Nepastāvīgo laika apstākļu dēļ dārzeņu iepirkuma sezona šogad kavējas par apmēram divām nedēļām, biznesa portālam “Nozare.lv” atzina ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums “Spilva” Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.
“Šogad dārzeņu piegādes norisinās vidēji divas nedēļas vēlāk nekā citus gadus. Piemēram, lauka gurķi lielākajā daļā saimniecību bija jāpārsēj vēlreiz, jo pavasaris bija vēss un mitrs. Savukārt skābeņu audzētāji ir ziņojuši, ka, piemēram, Ventspils pusē skābenes šogad neauga jūnijā, jo bija ilgstošs sausums. Savukārt Cēsu novadā pavasara skābenes laika apstākļu dēļ izziedēja, tādēļ tika nopļautas. Piegādātājs tikai pirms divām nedēļām ir sācis skābeņu piegādi no jaunās ataudzes, kas ir atbilstošas “Spilvas” kvalitātes prasībām,” sacīja Stepanoviča.
Neskatoties uz laika apstākļu ieviestajām korekcijām, dārzeņu piegādes “Spilvā” turpinās. Patlaban sākta kabaču piegāde. Kopumā plānots iepirkt 32,9 tonnas, lielākā daļa nāk no Allažu, Cesvaines, Dobeles un Valkas apkaimes. Kabaču produkciju “Spilvā” ieplānots saražot četru nedēļu laikā.
Tāpat jau ir iepirktas 50,1 tonna skābeņu no paredzētā 118 tonnu iepirkuma, deviņas tonnas kabaču no 32,9 tonnu iepirkuma. Kopumā sezonas gaitā no Latvijas piegādātājiem ir paredzēts iepirkt arī 7,7 tonnas svaigu tīrītu sīpolu, 2,6 tonnas tīrītu burkānu, 1,2 tonnas selerijas sakņu, vienu tonnu diļļu, 0,3 tonnas pētersīļu lapu, 15 tonnas pelēko zirņu un citus dārzeņus.
Ar svaigu zemeņu piegādi no Tukuma novada sākušies arī šī gada ogu ražas iepirkumi, kas turpināsies ar rudens ogu un pēc sezonas beigām – arī ar svaigi saldētu vasaras ogu iegādi. Precīzi ogu, augļu, rabarberu un arī mārrutku piegāžu apjomi būs skaidri zināmi iepirkumu sezonas gaitā, norādīja uzņēmuma pārstāve.
Kā ziņots, “Spilvas” peļņa pērn sasniegusi 477 684 latus, kas ir par 28% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 370 483 latus.
Kopējais apgrozījums 2011.gadā bija 12 miljoni latu, kas ir par 8,1% vairāk nekā 2010.gadā.
“Spilva” darbību sāka 1992.gadā. Uzņēmuma produktu klāstā ir ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas – tomātu mērces un kečupi, majonēzes, konservēti dārzeņi, ievārījumi un deserti, mārrutki un sinepes, zupas un otrie ēdieni, sulas, tējas un garšvielas.
81% no visas “Spilvas” produkcijas saražots Babītes novada Spilvē.
“Firmas.lv” informācija liecina, ka SIA “Spilva” pamatkapitāls ir 100 048 lati, uzņēmuma kapitāldaļas pilnībā pieder Zviedrijas “Procordia Food AB”, kas iekļauta “Orkla Group”.
NOZARE.LV
Komentāri