Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Raunas futbolistu veiksmīgākā vasara

Jānis Gabrāns
13:37
18.10.2017
9

Uzvarām bagātu vasaru aizvadījuši “FK Rauna” futbolisti. Dažādos turnīros piedzīvoti tikai divi zaudējumi, pēdējais īpaši sāpīgs, jo zaudēts finālcīņā par Latvijas čempionu titulu amatieriem futbolā 7:7. Turklāt zaudēts pēcspēles sitienu sērijā.

Bet visu pēc kārtas. Jau otro gadu “FK Rauna” spēlēja Cēsu novada atklātajā futbola 7:7 čempionātā. Pērn izcīnīts čempionu tituls, šogad mērķi lielāki. Ko­mandas kapteinis un menedžeris Elvijs Reķis stāsta, ka bija apņemšanās Cēsu čempionātā nezaudēt nevienu no 14 spēlēm: “Tas bija samērā ambiciozi, jo arī te ir spēcīgas komandas. Tomēr tas izdevās, bija 13 uzvaras, tikai pēdējo spēli beidzām neizšķirti. Sezonā guvām 68 vārtus, ielaidām 11, kas ir atzīstams sniegums.”

Cēsu čempionātā rezultatīvākais spēlētājs komandā bija Edgars Lācis, kurš guva astoņus vārtus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles, bet labākais vārtu guvējs bija E. Reķis, gūstot 11 vārtus. Uzvara ļāva kvalificēties Vidze­mes čempionātam. Pērn “FK Rauna” Vidzemē palika otrajā vietā, zaudējot Val­mieras komandai un netiekot uz Latvijas finālu. Šīs sezonas mērķis bija pārvarēt arī šo barjeru, kas izdevās.

“Pirmā spēle bija pret galvenajiem konkurentiem “SK Spēks” no Valmieras. Spējām viņus uzvarēt, un bija pārliecība, ka šoreiz brauksim uz valsts čempionāta finālu, kas arī piepildījās. Līdz ar to sākotnējos mērķus bijām izpildījuši, izvirzījām nākamo – labi startēt valsts čempionāta finālā. Taču pietrūka veiksmes, lai varētu sevi saukt par Latvijas čempioniem amatieru futbolā 7:7.
Apakšgrupā piedzīvojām zaudējumu pret Ludzas komandu, bet šī spēle neko nemainīja, jo bijām jau nopelnījuši vietu pusfinālā. To pārvarējām, un finālā pretī stājās Kalupes komanda, kurā pārsvarā spēlē daugavpilieši. Sākumā izvirzījāmies vadībā, spēle bija mums parocīga, diemžēl vienā brīdī neveiksmīgi zaudējām vārtus. Centāmies izraut uzvaru, bija iespējas, bet bumba vārtos negāja. Sekoja pēcspēles sitieni, kas tomēr ir kā loterija, un tajā veiksme bija pretinieku pusē.

Ir liela rūgtuma sajūta, jo spēle bija ņemama, taču būt vicečempioniem arī nav slikti. Mums bija gods turnīrā pārstāvēt Vidzemi, Cēsis, Raunu,” saka E. Reķis. Viņš atzīst, ka ir patīkami turnīros startēt ar sava ciema nosaukumu un šī patiešām ir īsta Raunas komanda. 90 procenti spēlētāju mācījušies Raunas vidusskolā, tur kopā sākuši spēlēt vēl pamatskolas laikā. Ienāk jau arī jauni spēlētāji, spēlētāju jaunākie brāļi, kuri pamazām iesaistījušies komandā. “Komandā ir arī divi cēsnieki, kuri daudzus gadus spēlē pie mums, laikam patīk mūsu komandas gars. Komandā attiecības ir labas, esam kā viena liela ģimene, zinām, ko kurš uz laukuma darīs. Esam draugi gan laukumā, gan ārpus tā,” stāsta E. Reķis.

