Pirmdiena, 22. decembris
Vārda dienas: Toms, Tomass, Saulcerīte

Radās ideja par PICĀM

Druva
09:55
17.10.2013
451
Img 8439 1

Cēsīs pirms divām nedēļām tika atvērts ēdināšanas uzņēmums Studio Pizza. Tās idejas autori divi jaunieši – Edijs Bite (27 gadi) un Ģirts Bergins (26 gadi). Puiši stāsta, ka ideja par picērijas atvēršanu radās pirms gada, tieši tik daudz laika bija nepieciešams, lai ideju īstenotu un atvērtu gaišo, mājīgo picēriju. -Pastāstiet nedaudz, kā šāda ideja radās un cik viegli vai grūti bija to īstenot. Ģirts: – Radās vēlēšanās iesaistīties uzņēmējdarbībā, domājām, kas tas varētu būt. Domājām, kādēļ gan neuzsākt kaut ko ēdināšanas nozarē. Edijs: – Jā, un mums abiem patīk garšīgi paēst. Ģirts: – Taču tagad droši varu teikt, ka ideja ir tikai desmit procentu no visa ieguldītā darba. Sākt savu biznesu nav viegli, īpaši tad, ja iepriekš uzņēmējdarbībā nav lielas pieredzes. Es iepriekš biju autobusa vadītājs, bet Edijs darbojās mūzikā un celtniecībā. Tā ka picērijas atvēršana mums abiem bija un ir liels izaicinājums. Edijs: -Vēl svarīgi atrast labu komandu, cilvēkus, ar kuriem sastrādāties. Vēl joprojām meklējam darbiniekus, redzam, ka strādātgribētāju Cēsīs nav daudz. Likām cerības uz tehnikuma audzēkņiem, kuri Jāņmuižā apgūst viesmīlības zināšanas, tomēr arī viņu vidū nemaz tik viegli darbiniekus neatrodam.

– Ko nācās paveikt līdz tam, lai atvērtu picēriju? Ģirts: – Laikam lielākā problēma bija piemērotu telpu atrašana Cēsīs. Labi sagadījās, ka atbrīvojās šīs telpas Rīgas ielas namā, kuras, daudz nedomājot, paņēmām. Edijs: – Patiesībā mēs vēl mācāmies, apzinām situāciju un domājam, kā uzlabot darbu. Esam vienīgie, kuri piedāvā Cēsīs picu piegādi mājās, un redzam, ka tā ir pieprasīta. Ir dienas, kad ir pavisam liela skriešana. Jā, mūsu mazā picas piegādes mašīna Cēsīs jau pamanīta. Ģirts: – Varam jau secināt, ka Cēsīs pieprasījums pēc ēstuves bija lielāks, nekā gaidījām. Mēs nevaram sūdzēties, ka trūktu klientu. Strādājam cītīgi, lai visus pabarotu. -Kādas ir pirmās atsauksmes? Ģirts: – Tā jau saka, ka cēsnieki ir visai iedomīgi un ar augstām prasībām. To arī jūtam, ka līdzās labajiem vārdiem gadās dzirdēt arī kritiku. Taču zinām, ka strādājam no sirds un mūsu šefpavāra picas ir garšīgas. Tiklīdz cilvēks nobaudīs mūsu picu, tā visas negācijas aizmirsīs. Nu, ja tādas ir. Edijs: – Jā, cēsniekiem latiņa ir augsta, un mums ir jāvar celt un noturēt līmeni. Bet runājot par atsauksmēm, kāds klients atzina, ka gatavojam garšīgākās picas Latvijā. To ir patīkami dzirdēt, tas uzlabo omu un darbošanās prieku. – Vai ir liels pieprasījums picu piegādei mājās? Edijs: – Interese ir, bet pieļauju, ka daudzi vēl nemaz nav dzirdējuši ne par mums, ne par iespēju picu saņemt mājās. Taču pirmajā dienā vien bija seši pieteikumi. Tagad šis skaits ir palielinājies. Turklāt līdz šim tālāk piegādātā pica pat nav pilsētas robežās, bet Pārgaujas novadā. Ģirts: – Kopš picērijas atvēršanas esmu uzzinājis arī to, ka Cēsīs ir daudz vairāk cilvēku, nekā biju domājis. Ēdāju netrūkst un tūristu arī. – Kā esat iejutušies darba devēja lomā? Ģirts: – Vispirms jau jāsaka, ka mēs protam vienoties un visu sarunāt ar darbiniekiem, kas ir mūsu komandas neatņemama daļa. Tāpat prieks dzirdēt, ka darbinieki saka – pie mums valda pozitīva gaisotne un brīva atmosfēra. Edijs: – Taču nav arī tā, ka mēs justos kā lieli priekšnieki. Paši ar Ģirtu mazgājam traukus, uzkopjam grīdas un darām citus darbus, ja nepieciešams. Ar vienu roku pa telefonu pieņemam pasūtījumus, ar otru darām kaut ko citu. -Ko teiktu citiem jauniešiem, kuri vēlas pilsētā uzsākt biznesu? Edijs: – To vajag vienkārši darīt un nebaidīties. Jāprot riskēt un jābūt vēlmei realizēt savas idejas. Ģirts: – Jābūt nopietnai pieejai, uzņēmībai un pareizajai attieksmei pret lietām. Turklāt cilvēkam nav jālaužas darīt to, kas viņam nepatīk. Ir forši, ja darbs var būt arī hobijs un atpūta. Mēs patlaban savā darbā jūtamies ļoti labi.

