Otrdiena, 23. jūlijs
Vārda dienas: Magda, Magone, Mērija, Magdalēna

Medaļas un tituli

Jānis Gabrāns
17:51
16.11.2017
6
Medalnieki Cinas Sports 1

Cīņu sporta klubs “Ferrum” ne tikai veiksmīgi sagatavo jaunos cīkstoņus sacensībām, no kurām daudzi atgriežas ar medaļām, bet arī teicami sevi apliecinājis kā sacensību rīkotājs. To novērtē arī citi cīņas klubi gan Latvijā, gan citās valstīs, ierodoties uz sacensībām.

Pašās oktobra beigās Cēsīs, kluba “Ferrum” mājvietā, notika Igaunijas brīvās cīņas sacensību seriāla “Nublust Nabiks” 5.posms. Pasākums izdevās ļoti vē­rienīgs, jo sacensības vienkopus pulcēja 150 brīvās cīņas cīkstoņus no klubiem Krievijā, Igau­nijā un, protams, Latvijā.

Kluba “Ferrum” prezidente Evija Lūkina atzīst, ka tik vērienīgu sacensību rīkošana bijis liels pārbaudījums: “Esam organizējuši daudzas sacensības, bet tik liels dalībnieku skaits vienmēr uzliek lielu atbildību, lai viss noritētu sekmīgi. Taču viss izdevās, un paši esam gandarīti par paveikto.”

Mājiniekus, cīņas sporta klubu “Ferrum”, pārstāvēja 25 jaunie cīkstoņi, un lielākai daļai šīs bija pirmās sacensības dzīvē. “Neskatoties uz pirmā starta satraukumu, bērni parādīja raksturu un vēlmi cīnīties par uzvaru. Mūsu cīkstoņi godam pārstāvēja savu pilsētu savā laukumā, izcīnot godalgotas vietas,” piebilst E. Lūkina.

Vienīgo zelta godalgu izcīnīja Rainers Lūkins svara kategorijā līdz 47 kg, sudraba medaļa Ral­fam Lūkinam svara kategorijā līdz 53 kg, Mārtiņam Megrim svara kategorijā līdz 66 kg, Ki­tijai Lācei svara kategorijā līdz 40 kg, Kristianam Baltusam svara kategorijā līdz 23 kg, bet bronzas medaļu izcīnīja Daniela Dam­berga svara kategorijā līdz 40 kg.

Var teikt, ka šīs sacensības bija kā labs pārbaudījums pirms Latvijas meistarsacīkstēm brīvajā cīņā 2002.-2004.gadā dzimušajiem jauniešiem, kas norisinājās Daugavpils Olimpiskajā centrā. Sacensībās varēja startēt arī 2005.gadā dzimušie, ja vien bija ārsta un vecāku atļauja.

Cīņas sporta klubu “Ferrum” pārstāvēja Kitija Lāce, Toms Ķīsis, Mārtiņš Megris, Rainers Lūkins un Ralfs Lūkins, kurš bija viens no jaunākajiem cīkstoņiem šāda mēroga sacensībās.
E. Lūkina informē, ka komandu vērtējumā klubs “Ferrum” ierindojās 8.vietā: “Jāpiebilst, ka komandu vietas noteica izcīnīto medaļu skaits, ko stipri ietekmēja komandas dalībnieku skaits; jo tas bija mazāks, jo zemāks vērtējums.”

Lai arī šajās sacensībās medaļu birums nav pārāk liels, gluži tukšā cēsnieki nav, un viena no tām pat augstākā kaluma. Zelta medaļu un čempiones titulu izcīnīja K. Lāce svaru kategorijā līdz 37 kg. E. Lūkina norāda, ka jaunā cīkstone izcīnījusi pārliecinošu uzvaru, savām pretiniecēm neatstājot ne mazāko cerību. Kitija visas cīņas beidza priekšlaikus, pretinieces noliekot uz lāpstiņām.
Rainers Lūkins startēja svaru kategorijā līdz 47 kg, kurā izcīnīja 2.vietu, finālā zaudējot cīkstonim no Krāslavas.

“Rainers labi sāka priekšsacīkstes, tad uzvarēja stiprus pretiniekus pusfinālā, tika līdz finālam, kur nedaudz pietrūka veiksmes. Taču šis ir labs solis uz priekšu, jo pērn Latvijas meistarsacīkstēs viņš izcīnīja 3.vietu, šogad jau iekļuva finālā,” saka E. Lūkina.

