Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Florbola sezona tuvojas

Jānis Gabrāns
17:18
12.08.2015
3
Florbols 600 X 398 1

Jaunais Latvijas florbola čempionāts startēs septembra vidū, šobrīd komandas uzsākušas aktīvu gatavošanās periodu. Augustā Latvijā notiks arī divi nozīmīgi turnīri – “Unihoc Riga Cup” un “Latvian Open”, kuros komandas varēs pārbaudīt savu spēkus pirms sezonas.

Izmaiņas “Lekrings” vadībā un sastāvā

Abos startēs arī virslīgas čempioni “Cēsu alus/ Lekrings”. Vai komanda saglabās esošo nosaukumu, vai tas būs cits, rādīs tuvākās nedēļas, jo šobrīd notiek darbs ar sponsoriem, atbalstītājiem. Mainījusies komandas vadība, un tagad par to gādās nevis biedrība “Sporta klubs “Lekrings””, bet “Florbola klubs “Lekrings””, kura vadībā ir Jānis Vilders, Artis Rasmanis un arī komandas treneris Artis Malkavs. Viņš stāsta, ka šobrīd treniņu process rit savu gaitu, bet zināmu vērtējumu par komandas gatavību varēs izdarīt pēc “Unihoc Riga Cup”, kas notiks nākamās nedēļas nogalē: “Šajā turnīrā centīsimies komandā piesaistīt vairākus puišus no otrās komandas, lai redzētu viņu spēkus, pienesumu. Skatīsimies, uz kuriem varam paļauties sezonas sākumā. Pēc tam starts “Latvian Open”, kur esam ielūgti elites grupā kopā ar Somijas, Šveices un Zviedrijas klubiem. Arī šī jaunajiem būs iespēja apliecināt sevi.”

Treneris norāda, ka arī komandas sastāvā varētu būt nelielas izmaiņas, bet jāpagaida, līdz noslēgsies pārejas process, tad par to varēs runāt plašāk.

Latvijas čempionāts Cēsu komandai sāksies 19.septembrī ar spēli pret “Mogo – RTU/ Rockets”, no kuras aizgājis līderis Atis Blinds un vēl daži pamatsastāva spēlētāji.

Sezonas sākums Cēsu komandai atkal būs saspringts, jo oktobra sākumā Cēsīs notiks “EuroFloorball Cup 2015” turnīrs. Tajā piedalīsies sešas vīriešu un sešas sieviešu čempionvienības no valstīm, kas Eiropas rangā ieņem piekto vietu un zemāk. Uzvarētājs kvalificēsies nākamā gada Eiropas čempionu kausa finālam.

Tā kā turnīrs notiek Latvijā, tajā no rīkotājvalsts ļauts piedalīties divām komandām. Šonedēļ oficiāli paziņotas komandas, kas piedalīsies turnīrā. Vīriešu konkurencē A apakšgrupā startēs čempioni “Lekrings”, Krievijas komanda “Nizhegorodets” un Francijas “IFK Paris”. Otrajā apakšgrupā – “Rubene”, “Greaker IBK” (Norvēģija) un “TTU SK” (Igaunija).

Sieviešu turnīrā A apakšgrupā: “Ķekava”, “Nauka MP” (Krievija), “MFBC Grimma” (Vācija), bet B apakšgrupā – čempionvienība “Rubene”, “MMKS Podhale Nowy Targ” (Polija) un “CDE El Valle” (Spānija).

Vasaras turnīri Cēsīs

Pēdējos gados florbola dzīve nerimst arī vasarā, kad brīvdabā notiek 3×3 florbola turnīri. Šis formāts gūst arvien lielāku popularitāti, un nākotnē tiek pat domāts par Latvijas čempionāta rīkošanu 3×3 formātā. Kamēr regulārais čempionāts vēl tikai ideju līmenī, tepat Cēsu pusē aizvadīti divi vasaras turnīri. Cēsu svētku laikā Raunas ielā notika 3×3 florbola turnīrs “Cēsis Open”, ko rīkoja Normunds Eglītis ar savu komandu. Viņš stāsta, ka pērn turnīrs noticis testa režīmā, šogad jau kā pilnvērtīgs pasākums: “Pilsētas svētki tam vispiemērotākais laiks, jo nāk cilvēki, tas palīdz vairot interesi par šo florbola formātu. 3×3 florbolam Latvijā ir nākotne, tas var izcelt talantus, kuri netiek lielajā florbolā. Piemēram, kādā ciematā ir tikai daži spēlētāji, kuri nevar nokomplektēt lielo komandu, viņiem 3×3 formāts būtu tieši piemērots.”
Kopumā turnīrā piedalījās vairāk nekā 40 komandas, elites grupā – 9, mix grupā – 16, sieviešu grupā – 7, jauniešiem 10.

Vīriešu elites līgā uzvarēja “Nujas.lv/ Intrex Serviss”, kurā spēlēja Pēteris Freimanis, Ainārs Anis, Aivars Anis, Engus Bulmeistars. Otrajā vietā “Meksikāņi” (Ingus Balodis, Emīls Eglītis, Miķelis Roops), trešajā – “Basīcbumba” (Juris Zilberts, Ingars Matisons, Mārcis Bērziņš, Mārtiņš Larinovs).