-Cēsīs ir arī citi jauni cilvēki, kuri izveidojuši uzņēmumus un cītīgi darbojas. Kuru no tiem varat minēt kā labu un iedvesmojošu piemēru? Ģirts: – Lieliski savā nozarē darbojas “Fonokluba” komanda. Viņi rāda labu piemēru un arī no sirds dara savu lietu. Edijs: – Labs piemērs ir rīdzinieki Caffe Riga. Turklāt novērtēju, ka rīdzinieki izvēlējās uzsākt biznesu citā pilsētā, neņemot galvā runas, ka Cēsis kļūst tukšākas, nav cilvēku un tā tālāk. – Kura pica pašiem garšo vislabāk? Edijs: – Laša pica. Ļoti garšīga. Taču redzam, ka cēsniekiem iecienītākā ir vistas un mexicano pica. Ģirts: – Man garšo bekona pica. – Kādu atziņu esat guvuši ceļā līdz Studio Pizza atvēršanai? Edijs: – Svarīga ir laba komanda jebkurā lietā, ko dari. Ģirts: – Jāiegulda milzīgs darbs, lai sasniegtu mērķi, bet tas ir forši. Liene Lote Grizāne

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Saistītie raksti

Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā Cēsīs tirdziņš Ziemassvētku noskaņās

07:35
21.12.2025
19

Piedāvājot atbalstīt jaunos uzņēmējus, kā arī sarūpēt īpašas dāvanas savai ģimenei, 17. decembrī Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā (VTDT) Cēsīs norisinājās jauno uzņēmēju, skolēnu mācību uzņēmumu un topošo pavāru rīkots Ziemassvētku tirdziņš. Uzņēmējdarbības skolotāja Liāna Ozolante “Druvai” pastāsta, ka tirdziņi tehnikumā notiek jau ceturto gadu. Pirmajā gadā gan uz Ziemassvētkiem neesot paguvuši sagatavoties un tirdziņš […]

Mācēt ieraudzīt un atbalstīt

05:30
18.12.2025
109

Mores pamatskolā viena no vērtībām ir atbildība. “Tā ietver arī atbildību pret sabiedrību, pilsoniskumu, izpratni, ka esmu atbildīgs par to, kas notiek apkārt, ne tikai, kas notiek ar mani pašu,” teic skolas direktore Tīna Blūma. Tamdēļ skola vienmēr apdomā, ko labu var izdarīt apkārtējiem un sabiedrībai kopumā. Tā pirmsskolas grupiņas audzinātājas Sanita Lemiese, Ausma Ābola, […]

Uz “Mākslas šķūni” pēc dāvanām

06:28
17.12.2025
40

Šķūnis Pētera Rozenberga Cēsu pilsētas Mākslas skolas    pagalmā nedēļas nogalē bija izgaismots, skanēja mūzika un piesaistīja ikviena garāmgājēja uzmanību. “Mums ir šķūnis, kuru var pārvērst par “Mākslas šķūni”,” saka pedagoģe, Ziemassvētku tirdziņa projekta vadītāja Ilma Strazdiņa. Te skolas audzēkņi agrāko gadu tieši tirdziņam    radītie darbi salikti kā izstādē, izgaismoti. Gleznas, zīmējumi, grafikas, keramika, […]

Jauniešu mājas popularizēšanai rada video

05:16
11.12.2025
105

Cēsīs daudzus gadus darbojas Jauniešu māja, kur jaunajiem cilvēkiem ir iespēja kopā saturīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī izaicināt sevi, organizējot dažādus jauniešiem interesantus pasākumus. Jauniešu mājā darbojas arī 12. klases skolniece Annija Līce. Viņa bija aizdomājusies, kāpēc šo vietu neapmeklē vairāk jauniešu, kas tam varētu būt par iemeslu. Un, tā kā viņas vien­audžiem ikdienas […]