Komandas pastāvēšanas gados sasniegts daudz, uzvarēts daudzos turnīros, un esot pat problēma, kur likt izcīnītos kausus. Tagad ir cerība, ka pēc sporta zāles uzcelšanas Raunā komandai atvēlēs stūrīti trofejām, lai cilvēki redz, ko savulaik futbolisti ieguvuši.

“Mums paveicies ar pašvaldību, kas mūsu komandu vienmēr atbalstījusi. Patīkami, kad uz vienu no Cēsu čempionāta posmiem kuplā pulkā ieradās pašvaldības pārstāvji, lai mūs atbalstītu klātienē. Paldies visiem atbalstītājiem, kuri bija klāt arī Vidzemes un Latvijas finālos. Varam būt lepni par saviem līdzjutējiem,” ar gandarījumu saka E. Reķis.

Jāatzīmē, ka Latvijas finālturnīra noslēgumā E.Reķis saņēma balvu kā labākais komandas menedžeris. Elvis jau gadiem ir tas, kurš komandu satur kopā, kurš iepriekšējā vakarā pirms spēles visus sazvana, atgādina, ka neko nevajag aizmirst. Mūsdienās saziņa kļuvusi vieglāka, izveidota sava “WhatsApp” grupa, un pietiek ar vienu ziņu, lai tā sasniegtu visus.

Vaicāts par komandas panākumu atslēgu, E. Reķis norāda uz vairākiem aspektiem: “Pirmām kārtām daudz trenējāmies individuāli, lai būtu labāka fiziskā sagatavotība. Katrs cenšas kļūt labāks, un redzu, ka tas izdodas. Futbolā 7:7 svarīga gan individuālā meistarība, gan komandas taktiskā spēle. Pirms katras spēles vienmēr cenšamies pārrunāt, kā spēlēsim, lai darbotos vienoti. Lai varētu veiksmīgi spēlēt, jāņem vērā daudz nianšu, mums tas izdodas.”

Futbols netiek nolikts malā arī ziemā, komanda spēlē telpu futbola turnīrā Līgatnē. Kapteinis norāda, ka atšķirība starp āra un telpas futbolu, tā saukto futzālu, ir liela. Telpā visa spēle pārsvarā notiek, bumbai esot pie grīdas, vien ar retiem izņēmumiem, jo bumba ir tāda, kas īpaši neatlec. Telpā viss notiek ātrāk, un sezonas maiņas brīžos spēlētājiem jāspēj pārslēgties no viena futbola uz otru.

“Vēlme spēlēt futbolu ir, tas tomēr ir sporta karalis. Atzīstami, ka Cēsīs atkal notiek šie turnīri, paldies Mārtiņam Jarohovičam, kurš to atdzīvināja. Labi, ka tiek piedāvāts mazais formāts, jo lielajam futbolam pavisam citas prasības, tur daudz grūtāk visu noorganizēt,” saka E. Reķis.

Lai arī komandai sezona veiksmīga, pašam tā beigusies ne uz tik labas nots. Pēdējā Cēsu čempionāta spēlē gūta trauma, kas liedza spēlēt, un turpmākajās spēlēs nācās būt par treneri. Šobrīd ir neziņa par nākotni, bet Elvijs pārliecināts, ka futbolu nepametīs, ja nevarēs spēlēt, būs komandas treneris un menedžeris.

Komandas “FK Rauna” sastāvā šosezon laukumā devās: Elvijs Reķis, Egīls Reķis, Jānis Reķis, Kārlis Zernis, Mārtiņš Zernis, Toms Laks, Edgars Ozols, Uldis Tūters, Māris Spalviņš, Edgars Lācis, Jurģis Zumbergs, Dāvis Zujāns, Elvis Eglītis, Māris Pilsētnieks un Justs Gūtmanis.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
66

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
107

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
123

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
26
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
18
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
24
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
31
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi