Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Kad emocijas virmo un nerviem pārslodze

Jānis Gabrāns
00:00
18.11.2015
18
74k8148 1

Kārtējo sportisko gadu noslēguši badmintonisti, aizvadot 2015.gada Cēsu atklāto meistarsacīkšu astotās, pēdējās, kārtas spēles badmintonā.

Turnīru rīko biedrība “Sporta klubs “Saulrīti”” sadarbībā ar novada pašvaldību, un, kā norāda biedrības vadītājs Oļģerts Tīliks, pēdējā posma spēles parādīja esošo dalībnieku gatavību uz augstāku līmeni, proti, republikas meistarsacīkstēm: “Ieradušies bija gan tie, kuriem “kaut kas spīdēja”, proti, iespēja tikt pie kopvērtējuma medaļām, gan tie, kuri vēlējās cīnīties par augstāku starta pozīciju nākamā gada pirmā posma spēlēm. Kā pārsteiguma moments bija “Studio pizza” dāvātie ielūgumi pirmās dienas sacensību uzvarētājiem.”

Sacensības turpinājās divas dienas, dalībnieku vidū gan tie, kam šī ir pirmā sezona badmintonā, gan krietni pieredzējuši spēlētāji. Viņu vidū arī Dzintars Bujāns, kurš piedalījās vien sacensību otrajā dienā, jo sestdien demonstrēja savu varējumu Latvijas senioru čempionātā, kas notika Valmierā. Sacensības izrādījās veiksmīgas, MS 50 grupā Dzintaram sudraba medaļa vienspēlēs un bronza – dubultspēlēs kopā ar Modri Jankovski.

Dzintars stāsta, ka badmintonu spēlē jau vairāk nekā 30 gadus: “Pēdējā laikā gan nesanāk uzspēlēt tik daudz, kā gribētos. Treniņiem neatliek laika un spēka pēc darba dienas, taču uz sacensībām nāku regulāri. Ja vēl ar jaunajiem varu uzspēlēt līdzvērtīgi, jāspēlē. Turnīra diena iedod arī labu tonusu nākamajam darba cēlienam.”

Savu panākumu Valmierā Dzintars vērtēja atzinīgi, tas apliecinot, ka prasmes nekur nav zudušas. Bronza dubultspēlēs esot zināms pārsteigums, jo kādus piecus gadus dubultspēlēs neesot startējis, arī ar Modri šī bijusi pirmā kopā spēlēšana.

“Tur svarīgi saspēlēties. Tas nav kā vienspēlēs, kur viss atkarīgs tikai no savas varēšanas. Taču pieredze nāca talkā, un panākums ļoti labs,” atzina Dzintars Bujāns.

Ļoti emocionāli spēles aizvadīja Kristaps Šņepsts. Pēc kārtējās smagajā spēlē nākušās uzvaras viņš atzina, ka vienmēr spēlējot emocionāli un raketes lūstot viena pēc otras. “Spēlei tas dažkārt palīdz, bet naudas makam gan ne,” smejot piebilst Kristaps.

Kopvērtējumā pērn Kristaps uzvarēja, šogad nācās samierināties ar otro vietu. Viņš gan atzīst, ka agrāk konkurence bijusi spēcīgāka, arī pats šobrīd domājot, vai nākamgad startēt Cēsu čempionātā: “Ir vajadzīgs spēcīgs dalībnieku sastāvs, tas ļauj augt ikvienam spēlētājam, arī vājākajiem. Badmintons man patīk, tas neļauj sēdēt uz vietas, attīsta domāšanu, reakcijas ātrumu. Lai gūtu labus rezultātus, jābūt vispusīgi attīstītam. Ja ar kājām netiksi domām līdzi, rezultāta nebūs. Protams, vajadzīgs arī talants, bet bez smaga darba nekas nesanāks.”
Pēc pārtraukuma, kas saistīts ar bērniņa piedzimšanu, šogad laukumos atgriezusies Liene Pērkone. Pēdējā posmā rādīja labu sniegumu, tiesa, startēts ne visos posmos, tāpēc kopvērtējumā augstas vietas nebija. Liene atzīst, ka bez badmintona nevar: “Esmu ilgi spēlējusi, nevaru bez tā. Izmēģināju arī citus sporta veidus, bet badmintons patīk vislabāk. Jāteic, ka atsākt nav viegli, taču ar katru posmu sokas arvien labāk. Tagad tikai jāatgūst agrākā sportiskā forma un jāatgriežas labāko pulkā.”

Vīriem elites grupā uzvarētāja tituls valmierietim Robertam Laurim, kurš stāsta, ka galvenie konkurenti ir vēl divi Valmieras spēlētāji – Kristaps Šņepsts un Gatis Grigorjevs. Tieši pret viņiem nopietnākās spēles, un iznākums nav viegli prognozējams. Jautāts, vai spēlēt pret zināmu partneri vieglāk, Roberts saka, ka tas ir koks ar diviem galiem: “Jā, es viņus zinu, bet jāņem vērā, ka arī viņi pārzina manu spēli.”

Roberts arī norāda, ka badmintonā lēmumi jāpieņem zibenīgi, bet tas nāk ar pieredzi: “No malas varbūt liekas, ka mēs te bumbojamies, bet patiesībā notiek liela smadzeņošana un fiziskā slodze. Tas lieliski palīdz atslēgties no ikdienas, jo spēles laikā ne par ko citu nav iespējams domāt.”

Sacensību rezultāti. Pirmajā dienā elites klasē dāmām – Grieta Jermacāne, Liene Pērkone, Sanda Viskanta, Inga Jaunīte, Zane Vilcāne, Daniela Langina; vīru grupā – Roberts Lauris, Alekss Noviks, G. Jermacāne (vīru grupā startē treniņnolūkos), Antons Tkačenko, L. Pērkone (vīru grupā startē treniņnolūkos), Gatis Grigorjevs.

Otrajā dienā elites klasē dāmām – G. Jermacāne, S. Viskanta, L. Pērkone, Z. Vilcāne, D. Langina, I. Jaunīte; vīriem – R. Lauris, G. Jermacāne, G. Grigorjevs, K. Šņepsts, A. Tkačenko, L. Pērkone.

Fināla otrais sešnieks dāmām – Kitija Berga, Alise Zelča, Inga Miezīte, Beatrise Ivanova, Patrīcija Logina, Annemarija Volfa; vīriem – Z. Vilcāne (vīru grupā spēlē treniņnolūkos), Vitālijs Ribakovs, Patriks Krūze, Intars Ērglis, Dzintars Bujāns, Viktors Ivanovs.

Sieviešu dubultspēles: G. Jermacāne/ L. Pērkone, K. Berga/ D. Langina, I. Jaunīte/ I. Miezīte, B. Ivanova/ A. Zelča.

Vīru dubultspēles – G. Grigorjevs/ K. Šņepsts, I. Ērglis/ R. Lauris, P. Krūze/ A. Tkačenko, V. Ivanovs/ M. Romka – Laurītis, A. Juzups/ J. Muižnieks.

Jauktajās dubultspēlēs – R. Lauris/ S. Viskanta, G. Grigorjevs/ D. Langina, A. Tkačenko/ L. Pērkone, K. Šņepsts/ K. Berga, P. Krūze/ Z. Vilcāne, J. Muižnieks/ I. Jaunīte.

Apkopojot visu astoņu kārtu rezultātus un atbilstoši nolikumam atmetot neveiksmīgāko posmu, čempiona titulu dāmu vienspēlēs 44 dalībnieču konkurencē nosargāja Grieta Jermacāne, otrā Zane Vilcāne, kura līdz ar to debitēja Slavas alejā, trešā Sanda Viskanta.

Vīriem 55 dalībnieku konkurencē pirmais Roberts Lauris, otrais – Kristaps Šņepsts, trešais Gatis Grigorjevs.
Sieviešu dubultspēlēs (18 dalībnieces) sešas labākās: I. Jaunīte, I. Miezīte, B. Ivanova, N. Konovalova, A. Zelča, D. Mateusa.

Vīru dubultspēlēs ( 23 dalībnieki): A. Juzups, M. Jankovskis, A. Tkačenko, V. Ivanovs, J. Muižnieks, M. Romka – Laurītis.

Jauktajās dubultspēlēs (13 dalībnieki): A. Juzups, M. Jankovskis, A. Tkačenko un I. Jaunīte, I. Miezīte, B. Ivanova.
Kluba “Saulrīti” vadītājs O. Tīliks atgādina, ka 2016.gada meistarsacīkšu pirmā posma spēles, kā parasti, notiks janvāra pirmajā sestdienā un svētdienā Cēsīs, Lapsu ielas sporta zālē: “Meistarības uzlabošanai laika pietiek. Uz priekšu!”

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Volejbola svētki Cēsīs

10:50
23.07.2024
14

Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos aizvadīts Latvijas čempionāta “DEPO Open 2024” trešais posms, kas bija arī otrais Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posms. Trīs dienu garumā 43 pāri vīriešu konkurencē un 28 sieviešu konkurencē cīnījās par godalgām. Vīriešu konkurencē laukumā redzējām arī Tokijas Olim­pisko spēļu ceturtās vietas īpašniekus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Jau rakstījām, […]

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
67

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
66

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
108

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

Tautas balss

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
8
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
7
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
7
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
5
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
31
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Sludinājumi