Pārējiem cīkstoņiem vietas aiz labāko trijnieka. Ralfs Lūkins svaru kategorijā līdz 53 kg izcīnīja 5.vietu. Jāatzīmē, ka savā svaru kategorijā viņš bija viens no jaunākajiem dalībniekiem, tomēr spēja aizcīnīties līdz pusfinālam, kur tikai par diviem punktiem piedzīvoja zaudējumu fiziski spēcīgākam un trīs gadus vecākam cīkstonim, kā vēlāk noskaidrojās, savas svara kategorijas zelta medaļas īpašniekam.

“Pēc šīs smagās cīņas Ralfs nepaspēja atjaunoties un cīņai par 3.-5. vietu zaudēja citam trīs gadus vecākam cīkstonim, kurš kopumā sacensībās aizvadīja mazāk cīņu, līdz ar to bija uzkrājis spēkus, lai uzvarētu. Tāpēc var teikt, ka Ralfs parādīja ļoti teicamu sniegumu,” norāda kluba prezidente.
Mārtiņš Megris svara kategorijā līdz 66 kg 22 dalībnieku konkurencē ierindojās 7.vietā, bet Toms Ķīsis svaru kategorijā līdz 42 kg ierindojās 17. vietā. “Aizvadītajā cīņā viņš centās gūt uzvaras punktus, bet pretinieks viņu apspēlēja uz kļūdām. Toms parādīja, ka spēj noturēties cīņā divus puslaikus nepadodoties. Iegūstot pārliecību un nostiprinot fizisko sagatavotību, atliks vienīgi gūt vēlmi uzvarēt,” saka E. Lūkina.

Vēl jāpiemin, ka aizvadītās nedēļas nogalē ar 6.posma sacensībām Rakverē (Igaunija) beidzās sākumā minētās “Nublust Na­biks” un, summējot visās kārtās gūtos ieskaites punktus, noteica 13 veiksmīgākos cīkstoņus. Kluba “Ferrum” cīkstonim Rai­ne­ram Lūkinam, kurš pēdējā posmā izcīnīja bronzas medaļu, līdz apbalvojumam pietrūka vien divu punktu. K. Lāce šajā posmā izcīnīja 2.vietu, bet kopvērtējumā meitenēm iekļuva labāko pieciniekā. Sacensībās piedalījās un komandas biedrus atbalstīja arī Ralfs Lūkins, Jānis Ruicis, Laura Krasovska un Tomass Liepiņš.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Saistītie raksti

Azarts pludmales smiltīs

18:28
15.07.2024
66

Šīs nedēļas nogalē Cēsu stadiona pludmales volejbola laukumos norisināsies Latvijas čempionāta pludmales volejbolā trešais posms. Dalībnieku vidū redzēsim arī Cēsu novada spēlētājus, informē sporta kluba “IVI” pārstāvis Igors Pupurs. Klubs panācis vienošanos ar Volejbola federāciju, ka pamatturnīrā var startēt divi dāmu un divi vīriešu du­eti. Lai noskaidrotu, kuriem būs šī iespēja, aizvadīts atlases turnīrs. Atbilstoši […]

“Stirnu buks” skrien Vecpiebalgā

07:01
11.07.2024
63

Jau ierasts, ka Cēsu novadā vasarā vienu reizi sarodas populārākā taku skrējiena “Stirnu buks” dalībnieki. Šoreiz visi devās uz Piebalgu, lai “Vēveros” aizvadītu “Vecpiebalgas Stirnu buku”, seriāla 4. posmu. Jaukos laika apstākļos distancēs devās 3136 skrējēji un pārgājiena dalībnieki. To vidū arī tādi pazīstami sportisti kā pasaules U23 vicečempione slēpošanā Patrīcija Eiduka, Latvijas rekordists un […]

Aleksandrs Volkovs diska mešanā paliek nepārspēts

06:59
10.07.2024
107

Valmierā Jāņa Daliņa stadionā divu dienu garumā aizvadītas sacensības “Valsts prezidenta balvu izcīņa”, kas notika jau 30.reizi. Vienlaikus šis bija visu triju Baltijas valstu komandu čempionāts, kas norisinājās 61.reizi. Komandu vērtējumā uzvarēja Igaunija – 291,5 punkts, Latvija spēja otrajā sacensību dienā apsteigt Lietuvu, ierindojoties otrajā vietā ar    249,5 punktiem, kamēr lietuviešiem -– 243 punkti. […]

Veiksmīgi starti jaunajiem jātniekiem

06:35
09.07.2024
59

Jātnieku kluba “Kasbilles raibie zirgi”, kas darbojas Raiskuma pagastā, divpadsmitgadīgā jātniece Bille Pušinska Latvijas čempionātā konkūrā maršrutā ar 85 cm šķēršļiem otrās grupas poniju jātnieku konkurencē ieguva pirmo vietu. Meitene startēja ar poniju Petit Danseur un sacentās grupā, kurā piedalījās sportisti līdz 16 gadu vecumam. Billes trīspadsmitgadīgais brālis Kaspars Pušinskis ar savu komandas biedri Raffaellu […]

