Cēsniekus drīzumā iepriecinās ziemas kafejnīca Rožu laukumā, kur, iestājoties lielākam salam, tiks izveidota arī slidotava. Cafe “2 Locals” šefpavārs Jānis Solovjevs “Druvai” stāsta, ka kafejnīca atvērta jau vasarā, pirmā pieredze un iespaidi gūti. Jaunais pavārs, kurš no Rīgas pārnācis uz Cēsīm, gatavs darbu turpināt, pārsteidzot cēsniekus un pilsētas ciemiņus ar gardiem ēdieniem. “Ceram, ka viss izdosies un ka vēl šajā gadā pilsētniekiem un iebraucējiem Rožu laukumā pie Ķīniešu namiņa varēsim piedāvāt ziemas dārzu – stiklotu terasi, kurā varēs baudīt karstos ziemas kokteiļus un labu ēdienu. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, Rožu laukumā sadarbībā ar „Aktīvā tūrisma centru Eži” ierīkosim slidotavu, kas būs gandrīz pa visu Rožu laukumu. Tajā slidošana būs bez maksas, bet par slidu nomu, ja nav savu, būs jāmaksā,” stāsta Jānis Solovjevs un norāda, ka līdztekus aktivitātēm pilsētas centrā uzsākta vēl divu kafejnīcas telpu labiekārtošana slēpošanas un atpūtas parkā „Ozolkalns”. “Tur vienā ēkā būs izveidots ātrās apkalpošanas krodziņš, kurā varēs baudīt gan latviskus ēdienus, gan iecienītus cittautiešu ēdienus. Otrā ēkā būs jauna veida ēstuve – gandrīz restorāns, kas vilinās gan ar izcilu ēdienu un dzērienu klāstu, gan ar iespēju ieslīgt mājas čībās un justies patiešām gandrīz kā mājās. Esam daudz domājuši par interjeru. Kafejnīca būs veidota kā dažādas četras istabas. Ceram, ka spēsim patīkami pārsteigt klientus arī ar viesmīlīgu servisu un omulīgu atmosfēru, jo būtiska ir ne tikai ēdiena kvalitāte, bet arī daudzas citas nianses,” par tuvākās nākotnes plāniem stāsta Jānis Solovjevs un teic, ka šis darbs ļoti patīk. Viņš atklāj, ka arī mamma ir pavāre un pat mazais dēlēns sāk interesēties par pavārmākslu. Vaicāts, kā vērtē ēdināšanas nozari un vai tai ir stabila nākotne mazpilsētās, Jānis teic, ka jādomā pozitīvi. “Nebaidos no izaicinājumiem, domāju, ka viss būs labi. Uz Cēsīm atnācu no Rīgas, kur esmu ieguvis praksi labā restorānā. Par savas kafejnīcas atvēršanu domājām kopā ar māsu Jolantu Sausiņu, kura Cēsīs strādā vairākus gadus. Ēšana cilvēku ikdienā vienmēr ieņēmusi nozīmīgu vietu. Jau pēc vasaras varu secināt, ka daudzi novērtēja mūsu ēdienu un pat bija situācijas, kad pie mums ēst brauca cilvēki no attālākām pilsētām,” saka Jānis un cer, ka viņam savās kafejnīcās izdosies pilsētniekus iepriecināt ne tikai ar garšīgu maltīti, bet arī ar mājīgu atmosfēru un patīkamām emocijām. Jāteic, ka šefpavārs Jānis Solovjevs piekritis arī darboties “Druvas” veidotajā ēšanas projektā. To, kā Jānim gāja virtuvē un kāds ciemiņš šomēnes viesojās, varēs izlasīt jau nākamajā “Druvas” numurā. Liene Lote Grizāne
Komentāri