Nedēļu vēlāk Cēsīs notika vēl viens 3×3 turnīrs – “Lekringa kauss”- , ko rīkoja Dāvis Vilders. Jau rakstīts, ka šim pasākumam viņš piesaistīja līdzfinansējumu no “LMT” projektu konkursa. Turnīrā piedalījās 114 dalībnieki no 26 komandām. D. Vilders norāda, ka komandu skaits bijis tuvu plānotajam: “Esmu apmierināts ar paveikto, jo turnīrs jauns, arī norises vieta jauna – stāvlaukumā pie 3.pirmsskolas izglītības iestādes. Tā bija liela uzdrīkstēšanās, jo tas ir dzīvojamais rajons, kur ikdienas aizrit ļoti mierīgi. Ceram, ka neizjaucām ierasto dienas ritmu.”

Arī D. Vilders uzsver, ka šis 3×3 formāts ir florbola pamats, kas attīsta domāšanas, spēles ātrumu un dinamiku. Tas ir populārs treniņu veids daudzām komandām, kas attīsta vispārējo sagatavotību florbolam.
Šajā turnīrā “Fazer” U12 grupā uzvarēja “Resnie Runči” (Rūdolfs Maklers, Rūdolfs Horns, Ralfs Rutkovskis, Ričards Zariņš); “Fans” U16 grupā – “Ņem Ārā” (Jorens Malkavs, Kevins Šmits, Kristiāns Miezītis); “A2K Truck Service” MIX grupā – “Malka” (Dairis Putniņš, Jorens Malkavs, Artis Malkavs, Kārlis Malkavs, Edīte Malkava, Andris Malkavs”, bet PRO grupā – “Jaunpienācēji” (Matīs Klaviniuss, Jānis Melderis, Pēteris Trekše, Kristiāns Miezītis).

Vaidavas kauss

Vaidavā un Rubenē aizvadīts leģendārais divu dienu florbola turnīrs “Vaidavas kauss”, kas pulcēja 14 komandas no visas Latvijas. Pirmo reizi šis turnīrs notika 1996.gadā, sākotnēji kā vienas dienas sacensības, vēlāk pārtopot par Latvijā pirmo divu dienu florbola turnīru. Tad turnīrs pārtapa par “Kocēnu kausu”, līdz 2007. gadā kļuva par Latvijā populārāko pirmssezonas florbola turnīru “Latvian Open”, pulcējot arī ārvalstu komandas. Šogad augusta beigās tas notiks jau devīto reizi, bet par godu jubilejai “Florbolam 20” tika restaurēts “Vaidavas kauss”.

Spēles notika vīriešu un veterānu grupā. Vīru konkurencē piedalījās desmit vīriešu komandas, tostarp Stalbes “Pārgauja”, komanda “Lejkers”, kuras pamatu veidoja Cēsu “Lekrings” spēlētāji, kā arī “SK Spēks”, kuras rindās arī bija Cēsu florbolisti.

Pirmajā dienā notika spēles divās apakšgrupās, pēc kurām no turpmākās dalības turnīrā izstājās divas komandas, bet pārējās nākamajā dienā turpināja cīņas par godalgām. ¼ finālā “Lejkers” ar 13:1 sagrāva “Kocēnus”, “SK Spēks” ar 3:1 pieveica “Pārgauju”. Pusfinālā abas Cēsu komandas tikās savā starpā, pārāki bija “Lejkeri”, uzvarot 3:1.

Finālā tikās cēsnieki un Valmieras komanda. Spēle ritēja ļoti līdzīgi, pamatlaiks noslēdzās 2:2. Komandas “Lejkers” labā vārtus guva Andris Malkavs un Artis Savins. Uzvarētāju noteica pēcspēles metienos, kuros veiksmīgāki bija cēsnieki. Savus metienus realizēja A. Malkavs un Andris Rajeckis, bet Cēsu komandas vārtsargs Miks Ozols palika nepārspēts.

Komandā “Lejkers” spēlēja: Miks Ozols, Andris Malkavs, Emīls Dzalbs, Artis Savins, Kristaps Vasiļjevs, Jānis Melderis, Kaspars Bernāts, Andris Rajeckis, Andis Višņevskis, Pauls Erenbots, Pēteris Trekše.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Volejbola svētki Cēsīs

10:50
23.07.2024
14

Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos aizvadīts Latvijas čempionāta “DEPO Open 2024” trešais posms, kas bija arī otrais Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posms. Trīs dienu garumā 43 pāri vīriešu konkurencē un 28 sieviešu konkurencē cīnījās par godalgām. Vīriešu konkurencē laukumā redzējām arī Tokijas Olim­pisko spēļu ceturtās vietas īpašniekus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Jau rakstījām, […]

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
68

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
66

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
108

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

Tautas balss

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
8
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
9
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
8
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
7
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
31
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Sludinājumi