jaunpiebalgas pagasta iedzīvotājs.

27.janvārī plkst. 3.55 Augšlīgatnē, Skolas ielā, automašīnu “VW Golf” 1,5 promiļu reibumā stūrējis 1987. gadā dzimis Raunas pagasta iedzīvotājs.

Saņemts iesniegums, ka laikā no 22.janvāra Alojas novada Staiceles pagastā iekļūts kādās mājās. Nozagta “Jotul” krāsniņa un zāles pļāvējs. Uzsākts kriminālprocess.

26.janvārī no rīta konstatēts, ka nakts laikā Vijciema pagastā no mežā novietota traktora “TIMBERJACK HARVESTER” nozagti 250 litri degvielas. Degviela nozagta arī no degvielas uzglabāšanas konteinera. Uzsākts kriminālprocess.

26.janvārī plkst. 20.10 Alūksnē notikusi automašīnu “Audi 100” un “Audi 80” sadursme. Negadījumā bojāti transportlīdzkeļi.

27.janvārī plkst. 12 Cēsīs veikalā Raiņa ielā 1938. gadā dzimusi sieviete nozagusi dažādas preces Ls 10.53 vērtībā.

27.janvārī konstatēts, ka no kādas dārza mājiņas Valkas pagasta Aliešos nozagtas pupiņas un 0,5 kg cukura.

Saņemts iesniegums, ka laikā no 5.janvārī Valkas pagastā d/k “Alieši” uzlauztas kādas vasarnīcas ieejas durvis.

27.janvārī konstatēts, ka Ainažos iekļūts kādās lauku mājās un nozagtas dažādas mantas.

Laikā no 21.janvāra iekļūts saimniecības ēkā Drustu pagastā. Nozagts antikvārs patafons. Īpašniekam radīti zaudējumi 250 latu apmērā.

27.janvārī konstatēts, ka no dāzra mājiņas Skultes pagastā dārzkopības biedrībā Kursīši nozagti dārza instrumenti.

27.janvārī Limbažos, Rīgas ielā, iekļūts garāžā. Nozagts zāles pļāvējs.

26.janvārī plkst. saņemts iesniegums, ka kāda atpūtnieku kompānija Limbažu pagasta Ozolainē sabojājuši pirts inventāru, salauzuši mēbeles un izsituši logu stiklus. Uzsākts kriminālprocess.

26.janvārī plkst. 22.50 Barkavas pagastā 70 kvadrātmetru platībā degusi dzīvojamā māja. Cilvēki ugunsgrēkā nav cietuši. Tiek noskaidroti aizdegšanās apstākļi.

25.janvārī plkst. 10.40 Alūksnē, Rūpniecības ielā, 300 kvadrātmetru platībā dedzis kādas iestādes jumta segums. Kā iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls tiek minēts bojājums dūmvadā.

Dace Jukāma, Valsts policijas Vidzemes reģiona Prevencijas grupas Vecākā inspektore

Sagatavojis Sandis Čemme

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Vakar Gulbenes novadā divas automašīnu zādzības

09:39
25.07.2024
199

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 66 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 14 ceļu satiksmes negadījumi, kur divos gadījumos kopumā cietušas divas personas. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 116 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 60 par ātruma pārsniegšanu. NODARĪJUMI PRET ĪPAŠUMU […]

Valmieras novadā policija izņem nereģistrētus ieročus un munīciju

12:57
04.07.2024
99

Vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa izmeklēšanas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu kādā privātmājā Valmieras novadā un izņēma vairākus nereģistrētus šaujamieročus un munīciju. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa rīcībā bija informācija par iespējamu nelegālu ieroču uzglabāšanu. Lai pārbaudītu informāciju, iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros, vakar, 3.jūlijā, Valsts policijas amatpersonas ieradās Valmieras novadā, […]

Par laupīšanu grupā policija Valmierā aiztur divus vīriešus

09:10
02.07.2024
72

Aizvadītajā piektdienā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas par laupīšanu grupā Valmierā aizturēja divus vīriešus, kuri, pielietojot vardarbību, aplaupīja kādu vīrieti. Par notikušo sākts kriminālprocess, izmeklēšana kriminālprocesā turpinās. Aizvadītajā piektdienā, 28.jūnijā, ap pulksten 16.17 Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa amatpersonas saņēma izsaukumu uz Strazdu ielu, Valmierā, kur, pielietojot vardarbību, tika aplaupīts […]

Pieķerti vairāki autovadītāji alkohola reibumā

12:48
28.06.2024
45

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 79 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 11 ceļu satiksmes negadījumi, bez fiziski cietušām personām. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 129 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 64 par ātruma pārsniegšanu, kā arī trīs gadījumos transportlīdzekļu vadītāji […]

Aizvadītajās dienās dažādi noziegumi un negadījumi

10:31
25.06.2024
89

Aizvadītajās dienās Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 423 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 29 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā viena cietusi persona. Ceļu satiksmes jomā pieņemts 397 administratīvā pārkāpuma lēmums, tajā skaitā 223 par ātruma pārsniegšanu, kā arī 11 gadījumos […]

Aizvadītajā diennaktī vairākas sadursmes

14:33
19.06.2024
92

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā saņemta informācija par 94 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti 12 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā viena cietusi persona. Ceļu satiksmes jomā pieņemti 93 administratīvā pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 34 par ātruma pārsniegšanu, kā arī divos gadījumos […]

Tautas balss

Varbūt jāalgo ārzemnieki

11:11
25.07.2024
61
Seniors raksta:

“Kad beidzot būs skaidrība par nodokļiem, tos cels vai ne! Darba grupa strādāja divus gadus, visi taču saņēma darba samaksu, vai tiešām nav nekāda saprotama rezultāta? Ja jau paši netiekam galā, tad lai labāk maksā citu valstu ekspertiem,” bija neapmierināts seniors.

Vajadzīgs veloceliņš uz Ninieri

11:10
25.07.2024
25
Riteņbraucēja raksta:

“No Cēsīm uz Līviem uzbūvēts labs veloceliņš. Tāds ir arī uz Priekuļiem. Taču daudzi cēsnieki vasarā ar divriteņiem brauc uz Niniera ezeru. Arī uz turieni vajadzētu veloceliņu, cilvēki to tiešām bieži izmantotu. Ninierī peldas ne tikai vasarās, daudzi to dara visu gadu. Protams, ziemā jau ar velosipēdu nebrauksi, bet pavasarī var sākt diezgan agri, un […]

Tīrumam apkārt ziedošs žogs

11:09
24.07.2024
21
Anda raksta:

“Zemnieki nav apmierināti un uzskata, ka ir muļķīgi apkārt laukiem atstāt neapstrādātu joslu. Viņiem taisnība, ka tā ir nezāļu audzēšanai. Nesen ceļmalā upes krastā redzēju dzeltenu labības lauku, un ap to visapkārt platā joslā zied puķu spriganes. Tās kā dzīvžogs apņēmis tīrumu. Vai tā ir prātīga saimniekošana! Puķu spriganes jau tā izplatās kā neapturama sērga. […]

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
32
1
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
16
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Sludinājumi