Dzidra Kūlīte, pensionāre: -Gatavoju to, kas dārzā. Šogad taisīju jāņogas, upenes un ķiršus. Kompotus gan netaisu. Eju lasīt meža ogas. Ar sagatavotajiem pietiek ilgam laikam. Dana Motte, mājsaimniece: -Ievārījumus ģimenei piegādā radinieki no laukiem. Es pati tikai marinēju gurķus. Ogot nepatīk, bail iet vienai mežā. Ja iet kompānijā, tad vairāk vēderā nekā trauciņā. Edgars Raitums, restaurators: -Manā ģimenē ievārījumus negatavo. Mēs ar sievu tikai saldējam ogas. Šogad iesaldējām avenes, zemenes, upenes. Tā var ietaupīt laiku un cukuru.
Andris Jēgers, skolotājs: -Kaut ko jau mēģinām taisīt. Bet vārām tikai veselības pēc. Gatavojam upeņu un meža aveņu ievārījumu. Ogas arī saldējam, piemēram, ķiršus. Luzianna Vilne, skolniece: -Gatavojam ērkšķogas, meža un dārza zemenes. Pati eju lasīt meža avenes. Vislabāk man garšo meža zemeņu ievārījums.
Komentāri