Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

“Cēsu alus/Lekrings” paņem visas balvas

Druva
15:33
17.02.2015
11
Cesu Alus Lekrings 74k4700

Aizvadīts tradicionālais pasākums “Gada sportists 2014”, kurā sumināja sportistus un komandas, kas aizvadītajā gadā saņēma titulu “Mēneša sportists”, kā arī sveica tos, kuri ieguva

titulus “Gada sportists” un “Populārākais sportists”. Gada laikā mēneša titulu ieguvēji tiek paziņoti, taču balvas viņiem pasniedz īpašā pasākumā.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, uzrunājot sanākušos, norādīja, ka šis pasākums ir iespēja vēlreiz atskatīties uz aizgājušo gadu, atcerēties sportistu sasniegto: “Kad pasludinām, kurš ir mēneša sportists, tas ir tikai neliels fragments, kas veido visa gada kopējo ainu. Pašvaldība uz jums skatās kā uz cilvēkiem, kuri nes novada vārdu Latvijā un pasaulē. Jūs esat Cēsu vēstneši!”

Viņš pastāstīja, ka šajā vasarā Cēsis kopā ar Valmieru rīko Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi: “Valmierieši kopā ar Cēsīm grib rīkot arī Latvijas vasaras olimpiādi pieaugušajiem. Vēl atbildi devuši neesam, bet domāju, tas jādara, jo Vidzemē šāds sporta pasākums vēl nav bijis.”

Pērn Cēsu novadā sāka strādāt sporta koordinatore Rasa Siliņa, kura uzrunā teica paldies sportistiem par mērķtiecīgo darbu un vēlēja izvirzīt arvien augstākus mērķus, ko arī sasniegt.

Apbalvošanas norisē zināmas korekcijas ieviesa florbola spēļu kalendārs. Tieši tajā vakarā “Cēsu alus/ Lekrings” bija paredzēta spēle pret Bauskas komandu, tāpēc florbolisti, kuri bija ieradušies kuplā skaitā, tika sveikti pirmie. “Cēsu alus/ Lekrings” pērn bija vienīgie, kas mēneša titulu ieguva divas reizes. Vispirms aprīlī, kad kļuva par seškārtējiem Latvijas čempioniem florbolā. Otro reizi – decembrī, kad vairāki komandas spēlētāji Latvijas izlases sastāvā Pasaules čempionātā florbolā Gēteborgā palīdzēja Latvijai atgūt augsto 5. vietu. Tieši cēsnieki izlasē bija pārstāvēti viskuplākā skaitā.

Pēc balvu saņemšanas florbolisti, laba vēlējumu pavadīti, devās gatavoties spēlei, kurā svinēja arī pārliecinošu uzvaru 9:3.

Tad balvas saņēma aizvadītā gada mēneša titulu ieguvēji. Janvārī to saņēma slēpotāja Inga Dauškāne, februārī

– biatlonists, slēpotājs Edgars Piksons, bet martā tituls tika diviem jaunajiem kalnu slēpotājiem – Žanetei Gedrai un Žakam Gedram. 2014.gada Baltijas kausā kalnu slēpošanā U16 grupā puišiem Žaks Gedra uzvarēja visās četrās disciplīnās. Brāļa panākumu atkārtoja arī Žanete Gedra.

Aprīlī, kā jau minēts, tituls tika florbolistiem, bet individuāli to saņēma cīņas kluba “Ferrum” sportists Edgars Juriksons par mēneša laikā izcīnītām divām zelta medaļām starptautiskos turnīros. Balva arī trenerim Andim Ruicim.

Maijā par “Mēneša sportistu” kļuva riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, kurš Latvijas čempionāta MTB maratonā izcīnīja divus čempiona titulus – elites vīru grupā un U23 grupā, kļūstot par vienu no jaunākajiem čempioniem elites grupā. Treneris Vilmārs Tomsons pastāstīja, ka šogad Mārtiņam un Arnim Pētersonam priekšā lieli plāni, jo ir iespēja pacīnīties par tikšanu uz Eiropas olimpiskajām spēlēm un Olimpiskajām spēlēm nākamajā gadā. Treneris norādīja, ka abi braucēji ir labā līmenī un sevi vēl parādīs.

Jūnijā titulu saņēma orientieriste Kristīne Bertuka par uzvaru Baltijā lielākajās daudzdienu orientēšanās sacensībās “Kāpa 2014” W21L grupā. Viņa norādīja, ka jau aktīvi sākusi gatavoties jaunajai sezonai, lai savu varējumu apliecinātu spēcīgākajā grupā.