Pirmais Vidzemes reģiona konkurss pūšaminstrumentu spēlē

05:11
10.12.2025
135

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā (AKCMV) norisinājās pirmais Vidzemes reģiona mūzikas skolu audzēkņu konkurss pūšaminstrumentu spēlē “Wenden Wind”. Tajā piedalījās 43 dalībnieki no Vidzemes, tajā skaitā pieci no AKCMV un četri no Jaunpiebal­gas Mūzikas un mākslas skolas. Konkursa nosaukumā simboliski apvienots senais Cēsu pilsētas vārds “Wenden” un pū­šaminstrumentu starptautiskā skanējuma vārds “Wind”, akcentējot gan vietējo […]

Izmest ēdienu, kaitēt videi un radīt zaudējumus sev

05:55
04.12.2025
58

Todien Priekuļu pamatskolā valdīja liela rosība – notika diskusijas, sarunas, meistarklases – , un  viss tikai par pārtiku. Gan to, ko ēdam un neapēdam, bet izmetam atkritumos, gan kā to izmantot ilgāk. Priekuļu pamatskolai ir ekoskolas statuss. Audzēkņi arī ikdienā izzina un cenšas ievērot videi draudzīgas dzīves pamatus. “Skolā ir nopietna pieeja videi un ilgtspējīgiem […]

Tautas balss

Egle rada prieku

09:57
17.12.2025
19
Cēsniece L. raksta:

“Priecājos par Cēsu galveno egli Vienības laukumā. Tā izgreznota ļoti jaukām gaismiņām. Prieks skatīties gan autobraucējiem, gan gājējiem. Šajās tumšajās dienās, ieraugot mirdzošās spuldzītes, sejā iezogas smaids,” sacīja cēsniece L.

Klientus necenšas piesaistīt

15:11
13.12.2025
37
Lasītāja I. raksta:

“Cēsīs “Latvijas Pasta” nodaļa tagad atrodas tirdzniecības centrā “Solo”. Ieejot lielajā ēkā, grūti saprast, kur atrodas pasts. Ir gan izlikta plāksne ar norādi, bet to var arī nepamanīt. Informācijas statīvs novietots uz grīdas, savukārt košie un pamanāmie veikalu nosaukumi virs tirdzniecības telpu durvīm neapzināti liek starp tiem meklēt pasta nosaukumu. Cilvēks skatās un nesaprot, kur […]

Latvijas preces - dārgas

15:11
13.12.2025
35
Seniore M. raksta:

“Visur mudina pirkt Latvijas pārtikas preces. Bet, kad veikalā paskatās, cik tās maksā, tomēr jāizvēlas ievestie produkti. Ne­zinu, vai pie vietējās produkcijas augstajām cenām vainojami tirgotāji vai ražotāji, bet kaut kas tur nav kārtībā. Vēl arī jāsaka, ka ne vienmēr vietējā produkta garša ir labāka nekā importētajām precēm. Protams, tas ir gau­mes jautājums, bet man […]

Ko mainīs likuma maiņa

11:58
07.12.2025
50
1
Lasītāja A. raksta:

“Lasu, ka mājdzīvnieks, suns, kaķis vai cits, nedrīkstēs būt īpašums. Bet kāds tad tam būs statuss, un kuram būs jāuzņemas atbildība par dzīvnieka ēdināšanu, uzraudzību, apstākļiem, kādos tas tiek turēts? Ja tas nav mans īpašums, kādu atbildību no manis var prasīt? Šķiet, juridisko formulējumu maiņa radīs daudz neskaidrību, nesapratnes. Kas sunīti, kaķīti vai papagaili mīl, […]

Cik dārgas dāvanas nes Ziemassvētku vecītis

11:57
06.12.2025
51
1
Vecmāmiņa raksta:

“Gatavojamies Zie­mas­svētkiem. Bērni raksta vēstules vecītim, stāstot, ko vēlas saņemt dāvanās, taču viņu vēlmes kļūst aizvien lielākas. Cits prasa jaunāko aifonu, cits ceļojumu uz Amerikas Disnejlendu. Saprotu, ka laiks sarežģīts, skolā, īpaši lauku mācību iestādēs, kopā mācās turīgā zemnieka un trūcīgā rokpeļņa bērns. Viens uz svētkiem saņems slēpošanu Austrijā, otrs varbūt jaunu džemperīti. Kā sadzīvot? […]

Sludinājumi