Sestdiena, 6. decembris
Vārda dienas: Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola

Radās ideja par PICĀM

Druva
09:55
17.10.2013
446
Img 8439 1

Cēsīs pirms divām nedēļām tika atvērts ēdināšanas uzņēmums Studio Pizza. Tās idejas autori divi jaunieši – Edijs Bite (27 gadi) un Ģirts Bergins (26 gadi). Puiši stāsta, ka ideja par picērijas atvēršanu radās pirms gada, tieši tik daudz laika bija nepieciešams, lai ideju īstenotu un atvērtu gaišo, mājīgo picēriju. -Pastāstiet nedaudz, kā šāda ideja radās un cik viegli vai grūti bija to īstenot. Ģirts: – Radās vēlēšanās iesaistīties uzņēmējdarbībā, domājām, kas tas varētu būt. Domājām, kādēļ gan neuzsākt kaut ko ēdināšanas nozarē. Edijs: – Jā, un mums abiem patīk garšīgi paēst. Ģirts: – Taču tagad droši varu teikt, ka ideja ir tikai desmit procentu no visa ieguldītā darba. Sākt savu biznesu nav viegli, īpaši tad, ja iepriekš uzņēmējdarbībā nav lielas pieredzes. Es iepriekš biju autobusa vadītājs, bet Edijs darbojās mūzikā un celtniecībā. Tā ka picērijas atvēršana mums abiem bija un ir liels izaicinājums. Edijs: -Vēl svarīgi atrast labu komandu, cilvēkus, ar kuriem sastrādāties. Vēl joprojām meklējam darbiniekus, redzam, ka strādātgribētāju Cēsīs nav daudz. Likām cerības uz tehnikuma audzēkņiem, kuri Jāņmuižā apgūst viesmīlības zināšanas, tomēr arī viņu vidū nemaz tik viegli darbiniekus neatrodam.

– Ko nācās paveikt līdz tam, lai atvērtu picēriju? Ģirts: – Laikam lielākā problēma bija piemērotu telpu atrašana Cēsīs. Labi sagadījās, ka atbrīvojās šīs telpas Rīgas ielas namā, kuras, daudz nedomājot, paņēmām. Edijs: – Patiesībā mēs vēl mācāmies, apzinām situāciju un domājam, kā uzlabot darbu. Esam vienīgie, kuri piedāvā Cēsīs picu piegādi mājās, un redzam, ka tā ir pieprasīta. Ir dienas, kad ir pavisam liela skriešana. Jā, mūsu mazā picas piegādes mašīna Cēsīs jau pamanīta. Ģirts: – Varam jau secināt, ka Cēsīs pieprasījums pēc ēstuves bija lielāks, nekā gaidījām. Mēs nevaram sūdzēties, ka trūktu klientu. Strādājam cītīgi, lai visus pabarotu. -Kādas ir pirmās atsauksmes? Ģirts: – Tā jau saka, ka cēsnieki ir visai iedomīgi un ar augstām prasībām. To arī jūtam, ka līdzās labajiem vārdiem gadās dzirdēt arī kritiku. Taču zinām, ka strādājam no sirds un mūsu šefpavāra picas ir garšīgas. Tiklīdz cilvēks nobaudīs mūsu picu, tā visas negācijas aizmirsīs. Nu, ja tādas ir. Edijs: – Jā, cēsniekiem latiņa ir augsta, un mums ir jāvar celt un noturēt līmeni. Bet runājot par atsauksmēm, kāds klients atzina, ka gatavojam garšīgākās picas Latvijā. To ir patīkami dzirdēt, tas uzlabo omu un darbošanās prieku. – Vai ir liels pieprasījums picu piegādei mājās? Edijs: – Interese ir, bet pieļauju, ka daudzi vēl nemaz nav dzirdējuši ne par mums, ne par iespēju picu saņemt mājās. Taču pirmajā dienā vien bija seši pieteikumi. Tagad šis skaits ir palielinājies. Turklāt līdz šim tālāk piegādātā pica pat nav pilsētas robežās, bet Pārgaujas novadā. Ģirts: – Kopš picērijas atvēršanas esmu uzzinājis arī to, ka Cēsīs ir daudz vairāk cilvēku, nekā biju domājis. Ēdāju netrūkst un tūristu arī. – Kā esat iejutušies darba devēja lomā? Ģirts: – Vispirms jau jāsaka, ka mēs protam vienoties un visu sarunāt ar darbiniekiem, kas ir mūsu komandas neatņemama daļa. Tāpat prieks dzirdēt, ka darbinieki saka – pie mums valda pozitīva gaisotne un brīva atmosfēra. Edijs: – Taču nav arī tā, ka mēs justos kā lieli priekšnieki. Paši ar Ģirtu mazgājam traukus, uzkopjam grīdas un darām citus darbus, ja nepieciešams. Ar vienu roku pa telefonu pieņemam pasūtījumus, ar otru darām kaut ko citu. -Ko teiktu citiem jauniešiem, kuri vēlas pilsētā uzsākt biznesu? Edijs: – To vajag vienkārši darīt un nebaidīties. Jāprot riskēt un jābūt vēlmei realizēt savas idejas. Ģirts: – Jābūt nopietnai pieejai, uzņēmībai un pareizajai attieksmei pret lietām. Turklāt cilvēkam nav jālaužas darīt to, kas viņam nepatīk. Ir forši, ja darbs var būt arī hobijs un atpūta. Mēs patlaban savā darbā jūtamies ļoti labi.

