Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food” ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā, kas iezīmē nozares attīstību, tā izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar uzņēmumiem. Nedēļas nogalē tajā piedalījās 450 dalībnieki no 25 valstīm. Starp tiem arī SIA “3×9 zālītes” no Kaives pagasta.
“Izstādē nebija tik daudz apmeklētāju kā agrākos gados, bet uzņēmējam tā ir iespēja satikt sadarbības partnerus, klientus, iepazīstināt ar jaunajiem produktiem,” saka kaivēniete, “3×9 zālītes” īpašniece Diāna Doniņa.
“3×9 zālītes” piedāvā ļoti plašu zāļu tēju sortimentu un to maisījumus: 30 jauktās tējas, ap 60 mono tējas, vēl arī sīrupus. Nesen sadarbībā ar ārsti Zani Mētru izstrādāts jauns produkts – dabīgs uztura bagātinātājs “3×9 SLIM”, kurā ir Ceilonas kanēlis, citronu sula un medus. “Iepazīstinājām ar jauno produktu, Zane par to stāstīja, interese bija liela, atsauksmes labas,” vērtē D.Doniņa. Viņa uzsver, ka ir vērts piedalīties ikvienā izstādē, par sevi stāstīt, atgādināt, iepazīstināt ar produktiem. “Protams, ieguvumi nebūs nākamajā dienā, bet nākotnē, par to esam pārliecinājušies,” teic uzņēmēja.
“3×9 zālītes” ar saviem produktiem piedalījušās izstādēs ne tikai Latvijā, arī Lielbritānijā, Vācijā. Iecerēs ir eko izstādes Nirnbergā Vācijā un kādā Skandināvijas valstī. “Mums ir sadarbības partneri ārzemēs. Daudzos latviešu veikaliņos Vācijā, Nīderlandē, Beļģijā, Anglijā var nopirkt “3×9 zālītes” tējas, liela ir interese par jauno uztura bagātināju. Interese rodas, ja par produktu uzzina, to pagaršo. Daudz jāstrādā, lai to reklamētu,” saka uzņēmēja un piebilst, ka tagad daudz braukā pa tirdziņiem, jo tā ir iespēja satikt gan pazīstamos klientus, gan iegūt jaunus. Pircējiem ir svarīgi parunāties, viņiem patīk, ka pastāsta, arī pašiem izteikt savas domas.
Zālītes ir ievāktas Vecpiebalgas pusē, ekoloģiski tīrā vidē. Tējas vāktas atbilstoši dabas ritmam un Mēness fāzēm. Tās kaltētas dabīgos apstākļos, saglabājot zālīšu vērtīgās vielas, smaržu un garšu. Vasarā interesenti arī varēja apmeklēt “3×9 zālīšu” dabas taku un iepazīt tējas zālītes. “Šī vasara bija īpaša, saulaina un silta, taču viss ziedēja vienlaikus, neko nedrīkstēja nokavēt. Vasara bija ļoti darbīga,” atklāj D.Doniņa un uzsver, ka ikvienam uzņēmējam svarīgi saglabāt produkta kvalitāti, lai tā ir tāda pati kā pirms gadiem.
“3×9 zālītes” ir bioloģiski sertificēta saimniecība ar sešu gadu pieredzi. Diāna atzīst, ka zāļu tēju piedāvājums Latvijā ir plašs, bet katrs pircējs atrod savu ražotāju. Tēju maisījumi tiek gatavoti, izmantojot senas zināšanas un mediķu pieredzi.
“Dzīvojam saspringtā, neziņas pilnā laikā. Aizvien vairāk cilvēku novērtē to, kā mums var palīdzēt daba, tas vērtīgais, kas aug pļavā, mežā, upmalā. Latvieši visos laikos dzēruši zāļu tējas. To dara aizvien vairāk,” pārdomās dalās vecpiebaldzēniete devītajā paaudzē un atzīst, ka izraudzītā nodarbošanās pašai dod gandarījumu un, ja to novērtē citi, tas ir dubultā.
Komentāri