Medību šaušanā ar loku mūsu novadniekiem izcili panākumi

06:27
08.07.2024
89

Mūsu novadnieki ar teicamiem rezultātiem startējuši Eiropas loka mednieku čempionātā. Visi trīs Cēsu novada sportisti, kas piedalījās sacensībās, mājās pārveda godalgas. Nītau­rietis Andris Kuzņecovs izcīnīja zelta medaļu un Eiropas čempiona titulu AMBB-C klasē, kā arī vienā no vingrinājumiem laboja Eiropas rekordu. Čempionāta zeltu ieguva arī nītauriete Inga Či­gone, startējot AFBB-C klasē, bet Drabešu pagasta iedzīvotāja […]

“Kāpas trīsdienas” izskrietas

05:24
04.07.2024
123

Daugavpils pusē aizvadītas Baltijā lielākās orientēšanās sacensības “Kāpas trīsdienas”, kas šogad pulcēja 1850 dalībniekus no 12 valstīm, 157 orientēšanās klubiem. To vidū arī klubs “Meridiāns OK/ CPSS”, klubu vērtējumā ieņemot sesto vietu. “Kāpas trīsdienās” dalībnieki atbilstoši savām spējām var izvēlēties veikt īso (S) vai garo (L) distanci. Orientieristi trīs dienu laikā sacentās trijās distancēs, katrā […]

Tautas balss

Prieks par sakārtoto un skaisto ielu

17:29
15.07.2024
29
Cēsniece O. raksta:

“Cēsīs, atjaunotajā Bērzaines ielas posmā, ierīkoti glīti soliņi un atkritumu urnas, apkārtne tīra. Jauki tur piesēst. Bērzaines iedzīvotāji beidzot ir ieguvēji. Labi sakārtota gan Gaujas, gan Bērzaines iela. Par to prieks,” pārdomās dalījās seniore, cēsniece O.

Haoss ar pasažieru pārvadājumiem

17:28
15.07.2024
26
Lasītājs J. raksta:

“Ik pa brīdim parādās ziņas, ka nav skaidrs, kas mūspusē nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumus. Valsts pasūtījumā ar līgumiem un pārsūdzībām tāds juceklis, ka neviens no malas netiek skaidrībā. Jūnija nogalē pakalpojumu atļāva veikt CATA, bet tikai līdz gada beigām. Taču nav dzirdams, ko atbildīgie dara, lai sajukums neturpinātos. Nesaprotu, kā Satiksmes ministrija pieļauj tādu bardaku,” […]

Nevar sagaidīt

16:55
15.07.2024
18
Piebaldzēns raksta:

“Sola un sola, ka Jaunpiebalgā drīz būs gatavs pansionāts, bet kā nav, tā nav. Gan jau vainojami būvnieki, bet žēl, ka vietējai varai nav nekādu iespēju procesu pasteidzināt. Tur būtu gan darba vietas vietējiem, gan pagastā apgrozītos vairāk cilvēku, proti, pie pansionāta iemītniekiem brauktu ciemos tuvinieki, draugi. Tirgotājiem būtu lielāks apgrozījums,” pārdomās dalījās piebaldzēns.

Botāniskais dārzs pilsētas centrā

16:54
15.07.2024
24
Cēsnieks O. raksta:

“Gāju Cēsīs pa Rīgas ielu, mani uzrunāja tūristi, ārzemnieki. Lūdza padomu, kā aizbraukt uz Līgatni, jautāja par Cēsīm. Un prasīja, kā var iekļūt Rīgas ielas botāniskajā dārzā. Jā, tur īpašums, kura adrese ir Rīgas iela 41, aizaudzis ar kokiem, krūmiem. No ielas to nodala dēļu žogs, gājējus šī vieta netraucē, bet iebraucējiem rada dīvainu iespaidu,” […]

Trūkst inženieru

10:49
09.07.2024
31
J. raksta:

“Ziņās televīzijā stāsta, ka Latvijā trūkst augsti kvalificētu speciālistu mežsaimniecībā un lauksaimniecībā. Jau labi zinām, ka trūkst arī celtniecības inženieru, elektroinženieru un līdzīgu profesiju speciālistu. Te nu esam nonākuši ar savu izglītības sistēmu. Ja bērnam skolā neiemāca rēķināt, ja viņš neapgūst fizikas, ķīmijas pamatus, tad vēlāk, protams, neizvēlas studēt inženierzinātnes, profesijas, kas saistītas ar matemātiku, […]

Sludinājumi