Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Florbola gadu noslēdzot

Jānis Gabrāns
12:41
30.12.2015
3
Lekrings Uzvar 1

Lai arī sporta spēļu čempionātu sezona ir pašā karstumā, gadu mija tomēr ir atskaites punkts, lai redzētu, kā sokas mūsu puses komandām.

Virslīgā intriga saglabājas

Latvijas čempionāta “Elvi” līgā šī sezona ir ļoti aizraujoša. Tiesa, ne jau cīņā par pirmo vietu, jo, šķiet, regulārās sezonas uzvarētājs ir zināms. “Lielvārde” šobrīd otrās vietas ieguvējus jau apsteidz par desmit punktiem, tikai totāla neveiksme var viņiem atņemt līdera statusu. Lielvārdieši 15 spēlēs pamatlaikā nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu, ir tikai viens zaudējums pēcspēles soda metienos. Vēl viens punkts zaudēts pret “FK Rīga”, kur uzvara gūta pēcspēles soda metienos. “Lielvārdei” arī labākā gūto un zaudēto vārdu bilance 129:62.

Otrajā vietā kalendāro gadu noslēgs “FBK Valmiera/ ViA” ar 32 punktiem. Komanda decembri aizvadīja ļoti atzīstami, četrās spēlēs gūstot četras pārliecinošas uzvaras. Liels nopelns komandas sniegumā ir arī Stalbes florbola audzēknim Ivo Balodim, kurš komandā ir otrais rezultatīvākais spēlētājs. 15 spēlēs viņš guvis 15 vārtus un izdarījis 15 rezultatīvas piespēles.

Trešajā vietā 2015.gadu noslēgs Cēsu “Lekrings”, kas pēdējā spēlē ļoti pārliecinoši sagrāva novājināto Bauskas komandu 10:1. Pamats uzvarai tika ielikts jau pirmajā trešdaļā, panākot 3:0. Otrais periods aizritēja samērā mazrezultatīvi, komandas apmainījās ar vienu vārtu guvumu, taču pēdējās 20 minūtēs cēsnieki guva sešus bezatbildes vārtus. Spēlē ļoti rezultatīvs bija Andris Rajeckis, kuram četri vārti un viena rezultatīva piespēle un kurš tika atzīts par Cēsu komandas labāko spēlētāju. Pa diviem vārtiem guva Ingus Laiviņš un Emīls Dzalbs, pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Aleksandrs Abramovs un Toms Šmits.

Aizvadītajās 16 spēlēs “Lekrings” izcīnījis 11 uzvaras un savācis 31 punktu. Jāatzīmē, ka šajā sezonā komanda neizceļas ar daudz gūtiem vārtiem, tikai 90, kas ir astotais rādītājs līgā. Taču pozitīvs rādītājs ielaisto vārtu skaitā – 71, kas ir otrais labākais rādītājs.

Ceturtajā vietā ar 28 punktiem 15 spēlēs – “Mogo/ RTU – Rockets”, piektajā vietā ar 26 punktiem 16 spēlēs “Rubene”, sestajā – “Ulbroka/ FS Masters”, kam 25 punkti 15 spēlēs. Šobrīd pirmajā astotniekā, kas kvalificējas izslēgšanas spēlēm, ir arī “FK Rīga”, kam 14 spēlēs 21 punkts, un “FK Kurši”, kam 14 spēlēs 18 punkti.

Taču cerības uz izslēgšanas spēlēm nav zaudējušas vēl trīs komandas – “Talsi/ Krauzers” – 17 punkti 16 spēlēs, “FK Bauska” – 15 punkti 16 spēlēs un arī Stalbes “Pārgauja” – 13 punkti 15 spēlēs. Vienīgi “Ķekavas Bulldogs”, kam tikai pieci punkti, patlaban ir ārpus cerībām uz astotnieku.

Katrai komandai vēl jāaizvada sešas septiņas spēles, tāpēc vietu secība no otrās līdz pat 11 vēl var būtiski mainīties, un katrai komandai katra uzvara ir svarīga. Ja “Pārgauja” grib iekļūt labāko astoņu vidū, jācenšas paņemt punktu no komandām, kas vistuvāk turnīra tabulā, un jau janvāra sākumā spēle pret “FK Kurši”. Cēsu “Lekrings” sezonu atsāks 8.janvārī, izbraukumā tiekoties ar vicelīderiem “FBK Valmiera/ ViA”.

Līdz līderiem – tālu

Latvijas čempionāta 1.līgā kalendāro gadu ar uzvaru noslēdza arī “Lekrings-1”, ar 5:4 pieveicot “RTU/ Rockets”. Vārtus cēsnieku labā guva Kristiāns Miezītis, Emīls Šmits, Kristaps Ķikāns, Edgars Balodis, bet vienreiz rīdzinieki bumbiņu raidīja savos vārtos.

Turnīra tabulā Vidzemes zonā “Lekrings-1” ar 14 punktiem ieņem piekto vietu. Par punktu mazāk ir sestajā vietā esošajai “RTU/ Rockets”, bet ceturtajā vietā esošajai “Lielvārde/ Fans” ir 16 punktu. Izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās, lai cīnītos pret divīzijas “Centrs” četrām labākajām komandām.

Latvijas čempionāta 2.līgā spēlē “SK Līgatne”, kas Vidzemes zonā šobrīd ieņem 9.vietu. Te gan spēļu kalendārs diezgan neizprotams, un decembrī līgatniešiem bija tikai viena spēle pašā mēneša sākumā.