Jūlijā titulu saņēma Vineta Pētersone, veiksmīgi startējot BMX sacensībās. Viņa

uzvarēja Eiropas čempionātā G-15 grupā, bet pasaules BMX čempionātā savā grupā burtiski izrāva otro vietu, pēdējos centimetros apsteidzot Japānas pārstāvi. Sportiste pastāstīja, ka sākumā nav pat ticējusi, ka tiešām izdevies izcīnīt otro vietu. Vinetas braukt prasmi novērtējuši pasaulē, un šogad starptautiskajās sacensībās viņa pārstāvēs Nīderlandes komandu “FreeAgent/TVE”.

“Latvijā BMX sacensībās startēju treniņu nolūkos, jo konkurences te nav, īstās sacensības ir Eiropā un pasaulē,” teica sportiste.

Jāatzīmē, ka ziemā Vineta ar panākumiem startē arī slēpošanā un Latvijas izlases sastāvā piedalīsies pasaules čempionātā, kas šonedēļ sākas Zviedrijā.

Augustā titulu saņēma jaunie basketbolisti Rodions Kurucs un Reinis Rudzītis, kuri Latvijas U-16 izlases sastāvā Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu, finālā ar 53:78 atzīstot Francijas vienaudžu pārākumu. Abi bijuši Cēsu Sporta skolas audzēkņi pie trenera Vladimira Kiseļova, bet šobrīd R. Kurucs ir kluba „VEF Rīga” spēlētājs, bet Reinis spēlē Ogrē – jaunatnes līgā un LBL2 komandā “BS Ogre”.

R. Rudzītis atcerējās, ka emocijas Eiropas čempionātā bijušas lieliskas: “Varējām saviem skatītājiem parādīt, ko varam. Diemžēl finālspēlei pietrūka enerģijas. Lai arī Franciju bijām uzvarējuši pārbaudes turnīrā, viņi kaut kā ieskrējās, izcīnot tikai uzvaras. Mums bija lūzums, kad zaudējām pāris spēļu, laikam zuda pārliecība, ko neizdevās atgūt.”

Septembrī titulu saņēma MTB riteņbraucējs Arnis Pētersons, kurš šajā mēnesī guva vairākus panākumus Latvijā, bet Pasaules čempionātā MTB riteņbraukšanā XCO krosā U23 vīriešiem izcīnīja 19.vietu, kas ir Latvijas līdz šim augstākais sasniegums pasaules čempionātos šajā veidā. Sportists norādīja, ka ar 19.vietu ir apmierināts, jo pirms sacensībām bijis mērķis iekļūt labāko 30 skaitā: “Tas arī izdevās, bet šogad mērķi ir augstāki. Uz tiem ejam kopā ar komandas biedru Mārtiņu Blūmu, viens otru atbalstot, stimulējot. Uz Eiropas olimpiādi, kur Latvijai viena vieta, mums nāksies konkurēt, bet uz Olimpiskajām spēlēm Riodeženeiro varam kopīgi cīnīties, lai Latvija iegūtu divas vietas un mēs abi tur būtu.”

Oktobrī titulu ieguva trīs orientieristi – Marta Jansona, Līga Celiņa un Jurijs Kokins, kuri savās grupās kļuva par uzvarētājiem Latvijas kausa izcīņā.

Novembrī titulu ieguva tenisists

Miķelis Lībietis par uzvaru “Challenger” sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālā, iegūstot savu pirmo šādas raudzes titulu karjerā.

Pasākumā Atzinības raksts par ieguldījumu sporta attīstībā tika pasniegts Gunāram Dumbrim, kura gaitas sporta jomā vairāk kā 40 gadu saistās ar Priekuļiem un Cēsīm.

Kopš 2002.gada viņš vada Cēsu Olimpisko centru, kur, neskaitot stundas, rūpējas par slēpošanas – biatlona kompleksa uzturēšanu, distanču sagatavošanu, par to izpelnoties sportistu un bāzes apmeklētāju atzinību.

Pasākuma noslēgumā tika atklāts, kas izcīnījis galvenos titulus – “Gada sportists” un “Populārākais sportists”. Šoreiz abi tika “Cēsu alus/ Lekrings” komandai, un balvas komandai novada domes priekšsēdētājs pasniedza pirms spēles.

Piemiņas veltes tika arī Miķelim Lībietim un Mārtiņam Blūmam, kuri līdzjutēju balsojumā par populārāko sportistu ieņēma otro un trešo vietu.

Jānis Gabrāns

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Volejbola svētki Cēsīs

10:50
23.07.2024
19

Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos aizvadīts Latvijas čempionāta “DEPO Open 2024” trešais posms, kas bija arī otrais Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posms. Trīs dienu garumā 43 pāri vīriešu konkurencē un 28 sieviešu konkurencē cīnījās par godalgām. Vīriešu konkurencē laukumā redzējām arī Tokijas Olim­pisko spēļu ceturtās vietas īpašniekus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Jau rakstījām, […]

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
68

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
66

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
108

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

Tautas balss

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
11
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
11
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
11
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
9
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
31
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Sludinājumi