-Cēsīs ir arī citi jauni cilvēki, kuri izveidojuši uzņēmumus un cītīgi darbojas. Kuru no tiem varat minēt kā labu un iedvesmojošu piemēru? Ģirts: – Lieliski savā nozarē darbojas “Fonokluba” komanda. Viņi rāda labu piemēru un arī no sirds dara savu lietu. Edijs: – Labs piemērs ir rīdzinieki Caffe Riga. Turklāt novērtēju, ka rīdzinieki izvēlējās uzsākt biznesu citā pilsētā, neņemot galvā runas, ka Cēsis kļūst tukšākas, nav cilvēku un tā tālāk. – Kura pica pašiem garšo vislabāk? Edijs: – Laša pica. Ļoti garšīga. Taču redzam, ka cēsniekiem iecienītākā ir vistas un mexicano pica. Ģirts: – Man garšo bekona pica. – Kādu atziņu esat guvuši ceļā līdz Studio Pizza atvēršanai? Edijs: – Svarīga ir laba komanda jebkurā lietā, ko dari. Ģirts: – Jāiegulda milzīgs darbs, lai sasniegtu mērķi, bet tas ir forši. Liene Lote Grizāne

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Izmest ēdienu, kaitēt videi un radīt zaudējumus sev

05:55
04.12.2025
34

Todien Priekuļu pamatskolā valdīja liela rosība – notika diskusijas, sarunas, meistarklases – , un  viss tikai par pārtiku. Gan to, ko ēdam un neapēdam, bet izmetam atkritumos, gan kā to izmantot ilgāk. Priekuļu pamatskolai ir ekoskolas statuss. Audzēkņi arī ikdienā izzina un cenšas ievērot videi draudzīgas dzīves pamatus. “Skolā ir nopietna pieeja videi un ilgtspējīgiem […]

"Draudzīgie" – skola, kur mācās skolēni un skolotāji

05:51
02.12.2025
143

“Druva” ar Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas (DACVĢ) direktoru Oskaru Kaulēnu un direktora vietnieci izglītības jomā Līgu Piksi-Zvirbuli tiekas, lai runātu par skolas 35. jubileju, bet tieši šajās dienās skolas vadība saņēmusi vairākus apbalvojumus par veiksmīgu darbu. Skolas direktoram piešķirta Cēsu novada pašvaldības “Gada balva izglītībā” kategorijā “Vadītājs-līderis”, bet pēc sarunas uzzinām, ka L. Pikse-Zvirbule […]

Plāceņi un ievārījums no miziņām

05:04
30.10.2025
126

Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma (VTDT) audzēkņi līdzdarbojas Cēsu novada pašvaldības iniciatīvai “Dalies ar pārtiku Cēsu novadā”. Lai Cēsu novadniekos iedzīvinātu apzinātu un arī apzinīgāku attieksmi pret pārtikas atkritumiem, nupat tautā laisto tālruņu lietotni “Whatsapp” un sociālā medija “Facebook” kontu produktu bezmaksas apmaiņai iecerēts papildināt arī ar studentu pārbaudītām ēdienu receptēm, kur sastāvdaļās ir visiem […]

Skolēni papildina dabas taku barības krājumus

06:03
29.10.2025
87

Cēsu 1.pamatskolas skolēni šoruden sagādā patīkamu pārsteigumu Līgatnes dabas takām. 5.-9.klašu audzēkņu komanda – Elza, Paula, Marta Amēlija un Toms – rosināja skolas biedrus gādāt pārtiku taku iemītniekiem, aicinot lasīt zīles un dalīties ģimenes dārza ražā. Elza, Paula, Marta Amēlija un Toms ar skolotājas Ingas Kraftes-Dambes atbalstu piedalījās skolēnu pašpārvalžu konkursā “Brīvprātīgo darbs skolas un […]

