Svētdiena, 21. decembris
Vārda dienas: Toms, Tomass, Saulcerīte

Atklājam grilēšanas sezonu

Druva
14:07
06.05.2011
9
Gala 1

Jauniešu kafejnīcas “www.karstaissuns.lv” saimnieks, cēsnieks

Gatis Pētersons atzīst, ka maijs ir īstais mēnesis, lai atklātu grilēšanas sezonu. Šoreiz šefpavārs uz iesma liks vistas fileju.

“Vistas un cāļa gaļa kļūst arvien populārāka, jo šī gaļa ir liesa, tai nav daudz taukvielu. Taču šoreiz vistas gaļu bagātināsim taukvielām, verot to uz iesma kopā ar bekonu un dārzeņiem,” saka Gatis un stāsta, ka divas stundas pirms grilēšanas gaļu vajadzētu iemarinēt.

“Vistas fileju sagriežam palielos gabalos un pārlejam ar marinādi, kurai pamatā ir olīveļļa, sakapāts rozmarīns, citrona vai, vēl labāk, laima sula, sāls, melnie pipari un jūras sāls. Ja mājās ir aizķēries baltvīns, arī to var pievienot marinādei,” stāsta pavārs, norādot, ka katrs marinādi gatavo pēc savas garšas izjūtas. Vēl šefpavārs norāda, ka vislabāk sagatavoto gaļu iecilāt marinādē, tā

labāk ievilksies

gaļā.

“Kādas desmit minūtes šim procesam varētu veltīt. Taču iemarinēto gaļu var arī uz pāris stundām vēsumā,” pamāca Gatis un stāsta, ka pa to laiku, kamēr gaļa marinējas, var sagatavot visu pārējo, kas nepieciešams grilēšanai.

“Sagriežam atsevišķi dārzeņus. Ieteiktu izvēlēties papriku, cukini un ziedkāpostu. Uz iesma kopā ar gaļu noteikti var likt arī marinēta ananāsa vai citu augļu gabaliņus. Būs garšīgi. Jāatceras, ka grilēšanai jāizvēlas dārzeņi, kuri labi garšo arī svaigā veidā, jo skaidrs, ka, piemēram, kartupelis vidēji desmit minūtēs uz iesma neizcepsies,” stāsta pavārs. Viņš norāda, ka grilēšanai nepieciešamo bekona gaļu jānopērk veikalā jau gatavu un pat sagrieztu šķēlītēs.

“Kamēr marinējas gaļa, varam pagatavot svaigu, pavasarīgu jogurta mērci. Paņemam veikalā nopērkamo bio tīrkultūras jogurtu, sagriežam šķēlītēs gurķi, ķiploku, piespiežam laima sulu. Šādi salātiņi jeb mērce labi garšos kopā ar grilēto gaļu un dārzeņiem,” pamāca pavārs un smaidot saka – kad tas padarīts, var sākt kurināt grilu un uz iesmiem vērt gaļu un dārzeņus.

“Vispirms uzliekam bekona šķēli, tad vistas filejas gabaliņu un dārzeni. Tā uz iesma, mainot dārzeņu secību, saliek gaļu, pa vidu bekona šķēlītes un liek grilēties. Viena iesma izcepšanai būs nepieciešamas vidēji desmit minūtes. Svarīgi gaļu un dārzeņus nevajag pārcept, tad zudīs garšas buķete,” saka “www.karstaissuns.lv” saimnieks Gatis Pētersons.

Liene Lote Grizāne

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Būt tuvāk viens otram un savām vērtībām

00:00
21.12.2025
30

Cēsu klīnikas ­­­­dar­binieki tikās gada izskaņas svinīgā pasākumā “Tuvumā”, lai atskatītos uz paveikto, novērtētu sasniegto un pateiktu paldies. Pasākuma vadmotīvs šogad bija tuvums – viens otram, savām vērtībām un svētku priekam. Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja daktere Inga Ažiņa “Druvai” pauda: “Aizvadītais gada izskaņas pasākums mums visiem bija īpašs – ne tikai tāpēc, ka varējām satikties […]

Jaunpiebalgā zināšanas un prasmes veicina ziedošanu bērniem ar kustību traucējumiem

00:00
20.12.2025
53

Ar erudīcijas spēli “Apslēptās zināšanas” un dāsni nosolītiem amatnieku un mājražotāju darbiem Jaunpiebalgā savākti 2141 eiro bērnu ar kustību traucējumiem atbalstam. Labdarības pasākums – aizraujošas zinību sacensības un vietējo meistaru darbu izsole – pagasta Kultūras centrā notika otro gadu. Idejas iniciatore Kitija Stauvere ir bērnu un jauniešu interešu centra “Tagad” vadītāja. “Tas bija negaidīti! Tā […]

Sēņu festivāls labi “iesakņojas”

00:00
19.12.2025
50

Jau trešo gadu Cēsīs norisinājās īpašs sēņu un mākslas vienotībai veltīts festivāls, kas šogad ieguvis nosaukumu “Mikokultūra”, ik gadu tā programmai – tāpat kā sēnēm labvēlīgos apstākļos – tikai pieaugot un paplašinoties. Aizvadītajā sestdienā dažādās pilsētas vietās apmeklētāji varēja gūt visnotaļ plaša spektra informāciju par sēnēm – no to audzēšanas pieredzes stāstiem, sēņu kulinārijas brīnumu […]