Līdzīgi var teikt par sieviešu čempionāta 1.līgas turnīru, jo decembrī komandai “Lekrings” vispār nebija nevienas spēles. Kā šādā situācijā saglabāt spēles līmeni? Cēsnieces turnīra tabulā ieņem priekšpēdējo – ceturto -vietu.
Veterāniem 40+ grupā spēlē “Lekrings Sr”, kas ar 12 punktiem 10 spēlēs ieņem 4.vietu. Tikpat punktu ir trešajā vietā esošajai “Rubenei”, kas aizvadījusi par spēli mazāk.

Jauniešu komandu veikums

Kalendārā gada izskaņā der ieskatīties arī Latvijas jaunatnes čempionātā, kur arī spēlē mūsu puses komandas.
U-18 grupā turnīra tabulas līderpozīcijā atrodas “CPSS/ Lekrings”, kas četrās spēlēs guvuši četras uzvaras, vienu no tām pēcspēles soda metienos. Komandā rezultatīvākais ir Olafs Zvīnis, kurš ar 23 punktiem (16 vārti + 7 piespēles) ir rezultatīvākais visā U-18 grupā.

U-16 grupas 1.divīzijā “CPSS/ Lekrings” ieņem astoto vietu.

U-14 grupā 1.dīvīzijā 3.vietā “CPSS/ Lekrings” ar 18 punktiem. Tikpat punktu otrajā vietā esošajai “FS Masters/ BT1”, bet pirmajā vietā esošajai “Lielvārdei” ir 21 punkts, viņiem uzvaras visās septiņās spēlēs. Šajā vecuma grupā 2.dīvizijā startē “Pārgauja/ CPSS”, šobrīd ieņemot sesto vietu.

U-12 grupā 1.divīzijā “CPSS/ Lekrings” šobrīd atrodas septītajā vietā ar sešiem punktiem septiņās spēlēs. Par diviem punktiem vairāk “FS Ulbroka/ Masters”, par trim – komandai “Rubene”.

U-11 grupā “CPSS/ Lekrings” atrodas trešajā vietā ar 18 punktiem. Tikpat punktu ir komandai “Ķekavas Bulldogs”, kas atrodas aiz cēsniekiem, bet divās pirmajās vietās atrodas “Kurši” ar 24 punktiem un “Talsu NNS/ Krauzers” ar 21 punktu.

Šogad Cēsu komandas startē arī meiteņu čempionātā. U-16 grupā “Lekrings” ieņem 4.vietu, U-14 grupā – piekto vietu, sešās spēlēs piedzīvoti seši zaudējumi. Pie uzvarām vēl nav tikusi arī U-12 grupa, kur komandai piektā vieta.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Volejbola svētki Cēsīs

10:50
23.07.2024
14

Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos aizvadīts Latvijas čempionāta “DEPO Open 2024” trešais posms, kas bija arī otrais Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posms. Trīs dienu garumā 43 pāri vīriešu konkurencē un 28 sieviešu konkurencē cīnījās par godalgām. Vīriešu konkurencē laukumā redzējām arī Tokijas Olim­pisko spēļu ceturtās vietas īpašniekus Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču. Jau rakstījām, […]

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
67

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
66

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
108

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

Tautas balss

Vai Baltijas ceļš aizmirsts?

12:07
23.07.2024
8
J. raksta:

“Visur dzirdu tikai par svētkiem, par Cēsu, Pārgaujas, Vecpiebalgas un citiem. Cēsīs uz svētkiem nezin kāpēc pat uzaicināts Livonijas ordeņa mestra Pletenberga radinieks. Bet kāda tur radniecība, ja pagājis pus gadu tūkstotis, kopš Pletenbergs sēdēja ordeņa pilī Cēsīs. Un nez vai vietējiem iedzīvotājiem bija no tā kāds labums. Taču šoreiz ne par to. Mani pārsteidz, […]

Lielā politika rada bažas

11:05
23.07.2024
6
Lasītāja K. raksta:

“Kad klausos par Amerikas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu un to, ko žurnālisti stāsta par Donaldu Trampu, sajūtas nav labas. Ja ASV tiešām Ukrainai vairs nepalīdzēs vai mazāk palīdzēs cīņā ar iebrucēju, Krievija jutīsies vēl varenāka. Ja sāksies sarunas par kara apturēšanu uz Ukrainai atņemto teritoriju rēķina, kur garantija, ka Krievija līdzīgu taktiku neturpinās citās kaimiņu valstīs? […]

Skujenes pazīšanās zīme - neasfaltēti ceļi

10:54
23.07.2024
7
Autobraucēja raksta:

“Mūsu pagastu, Skujeni, viegli atrast. Šeit nekādas ceļazīmes nav vajadzīgas. Ja sākas neasfaltēts ceļš (Krustakrogs- Skujene), dodieties tik tālāk un būsit Skujenē. Ceļmalās, kur krūmi, samaziniet ātrumu, aiz tiem sekos līkums. Mierīgi braucot, nepārsniedzot ātrumu, nokļūsiet uz asfaltētiem ceļiem un droši varēsiet turpināt ceļu – Skujene beigusies!” ar ironiju saka autobraucēja ar stāžu.

Laiks pļaut zeltslotiņas

10:54
23.07.2024
5
1
Lasītāja G. raksta:

“Gar ceļu no pašām Cēsīm, caur Dukuriem un pamazām līdz Valmierai izplatās invazīvās Kanādas zeltslotiņas. Tagad tās sāk ziedēt, drīz izplatīs pūkainas sēklas, kas nākamgad jau veidos biežākas audzes. Cēsu novada pašvaldība un Latvijas Valsts ceļi ir informēti par situāciju, bet pagaidām invazīvos augus nepļauj, taču gar ceļu ir arī Eiropa nozīmes aizsargājamie biotopi,” uzsver […]

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
31
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Sludinājumi