Jāgatavo jaunā paaudze, lai veidotos pēctecība

06:23
15.10.2025
193

Kopš septembra Cēsu Bērnu un jauniešu centra paspārnē esošajai Jaunatnes lietu nodaļai ir jauna vadītāja- Andra Strautiņa. Viņa uz Cēsu novadu pārcēlusies no Liepājas. Iepriekš Andra strādājusi dažādās jomās, piemēram, komunikācijā un karjeras konsultēšanā. Jaunatnes lietu nodaļas vadītāja priecājas, ka varēs strādāt ar savu mīļāko auditoriju – jauniešiem. Viņa atzīst, ka jauniešu enerģija un dzīvesprieks […]

Jauniešu mājā Cēsīs atver durvis un aicina pievienoties

00:00
14.10.2025
132
4

“Tā ir iespēja satikt jaunus draugus, apgūt ko jaunu un piedalīties aizraujošu pasākumu radīšanā. Kopā mēs veidojam vietu, kur katrs no mums var parādīt savu spēku un idejas,” tā sociālajos tīklos publicētajā plakātā, aicinot uz Atvērto durvju dienu Cēsīs, Jauniešu mājā, 6.oktobra vakarā, rakstīja jaunieši. Jaunatnes lietu nodaļas vadītāja Andra Strautiņa “Druvai” paskaidro, ka šāda […]

Tautas balss

Veidenbauma prēmijas tradīcija izgaist

09:49
01.12.2025
29
G.Z. raksta:

“Uz Cēsīm nebraucu, uzskatu, ka Liepā dibinātās prēmijas tradīcija ir mirusi, to apliecina arī tas, ka prēmiju saņēmušie vairs uz pasākumu neierodas (tā bija arī iepriekšējo reizi). Iespējams, mūsdienu organizatori neprot pildīt savu misiju. Protams, laiki mainās, varbūt arī tradīcijām jāmainās, bet ir jāpaskaidro un jāpastāsta tautai, ka tiek radīts kas jauns,” atsaucoties uz “Druvas” […]

Ielas daļa joprojām tumsā

08:29
24.11.2025
42
1
Iedzīvotāja raksta:

“Cēsīs, Lenču ielā, garš posms joprojām tumšajā diennakts laikā nav apgaismots. Ja jau tur nav iespējams pievadīt elektrību, varbūt pašvaldība var izvietot gaismekļus, kas izmanto saules enerģiju. Privā­tajās teritorijās tādi mēdz būt. Ielu laternas, protams, tie neaizvietos, tomēr būs daudz patīkamāka sajūtu gan gājējiem, gan braucējiem,” ieteica Lenču ielas apkaimes iedzīvotāja.

Ja nav savas automašīnas

08:29
24.11.2025
31
Līgatnes iedzīvotāja raksta:

“Ja nav sava transporta, mums, līgatniešiem, nav iespējas aizbraukt uz koncertu vai izrādi Cēsīs. Pēdējais autobuss uz mūsu pusi nāk astoņos vakarā, bet arī ar to var aizbraukt tikai līdz Augšlīgatnei, ne pilsētai. Tātad var teikt, ka kultūras pasākumi pilsētā mums nav pieejami. Kā to varētu mainīt?” jautāja Līgatnes iedzīvotāja.

Veidenbauma prēmijai jāatgriežas Liepā

08:27
23.11.2025
35
Literatūras cienītāja raksta:

“Izlasīju “Druvā”, ka Eduarda Veidenbauma prēmiju šogad pasniegs Cēsīs, ne Liepā, kā tas bijis tradicionāli. Uzskatu, ka tas nav pareizi. Tieši tas, ka pagodinājuma pasniegšanas ceremonija gandrīz 60 gadu notiek dzejnieka dzimtajā pagastā Liepā, ir īpašā pievienotā vērtība. Tā ir kā visu Veidenbauma novadnieku novērtējums literātam, Veidenbauma prēmijas saņēmējam. Cēsīs un Cēsu Izstāžu namā notiek […]

Atbildība arī gājējam

08:26
22.11.2025
29
Cēsniece V. raksta:

“Agrāk bērniem skolā mācīja satiksmes noteikumus. Atceros, ka teica: “Pirms šķērsojiet brauktuvi, vispirms paskatieties pa kreisi, pēc tam pa labi, vai nebrauc kāda automašīna. Tikai pēc tām ejiet pāri ielai.” Un tas attiecas ne tikai uz vietām, kur nav gājēju pārejas, bet arī tur, kur tās ir. Taču tagad bērni un jaunieši vispār neskatās, vai […]

Sludinājumi