Cēsīs autobusi sāk kursēt no atjaunotā Stacijas laukuma

00:00
18.12.2025
404

15.decembrī gan kājāmgājēji, gan autobraucēji ievēroja, ka Cēsu Stacijas laukumā vairs nav norobežojošo zīmju, kas liegtu kustību. Tā kā pabeigti galvenie rekonstrukcijas darbi, šodien no plkst. 12 AS “CATA” atsāks reisu izpildi un pasažieru apkalpošanu atjaunotajā teritorijā, izmantojot jaunizveidotās iekāpšanas un izkāpšanas platformas. Galvenais, kas iedzīvotājiem jāievēro, – tagad transporta kustība Stacijas laukumā organizēta pa […]

Straupe – maza toreiz un tagad. Pamanāma un zināma

10:05
17.12.2025
136

Straupe bija mazākā pilsēta Hanzas savienībā pirms gadsimtiem un tāda ir arī mūsdienu tīklojumā “Jaunā Hanza”.  “Vēsturiskā atmiņa veido identitāti. Hanzas savienība ir saistīta ar Straupi. Kaut tas bija ļoti tālā pagātnē, pret šo laiku ir pozitīva attieksme. Straupie­šiem sava vēsture ir svarīga,” saka Lielstraupes pils pārvald­niece Rudīte Vasile un pastāsta, ka ik vasaru Pārgaujas […]

Ne tikai kārtības sargi, bet arī iedvesmas avots cits citam

00:00
17.12.2025
583

Gadskārtējā policistu apbalvošanas pasākumā, kas aizvadītajā nedēļā norisinājās Limbažos, arī šoreiz par īpašākiem darba sasniegumiem vai ievērojamu dienestā aizvadīto laiku godināta virkne Vidzemes kārtībsargu, tostarp arī 18 no Dienvidvidzemes iecirkņa, kura pārziņā ir Cēsu un Madonas novads. Atzīmējot Valsts policijas (VP) 107. gadadienu, teju 60 Vidzemes reģiona pārvaldes (VRP) likumsargu 11. decembrī bija aicināti uz […]

Tautas balss

Egle rada prieku

09:57
17.12.2025
19
Cēsniece L. raksta:

“Priecājos par Cēsu galveno egli Vienības laukumā. Tā izgreznota ļoti jaukām gaismiņām. Prieks skatīties gan autobraucējiem, gan gājējiem. Šajās tumšajās dienās, ieraugot mirdzošās spuldzītes, sejā iezogas smaids,” sacīja cēsniece L.

Klientus necenšas piesaistīt

15:11
13.12.2025
37
Lasītāja I. raksta:

“Cēsīs “Latvijas Pasta” nodaļa tagad atrodas tirdzniecības centrā “Solo”. Ieejot lielajā ēkā, grūti saprast, kur atrodas pasts. Ir gan izlikta plāksne ar norādi, bet to var arī nepamanīt. Informācijas statīvs novietots uz grīdas, savukārt košie un pamanāmie veikalu nosaukumi virs tirdzniecības telpu durvīm neapzināti liek starp tiem meklēt pasta nosaukumu. Cilvēks skatās un nesaprot, kur […]

Latvijas preces - dārgas

15:11
13.12.2025
35
Seniore M. raksta:

“Visur mudina pirkt Latvijas pārtikas preces. Bet, kad veikalā paskatās, cik tās maksā, tomēr jāizvēlas ievestie produkti. Ne­zinu, vai pie vietējās produkcijas augstajām cenām vainojami tirgotāji vai ražotāji, bet kaut kas tur nav kārtībā. Vēl arī jāsaka, ka ne vienmēr vietējā produkta garša ir labāka nekā importētajām precēm. Protams, tas ir gau­mes jautājums, bet man […]

Ko mainīs likuma maiņa

11:58
07.12.2025
50
1
Lasītāja A. raksta:

“Lasu, ka mājdzīvnieks, suns, kaķis vai cits, nedrīkstēs būt īpašums. Bet kāds tad tam būs statuss, un kuram būs jāuzņemas atbildība par dzīvnieka ēdināšanu, uzraudzību, apstākļiem, kādos tas tiek turēts? Ja tas nav mans īpašums, kādu atbildību no manis var prasīt? Šķiet, juridisko formulējumu maiņa radīs daudz neskaidrību, nesapratnes. Kas sunīti, kaķīti vai papagaili mīl, […]

Cik dārgas dāvanas nes Ziemassvētku vecītis

11:57
06.12.2025
51
1
Vecmāmiņa raksta:

“Gatavojamies Zie­mas­svētkiem. Bērni raksta vēstules vecītim, stāstot, ko vēlas saņemt dāvanās, taču viņu vēlmes kļūst aizvien lielākas. Cits prasa jaunāko aifonu, cits ceļojumu uz Amerikas Disnejlendu. Saprotu, ka laiks sarežģīts, skolā, īpaši lauku mācību iestādēs, kopā mācās turīgā zemnieka un trūcīgā rokpeļņa bērns. Viens uz svētkiem saņems slēpošanu Austrijā, otrs varbūt jaunu džemperīti. Kā sadzīvot? […]

Sludinājumi