Piensaimnieku kooperatīvā sabiedrība ”Straupe” arī šogad saviem pircējiem piedāvā tradicionālo Jāņu sieru. Kā “Druva” noskaidroja uzņēmumā, uz Jāņiem ik gadu tiek sagatavotas apmēram septiņas tonnas šī produkta. Lai gan pieprasījums ir lielāks, jo Straupē ķimeņu sieru gatavo pēc tradicionālām receptēm, uzņēmumā saražot vairāk šo tik iecienīto produktu nav iespējams. Jāņu siera gatavošana ir roku darbs. Tiek saražots maksimāli iespējamais siera daudzums.
Uzņēmums Jāņu sieru piedāvā vairākos fasējumos – rituļos un desā, bet Jāņos lielākais pieprasījums jau tradicionāli ir pēc siera rituļiem. Īpaši iecienīti esot mazie, apmēram puskilogramu smagie rituļi.
Komentāri