Maiznīca “Solo” cep un pircējiem jau piedāvā gardas un smaržīgas piparkūkas. Kā “Druvai” atzina maiznīcas “Solo” vadītāja Vineta Strazde, jau no pusoktobra tiek ceptas piparkūkas.
“Bijām plānojuši piparkūku tirdzniecību sākt ar pirmo Adventi, bet pircēji tās prasīja daudz agrāk. Piparkūku cepšana ir ļoti darbietilpīgs process, bet rezultāts šķietami mazs. Visu darām ar rokām. Taisām mīklu, ar formiņām spiežam piparkūkas, katru apčubinām,” stāsta V. Strazde un atklāj, ka piparkūku formiņas ir visiem ierastās – sirsniņas, eglītes, pusmēneši un aplīši.
Maiznīcas vadītāja stāsta, ka tieši Ziemassvētki ir aktīvākais piparkūku pirkšanas laiks.
“Pašlaik pircēji vairāk panašķojas, bet uz Ziemassvētkiem pircēju ir daudz.
Pagājušajā gadā izcepām apmēram divarpus tonnas piparkūku. Cik būs šogad, grūti teikt,” vērtē maiznīcas “Solo” vadītāja.
Jautāta, vai darbā apēst nākas daudz piparkūku, V. Strazde piekrītoši māj ar galvu.
“Darbā piparkūkas degustēt sanāk nepārtraukti. Jāzina, ka sanākušas labas. Ar mīklu neeksperimentējam. Esam to darījuši, bet klienti iecienījuši to garšu, kāda ir, un jaunu neko vairs nevēlas,” atzīst maiznīcas vadītāja un piebilst, ka uz svētkiem mājās kopā ar bērniem arī paši cep piparkūkas.
“Parasti tik nopērkam mīklu. Svarīgi, lai mājās būtu piparkūku smarža, arī process bērniem patīk. Tāpēc katru gadu arī mājās tās cepam,” stāsta V. Strazde.
Kā atklāja maiznīcas “Solo” vadītāja, pircējiem šobrīd piedāvājumā ir arī viena jauna maizes šķirne.
“Maizi pērk labi, bet, tā kā daudzi šobrīd pievēršas veselīgam dzīvesveidam un uzturam, nolēmām klientiem piedāvāt pilngraudu rudzu maizi. Šo maizīti droši vien neēd tik daudz, cik baltmaizi vai rupjmaizi, bet savs piekritēju loks tai ir,” stāsta ceptuves vadītāja un turpina: “Patlaban cepam 22 maizes šķirnes. Ļoti pieprasīti vienmēr ir bijuši arī grauzdiņi. Taču ik pa laikam domājam, kā paplašināt sortimentu, lai klientiem piedāvātu ko jaunu,” saka maiznīcas “Solo” vadītāja Vineta Strazde.
Komentāri